Találatok a következő kifejezésre: Hány évesen szülni (26 db)

Mai világunkban hány éves korban ideális szülni?

21 éves vagyok és nincs jelenleg barátom.Anyukám épp ma mondta,hogy ennyi id?sen már megvoltam neki.Tudom ez akkor volt,de a környezetembe a két véglelet látom.Van,aki 35 évesen esik teherbe és vannak,akik 16-17 évesen.Hány éves korban "van itt az ideje"?

Legjobb válasz: Akkor van itt az ideje, mikor te erzed, esszel es szivvel, hogy itt az ideje. (En mar 15 evesen tudtam, hogy 25 evesen akarok szulni, ket gyereket akarok es 30 eves koromig meg akarom szulni a kettot. 27 evesen szultem az elsot, 29 leszek, remelem meg belefer 30 elott a masodik.)

Akkor van itt az ideje, mikor te erzed, esszel es szivvel, hogy itt az ideje. (En mar 15 evesen tudtam, hogy 25 evesen akarok szulni, ket gyereket akarok es 30 eves koromig meg akarom szulni a kettot. 27 evesen szultem az elsot, 29 leszek, remelem meg belefer 30 elott a masodik.)
Egyéni helyzet függõ :) Elvégeztem a fõsulit, utolsó évben házasodtunk a párommal, aztán dolgoztam egy évet és jött a baba. Ekkor voltam 26 éves. Nekem ez optimális. De ha nem találtam volna meg a párom, akkor hiába tervezgetek X éves koromra gyereket. Szóval kicsit szerencse kérdése is, hogy hogyan jönnek össze a dolgok.
Amikor mindkét fél megérett rá, van valamennyi anyagi háttér, és megjön az õszinte vágy :) Ez mindenkinél máskor jön el. Nálam pl. 20 évesen volt az a pont, ahol úgy éreztem, anya szeretnék lenni (szerencsére a párom is vágyik rá). Más kérdés, hogy akadt egy kis gubanc a fogamzásgátló abbahagyásával, és még nem jött helyre a ciklusom, de próbálkozunk. Én sosem voltam karrierista, járok egyetemre, ami mellett nem lesz gond a baba (védõnõ leszek :) ), anyagi stabilitás van. A 30-as éveket elsõ babára én már nagyon késõnek látom, de ez én vagyok. Valaki az én koromban bulizni vágyik, én egyáltalán nem.
Én 24 évemet töltöttem be júniusban. Jövõ tavasszal szeretnénk próbálkozni a Párommal a babával. Kb. 25, 5 éves leszek, ha elsõre összejön a baba (bár úgy lenne), ha nem, akkor ennél több, de én 25-26 évesen bõven érettnek tartanám magam a szülésre. Viszont, ha 25 évesen még azt érzi a Nõ, hogy nem élte ki magát, még bulizna, stb, akkor nem ideális a 25. Amikor már úgy érzi, hogy kész rá, akkor ajánlott szülni. Mások, külsõ hatásokra nem.
nekem 28 évesen volt ideális a kisebbik húgomnak meg 19 évesen a másik húgomnak meg 37 évesen szerintem ez alkat függõ helyzettõl is függ az h van e párod mit akarsz az életben elérni mikor érsz meg rá stb.... fizikálisan a 20 évek eleje a legjobb a dokik szerint
Én is úgy gondolom, hogy akkor van itt az ideje szülni, amikor te úgy érzed most szeretnéd. Nem szabad hasonlítgatni máshoz magunkat. Mindenkinél más idõpontban jön el. Épp ezért a 30 év sem késõ még, sõt valaki - egyre többen - közel a 40-hez szülnek elõször....Neked kell érezned. Ma már rengeteg lehetõséged van arra, hogy szakemberek figyeljenek rád és babádra.30/N
atlag 28 evesen (mar tul vagyunk a tovabbtanulason, esetleg karriert is sikerult epitenunk) es a szemelyisegunk es eleg erett mar a csaladepiteshez. Egy tv musorban mondta egy neves pszichologus.
Amíg a nõ kiéli magát karrier építés terén és rájön nem jött be.Ez kb 30-as éveinek eleje..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:)

Hány évesen szültétek az első gyermeketeket, és szerintetek hány éves az a kor amikor érdemes gyereket szülni?

Legjobb válasz: én 24 évesen szültem a kislányom,de aki szeretne babát,annak ugyanakkora öröm 20 évesen,mint 35 évesen. Amíg valaki alkalmasnak érzi magát az anyaszerepre,elég türelme és egészsége van,annak a kor nem akadály (persze nem 70 évesre gondolok)

