Találatok a következő kifejezésre: Hány évesen először nőgyógyászhoz (14 db)

Ha a nőgyógyász megkérdezi, hogy mikor menstruáltam először akkor évet kell mondani vagy hogy hány évesen?

Legjobb válasz: Mond, hogy hány évesen, és add oda neki a menstruációs naptárad.

Mond, hogy hány évesen, és add oda neki a menstruációs naptárad.
Így van. Vezess naptárt róla, és így az orvosnak is könnyebb dolga lesz majd. :)
Tõlem ha azt kérdezi hogy mikor, akkor évet mondok, ha meg azt hogy hány évesen, akkor azt ahány évesen megjött.

Ki hany evesen ment eloszor nogyogyaszhoz, ugy hogy alulrol is megneztek?

Legjobb válasz: 16 évesen. És akkor még anyukám kísért el. Utána már egyedül jártam. Most vagyok 26 éves és azóta, ha semmi problémám sincs, akkor is 16 éves korom óta évente egyszer rákszûrésre megyek.

16 évesen. És akkor még anyukám kísért el. Utána már egyedül jártam. Most vagyok 26 éves és azóta, ha semmi problémám sincs, akkor is 16 éves korom óta évente egyszer rákszûrésre megyek.

Hány évesen kell először nőgyógyászhoz menni?

14 éves vok.

Legjobb válasz: Ha nincs semmi problémád szerintem ráérsz 16- 17 évesen is. Én 17 évesen mentem elõször

Ha nincs semmi problémád szerintem ráérsz 16- 17 évesen is. Én 17 évesen mentem elõször
szerintem ha nem akarsz tabit iratni vagy nincs problémád akkor valoban ráérsz 16 évesen elmenni de ha ugy ézed problémád van fordulj bátran orvoshoz!
Engem elakartak küldeni mert, hogy már itt az idelye, ám az orvos azt mondta, hogy amíg nem élek szexuális életet addig nem kell, max ha vmi bajom van. (viszket, stb..)
Én is akkor mentem el elõször, amikor szexuális életet kezdtem élni.(Ez azt takarja, amikor elõször volt olyan barátom, akivel rendszeresen szexeltünk.)Utána évente legalább egyszer méhnyakrák szûrés miatt.Szerintem még ráérsz, mind a szexxel, mind a dokival. De ha baj van, akkor érdemes felkeresni egy dokit.(A rendszertelen ciklus egyelõre nem tartozik a bajok közé.Olyan 15-16 éves korban kell beállnia.)

Lányok! Hány évesen mentetek először nőgyógyászhoz? Nem volt kínos? Én félek elmenni meg szégyenlős is vagyok.

Legjobb válasz: Én 15 évesen. De, kínos volt és a mai napig az. De ha szükség van rá, akkor menj el, le kell gyõzni a szégyenlõsségedet.

Én 15 évesen. De, kínos volt és a mai napig az. De ha szükség van rá, akkor menj el, le kell gyõzni a szégyenlõsségedet.
Én még soha nem voltam, de tervezem. 18/l
A kérdező hozzászólása: Én 19 vagyok, és soha nem voltam:S ideje lenne csak félek.
mitõl félsz? minden nap ezt csinálja napi sok nõvel. elmész, felfekszel, megnéz, mehetsz mint a zöldságesnél, ugyanaz, csak ott a zöldséges egész nap zöldségeket néz nem nagy cucc
Lányok, menjetek el! Nincs benne semmi. Nem kifejezetten kellemes, de tapintatosak szoktak lenni és nagyon jót tesztek az egészségeteknek, ha valaki idõnként csekkolja, hogy minden oké. Ha van olyan kapcsolatotok, kérjétek meg anyátokat, hogy menjen veletek. Én férfi létemre kísértem már el a páromat a nõgyógyászához.
Minek kell ezt túlreagálni?! A nõgyógyász annyi puncit lát, mint a zöldéges répát...Nem fogja meglepni semmi. Amúgy inkább menjetek el évente egyszer rákszûrésre, mert úgy jártok, mint édesanyám . Elõrehaladott méhnyakrákot diagnosztizáltak nála 3 éve...Nem kívánom senkinek!

Hány évesen mentél először nőgyógyászhoz?

