Találatok a következő kifejezésre: Hány évig a fogamzásgátlot (10 db)

Fogamzásgátló elhagyása után mennyi idővel állt be rendesen a menstruációtok? Hány évig szedtétek?

Legjobb válasz: Amig ujra rendszeres lesz az lehet akár 1 év is ez még belefér. Ha egyáltalán nem jön meg 4-5 hónapig miután abbahgytad menj el orvoshoz. Nekem 9 hónapig nem jött meg aztán ki is derült hogy PCOS vagyok. A babáért azóta is küzdünk (4 éve).

Amig ujra rendszeres lesz az lehet akár 1 év is ez még belefér. Ha egyáltalán nem jön meg 4-5 hónapig miután abbahgytad menj el orvoshoz. Nekem 9 hónapig nem jött meg aztán ki is derült hogy PCOS vagyok. A babáért azóta is küzdünk (4 éve).
Én nuvaringes voltam, azonnal helyreállt.

Nektek hány év után állt be rendesen a menzeszetek? Nekem 5. év után sem akar beállni. Mitévő legyek? Adhatnak fogamzásgátlót egy 15évesnek?

Legjobb válasz: 5 év alatt már be kellett volna állnia a menstruációdnak, ezért jobb lenne ha orvoshoz mennél.

5 év alatt már be kellett volna állnia a menstruációdnak, ezért jobb lenne ha orvoshoz mennél.
15 évesnek 5 év menstruáció után?! Jesszusom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Kedves 10:42-es Válaszoló! Ma már nem olyan ritka, hogy egy 10 éves kislány menstruál.
Normális esetben 1 év alatt beáll. El kéne menni nõgyógyászhoz. Ha rendszertelen, figyelembe kell venni, hogy mennyit késik, vagy mennyivel elõbb jön meg. Úgy tudom, ha 21 napnál hamarabb, vagy 36 napnál késõbb jön meg a következõ, az kóros. És igen, felírhatnak fogamzásgátlót 15 évesnek is, csak elõtte kérhetnek vizsgálatokat, például vérkép/vizelet. Aki sokat stresszel, vagy nem megfelelõen táplálkozik, annak is lehet rendszertelen, de elképzelhetõ, hogy alaposabban kivizsgálnak, mi lehet az oka.
Menj el nõgyógyászhoz, nem ártana egy teljes vizsgálat, mert valami nem stimmel, ha még 5 év után sem rendszeres. 2 éven belül kellene beállnia a menzesznek. A második válaszolót kiegészíteném annyival, hogyha elmész nõgyógyászhoz, elõször meg kell vizsgálnia, csak utána írhat fel gyógyszert. Viszont még fiatal vagy, persze írhat fel fogamzásgátlót, de talán jobb lenne, ha más oldalról közelítené meg a problémát. Hátha megoldható gyógyszer nélkül is. Egyébként mit jelent az, hogy nem akar beállni? Mert a ciklus 21-36 nap között tekinhetõ normálisnak, az alatt és fölött számít kórosnak.
Fogamzásgátlót azért adni, mert rendszertelen vérzés... Na ez egy akkora idiótaság! Persze, hogy órára pontosan fog megjönni, ha tablettát szedsz, de ez nem természetes ciklus, nem menstruáció! Csak megvonásos vérzés, ami azért van, mert nem kapja meg a szervezet a szokásos hormonadagot. ha abbahagyod a tablettát, nagy eséllyel még gázosabb lesz a ciklusod, esetleg meg sem jön többet. Nem szabadna ezért tablettát szedni.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál. Azt modnta , hogy vagy szedek gyógyszert asszem 3 hétig , hogy beálljon , vagy fogamzásgátló. A doki aztmondta , hogy az utóbbi jobb . :) Hála isten más problémám nincs.:)

3 éve szedek fogamzásgátló tablettát (yasminelle), ennyi idő után érdemes szünetet tartani, hogy tisztítsam a szervezetem? Ha igen, hány hónapot?

Mellékhatásai nem nagyon vannak. Kb. fél éve sokat fájt a fejem, h?hullámaim voltak, de már elmúltak. Szerintetek? Ha tartok szünetet akkor utána váltsak gyógyszert vagy ha már elmúltak a mellékhatások akkor maradhatok ennél a gyógyszernél?

Legjobb válasz: Valaki szerint nem kell szünet, a dokim szerint 3 év után 3 hónap, 5 év után fél év. Szerintem jobb, ha van szünet, legalább megnézed, hogy a szervezeted hogy reagál a dologra. Pl. ha hónapok alatt sem rendezõdik a ciklusod, akkor nem árt, ha nem gátolod le tovább a peteérésed...