én 24 évesen szültem a kislányom, de aki szeretne babát, annak ugyanakkora öröm 20 évesen, mint 35 évesen. Amíg valaki alkalmasnak érzi magát az anyaszerepre, elég türelme és egészsége van, annak a kor nem akadály (persze nem 70 évesre gondolok)
Én majd olyan 30-35 körül szeretnék szülni..:) bár még csak 16 éves vagyok...
21 lett véletlenül, de ideálisnak a 25-26 éves kort tartom.
23 évesen szültem a kisfiam, a másodikat 26-26 évesen szeretném!
22 és 26 évesen szültem.Abszolút ideálisnak tartom a koromat.Akár még egy 3. baba is beleférne 30 éves koromig.mert ezt szabtam felsõ határnak.
Szerintem 25 év felett és 30 alatt ideális az elsõ a második pedig 35-ig.
Én 31 évesen szültem az elsõt és 35-ig szeretném majd a másodikat.
Még csak egy babám van, 24 évesen szültem, 8 hete :) Szerintem ez teljesen ideális kor! Legalábbis én nagyon jól érzem magam a bõrömben, és nagyon boldog vagyok!
Én most fogom az elsõt a nyáron 24 éves vagyok mikor fognat 23 voltam szerintem ez ideális kor dolgoztam is már pár évet. Szeretnénk még legalább egyet de 30 alatt mindenképp.
Én 35 évesen szültem az elsõt, és úgy gondoltam (mai napig úgy gondolom), hogy az elsõt szerencsés lenne 33 alatt szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és gratulálok mindenkinek a gyermekeihez!:)
28 évesen szültem. Szerintem 18-40 között, akármikor, ez attól függ, ki mikor érzi késznek magát rá. (A másodikat 37 évesen szültem)
Én is úgy gondolom, hogy 18-38 között bármikor ideális.. Ez nem azt jelenti, hogy utána már senki se szüljön, de azért 40 év fölött lehet, h én már nem mernék elsõt vállalni. (persze másodikat-harmadikat igen) :)
elsõt 20 évessen..másodikat 28 évessen...nem tervezett csak jöttek hozzánk..és nagyon jól választottak
25 évesen szültem meg a kisfiamat, szerintem ez nagyon ideális kor! 4 hónapos, és imádom!!! Nem terveztük, de nagyon jókor jött. Szeretnénk neki egy kistesót, kb. 3 év múlva...bár akkor jön, amikor jön...:)
én majd nem 19 voltam mikor az elsõt szültem, aztán 20, 23 , 25 és 33 évesen is szültem , a legideálisabb szerintem 23 és 25 évesen. de hozzá kell tennem nem bántam meg , hogy így alakult.
18 évesen szültem az én drága eggyetlen kisfiam októberben töltöttem áprilisban szültem!20 évesen szerttem volna szülni mert éppen ház vásálás és felujitás közepette álltunk és erre az idõre átestünk volna rajta de most már van pici is meg ujjitgatunk is!igy 20 évesen van eggy gyönyõrû erõs okos nagy fiam:) és boldogok vagyunk igy:D 5 éven belül a második!:D
25 évesen az elsõt, 26 évesen a másodikat. Érettnek érzem magamat hozzájuk. A férjem 30 és 31 éves volt a szüléseknél, jobb apát el sem tudnék képzelni. Nekünk az a véleményünk, hogy nem jó sokáig várni, mert minél fiatalabb a szervezet, annál egészségesebb, de erkölcsileg meg kell érni rá. Talán ennyi idõsen sikerült. Ha jó anyagi körülmények között élnénk, még szülnék egy babát kb. 5 év múlva, akkor ugye már 31 éves lennék, a gyerekek meg már iskolába járnának.
27 voltam, de én a 20-24-et ajánlanám. Persze sok mindentõl függ, de szerintem minél tovább vagy szabad, ezt annál nehezebb feladni.
Hát még nem szültem, de azért válaszolok, ha nem baj. Én 22 vagyok, de mindenképp 25 fölött 30 alatt szeretnék. a barátnõim, mindegyikük szült már 19-21 éves korban. Legtöbbjük nem meri megfürdetni sem a gyereket, az õ anyukájuk fürdeti. Én sem merném, de ha az én gyerekem, akkor én szeretném fürdetni, épp azért, majd ha felkészültem rá. Szerintem még korai 21 alatt, mindenképp. Viszont változó, van olyan ismerõsöm aki 17 évesen szült, és nagyon jó anya így kívülrõl. Ez változó, van aki felkészült, van aki nem.
30-al az elsõt, 32-vel a másodikat. Szeretnék még egyet, vagy kettõt, 38-ig bezárólag. Szültem volna én már elõbb is, csak hát rá kellet találnom a férjemre... :o) Én mindenkit, akinek már meg van élete párja, arra bíztatok, hogy ne húzza-halassza, mert a testünk szempontjából 20-30 között ideális. Utána egyre csak nehezebb lesz, a csontosodás miatt fõként...
Most fogom 23 évesen az elsõ babámat megszülni. És szerintem ez egy ideális kor! Én mindenképp 25 éves koromig akartam az elsõt! És Te hogy állsz ehhez kedves kérdezõ?
Én az elsõ vagyok megint. Bizony, hamarabb azért jobb... De jobb késõn is, mint soha :) ) Szóval én már 18 évesen megtaláltam a páromat, de sokáig nem lett gyerekünk, mire meglett az oka, 32 lettem. Akkor terhes lettem, de elvetéltem, és csak 35 éves koromra adatott meg ez az öröm.
Én 19 évesen az elsõt, nem tervezett volt, de mindent megtettünk, hogy jól érezze nálunk magát.A 2-at 25 évesen.Õ tervezett volt.Imádom mindkettõt és örülök, hogy nekem már nincs gyerekvállalással "gondom".Tulajdonképpen letudtam ezt a részét az életemnek.Most tartok az igazi nagy felelõsségnél, fel kell õket tisztességgel nevelnem, és remélem mindent megteszek érte.
Szia! 24 évesen szültem az elsõt, és elméletileg egy hét múlva a karomban tartom a másodikat, s nyáron leszek 26! Szerintem is 24-30 év között ideális legalább az elsõ babát megszülni! Üdv egy 22 hónapos kislány anyukája, aki 38 hetes kisfiú kismamája is.
Én 22 évesen szültem, mindenképp 25 alatt akartam az elsõ babámat. Én késõi gyerek vagyok, nagyon gyakran voltak emiatt vitáim a szüleimmel... Remélem a lányommal nem lesznek ilyen gondjaim.
szerintem ha megvan a megfelelõ partner is, akkor mindenképp 30 alatt mindegyik gyereket. Én 25-30 között tartom ideálisnak, 25-re már elég éretten tudsz gondolkodni, 30 felett meg nõnek a kockázatok... Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy talán még az unokáidat is látni szeretnéd...
19voltam és szerintem olyan 20-27év között ideális az elsõ baba megszületése!!!Persze ehez kell némi háttér is!!:)
Szia!Én júliusra várom az elsõt!29 vagyok!Már 5 éve szerettük volna!De csak msot sikerült!Ha a háttér megvan , akkor szerintem 22-25 között a legideálisabb minden szempontból!!!Én most így érzek...
26 éves vagyok, a férjem 28. néhány napon belül szülöm elsõ gyermekünket, kisfiú! :-) Mindenképp 30 alatt szerettünk volna a párommal babát. túl sokféle tényezõ befolyásolja ezt a dolgot, mindenki mást vesz figyelembe, így hát elég változó, mikor "érdemes" gyereket szülni! nincs elítélendõ döntés, szerintem! Hallgass a szívedre! :-)
26 évesen szültem a kislányomat, szerintem és az orvosok szerint is az elsõt érdemes 30 éves kor alatt szülni. Sokkal kevesebb a komplikáció, a terhességet is könnyeben viselik a fiatalabbak. A barátnõm 25 évesen szülte az elsõt 32 évesen a 2-at, és õ is azt mondta, hogy az elsõ terhességét sokkal jobban viselte, mint a másodikat.
Én 27 múltam az elsõnél, aki most 14 hós és most tervezzük a 2-at. Remélem még a 30. szülinapom elõtt megszületik. SZeretnénk még 1-2-t, de nem könnyû eldönteni, hogy mikor. Mert minél hamarabb lenne a legjobb, de nem tudom, hogy hogy bírnám 3 kicsivel, úgy, hogy a nagyik messze vannak. De ha a két nagyobb már iskolás, akkor meg késõi gyerek lesz a 3-4-ik. nehéz kérdés, a 2. után újragondoljuk :D

Anyukák! Ki hány éves, hány kilóval lett terhes, mennyivel ment szülni, és hány centi? Most hány kiló?

Érdkelne a dolog.