Az is érdekelne, hogy:

Legjobb válasz: Én 17 évesen voltam elõször, de csak azért, mert cikinek éreztem, hogy még nem voltam. Anyukámmal mentem és nagyon féltem, de a doki végtelenül rendes volt, mindent elmagyarázott, hogy mit fog csinálni, mi lesz hideg, kellemetlen lesz-e. Hozzáteszem, magánorvoshoz járok, sztk-ról nem tudok nyilatkozni. Fél évente járok a fogamzásgátló miatt, meg egyébként is jó, ha megvizsgál, és évente mindig csinál rákszûrést. Kb. ennyi, szerintem nem olyan vészes dolog, a fogorvos rosszabb:) 20/L

Én 17 évesen voltam elõször, de csak azért, mert cikinek éreztem, hogy még nem voltam. Anyukámmal mentem és nagyon féltem, de a doki végtelenül rendes volt, mindent elmagyarázott, hogy mit fog csinálni, mi lesz hideg, kellemetlen lesz-e. Hozzáteszem, magánorvoshoz járok, sztk-ról nem tudok nyilatkozni. Fél évente járok a fogamzásgátló miatt, meg egyébként is jó, ha megvizsgál, és évente mindig csinál rákszûrést. Kb. ennyi, szerintem nem olyan vészes dolog, a fogorvos rosszabb:) 20/L
20 évesen. Azért, mert akkor lett az elsõ olyan barátom, akivel már nem akartunk gumival védekezni, így elmentem a dokihoz gyógyszert íratni. Úgyis gondoltam már rá, hogy kéne egy rákszûrés, de halogattam. Így volt motiváció, egy füst alatt megcsináltattam azt is, meg egy általános kivizsgáláson is túl voltam.
18 évesen mentem elõször (azért, mert akkor veszítettem el a szüzességemet sajnos azért, mert az intim mosakodást túlzásba vittem, és kialakult a hüvelygomba igen, rendszeresen, évente egyszer járok cytológiára (ha nincs semmi bajom, akkor csak évente egy alkalommal) 22/L
21 éves voltam, és azért mentem, mert az elsõ babánkal lettem terhes.9 hetes volt a babó :) Azóta rendszeresen járok évente egy alkalommal.
19 évesen, kórházba kerültem nagyon heves hasi görcsökkel, akkor voltam elõször nõgyógyásznál. (Kiderült, hogy cisztám volt.)
18 éves voltam, fogamzásgátló felírása céljából, meg azért is, mert elõtte fél évvel veszítettem el a szüzességem.
16 évesen mentem, mert akkor kezdtem el szexuális életet élni, aztán fogamzásgátlót is írattam. Amíg szedtem a gyógyszert, addig 3 havonta jártam receptért, évente egyszer pedig a szokásos vizsgálatra (rákszûrés, stb).

Hány évesen mentél először nőgyógyászhoz? Miért?

Legjobb válasz: 17 évesen, kimaradt 60 napig a menzeszem.

17 évesen, kimaradt 60 napig a menzeszem.
26 évesen, soha nem volt semmi problémám.
Szûz lányokat általában meg se vizsgálnak, ha nincs bajuk. Sokat ér az ember a 15-16 éves lányokkal, ha elviszi.
Kedves 9-es nincs igazad! Én 15-16 éves koruktól el fogom vinni a gyerekeket évenként 1 kontrollra!Az sosem árt!
# 7 Miért lenne gáz???? Ha nem élsz nemi életet, akkor 23-24 éves korodban illik elmenni. Persze ha valami bajod támad, akkor azonnal...
16 évesen, gombás fertõzés, szintén antibiotikum mellett.
Most 19 vagyok és még nem voltam. Tudom, hogy gáz, de annyira félek tõle, hogy nem tudom magam rávenni. Pedig már idõszerû lenne, mert nagyon görcsöl a hasam, mikor megjön, és tudom, hogy az orvos megoldaná, de ahhoz el kéne menni :(
18. Barátnõmnek problémája volt, félt egyedül elmenni. Rávett, hogy menjünk el együtt, vizsgáltassam ki én is magam. Hát elmentem életem elsõ rákszûrésére.
16 évesen, antibiotikum okozta huvelygomba:)
még nem mentem. de majd lehet elkisérem az asszonyt 18/f
19 évesen(második)
Hát én sajnos elég késõn és akkor is elõsször, mert elmaradt a menstruációm!Terhes voltam, spontán elvetéltem! De, nekem senki sem mondta, hogy elõbb is el kellene mennem!Anyám nem volt ilyen téren nagyon segitõkész!:(
kedves 10.eske akkor miért nem kezded 12 éves korukban és miért nem 2x évente? hiszen annyi helyen lehetne összeszedni bármit, igaz? azért érdemes ezt is elolvasni: "Mértékadó nemzetközi testületek, mint az IARC és UICC, valamint az Európai Unió ajánlásai szerint a 25 éves korban elkezdett és 65 éves korig periodikusan megismételt szûrés jelent maximális védettséget az invazív méhnyakrák kialakulásával szemben."

