Találatok a következő kifejezésre: Hány évig egy (445 db)

Hány év egy emberöltő?

Legjobb válasz: 25-30.Arany Jánosnál (lásd Toldi)50 év..

25-30.Arany Jánosnál (lásd Toldi)50 év..
25-30 év, egy generációváltás. De van amikor úgy értik, hogy amíg él egy ember, olyankor 60-70 évnek számolják.
Ez jó!
A kérdező hozzászólása: mindenkine kösz kivéve az utsó válaszadónak, mert nem egészen értem a válaszát, valaki elmagyarázná

Hány év egy óvónőképzés?

Legjobb válasz: 3

3
Utolsó! Miért lenne hosszabb? Mindenkinek 3 év!! Óvónõképzés=óvodapedagógus.... Férfiak is mehetnek erre a szakra.
Ha fiú vagy, akkor egy kicsit hosszabb.
Mire a férfibõl nõt képeznek...
A férfiból nem csinálnak nõt...
Én is úgy tudom, hogy három éves. Régebben legalábbis annyi volt
3 !!! :) ))

Tudjuk, hogy közelítőleg a következő formula írja le egy bambuszfa magasságát x év elteltével, ha x>1: m (x) = 2*sqrt (0, 2*x+1) +0, 5 (méter). B) A képlet szerint legfeljebb hány évig élhet egy 25 méter magas bambuszfa?

Az "a" részét a feladatnak meg tudtam oldani, de a "b"-t nem, mert ezekb?l az adatokból nem tudom, hogy hogyan kéne kiszámolni azt, hogy meddig ÉLHET egy 25 méter magas bambuszfa. Gondolom ez az a kérdés lenne hogy hány évig élt a bambusz fa míg elérte a 25 méteres magasságot. (sqrt=négyzetgyök)

Legjobb válasz: Szerintem is az. Lehet, hogy úgy volt megfogalmazva a kérdés, hogy "hány ÉVE élhet"? Mert az is azt jelenti. Meglepõen nagy szám jön ki, úgyhogy a képlet bizonyára csak matekpélda. (Gondolom nem okoz gondot megoldani...) A példától függetlenül: a bambusz egyebként tipikusan nagyon gyorsan felnõ a teljes magasságára (van olyan, ami naponta(!) 100 centit is nõl, bár a leggyakoribb olyan 5-10 cm naponta). A növekedés néhány hónapig tart csak, utána a magassága már változatlan marad évekig. A második és harmadik évben már csak a szára keményedik, aztán nagyjából 10 éves kora után elpusztul.

Szerintem is az. Lehet, hogy úgy volt megfogalmazva a kérdés, hogy "hány ÉVE élhet"? Mert az is azt jelenti. Meglepõen nagy szám jön ki, úgyhogy a képlet bizonyára csak matekpélda. (Gondolom nem okoz gondot megoldani...) A példától függetlenül: a bambusz egyebként tipikusan nagyon gyorsan felnõ a teljes magasságára (van olyan, ami naponta(!) 100 centit is nõl, bár a leggyakoribb olyan 5-10 cm naponta). A növekedés néhány hónapig tart csak, utána a magassága már változatlan marad évekig. A második és harmadik évben már csak a szára keményedik, aztán nagyjából 10 éves kora után elpusztul.
Hát ez 1 fos , Debreceni suttyó


A napokban hallottam, hogy valamelyik támogatáshoz (GYES, GYED, vagy valami más) kell pár év munkaviszony. Pontosan hány év kell, és melyikhez? Egyáltalán milyen támogatások járnak egy anyának, és hány évig?

Még csak a gyerekvállalás közelében sem vagyok, de örülnék, ha valaki felhomályosítana ezekr?l a dolgokról.

Legjobb válasz: a GYEDhez a szülés napjától visszamenõleg számított 2 éven belül 365 nap (naptári) biztosítási idõ szükséges Tgyás * Annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított volt, ÉS * a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, VAGY * a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának, illetve a biztosítási jogviszony megszûnését követõen táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõen 28 napon belül szül.

a GYEDhez a szülés napjától visszamenõleg számított 2 éven belül 365 nap (naptári) biztosítási idõ szükséges Tgyás * Annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított volt, ÉS * a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, VAGY * a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának, illetve a biztosítási jogviszony megszûnését követõen táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõen 28 napon belül szül.
Nagyon felesleges felvilágosulni, mert addig még kb. százszor változtatnak rajta!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Még annyi lenne a kérdésem, hogy ezek jelenleg havi mennyit jelentenek kb? (GYES, GYED, TGYÁS) Második: ebben van valami, de kíváncsi természet vagyok és érdekel mi van most
A GYES ha jól tudom 28 500 forint. De ezt a googlin keresd meg, ott biztos több találta van. A GYED és TGYÁS pedig a bruttó béred 70%-a!