Legjobb válasz: 28 éves/54kg/74kg/62kg/160cm/59kg 3 hós baba anyukája

28 éves/54kg/74kg/62kg/160cm/59kg 3 hós baba anyukája
hogyhogy csak 1 kg-t híztál? és hogyhogy visszahíztad aztán?
26 évesen szültem. Terhesség elõtti súlyom és magasságom: 53kg/156cm. Szülés elõtt: 66, 5kg, kórházból haza 63kg-mal jöttem. Most vagyok megint kb 53kg, kislányom jövõ hónapban lesz 2 éves. Boldog babázást! :-)
27éves, 75kg, 91kg, 72kg, 180cm, 68kg.
Szia! 23 éves/78 kg/90 kg/156 cm/77 kg. Szombaton lesz egy éves a kisfiam!:) Boldog babaázást Mindekinek!
Dehogy vagy nagy ló!!! Csak a többi nagy nem meri megírni, hogy mekkora volt!! :) :) :) :) :) :)
14:54-es vagyok Fiamnál: 28 éves voltam lányomnál: 37
24 éves/57kg/62kg/56kg/173cm/58kg 7, 5hós kisfiú anyukája
Fiamnál: 63kg/81kg/170cm/ Ez kilenc éve volt, akkor utána hetven egynéhány kiló lettem, mire a fiam 3 éves lett. Úgy 5 éve lefogytam 10 kilót, aztán jött vissza pár kiló, úgyhogy a lányommal (4 hós) 67 kg-ról indultam Lányomnál: 67 kg/79kg/170cm/66kg
23 éves /57kg /67kg /57kg /174cm/ 56kg vagyok most 1 éves a baba, õ második fiam. Elsõ, nem emlékszem pontosan 57kilóval jöttem ki a kórházból.
A kérdező hozzászólása: Itt mindenki olyan "kicsi", csak én vagyok ilyen nagy ló???:-)
34 éves / 53 kg / 61 kg / 50 kg / 164 cm / 53 kg. A babám jövõhéten lesz 4 hónapos.
Utolsó vagyok. 14 hós a kisfiam.
Szia! 28 éves vagyok. 95 kgmal lettem terhes, 96.2 kgmal mentem szülni. Mikor hazajöttem 76 kg voltam, és nagyon-nagyon gyenge. Most 90 kg vagyok. 162 cm.
Szia 25 éves/98kg/125kg/96kg/164cm/95kg
32 éves/53kg/70kg/60kg/164cm/58kg
23éves/59kg/64kg/57kg/164cm/58kg
Az elsõ babánál:19.5 éves/68kg/85kg/74kg/170centi/60kg(8 hóval késõbb A 2.babánál:35.5 éves/62.4kg/73.9kg/67kg/170 centi/62kg(kb.2 hónappal a szülés után)
25 éves/110 kg/125kg/109kg/176cm/112kg
én nem írom le, hány kg vagyok :) )) de 8 kilót híztam, 13 kilót fogytam a szülés után, és most 1-2 kilót híztam 10 hónapos a baba 175 cm vagyok 28 éves .)
A kérdező hozzászólása: 15:02 Szerintem meg nincs semmi szégyelnivaló benne. Bátran írjon mindenki. Igaz, hogy nem vagyok nádszál karcsú, de nem is vagyok túl nagy. Pont jó vagyok....:-)
Lányomnál 21éves/60kg/90kg/84kg/172cm/55kg Most : 29éves/55kg/79kg vagyok, és 34hetes.szóval rámjött megint majdnem 25 és még nincs vége, de nagyon vékony voltam a lányom után is 3 hónappal a szülés után, pedig nem diétáztam.

Hány évig dolgoztatok mielőtt elmentetek volna szülni? Hány évesek voltatok akkor?

Legjobb válasz: 23 évesen diplomáztam,26 éves koromig dolgoztam.36 hetes kismama voltam amikor eljöttem.Szóval 2,5 évig.

23 évesen diplomáztam, 26 éves koromig dolgoztam.36 hetes kismama voltam amikor eljöttem.Szóval 2, 5 évig.
7 év munkaviszony után szültem az elsõ gyermekemet 26 évesen, utána ugyan ide visszavettek dolgozni és hat év korkülönbséggel született a második gyermekem.Nyáron jár le a gyes és megyek vissza õsszel dolgozni.Szerencsés vagyok nagyon szerintem!Fõleg mai viszonylatban.
4 évig dolgoztam, 28 évesen szültem, visszamentem dolgozni, most majdnem 2 év lesz, ha nem kell elõbb táppénzre mennem, és 32 évesen fogok szülni.
23 évesen kezdtem el dolgozni rögtön, ahogy a diplomámon megszáradt a tinta, és 32 évesen szültem. Augusztusban lett volna 9 éve, hogy dolgozom, de akkor már táppénzen voltam.
3 évet dolgoztam és 26 évesen szültem
16 éves korom óta dolgoztam iskola mellett. Fõleg nyáron. Akkor mindig be voltam jelentve. 20 évesen fõállásban dolgoztam, mellette levelezõn fõiskolát csináltam. 24 évesen szültem és 8 évet dolgoztam.
7 év munkaviszony után, 25 éves voltam.
32 évesen szültem, 14 év munkaviszonnyal a hátam mögött :) Szerencsém volt, érettségi után rögtön volt elõszerzõdéses munkám (ez azt jelentette, hogy ha jól sikerül az érettségim, akkor felvesznek a céghez) Minden más további iskolám, nyelvvizsgám, szakmám munka mellett végeztem el.
2, 5 évet dolgoztam és 22 vagyok. Ha minden igaz 1 hónap múlva születik meg a kisfiam.
4, 5 év után, 28 évesen.
22 éves vagyok most, nemsokára két éve, hogy dolgozom. Jövõ nyáron állunk neki a babaprojektnek, tehát azt az évet még végig szeretném dolgozni, így 3.5 év lesz kb. Ja és 24 leszek amikor születik! :)
21 évesen fogok szülni, egyetem mellett, tehát nincs munkahelyem. Igazából mindig lesz valami, hogy miért ne szüljek (egyetem, késõbb munkakeresés, utána félelem a kirúgástól), tehát mivel megvannak a körülmények, nem kötöttem munkahelyhez a teherbeesést. Fõleg, hogy az ösztöndíjam túlszárnyalja azt a GYED-et, amit kaptam volna, ha dolgozom.
24 évesen szültem, elõtte 2-3 évet dolgoztam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Érdekel, h másoknál hogy ment! Párommal jövõ õsszel házasodunk össze, én akkor nyáron fejezem be a sulit is, 25 éves leszek akkor. A napokban arról beszélgettünk mikor lenne jó bevállalni a gyereket és mi arra jutottunk, h a diplomám után kb. 3 évvel. De a környezetemben azt tapasztaltam, h sokan vannak, akik dolgoztak fél vagy 1 évet és jött a baba. Nekem ez vhogy olyan rövid idõnek tûnik.
7 év munkaviszonyom volt elõtte, 29 évesen szültem.
7 évig dolgoztam, 31 voltam, mikor született a fiam.
6 és 30.
2-3 évet, ebbõl több volt a fekete meló mint a bejelentett, mikor terhes lettem pont akkor szûnt meg a cég, így ellátáson voltam szülésig, 23 évesen szültem a kislányomat, majdnem 24. most 26 éves vagyok novemberben érkezik a kistesó.
26 évesen szereztem a diplomámat (nem volt könnyû, nem vettek fel, bukdácsoltam, stb). Diploma után rögtön esküvõ és babaprojekt. Összesen 9 hónapot dolgoztam, 27 évesen jött a gyerek. A második 29 évesen, 4 éve vagyok itthon, fél-1 év múlva már muszáj lesz visszamennem dolgozni, de nagyon félek, mert amit tudtam már rég elfelejtettem, nem használtam, tiszta gáz lesz így munkába állni.