Hány évesen mentetek először nőgyógyászhoz?

Jártok rendszeresen? Ez ajánlott? 21 vagyok, még sosem volt szerencsére nőgyógyászati problémám és nem voltam még nőgyógyásznál. Kellett volna?

Legjobb válasz: 24 évesen. És nem járok rendszeresen.

Ja és 24 éves korodig, ha szüz vagy, de ha nemi életet élsz akkor elõbb is. A megkezdése után kb 1 évvel már érdemes.
23 évesen, 1 évvel a nemi élet megkezdése után.
24 évesen. És nem járok rendszeresen.
Ez a nõi doki ajánlgatás mostanában elég gyakran elõkerül, de én sem tudok jobbat mondani, ha van rá lehetõség akkor menjél nõi orvoshoz.
Kezdjél el orvost keresni, szerintem nõi dokit, aki elött elviselhetõbb a terpesztés és a vetkõzés is. Azonkivõl õ is nõ, "kollega", akinek sokkal kevesebbet kell magyaráznod bármit, mint férfi orvosnak, aki könyvbõl tanulta mindazt amit a nõi már átélt.
18-20 év felett szûzen is ajánlott elmenni ellenõrzésre. Ha pedig nem vagy szûz, akkor évente "kötelezõ" a rákszûrés, akkor is, ha éppen nincs párod. (Azért tettem idézõjelbe, mert törvény nem kötelez, de a saját érdeked.)
17 évesen, azóta évente járok rákszûrésre.
53.-nak Gondolom igen, tekintve, hogy sztk-s doki. Másrészt meg a rákszûrés eredményérõl írásos leletet kapsz, nem lehet csak úgy handabandázni, és azt mondani, hogy minden oké. Azt pedig a citológus adja ki. Sajnos van olyan, hogy a rák nem vár 5 évet, nem minden rák olvassa el a szakkönyveket ezek szerint...
A méhnyakrák az elolvassa a szakkönyveket nagyon is, és bizony "szüksége" van arra az 5 évre, úgyhogy ott valami nagyon durva hibának kellett lennie, érdemes lenne a barátnõdnek utánajárnia, hogy mi volt az oka mindennek... talán nem 2 évente járt, hanem 4-5 évente, vagy a leletekért nem ment, (bár ez nem valószínû, mert az a gépben van és értesítették volna).
És még önjelölt orvos is vagy.. eszem megáll!!! Mindezt arra alapozod, hogy az interneten olvastál egy 12 éve kiadott tanulmányt. A kérdésemre még azóta sem feleltél.
SZÛRÉS AZ ONKOLÓGIÁBAN MINÔSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉZIKÖNYV ÉS MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ "olyan daganatok alkalmasak szûrésre, amelyek viszonylag hosszú ideig maradnak tünetmentes, de alkalmas módszerrel kimutatható állapotban. Ismeretes, hogy a méhnyakrák „sejour time”-ja átlagosan 10 év; az emlôráké mintegy 3 év; a vastagbélrák megelôzô állapotának tekintett polipusok sok évig tünetmentesek, mielôtt rosszindulatú átalakulásuk megindul. Ezek tehát e tekintetben szûrésre alkalmas célbetegségek, hiszen a 2-5 évenként megismételt szûrôvizsgálat esélyt ad a tünetmentes állapotban való felfedezésükre. A tüdôrák ezzel szemben kialakulása folyamán kevesebb, mint egy évet, átlagosan 0, 7 évet tölt a preklinikai kimutathatóság állapotában, ezért nagyon rövid intervallumokban, 4-6 hónaponként kellene a szûrést ismételni ahhoz, hatásos legyen." Ebbõl is látható, hogy 10 év a méhnyakrák és 3 év az emlõrák kialakulásához szükséges idõ! Úgyhogy aki "csak" 2 évente ment szûrésre és ezért kemózzák, ott valami nem gömbölyû!