Valaki szerint nem kell szünet, a dokim szerint 3 év után 3 hónap, 5 év után fél év. Szerintem jobb, ha van szünet, legalább megnézed, hogy a szervezeted hogy reagál a dologra. Pl. ha hónapok alatt sem rendezõdik a ciklusod, akkor nem árt, ha nem gátolod le tovább a peteérésed...
A kérdező hozzászólása: Én is 3 hónapra gondoltam. Köszi, hogy írtál.
Lehet a régi gyogyszert le kéne majd váltanod a mellékhatások miatt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is váltani fogok.

Hány évig szedhetem a fogamzásgátlot úgy, hogy késöbb ne legyen belöle bajom?

16 és fél évesen kezdtem el szedni. Ha mondjuk 10 év mulva szeretnék gyereket, akk szedhetem 10 évig folyamatosan? NEm káros ennyi hormon? tudom alacsonyhormontartalmuak a mai bogyok,de érdekelnek a tapasztalatok.

Legjobb válasz: Ezeket a modern, alacsony hormontartalmú tablettákat lehet szedni 8-10 éven keresztül is akinek az egészsége ezt megengedi, szinte minden nõgyógyász ezen a véleményen van. Arról már megoszlanak a vélemények hogy kell-e kisebb szüneteket beiktatni a tablettaszedésbe, de a legtöbb orvos szerint nem kell, mert ezzel csak ártasz a hormonrendszereknek. Édesanyám is évekig szedte a tablettát és miután abbahagyta rögtön az elsõ hónapban terhes lett velem, szóval emiatt szerintem nem kell aggódni.

Ezeket a modern, alacsony hormontartalmú tablettákat lehet szedni 8-10 éven keresztül is akinek az egészsége ezt megengedi, szinte minden nõgyógyász ezen a véleményen van. Arról már megoszlanak a vélemények hogy kell-e kisebb szüneteket beiktatni a tablettaszedésbe, de a legtöbb orvos szerint nem kell, mert ezzel csak ártasz a hormonrendszereknek. Édesanyám is évekig szedte a tablettát és miután abbahagyta rögtön az elsõ hónapban terhes lett velem, szóval emiatt szerintem nem kell aggódni.
Általában azt javasolják, hogy folyamatosan 10 évig szedhetjuk a fogamzásgátlót, utnáa szünetet kell tartani. Tehát ha 26 évesen akarsz szülni, akkor szedheted 10 évig a tabit.
Amilyen sûrûn az orvos visszahív, el kell menni hozzá, hogy megnézze a vérképedet. Ha az rendben, akkor semmi gond nem lehet. Elsumákolni viszont NEM érdemes!

A fogamzasgatlod mennyi ideig lehet szedni, hany evig?

Legjobb válasz: mindig lehet szedni

mindig lehet szedni
A kérdező hozzászólása: oke akar 18 eves kortol addig amig gyereket akarok es utanna is szedhetem ?
A dobozán van egy lejárati dátum, addig.
A kérdező hozzászólása: nem ugy ertem hanem ugy hogy nincs meg szabva hogy egy no hany evig szedhet fogamzasgatlot
Nincs megszabva. Azt szokták javasolni, hogy 3 évente tarts pár hónap szünetet benne, de olyan nincs, hogy életed során mondjuk max. 10 évig szedheted :)
barátnõmnek azt mondta az orvos, hogy 3 év után ajánlatos pár hónapot kihagyni
Fordulj orvoshoz.
Ha már szedtél akkor tudnod kéne... Menstruáció alatt kell elkezdeni különben abban a hónapban nem leszel védett, tehát feleslegesen dobtál ki pénzt 1 hónapra. Vérzés elsõ napján kezd szedni vagy amit mond az orvos és az elsõ hónapban tanácsos védekezni.
Ha nem a mensid 1.-5. napján kezded, akkor hiába szeded, nem leszel védett abban a hónapban, tehát kidobtál egy levéllel a semmiért!

A fogamzásgátló abbahagyása után hány hónappal estetek teherbe? Fél éve próbálkozunk, el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Mi megszakitással "védezektünk" a gyógyszer abba hagyása után. Egybõl sikerült, pedig 3hónap múlva terveztük hogy nem védekezünk. Nem lett egyébként semmi baja a picinek.