Szerintetek hány évesen lenne jó gyereket szülni? (Értitek a kérdést remélem)

Engem édesanyám 21 évesem szült! De nem orai szerintetek az egy kicsit?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen egyénfüggõ. Ismerek nagyon boldog, kiegyensúlyozott 26 éves, 3 gyerekes anyukát, aki így is tervezte, 20 évesen esküvõ, aztán sorban a gyerekek, mellettük tanult, diplomát szerzett. Ritka szép és boldog család. Én 32 évesen szültem az elsõt, el sem tudtam volna képzelni korábban. És ismerek olyan 32 évest, aki még most sem tudja elképzelni, hogy gyereke legyen, majd egyszer. Szóval mindenkinek magának kell eldöntenie, annyira mások vagyunk. Ha valakinek úgy jó, 20 évesen sem korai, és 30, sõt, szerintem 40 évesen sem késõ.

Szerintem teljesen egyénfüggõ. Ismerek nagyon boldog, kiegyensúlyozott 26 éves, 3 gyerekes anyukát, aki így is tervezte, 20 évesen esküvõ, aztán sorban a gyerekek, mellettük tanult, diplomát szerzett. Ritka szép és boldog család. Én 32 évesen szültem az elsõt, el sem tudtam volna képzelni korábban. És ismerek olyan 32 évest, aki még most sem tudja elképzelni, hogy gyereke legyen, majd egyszer. Szóval mindenkinek magának kell eldöntenie, annyira mások vagyunk. Ha valakinek úgy jó, 20 évesen sem korai, és 30, sõt, szerintem 40 évesen sem késõ.
Nem korai 20 éve körül akkor, ha az illetö elég érett a gyerekneveléshez, de még 35 körül sincs elkésve. Nekem az elsö 20 évesen lett, ma már ö is felnött, és nem érzem, hogy túl korai lett volna, igaz, hogy nekem sose volt célom "kiélni magam", mindig is nyugodt családi életre vágytam. Az utolsót meg 34 évesen szültem, és ez sem volt túl késön, soha nem volt problémája se a gyereknek, se nekem abból, hogy már nem igazán fiatalon szültem öt. Mindegyik gyerekem idöközben felnött, egyetemet végzett és saját családjuk is van.
Szerintem nem korai. Mindenki más...így máshogy képzelni el az életét, ebbe bele tartozik a babavállalás is. Én már 20 évesen kisbabát szerettem volna, de elõtte szerettem volna megteremteni a legszükségesebb feltételeket. Nem akartam anyósomhoz szülni.. Összeházasodtunk a férjemmel, elõtte felépítettük a házunkat. Én még most is egyetemre járok, s közben van egy vállalkozásom. A férjemnek biztos munkahelye van, szóval:) azt hiszem jöhet a babóca... Most 23 éves vagyok és egyáltalán nem érzem korainak az anyaságot. :) 20 hetes kismama
Nem korai a 21 év, bár mostanában vagy a nagyon korai vagy a nagyon késõi (30+) a 'divat'. Bocs az offért, de mibõl gondolod, hogy bárki is ne értene egy ilyen egyszerû kérdést? :D
Anyám:) ilyen is ritkán van:) ))) Anyud 46 évesen szülte a kishugodat?:) Véletlen alakult így, vagy terveztek még egy kisbabát?:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Azért gondoltam, hogy nem értitek a kérdést mert elég rosszul lett feltéve de örülök, hogy megértettétek! Most 26 éves vagyok és ha ez a véleményetek akkor megbeszélem a párommal a gyerekvállalást! Köszönök mindent!
Mindenki mas, nem lehet altalanositani. Ha eleg erettnek erzed magad, valamint a parod es a parkapcsolatodat stabilnak, az eletviteleteket stabilnak (nem kell palotaban elni, vagy millios tartalekokkal rendelkezni, de azert ne vagjon agyon mar most gyerek nelkul, ha ho vegen torik el a wc-kefe es akkor kell venni), akkor vallalhattok most gyereket. Ha valami nem kerek, akkor talan varni kellene. Tenyleg nagyon eltero lehet. En 21 evesen gondolati szinten sem kacerkodtam a gyerekvallalassal, sot, mindent meg is tettem, hogy ne legyen baba, pedig stabil parkapcsolatom volt, osszessegeben eros anyagi helyzet, de en meg javaban fosulis voltam, mellette dolgoztam, sokat jartam szorakozni, teljesen mas gondolataim voltak. 24 evesen uj parom lett, megtalalta a zsak a foltjat es a kapcsolat elejetol visszatero tema volt a gyerekvallalas. Meg akkor sem gondoltuk komolyan, par honappal kesobb belevagtunk, meghozza olyan tempot diktaltunk, hogy 26 evesen mar ket gyermekunk is volt. Szoval nem kortol fugg, hogy ki mikor erik meg a tervezett babara.
Tudod erre egy idézet jutott az eszembe inkább nem mondom honnan, mert úgyse tudnád: Boldogok a lelki szegények..... - nem fojtatom felesleges. Mibõl veszed, hogy elválnánk? Volt egy kapcsolatom, ami 5 és fél évig tartott, de szakítottam mert mindaz amim most van abban a kapcsolatban nem lehetett. A férjem csodálatos, a házasságunk boldog. Ezúton szeretnélek meghívni magunkhoz egy családi ebédre, amin láthatod majd átélheted majd milyen egy szeretõ család, hiszen ebben neked nem lehetett részed.... Nyugodtan írj idõpont egyeztetésre a privát e-mail címemre. Karácsonyra ne az családi ünnep (segítek picit család = közeli hozzátartozók -lásd:szülõk, testvérek, házastárs, gyerekek...biztosan rossz lehetett magányosan az irigység és a rosszindulatúság szigetén felnõni) Elnézést kérek az offolásért!
Nem baj, 5 even belul ugyis elvaltok.
Igen anyám majdnem 46 volt (Niki a hugim márciusi anyám júliusi úgyhogy majdnem 46 év a kor különbség)Szerettek volna gyerekeket de senki sem lett tervezve (én sem) mindenki "szerelem gyerek". Nem úgy mint az enyém akinek az apukájával szeptember 1-én jöttünk össze szept. 3-án megkérte a kezem szept. 15-én jelentkeztünk be az anyakönyvvezetõhöz közben eldöntöttük ha szeretne jönni a baba akkor jöjjön, jött: okt. 28-án megtudtam, hogy várandós vagyok nov. 8-án összeházasodtunk (ja igen bocsánat a lényeg kimaradt ez egy évben történt -2008- szinte napok alatt) 2 éve vagyunk házasok és a lányunk 16 hónapos és jöhet a Picikepicike (a lányom szavaival élve- tehát a kis tesó). Mi egy picit furcsák vagyunk... A normál emberekhez képest.
Az utolsó vagyok: még egy adalék mind a 4-en egy apától és anyától vagyunk.
Szia! Én 24 évesen szültem a kislányomat (most 16 hónapos) és ha hazajön az apukája külföldrõl, szabira akkor jöhet a kis tesó. Engem anyám 21 évesen szült utána 13 hónapra megszületett az öcsém, 9 és fél évre az egyik hugim és majdnem pontosan 25 évre rá a másik hugim (õ 16-i én 29-i). Így a lányom 8 és fél hónappal idõsebb a legkisebb hugimnál.(magyarok vagyunk!!!) Szerintem úgyis érezni fogod ha itt az idõ (én 18 éves koromtól kezdve nagyon szerettem volna, de a partner nem volt megfelelõ). Ha úgy érzed akkor hajrá és kívánom, hogy jöjjön össze. (Nem korai, hisz nem 14 éves vagy, de ez egy személyes vélemény)
18 vagyok, még igen fiatal, bár én viszonylag korán akarok majd gyereket, 20, 22 körül, komoly lány vagyok a koromhoz képest, és elég éretten gondolkodom, szerintem nem kor kérdése a baba :)
Nem divat a 30+ csak a nõk rájöttek hogy nem szülõgépek.