Amerikában hány év alatt lesz valaki orvos? Kell végezni 4 éves college-t, aztán egyetem, rezidensképzés, stb. Hány év összesen, míg egy gólya megkapja diplomáját?

Legjobb válasz: Nem tudom mi az a college, magyarul beszéljünk. Felveszik az illetõt az egyetemre, ha zseni, akkor 6 év alatt el is végzi. Utána úgy tudom 2 év rezidens, és utána szakosodhat. Cirka 10 évre jön ki.

Nem tudom mi az a college, magyarul beszéljünk. Felveszik az illetõt az egyetemre, ha zseni, akkor 6 év alatt el is végzi. Utána úgy tudom 2 év rezidens, és utána szakosodhat. Cirka 10 évre jön ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de Amerikában máshogy van. Ez a magyar rendszer. Nem sznobizmusból írtam college-t, ennek nincs magyar megfelelõje...ez kint egyfajta folytatása a giminek, 4 év, amikor még elég sokmindent tanulsz.pl az összes természettudományt magas szinten. Ez után választhatsz, h ezen belül mi akarsz lenni. Pl. elméleti fizikus, esetleg elmehetsz az orvosi egyetemre is ezután. Akkor kezdõdik még az egyetem rész.
2010-08-30 13:06 ha még azt sem tudod mi az a college akkor takarodj a getzibe paraszt és ne osszál ki másokat sz.a.r. válaszokkal! az olyanok mint te k.ú.r.ják szét az ilyen oldalakat és ezt a világot. büdös c.i.g.á.n.y.

Ha egy ember él 80 évet. Abból hány évet alszik és hány évet van ébren?

Legjobb válasz: uh.... nem tudom pontosan de asszem ha a 80 megszorzod 365-tel majd azt az eredményt az alvási idõvel megkapod az eredményt és azt át kell váltani évbe....:D

uh.... nem tudom pontosan de asszem ha a 80 megszorzod 365-tel majd azt az eredményt az alvási idõvel megkapod az eredményt és azt át kell váltani évbe....:D
Mondjuk az 1/3 át KB:27évet.
volt egy filmben, hogy 1/3-át!
26 és 2/3 évet.
Ez a "volt egy filmben" remélem nem volt komoly :D Mivel egy ember átlag 8 órát alszik egy nap, így elég alap hogy 1/3-át az életének
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

A testvérek közül az egyik 5 éves, a másik négyszer öregebb nála. Hány év múlva lesz az idősebb testvér életkora háromszorosa a fiatalabbénak? Hány évesek lesznek akkor? HELP PLZ!

El?re is köszi :)

Legjobb válasz: 2 és fél év múlva. Így jön ki: x=5 4x=20 3(x+y)=4x+y 3x+3y=4x+y 3y=x+y 2y=x y=1/2x Az y jelöli, hogy valamennyi év, és ugyanannyi kell elteljen mindkettejüknek, hogy igazzá váljon az, hogy a nagyobb már csak 3* idõsebb, ezért kell megszorozni 3-mal a kisebb testvér oldalán az egyenletet.

2 és fél év múlva. Így jön ki: x=5 4x=20 3(x+y)=4x+y 3x+3y=4x+y 3y=x+y 2y=x y=1/2x Az y jelöli, hogy valamennyi év, és ugyanannyi kell elteljen mindkettejüknek, hogy igazzá váljon az, hogy a nagyobb már csak 3* idõsebb, ezért kell megszorozni 3-mal a kisebb testvér oldalán az egyenletet.
A kérdező hozzászólása: Úúú.... KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!! :) :D

Lovasok! Szerintetek egy lovas átlagosan hány év után lesz elég tapasztalt ahhoz, hogy saját lova legyen?

Legjobb válasz: Heti egy alkalommal egy év az édeskevés, az semmi... Tapasztalatból mondom, kezdetben én is heti 1 alkalommal jártam (több mint egy évig), és a mai tudásomhoz mérten az tényleg semmi nem volt, életveszélyes lett volna a ló és az én számomra is... Egy év úgy, hogy heti 3-4 alkalommal kint van az illetõ a lovak között, nem csak lovagol, hanem részt vesz a lovak körüli teendõkben is. 2 év heti 2-3 alkalommal, ugyanilyen feltételek mellett. És ESETLEG 3 év heti 1 lovaglással...

