Találatok a következő kifejezésre: Hány évesen először nőgyógyászhoz menni (4 db)

Hány évesen kell először nőgyógyászhoz menni?

14 éves vok.

Legjobb válasz: Ha nincs semmi problémád szerintem ráérsz 16- 17 évesen is. Én 17 évesen mentem elõször

Ha nincs semmi problémád szerintem ráérsz 16- 17 évesen is. Én 17 évesen mentem elõször
szerintem ha nem akarsz tabit iratni vagy nincs problémád akkor valoban ráérsz 16 évesen elmenni de ha ugy ézed problémád van fordulj bátran orvoshoz!
Engem elakartak küldeni mert, hogy már itt az idelye, ám az orvos azt mondta, hogy amíg nem élek szexuális életet addig nem kell, max ha vmi bajom van. (viszket, stb..)
Én is akkor mentem el elõször, amikor szexuális életet kezdtem élni.(Ez azt takarja, amikor elõször volt olyan barátom, akivel rendszeresen szexeltünk.)Utána évente legalább egyszer méhnyakrák szûrés miatt.Szerintem még ráérsz, mind a szexxel, mind a dokival. De ha baj van, akkor érdemes felkeresni egy dokit.(A rendszertelen ciklus egyelõre nem tartozik a bajok közé.Olyan 15-16 éves korban kell beállnia.)

Hány éves korban ajánlott először nőgyógyászhoz menni? A nő vagy a ffi orvos a jobb?

nincs semmi problémám csak érdekl?dök,barátom sem volt...meg semmi.

Legjobb válasz: Szia. Én mindenképp ha már menstruálsz,elmennék nõgyógyászhoz,õ megnézi hogy minden rendben van-e.Évente egyszer 14 éves kor felett szerintem nem árt,fõleg ha már menstruál az illetõ,mint írtam is.Én is évente egyszer megyek. Nekem volt nõdokim és férfi is.Bevallom õszintén,attól függetlenül,hogy a nõ gyengédebb volt,nekem valamiért frusztráló volt a tudat,hogy õ NÕ.A magyarázatát ne kérd,magam sem tudom. Két dolgot tudok javasolni:KÉrd ki édeanyád,nagynénéid,esetleg idõsebb nõvéred véleményét az õ dokijaikról,sõt én addig elmerészkednék,hogy valamilyen úton-módon,pl.iwiw,vagy személyes "véletlen" találkozás során szemrevételezzem a leendõ orvosomat,és ezután döntenék.Én is a Te korodban voltam elõször dokinál,akkor még SZTK-n,azt hittem,hogy frusztráló lesz a férfi doki,de nem volt nagyon gáz.Gondold végig. MElody

Szia. Én mindenképp ha már menstruálsz, elmennék nõgyógyászhoz, õ megnézi hogy minden rendben van-e.Évente egyszer 14 éves kor felett szerintem nem árt, fõleg ha már menstruál az illetõ, mint írtam is.Én is évente egyszer megyek. Nekem volt nõdokim és férfi is.Bevallom õszintén, attól függetlenül, hogy a nõ gyengédebb volt, nekem valamiért frusztráló volt a tudat, hogy õ NÕ.A magyarázatát ne kérd, magam sem tudom. Két dolgot tudok javasolni:KÉrd ki édeanyád, nagynénéid, esetleg idõsebb nõvéred véleményét az õ dokijaikról, sõt én addig elmerészkednék, hogy valamilyen úton-módon, pl.iwiw, vagy személyes "véletlen" találkozás során szemrevételezzem a leendõ orvosomat, és ezután döntenék.Én is a Te korodban voltam elõször dokinál, akkor még SZTK-n, azt hittem, hogy frusztráló lesz a férfi doki, de nem volt nagyon gáz.Gondold végig. MElody
Amíg nem élsz nemi életet és nincsen valamilyen problémád addig nem kötelezõ elmenni. Én 19 évesen voltam elõször, miután összejöttem az elsõ barátommal. Én nõi orvoshoz mentem, mindenképpen nõi orvost szerettem volna mert én is úgy gondolom hogy egy nõ jobban átérzi a problémámat, jobban el tudom engedni magam és nyíltabban beszélni a problémáimról. Egy férfi elõtt biztosan feszengenék és nem mernék semmit sem kérdezni. Ez persze én vagyok, van akit nem zavar a férfi orvos, hanem pont a nõi orvost tartja kellemetlenebbnek. Szakmailag a nõi meg a férfi orvos is lehet lelkiismeretes, gyengéd, ügyes, ez nem nemtõl füg. Érdemes érdeklõdni, utánakérdezni az ismerõsöktõl ahogy az elõttem levõ is írta hogy kihez érdemes menni.

Hány éves korban ajánlatos először nőgyógyászhoz menni és hogy zajlik a vizsgálat?

Legjobb válasz: Ha baj van, akkor kortól függetlenül azonnal, egyébként meg akkor ha elõször íratsz fogamzásgátlót, aztán a nemi élet kezdete után évente egyszer. http://www.timmermann.hu/index.php?m=nogyogyaszati_vizsgalat A vizsgálatról itt olvashatsz.