Hány éves korban "érdemes" még szülni?

N?vérem 40en felül van és várja a 4-ket,félünk sosem áll már le:)Szerintetek hány évesen bevállalható még?(fels? korhatárra gondolok csak)

Legjobb válasz: pontosan hány éves a nõvéred? mert a 40-en felül jelenthet pl. 50-et is!

Miért ne szülhetne egy asszony 43 évesen? Sõt, 45 évesen szült most épp a Jakupcsek is teljesen egészséges kisbabát. Nyilvánvalóan nagyobb néhány betegségre a kockázat, de ezt 99%-os valószínûséggel ki tudják szûrni. Fõként, hogy nem is elsõ baba, nyugodtan belefér szerintem. Én mindenesetre üdvözlöm õt és gratulálok a 4. babájához! :) )
pontosan hány éves a nõvéred? mert a 40-en felül jelenthet pl. 50-et is!
Mi az, hogy elitéli valaki azt, ha egy nõ nenyven felett szül? Az abortuszusok engem szabályosan kiutasítottak egy másik fórumról, azért mert ezzel nem értek egyet. Na szép! Azt el lehet ítélni, ha egy nõ inkább életet ad, ha már nem is húszéves, de az abortuszt nem! Negyediket váró "felelõtlen", negyvenéves!
szerintem függ ez az egészségügyi helyzettõl, meg az életviteltõl is, de szerintem max 40!! Nagyon max 40!!
20.01-es vagyok. Tudtam hogy lepontoztok majd de nekem akkor is ez a véleményem. Ez van. A kérdésre válaszoltam és ennyi. Amúgy meg ki beszél itt abortuszról. A Jakupcsekrõl meg csak annyit, hogy pont neki tette fel a kérdést egy újságíró, hogy mi lesz ha már õk nem tudják felnevelni a kisgyereket akit most szült? A válasz az volt rá, hogy majd a tesvérei. Én meg azt gondolom, hogy nem a testvérek dolga felnevelni az árván maradt kishugit, mert nekik is lesz saját családjuk. A barátnõm két öccsét nevelte fel, mert az anyukája "bekattant" és ma 32 évesen súlyos cukorbeteg mert az idegei tönkre mentek. Szeretne gyereket de a cukra miatt kevés rá az esélye mert annyira magas a vércukor színtje. Úgyhogy nem igazán érdekel mások véleménye, én az enyémet írtam le, és ez nem fog megváltozni. Gyereket kizárólag akkor szabad vállani, ha mindent tud a szülõ biztosítani neki, de 43 évesen már inkább nagymama korban van az ember.
Hát szerintem nagyon nagy felelõtlenség, fõleg ha már van gyereke! A Down szindróma veszélye ebben a korban nagyon magas. Hiába folytat az anyuka jó vagy akár különleges életvitelt, a szervezete már nem olyan mint fiatalon. Arról nem is beszélve, hogy gondolnia kellene arra is, hogy sajnos mivel öregszünk ki tudja milyen betegségek jönnek ki az emberen. És ha valami történik vele, akkor az a kisgyerek anya nélkül nõljön fel? Vagy majd a nagyobbak feladata lesz pesztrálni a kicsit? Hát én elítélem az ilyen gondolkodás módot. Még akkor is rizikós lenne ha nem lenne már gyereke. Én amit maximum elfogadhatónak és még bevállalható kornak tartok az 35. év. Én 32 vagyok, idén szültem elõször és utóljára. De sok boldogságot kívánok a mamának, babának és kitûnõ egészséget.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Utolsónak mondom, nem én pontoztalak le, van igazság abban, amit mondasz, remélem tesómnál nem lesz semmi probléma.
A kérdező hozzászólása: 43, ami sztem még belefér egyébként, csak érdekel mások mit gondolnak errõl, mert van, aki teljes szívbajt kap, ha mesélem, hogy megint terhes a tesóm.
A kérdező hozzászólása: na azért ez a "nagymama kor" már nekem sem tetszik...azt nem kértem, hogy akár engem, akár a tesóm sértegesse bárki is, csak a válaszokat várom.
Hát szerintem is túlzás ez a nagymama kor... És ha az is lenne, mi van akkor? Az én apámat pl. a nagyszülei nevelték fel és tisztességes, 3 diplomás ember lett belõle. Szerintem ha az egészségi állapota lehetõvé teszi, akkor nyugodtan vállalhat gyereket 40 fölött is. Az én nagynéném is elmúlt már 40 amikor a 3. gyerekét szülte (igaz, õ Amerikában él, dehát manapság már Magyraországon is vannak mindenféle vizsgálatok, csak pénz kérdése az egész) -makkegészséges kislányt, természetes úton. A "kislány" azóta már 16 éves, az anyja is kiváló egészségnek örvend. Ráadásul tény, hogy egy úgymond késõn jött baba egyáltalán nem jár nagyobb kockázattal mint ha mondjuk valaki gyerekfejjel (16 évesen, amikor még a teste is gyerek, fejlõdésben van) vállal babát. Ha a nõvéred a 4. babáját várja, akkor nyilván már nem kezdõ és kikérte az orvosa véleményét, nyilván kedvezõ választ kapott ha bevállalta a 4. kicsit is. :)
nem a kor számit igazábol, hanem az, hogy ki mennyinek érzi magát, mennyire fitt még egy babához:) ez 40 fölött is megtörténhet szerintem:)