Heti egy alkalommal egy év az édeskevés, az semmi... Tapasztalatból mondom, kezdetben én is heti 1 alkalommal jártam (több mint egy évig), és a mai tudásomhoz mérten az tényleg semmi nem volt, életveszélyes lett volna a ló és az én számomra is... Egy év úgy, hogy heti 3-4 alkalommal kint van az illetõ a lovak között, nem csak lovagol, hanem részt vesz a lovak körüli teendõkben is. 2 év heti 2-3 alkalommal, ugyanilyen feltételek mellett. És ESETLEG 3 év heti 1 lovaglással...
Sokmindentõl függ.. Szerintem kb. egy év után érdemes, de az minimum heti egy lovaglást feltételez. Meg elõször érdemes felestartásban gondolkodni, aztán saját lóban. De van aki kezdõként belecsap, és vesz lovat, ha rendesen jár vele edzõhöz, és odafigyel, tanul másoktól, az is jó lehet. Persze, ha olyan helyre kerül, ahol szívesen, és szakszerûen segítenek.
A kérdező hozzászólása: Ugye nem gondolod komolyan? A lovardában SOHA, de SOHA sem fásliztuk a lovak lábát, ugyanis rosszat tesz a vérkeringésnek. Fõleg egy csikónak!! Ugye csak próba volt?
A kérdező hozzászólása: és inkább nagylovakra ínvédõt tegyél.
Ha rendesen van felszerelve a fásli nem okoz problémát... csikókra viszont tényleg nem szokás tenni.
Csak próba volt nyugi:D A faslit tényleg nem szabad csikora rakni, de ha jól van féltve nem okoz gondot felnõtt lónak!
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem így tanították. Oktatóm azt mondta, hogy inkább nem tesz fáslit, és errõl még egy cikk is szól, õ mondta.
A kérdező hozzászólása: Na mindegy, köszönöm szépen a válaszokat! :)
Valóban, sokat kell sétáltatni, de az még pontosabb, hogy addig kell sétáltatni, amíg egészséges székletet nem produkál. Én ilyenkor hagyom pihenni egy kicsit, majd folytatom tovább a sétát, amíg produkál még egyet. Utána elengedem a legelõn intenzív megfigyelés mellett. ;-) Az esetek 95%-ban nem kell állatorvos, ha a lótartó rutinos és rendelkezik szakértelemmel. Mi pl. olyan helyen lakunk, hogy nincs 50 km-es körzetben kovács, így megtanultam körmölni, és mind a 4et férjemmel körmöljük rendszeresen. Minden tanulható, csak idõráfordítás kérdése az egész. :-) nyugi, biztos eljön az idõ, hogy készen állj a feladatra.
Én azoknak a táboárt erõsítem akik azt mondják nem az év számít. Mindezek mellett a 3 hónapja lovalgok lesz egy lovam ötletét nem támogatnám. Egy alap szintû tudás az kell. Ami elengedhetetlen egy saját lóhoz a pénz tartalék - egy ló nem olcsó mulatság - és idõ. Egy ló hatalmas kötötség, ha otthon tartod azért ha nem otthon akkor meg azért... Ki kell hozzá járni, le kell pucolni, törõdni kell vele ha jó az idõ ha rossz, ha hideg van ha kánikula van. Én mikor megvettem a lovamat nem voltam hû de toppon a mindenféle lovas dolgokban az alapokon kívül. Viszont abba a lovardába vittem bértartani ahol elõtte 3 éve lovagoltam. Tudtom hogy ott segítenek, elmagyarázzák mi hogy merre hány méter ha valamit nem tudnék - ami az elsõ idõkben sokat elõfordult. :) Szeretet, pénz és idõ. Ezeket kell mindenképpen megofntolni lóvásárlás elõtt. Egyébként egy saját ló iszonyat sok pluszt tud adni az embernek. Mind érzelmileg mind tudásban. :)
Van egy három éves csikóm. Rakhatok rá faslit?
A kérdező hozzászólása: Jöhet próba még :D Mondjuk a felszereléssel kapcs. Meg ilyenek.