Ha baj van, akkor kortól függetlenül azonnal, egyébként meg akkor ha elõször íratsz fogamzásgátlót, aztán a nemi élet kezdete után évente egyszer. http://www.timmermann.hu/index.php?m=nogyogyaszati_vizsgalat A vizsgálatról itt olvashatsz.
Ha nem élsz nemi életet, akkor 23-24 éves korban illik elõször elmenni szûrésre, egyébbként a nem élet megkezdése után kb 1 évvel.
24 körül, ha szüz vagy. Amúgy, ha valami bajod van. Elsõ alkalommal nõi dokit keresnék, mert elviselhetõbb úgy nekem.
A kérdező hozzászólása: 13 évesen vesztettem el a szüzességem, most 15 vagyok de nem beszéltük meg h el látogatnék oda. Fogamzásgátlót meg szerintem csak jövõre íratok.
Huú, azért az egy kicsit korai....
A kérdező hozzászólása: Tudom :) De már nem nagyon tudok mit tenni ellene meg nem is bántam meg szerencsére :)

Hány éves korban kell elöször nőgyógyászhoz menni?

És még arra lennék kiványcsi h mit csinál? Léccí részletesen írjátok le : hogy fáj-e meg hogy kínos

Legjobb válasz: Szia! Szerintem érdemes elmenni, ha megjön.. Vagyis utána az elsõ szûrõ vizsgálatot megcsinálni! VAnnak helyek ahol kapsz egy ruhát amibe bele kell bújni, van ahol, csak alulról félmesztelenre kell vetkõznöd, én mindig viszek magammal egy jó hosszú pólót, így nem olyan kellemetlen félmesztelen végig sétálni a vizsgálón. A szûrõvizsgálat, nem fáj. Felfekszel a székre olyat már biztosan láttál ha máshol nem akkor tévében. Felhelyez egy fém csõ szerûséget, de nem fáj nyugi. És azon keresztül tudja a kenetet levenni. Ez sem fáj. Nem kell kellemetlenül érezned magad, hiszen õk nap mint nap ezt csinálják, és ezért vannak ott. Ha túl leszel rajta meglátod, hogy nem is olyans szörnyû. Ha gondolod vigyél magaddal valakit, anyudat, barátnõt , stb...

Szia! Szerintem érdemes elmenni, ha megjön.. Vagyis utána az elsõ szûrõ vizsgálatot megcsinálni! VAnnak helyek ahol kapsz egy ruhát amibe bele kell bújni, van ahol, csak alulról félmesztelenre kell vetkõznöd, én mindig viszek magammal egy jó hosszú pólót, így nem olyan kellemetlen félmesztelen végig sétálni a vizsgálón. A szûrõvizsgálat, nem fáj. Felfekszel a székre olyat már biztosan láttál ha máshol nem akkor tévében. Felhelyez egy fém csõ szerûséget, de nem fáj nyugi. És azon keresztül tudja a kenetet levenni. Ez sem fáj. Nem kell kellemetlenül érezned magad, hiszen õk nap mint nap ezt csinálják, és ezért vannak ott. Ha túl leszel rajta meglátod, hogy nem is olyans szörnyû. Ha gondolod vigyél magaddal valakit, anyudat, barátnõt , stb...
Szia! Csak kiegészíteném a korábbi válaszokat: Akármennyire próbálsz ellazulni, feszélyezni fog a helyzet, hozzáteszem, tök jogosan. Én anno ezt úgy oldottam meg, hogy elképzeltem a dokit kinyúlt pizsiben, csipász szemmel, kócos hajjal, mókás mamuszban :) Nekem bejött! Az, hogy pasi vagy nõ a nõgyógyász, majd rájössz, hogy neked mi a jó: én nagyon-nagyon erõsen görcsöltem világ életemben, amikor egyszer véletlenül egy nõhöz mentem (az akkori dokim elment vidékre praktizálni), kérdeztem, hogy mit szedjek, mert az ismert görcsoldókat kihányom. Kiröhögött, hogy az nem fájhat annyira és majd megtudom, hogy mi a fájdalom, amikor majd szülök. Hát köszönöm, erre egy 16-17 éves lánynak nincs szüksége. Azóta eltelt sok-sok év, én csak pasihoz (most már csak egyhez) járok. Amit tanácsolhatok az az, hogy ha nem szimpatikus a doki, vagy úgy érzed, hogy nem volt körültekintõ, akkor ne ragadj le nála. De ez kikerülhetõ ha az anyukád dokijához mész: biztos, hogy anyud nem járna hozzá, ha nem lenne jó.
Pontos korhatárhoz nincs kötve. Akkor kell elmenni ha már nemi életet élsz. elõtte ha valami panaszod van pl fehér folyás , viszketés, mert az hüvelygombára utal és azt kezelni kell. Mit csinál? elõször is beszélget veled, hogy miért jöttél, mit szeretnél. Aztán maga a vizsgálat akkor nem lesz kellemetlen ha nyugodt vagy nem izgulsz és eltudsz lazulni.
A kérdező hozzászólása: Köönöm szépen a választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!