Hány évesen érdemes szülni?

Legjobb válasz: Az ideális kor 20-30 között. De csak akkor érdemes szülni, ha meg vannak a feltételek ahhoz, hogy el tudd tartani.

Az ideális kor 20-30 között. De csak akkor érdemes szülni, ha meg vannak a feltételek ahhoz, hogy el tudd tartani.
Az érdemes és az ideális között is nagy különbség van. Ideális a huszas években, még 30 elõtt érdemes meg akkor, ha megvannak hozzá legalább a minimális feltételek: ne nyomorba szülessen és lehetõleg legyen apja. Az érdemes és az ideális olykor messze esik egymástól...
Ez NEM megrendelés kérdése. lemaradt a NEM
Én szültem volna már 25 évesen is... Akkor már dolgoztam 2 éve és kezemben volt frissen a 2. egyetemi diplomám is. DE! Akkor még nem volt hozzá párom. Csak 28 évesen ismertem meg azt az embert, akivel gyereket vállalhattam. Nem anyagilag értem, mert nincs saját lakásunk, hanem érzelmileg. Spórolni kezdtünk, szolid körben összeházasodtunk és 30 évesen terhes lettem. De a babát elveszitettük. A következõre meg több mint egy évet kellett várni. Úgyhogy az elméleti elképzelés nem mindig jön össze a megvalósulással. Nem mindenki találja meg élete párját 15 évesen, hogy huszonéves korára már szüljön, de ha huszonévesen esetleg meg is van hozzá a megfelelõnek tûnõ partner, akkor lehet, hogy nincs munka vagy épp elõbb lakásra, házra gyûjtenek. Tehát ez megrendelés kérdése.
akkor érdemes, ha úgy érzed, hogy megvan életed párja és ezzel kiteljesedne a kapcsolatotok. persze nem 15 évesen:) de szerintem nem korfüggõ és nem is ELSÕSORBAN az anyagiaktól függ. sajnos több példát látok a környezetemben, hogy várnak a tökéletes anyagi háttérre és mikor végre megvan, csak a baba nem jön...
2. válaszoló! Nem kell, ahhoz 30-nak lenni! 25 vagyok! Diplomával (igaz csak egy, de nem büfészakos), 3 év munkaviszonnyal rendelkezem, saját otthonunk van és tavaly augusztusban házasodtunk össze. Szeptember végén már terhes voltam és 1 hét múlva érkezik a lányunk :) ..Ja és idén lesz 8 éve, hogy együtt vagyunk..Abban viszont maximálisan igazad van, hogy nem a korra kell a gyereket vállalni, mert abból nem lehet felnevelni!!!
Azt hiszem a hormonok a legoptimálisabbak 23-26 évesen, akkor vagy csúcsponton, de 20-30 közt a legjobb, szerintem. Utálom az olyat, mikor a karrierbe belebúzduló nõk várnak 35-40éves korukig, aztán sír a szájuk, hogy nem tudnak teherbe esni....meg, hogy kell nekik gyerek, de párkapcsolatra nincs idõ, mi a gyerek, egy tárgy?? Ja, meg ha fiatalabban szülsz, kevesebb az esély a komplikációra, könnyebben esel teherbe, hamarabb visszamegy a hasad pl...stb.
Nézõpont kérdése és emberfüggõ. Én például azon a véleményen vagyok, hogy ha megfelelõek és adottak a körülmények, mint az érzelmi, mint az anyagi akkor felesleges 30 éves koromig várni, azért mert "mostanra kitolódott a gyerekvállalás". 24 éves vagyok, 2 éve dolgozom, januárban államvizsgázom. Jövõre házasodunk össze a võlegényemmel, és valószínûleg utána családot alapítunk ha még mindig adott lesz minden hozzá. (Mivel sosem lehet elõre tudni, hogy milyen váratlan kiadás lesz, vagy mi fog történni 1 év múlva.) Szerencsére van lakás, autó, félretett pénzünk, és 250 ezerbõl gazdálkodunk 1 hónapban. Valamint úgy vagyok vele, hogy én szeretném megélni azt, hogy a gyerekem felnõjön, családja legyen, szeretném látni, hogy boldog és hogy egyedül is boldogul, c saládja lesz. Szerintem gyerekvállalás után is lehet karriert építeni, mert akkor nincs az, hogy 10 év alatt felépítek valamit, majd "megtörik" a karrierem mert 3 évre otthon maradok a gyerekkel. Mondjuk ezzel kapcsolatban vannak érvek és ellenérvek is, attól függ, ki hogyan gondolkozik és melyik szimpatikus neki. Nekem egyáltalán nem az, hogy 30 felett vállaljon valaki gyereket, de egyénfüggõ mint már mondtam. Akkor vállaljon mindenki, amikor úgy érzi, hogy ideális, nem baj ha kiesik a munkából 3 évre, és anyagilag is bírják egy új kis személy érkezését a családba.
Amikor adottak a feltételek hozzá.
Ez sok dologtól függ, biológiailag az elsõnek igaza van, de ha pl. karriert építesz (elvileg ez az út afelé, hogy sokat keress és bátran vállalj gyereket, persze vannak kivételek), akkor 26 éves korodig elvégzel egy-két egyetemet (Bsc, Msc képzésekre gondolok), aztán mondjuk dolgozol 2-3 évet, szóval addigra 30 leszel. És akkor már csak az a feltétel kell, hogy legyen egy barátod/férjed, akire lehet ilyen ügyben számítani. Szóval ez szerintem inkább szerencse és a véletlenek összjátékának kérdése, nem a koré:) Ha pl. valaki gimi után dolgozik már, akkor akár 21 évesen is szülhet, hiszen van annyi munkaviszonya, persze, ha van párja, és szeretnének gyereket, új szintre vinni a kapcsolatukat.
Orvosi életbiológiai szempontból a 25-35 év közötti idõszakban a legérettebb egy nõ a gyermekvállalásra. Am egy orvost is meg lehetne kérdezned errõl pl háziorovos, szülész nõgyógyász... A másik kérdés a pénz... Am ha gyereked lesz mindent megteszel érte. Lásd elvált nõk : egy elvált nõ képes fenntartani ma magyarországon egy lakást , egy autót és 1-2 gyereket. Ezzel szemben egy pasi elkezd inni haverokkal bulizni ée lehanyagoltabban élni - tisztelet a kivételnek. Szóval egy nõben kifejlõdnek a létfenntartó ösztönök és csak erõsebbé válik tõle - sok boldogságot a babához