Mi megszakitással "védezektünk" a gyógyszer abba hagyása után. Egybõl sikerült, pedig 3hónap múlva terveztük hogy nem védekezünk. Nem lett egyébként semmi baja a picinek.
Én a kisfiamnál fog. abbahagyása után 11 hónap. Most 23 hónapos a Kincsem. Ebben a hónapban sikerült pozit tesztelnem, október elején hagytam abba a gyógyszert. Lényegébe egy mensim jött meg utána rendesen majd terhes is lettem. Pedig azt hittem majd megint várhatok jó pár hónapot. Érdekes!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nem adom fel!
7 hónapja hagytam abba, még nincs baba, sõt, rendszeres mensim sincs....
Eddig fél év telt el nálunk is, de még nem sikerült
Szia! Nekem ma lett pozitív a tesztem 10 hónap várakozás után!!! A
Szia!Nekünk 2 évre rá sikerült!Kitartás!14h kismami :)
8 hónapra rá estem teherbe. De mikor abbahagytam a gyógyszert, mi két hónapot vártunk, biztos, ami biztos és csak utána kezdtünk el próbálkozni. Szóval 6 hónap próbálkozás után lettem terhes.
Én szeptember elején hagytam abba a tabit, azóta próbálkozunk...de semmi..kezdek már én is elkeseredni..
Én abbahagyás után 3. ciklusban estem teherbe. Amikor az elsõ mensi megjött pontosan 28 napra az már fél siker volt, elkezdtem hõmérõzni és LH tesztelni, ami alapján megnyugodtam , hogy volt peteérésem. Próbáld ki Te is, legalább akkor egy lépéssel elõrébb vagytok. Drukk nektek +++++ 17 hetes kismami

Hány napot késhet a menzeszem ha szedek fogamzásgátlót? 18 éves vagyok és 7 éve mestruálok.9 hónapja szedek fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: A szünetmentes 7 nap bármelyikén megjöhet.Tehát akár az 1. szünetmentes nap,akár a 2. akár a 7.-en ha jelentkezik a vérzés,akkor NINCS gond.A lényeg, hogy a 8.napon kezd el a következõ levelet szedni... Tehát ha úgy vesszük 1-7napig bármennyit "késhet".

A szünetmentes 7 nap bármelyikén megjöhet.Tehát akár az 1. szünetmentes nap, akár a 2. akár a 7.-en ha jelentkezik a vérzés, akkor NINCS gond.A lényeg, hogy a 8.napon kezd el a következõ levelet szedni... Tehát ha úgy vesszük 1-7napig bármennyit "késhet".
NINCS menstruációd. Megvonásos vérzésed van. Nem késik. Ahogy az egyes is írja, a szünet bármelyik napján megjöhet, nem kell mindig ugyanazon a napon. Az, hogy fogamzásgátló mellett általában ugyanakkor jön meg, csak egy kedvezõ mellékhatás, és nem "mûködik" attól rosszul a tabletta, ha nem mindig ugyanakkor jön.

Fogamzásgátlót szedek már lassan 3 éve. És olyan tüneteim vannak mint ha terhes lennék. Nőtt a mellem feszesek, hányinger hányok, sokat eszek. A teszt negatív lett utána megjött a havim. Lehetek terhes?

4én jött meg szombaton barnám lett és azóta az van görcsölök, fáj a hasam alja nagyon.Ez utal terhességre? vagy méhen kívülire?

Legjobb válasz: orvoshoz menj el, mi nem tudjuk h mi játszódik le éppen a szervezetedben.. mellesleg, a melleid mensi elõtt is feszülhetnek..

orvoshoz menj el, mi nem tudjuk h mi játszódik le éppen a szervezetedben.. mellesleg, a melleid mensi elõtt is feszülhetnek..
a melleid tabitól is nõhetnek, de nekem mielõtt megjön mindig kicsit nagyobbak és feszülnek! Ha megjött (rendes vérrel) nem lehetsz terhes... Hasi fájdalmaid miatt menj orvoshoz szerintem ! Lehet, hogy valamiért a szervezeted rosszul reagál a tabira most...

Fél év szünet után újra kezdtem szedni a Miligest fogamzásgátlót. A menzeszem szeptember 1-én este jött meg. (szombat) de a gyógyszert csak hétfőn tudtam elkezdeni 3-án. Akkor egyszerre 2 szemet vettem be. Kb. hány nap után fog védeni a tabletta így?

És mikortól tudunk óvszer nélkül védekezni, hogy ne legyen még terhesség?

Legjobb válasz: minek vettél be 2 szemet egyszerre ??? a mest. 1-5ig napján lehet elkezdeni a szedését. ha az elsõ napon veszed be már aznap védett vagy ha 2-5ig akkor még 7 nap kiegészítõ védekezés szükséges.

minek vettél be 2 szemet egyszerre ??? a mest. 1-5ig napján lehet elkezdeni a szedését. ha az elsõ napon veszed be már aznap védett vagy ha 2-5ig akkor még 7 nap kiegészítõ védekezés szükséges.
de nem is értem minek vettél eb egyszerre kettõt, így lehet az egész hónapot elrontottad

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!