Nagyon emberfüggõ a dolog, van aki sose lesz elég jó, hogy lova legyen, akármennyit is jár. Valakinek meg tényleg elég a heti egy alkalom. Ha bértartásban fogja tartani, ott úgyis segítenek neki, én is így voltam. Elég tapasztalatlan voltam amikor megvettem a saját lovamat, aztán pár év alatt a lovardában belejöttem, most már itthon tartom õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat! :] Szóval egy lovasnak mit kell tudni a lovak koruli tevékenységekrõl? Próbáratehettek engem! :D Még nem szeretnék saját lovat. Ha megbetegszik, hopp fél milla és nem úgy van hogy bocs majd késõbb kifizetem.. És beleõrülnék, ha miattam meghalna a lovam! Persze minden álmom szó szetint egy ló, de nagyon macerás a tartása.
Rengeteg embert tanítottam már, és azt kell mondanom, hogy van, aki szinte elsõ alkalommal olyan szinten együtt van a lóval, mint mások évek után sem. Ahhoz, hogy ezt a kérdést meg lehessen válaszolni, tudni kéne, mekkora az érzéked hozzá. A lótartás nem olyan nagy macera, nekem 4 van itthon... Oda kell figyelni a takarmányozásra, a patákra, és szeretni kell õket. Ha bármit tapasztalsz, ami eltér a normálistól, akkor kérhetsz segítséget, késõbb pedig tudni fogod, mi a teendõ. Ne aggódj, olyan nem nagyon van hogy egy ló csak úgy "meghal"! Azt mondod próbára tehetünk. Ami nálunk elõfordult 2 hete és orvos nélkül simán megoldottuk pl.: az egyik magyar félvér lovam lefeküdt a legelõn, és nem volt hajlandó fölkelni. Annyit még súgok, hogy meghallgattam a bélmûködését, és gyakorlatilag teljesen leállt neki. Diagnózis, teendõk? :-)
A lótartás nagy macera, az meg , hogy megoldódik állatorvos nélkül egy eset (komoly) nagyon ritka és nagy szerencse kell hozzá. Amint tudod kezelni a lovat, ami nem csak abból áll , hogy tudsz lovagolni hanem az általános dolgokból. Nem mondom , hogy tanulj meg patkolni meg értsél az orvosláshoz , mert ezek külön szakmák és külön feladatkörbe tartoznak (azért hasznos lehet ha tudsz valamit ) de azért alap dolgokkal legyél tisztába. Pl ilyen szemkiszúrós eseteket mint pl lábbeszûrõdés, sántaság, kólika , paták állapota (körmölés) stb fel kell tudni magunknak is ismerni.Ez töredéke az alap dolgoknak de ahoz , hogy ezeket meglássa valaki évek kellenek és megfelelõ szakmai háttér segítség. Jönnek itt sokszor azzal , hogy nem az év számít xd Ja persze, mondjuk egy 20 év tapasztalattal rendelkezõ ember tudását nem lehet lekörözni 1-2 év tudással még akkor sem ha maga a Ludger Berbaum a mentorod.Kb olyan 5-6 év után már észre lehet venni bizonyos dolgokat, de ez még nem a csúcs mert tanulni mindig lehet újat a lovaknál. Ha van megfelelõ szakember aki segít/tanít téged jelezni fogja mikor éri el ezt a szintet a tudásod.
A kérdező hozzászólása: 63%-Os, valami egyéb tünetek? Lehet akár hogy kólika? Vagy mérgezõ növény, esetleg korpa után rosszul lett?
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor nem szabad hagyni fetrengeni a lovat. De lehet bélcsavarodás is......?
A kérdező hozzászólása: Na és persze sokat kell sétáltatni, nem szabad hagyni fetrengeni, csak vizet kell, hogy kapjon. Enni nem! Volt már ilyen eset! :/
A kérdező hozzászólása: Különben megcsavarodik a bele.
A kérdező hozzászólása: :) Szerintem várok még minimum 1 évet :)