Hány évesen jó szülni?

Azért kérdezem mert én 26 éves vagyok a párom 28 éves. Sokan azt mondják hogy még ráérünk nem maradunk le semmir?l. És vannak olyanok is akik azt mondják mire várok mikor akarom megtudni hogy lehet-e babánk gyógyszer szedése mellett soha nem tudom meg! Most abba hagytam a gyógyszert. És nagyon várom a jeleket!:-) Remélem nem kell éveket várni!:-(

Legjobb válasz: Szia! Szerintem 20-30 év között jó szülni.Persze fontos, hogy te akard azt a babát, és ne más miatt szülj. Érettnek kell hozzá lenni. De a korod alapjá, gondolom az vagy.Én is abba hagytam a gyógyszert majd egy éve. De még nem jött össze.A dokim szerint tönkretette a bogyó az egész szervezetem. Sok sikert.

Szia! Szerintem 20-30 év között jó szülni.Persze fontos, hogy te akard azt a babát, és ne más miatt szülj. Érettnek kell hozzá lenni. De a korod alapjá, gondolom az vagy.Én is abba hagytam a gyógyszert majd egy éve. De még nem jött össze.A dokim szerint tönkretette a bogyó az egész szervezetem. Sok sikert.
Ha a gondos családtervezés eredménye lenne a magzatunk, akkor most olyan 23-24 éves lennék, de ehelyett 21 vagyok(tabi mellett megfogant).Én örülök neki, h korán szülök, mert így mellette lehetek sokáig, segíthetem.Láthatom felnõni, családot alapítani. Most olvastam egy cikket az Origón a béranyaságról, és ott volt egy 48 éves tanárnõ története, h 40 évesen jött rá, gyermeket szeretne, de elõször nem jött össze, aztán meg kifutott az idõbõl. A te korodra azt mondom, h idõben vagy még szerintem.Fõleg, ha nem csak ezt az egy gyermeket szeretnétek.Sok sikert!Jah, és ne görcsölj a babán!
Szia!Én is 26 vagyok, a férjem 28, és szeretnénk már babát, ami most össze is jött, 5hetes vagyok, igaz még az elején, de nagyon boldogok vagyunk.Ha ti is szeretitek egymást, és nincs akdálya, akkor nyugodtan lehet babára gondolni!SOk sikert hozzá!
Szia! én 19 éves vagyok és 30 hetes kismama:) Szerintem akkor a legjobb mikor elég érettnek érzed rá magad! ne más miatt akarj kisbabát hanem magad miatt:) Sok sikert!!
Szia! Én azt olvastam, hogy nõknek, pasiknak egyaránt a 25 éves kor a legideálisabb egészségügyileg. Én is 26 vagyok, és nem akarok várni azért, mert most már könnyû védekezni, és az idõsebben kihordott terhesség veszélytelenebb, mint régen. Akkor vállalj gyereket, amikor szeretnél, ne akkor, amikor mások mondják, hogy most ideális, mert már szakmailag eleget értetek el, vagy volt idõtök kiszórakozni magatokat. Mi is szépen, boldogan felnõttünk, általában nem egyedül, hisz a fiatal szüleink örömmel vállaltak több gyereket, még ha ezzel a maradék szórakozási lehetõségeikrõl is le kellett mondaniuk.
Sziasztok! Én csak annyit mondok, hogy aki a mai világban egyetem, fõiskola mellett/után, mindjárt meg is találja a megfelelõ partnert, akivel el tudja képzelni az életét, ráadásul már munkahelyük is van, ami netán fix is, van hol lakniuk, azaz mindezeket a körülményeket megteremtették 25 éves korukig, azoknak szívbõl gratulálok! na persze, ez lenne az ideális...:) meg hogy a partnerrel együtt lássák elérkezettnek az idõt a családalapításra. Én sosem kezeltem lezserül ezt a dolgot, hogy majd lesz valahogy...nem akartam másokra szorulni ha baj van...ráadásul a munkámat is szeretem, így 31 évesen vagyok terhes, és úgy érzem nem bántam meg, hogy nem elõbb. Mindenkinek máskor jön el a megfelelõ idõpont, de manapság egyre kitolódik érthetõ okok miatt:((
Szia! 20-30 között, de inkább a 20 felé hajolva, minél fiatalabb vagy, annál könnyebb, és annál kevesebb % az esély komplikációkra. :)
Szia én 30éves vagyok a férjem 31körül már három gyerekem van az elsõt 25évesen szültem a másodikat 27 a harmadika 29 és szerintem pont jó korba vagy ahoz hogy megszülessen az elsõ gyereked.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi! Már meg is született azóta kislányunk 4 hónapos lesz 24-én! :-)))

Szerintetek hány évesen "optimális" gyereket szülni?

Kérlek írjátok le, hogy mindent összevetve szerintetek hány évesen lenne jó szülni a mai világban. A n? és a férfi korára is kíváncsi vagyok, és arra, hogy te most hány éves vagy, van-e már gyereked, megbántad-e, hogy nem korábban/kés?bb jött, most máshogy csinálnád-e. Kezdem én: Szerintem a n? 26-28, a férje meg 32-35.

Legjobb válasz: AMikor meg van a vágy, mindkét részrõl és elég erõs hozzá a kapcsolat, és relatíve biztonságos anyagi háttér van az alapok biztosítására. Hogy erre valaki 22 évesen, vagy 42 évesen érik meg, lényegtelen. Szerintem nem a kor a legfontosabb ebben a kérdésben, hanem minden más.