Hány évig van az embernek lelkiismeret furdalása egy macska, egy kutya halála miatt, amit ő okozott?

Gyerekkori bűnök miatt meddig normális bűntudatot érezni? Hogyan tehetem jóvá??

Legjobb válasz: Emertõl függ. Nincs rá képlet, hogy X évig és Y hónapig. Függ a Te lelkiismeretedtõl, függ a helyzettõl, függ attól, hogy hány éves voltál, meg még sok mindentõl. Hogy teheted jóvá? Élj rendes emberként! Vissza már nem fogod hozni a kutyust, viszont azért egy felelõtlen ostoba gyermeki tett miatt ne törjön már ketté az életed! Mások sokkal nagyobb bûnök miatt sem éreznek bûntudatot.

Menj el menhelyre önkéntes munkára, ha ezáltal nem múlik akkor semmivel!
Emertõl függ. Nincs rá képlet, hogy X évig és Y hónapig. Függ a Te lelkiismeretedtõl, függ a helyzettõl, függ attól, hogy hány éves voltál, meg még sok mindentõl. Hogy teheted jóvá? Élj rendes emberként! Vissza már nem fogod hozni a kutyust, viszont azért egy felelõtlen ostoba gyermeki tett miatt ne törjön már ketté az életed! Mások sokkal nagyobb bûnök miatt sem éreznek bûntudatot.
szerinted az ember egy futószalagon legyártott tárgy? szerinted egy bérgyilkost is annyi ideig nyomaszt egy áldozata halála, mint azt az embert, aki véletlenül elütött egy gereket? mindenki máshogy éli meg a dolgokat, van aki nem is ismeri azt a szót, hogy lelkiismeret furdalás egyébként ha engem kérdezel, én már ütöttem el macskát autóval nem mondom, hogy tapsikoltam örömömben, de nem nagyon zavart a dolog
na most akkor tisztázzuk kérdezõ te véletlenül megöltél egy macskát vagy egy kutyát még 5 éves korodban és a mai napig lelkifurkád van miatta? hát ez elég kemény azt ugye tudod? igazából sosem értettem az ilyen embereket, mert én nem vagyok ilyen lelkizõs, de egyáltalán nem irigylem õket ennél még százszor nagyobb pofonokat fogsz kapni az élettõl, akkor azokat hogyan fogod feldolgozni?
Hogy történt?
A kérdező hozzászólása: Gyerekkori történet.... Olyan öt éves forma lehettem... Csak ahogy öregszem, egyre borzasztóbbnak tûnik a dolog, nem hogy elfelejteném! ----Aztán egy másik késõbbi... Azt se lehet elfelejteni!! Borzasztó, hiába gyónok, nem múlik a bûntudatom!! Nem tudok felejteni, megbocsájtani magamnak!!
Ez szerintem attól is függ, mennyire fejlett egy ember képessége az empátiára, lelkiismeret furdalásra. Ahogy az elsõ válaszoló is írta, ez mindenkinél más és más. Teljesen normális, ha még mindig bûntudatot érzel. Jóvátenni már nem tudod sajnos, de talán arra figyelj, hogy lehetõleg ne kövesd el újra ugyanazt a hibát.
Embertõl függ. Pl. Mmi a lovas táborban röpiztünk össze vissza, futottunk meg minden, aztán jött X, az oktató, és még sokminden, és monta hogy játszunk röpit (normálisan)és monták többen hogy "nem ez jó játék" és elment X, és még nekünk (akik nem monták hogy jó játék) X elment az ut másik oldalára, a másik karámhoz, nekünk nem szabadott menni, jött XY (más vki) és az õ felügyeletéve orditani keztünk, hogy "X" aztán kijött XYY (megin más) és ordibáltunk, hogy "X, bocsánat" és akkor se jött ki. Már szinte sötét volt (8 ó) amikor láttuk az itteni karámban, de azhittük az uton sétál, közben valaki más volt és ftottunk és montuk hoy "X!" közben a karámban volt és rajtunk röhögött, és rájöttünk, hogy nem is haragudott. De megviselt az egész. Nagyo agódtunk. Akik meg mondták hogy "ez jo játék" azok le [email protected]ák az egészet
A kérdező hozzászólása: A bûntudattól nem tudok elszabadulni. Szinte naponta eszembe jutnak a gyerekkori gonosz tetteim. Szégyellném leírni , vagy elmondani , hogy mi , hogyan történt. Szerintem az elmondásuk nem segítene, csak megalázó helyzetbe kerülnék . Vagy szerintetek....?? Mit csináljak??
Jóvátenni már nem tudod. De már az is valami, hogy beláttad, rosszat cselekedtél más élõlényekkel, és törekedj arra, hogy soha többé ne forduljon elõ ilyesmi. Ha van gyereked, neki is tanítsd meg, hogy bánjon gyengéden, óvatosan az állatokkal, mert ugyanúgy érzik a fájdalmat, mint mi.

OKJ-n egy 1000 órából álló tanfolyamot hány év alatt lehet elvégezni?

Legjobb válasz: utólag elolvasva a kérdésemet, kicsit helyesbítek rajta, tehát hány évet vesz igénybe általában egy 1000 órás tanfolyam, képzés?

A kérdező hozzászólása: utólag elolvasva a kérdésemet, kicsit helyesbítek rajta, tehát hány évet vesz igénybe általában egy 1000 órás tanfolyam, képzés?
Milyen sûrûn milyen hosszú tannapok vannak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de megoldódott, ment a pacsi. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!