Én 22 voltam, a párom pedig 31 mikor az elsõ babával teherbe estem. Nem bántam meg, imádok fiatal anyuka lenni:)
AMikor meg van a vágy, mindkét részrõl és elég erõs hozzá a kapcsolat, és relatíve biztonságos anyagi háttér van az alapok biztosítására. Hogy erre valaki 22 évesen, vagy 42 évesen érik meg, lényegtelen. Szerintem nem a kor a legfontosabb ebben a kérdésben, hanem minden más.
Bocs, én 28 éves nõ vagyok, a párom is 28 és még nincs babánk.
20-25 évesen a nõ szempontjából, pasi szempontjából szinte mindegy. 28 évesen szültem, mert sajnos nagyon sokat kellett várnunk mire sikerült teherbe esnem, de jobb lett volna korábban, hogy még maradjon idõ tesóra.
Nem tudom miért érdekel?! Te érzel rá késztetést? Én 23 voltam mikor a férjemmel eldöntöttük jöhet a baba! A férjem 29 volt akkor! Egybõl össze is jött! Így én 23 õ 30 volt! Nekünk szerintem pont így volt ideális! De az igaz ezt mindenki maga érzi, hogy õ mikor érett rá!
Szerintem nincs ideális életkor.Amikor a pár mindkét tagja megérik rá, és esetleg a feltételek is adottak egy gyerek fogadásához. Én már 21 évesen készen álltam, GYED-hez a jogosultsági idõm is megvolt már akkor.Párom ekkor 29 éves volt. Az más kérdés hogy a 24. szülinapom elõtt született csak meg a babánk.20 hónap kellett hozzá hogy teherbe essek. Ha változtathatnék akkor hamarabb elmennénk orvoshoz hogy hamarabb szülessen a baba!
25 voltam, a férjem 30. Szerintem ideális volt a korunk az elsõ gyerek vállalásához. Most 31 vagyok, négy gyerek édesanyja. Nem bántam meg, most is így csinálnám!
Orvosilag a 20-as évek közepe. A nõ minél idõsebb, annál késõbb eshet teherbe, lehetnek komplikációk, és ugye nem biztos, hogy egynél több gyermeket bevállal, ha elmúlt 30. Plusz nem jó az, hogy pl. férjem 27 éves, az anyja 65, nagymamám meg 72, én 23. Milyen már, az anyósom lehetne akár a nagyim is:) Nem akartam öreg szülõ lenni, nagyim így lehet dédnagymama, 23 vagyok, mint írtam, és fél éves a fiam. Anyósom már nyilván nem lesz dédi. Anyukám 24 évesen szült, én is ismertem a dédszüleim, és jó érzés, hogy emlékszem rájuk.
Olyan nincs, h optimális! Sok mindenen múlik, h 1 nõ mikor vállal gyereket, avgy mikor szül! Gondolok itt, karrier, pénzügyi helyzet, stabil kapcsolat, nehezen jön össze a baba. Én 24évesen szültem a lányom, most 25vagyok 1 éves kicsi lányom van :) Viszont jó egzisztenciával rendelkezünk, 7éve vagyunk együtt a párommal és szerettünk volna babát. A párom 31éves most (30 volt, mikor született a lányunk) Szóval ez sok mindenen múlik, ha valaki érzi, h jöjjön és megvan minden feltétel, akkor a kor nem számít! :)
22 vagyok, a párom 29 és a kisfiunk 1 éves. Én is imádok fiatal anyuka lenni egyáltalán nem bántam meg h így történt :)
A kérdező hozzászólása: Kihagytam: 22 éves pasi vagyok.
Elvileg, testileg a 20as évek közepén a legjobb az idõ... Aztán hogy agyilag, meg lelkileg ki hogy van rá felkészülve, az nagyon egyéni..
Nõknél 20-29 éves kor az ideális, a férfiaknál nem probléma idõsen sem, mert a hímivarsejtek két havonta újratermelõdnek. Én sajnos lekéstem az ideális kort, 38 éves vagyok (most 8 és fél hónapos terhes). De nem csinálnám másképp, mert életem többi területe így már nem marad "befejezetlen" (nem a karrierre gondolok, hanem hogy utaztam, szórakoztam eleget és a sportomban is elértem, amire vágytam)

Szerintetek hány éves korban a legoptimálisabb gyereket szülni?

Legjobb válasz: Amikor már nem telik el úgy nap hogy ne gondolnál rá és amikor már képes vagy bármit magad elé helyezni a fontossági listán . röviden. de nem kor- életkor - függvénye . van aki 18 évesen is képes erre van aki 40 évesen .

Amikor már nem telik el úgy nap hogy ne gondolnál rá és amikor már képes vagy bármit magad elé helyezni a fontossági listán . röviden. de nem kor- életkor - függvénye . van aki 18 évesen is képes erre van aki 40 évesen .
Tényleg nem kor függõ, ha van egy biztos tökéletesen mûködõ, nagyon boldog párkapcsolat, mind a ketten érettek rá, és anyagilag is biztosítani tudják a kicsinek mind azt amire szüksége van, akkor ez lehet akár 18 évesen is. Mi 32 évesek vagyunk és most jött el az ideje.Én is meg párom is nagyon szerettünk volna már elõbb gyereket de nem volt minden meg hozzá. Az én testem ugyan ugy tökéletesen megfelel a szülésre mint egy 18-évesé, csak lehet, hogy bennem több a felelõsség tudat.Tökéletes terhességem van és remélem a szülés is az lesz! Üdv 32 hetes km.
Én 20évesen szültem az elsõ fiamat:)
Én ezt nem korhoz kötném! Szerintem egy szikla szilárd, nagyon stabil párkapcsolat az alapja! Ha ez megvan akkor bármikor jöhet szerintem! Az elsõ hozzászólóval ellentétben, és nem éreztem, h majd meghalok egy gyerekért, és nem is akartam a nap minden percében! Úgy voltunk vele, h kezdjünk el próbálkozni aztán majd meglátjuk! Szerencsére hamar jött, és minden rendben volt, és én igazából a terhesség alatt értem meg igazán az anyaságra!
én 23 évesen szültem, és jobb idöt nem is választhattam volna az elsö babámhoz!
én 24 évesen szültem:D 26/N
Testileg 25 évesen a legalkalmasabb rá a nõi szervezet. De ez csak biológia. Szerintem fontosabb, hogy lélekben érezd, hogy mikor jött el az idõ.
elsõ .v. ha életkor akkor a 30 évek elején.
szerintem az elsõt 26-27 évesen!
Én 33 leszek mire megszületik az elsõ. 27 éves koromtol éreztem erõsen, hogy itt az idõ. 30 éves koromig nem volt kinek szülnöm, utána meg nem sikerült 3 évig. Ez van. Ezt nem lehet kitüzni, mint egy esküvõ idõpontot. És ráadásul azt is le lehet mondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!