Figyelj csak, az orvoslást nem véletlenül tanítják hosszú évekig. Az az oka ennek, hogy nem lehet az internetrõl megtanulni egy-két cikk alapján. Bizony van gyors és nagyon agresszív lefolyású méhnyakrák, ami sokszor fiatal korban jelentkezik. Van sajnos ilyen típusa is. Annak örülni kell, hogy TB alapon évente elvégzik a szûrést, bár az ajánlás nem így szól (mindenhol spórolni kell). Sajnos így is az olcsóbb fajta szûrésre van pénz, ami a HPV-t nem mutatja ki. Lehet mindenféle összeesküvés elméletet gyártani, de mi értelme?! Ha nem akarod gazdagítani a nõdoki pénztárcáját, akkor menj el SZTK-ba.
A tüdõrákról annyit: a saját családomban is megtörtént, hogy más okból kifolyólag kellett végezni mellkas röntgent az egyik nagyszülõmnél. Ez a vizsgálat 3 havonta volt. Nos két 3 hónapos intervallum alatt egy olyan tumor nõtt szerencsétlen tüdejében, hogy már inoperábilis volt. Hiába van a tankönyvben x idõ, sokszor a gyakorlat más.
25 éves korodtól mindenképpen érdemes menni, lásd alábbi ajánlást is: "az invazív méhnyakrák elôfordulásának életkor szerinti megoszlását: 25 év alatt – bár a klinikai gyakorlatban elôfordulhat – rendkívül ritka; ezután mind gyakoribbá válik és gyakorisága 35-40 között tetôzik, az alacsony morbititású országokban mintegy 10 évvel késôbb. Az elôfordulás „plateau”-ja 60 éves korig folytatódik, ezután csökkenhet."
52. Azt mondják a szakemberek, hogy kb 5 év mire a rák kialakul, úgyhogy az orvosnál kellene körülnézni, akihez a barátnõd járt, hogy a pénz begyûjtésen kívûl foglalkozott-e mással is?!
49-esnek: Az egyén szempontjából ez nem biztos, hogy igaz, még ha a TB kasszának valóban kifizetõdõbb lenne a mértéktartó nemzetközi ajánlásokhoz tartani magát. Egy barátnõm 29 évesen lett méhnyakrákos, évente járt szûrésre, egy év kimaradt... Most kemot kap. Mo-on jelenleg van lehetõség évente elvégeztetni a szûrést. Én élek vele.
19. "annyi gusztustalan nõi betegségeket látnak képekrõl, hogy kiölik belõlük azt, hogy még véletlenül se nõként nézzék a puncit." Akkor nem is fog megnõsülni? Gyerekes se lesz? Csak nem akar "csapatot váltani"? Vagy becsukja szemét és összeszorított foggal fog próbálkozni?
34 "Normális tinikrõl? Ja, akik annyi [email protected] fogtuk életükben, mint kilincset? Mondjuk hozzájuk már annyi férfi nyúlt, hogy inkább nem mennek férfi dokihoz. " Most nem a rokonaidról, barátnõidrõl van itt szó!
"Mértékadó nemzetközi testületek, mint az IARC és UICC, valamint az Európai Unió ajánlásai szerint a 25 éves korban elkezdett és 65 éves korig periodikusan megismételt szûrés jelent maximális védettséget az invazív méhnyakrák kialakulásával szemben. Ez egyben a szûrésre rendelkezésre álló közösségi források leghatékonyabb felhasználását is jelenti. Ha az egészségügyi ellátórendszer szûrésre felhasználható forrásai korlátozottak – és csaknem mindenütt azok – az alsó korhatár akár 35 évre kitolható anélkül, hogy a méhnyakrák keletkezésének kockázatát ezzel megnövelnénk."
Még mindig nincs tartalom. És nem válaszoltál a kérdésemre sem. Eddig üres fecsegés. Kérdezõ, bocsi tudom, hogy szórakoztató, de valahol még sem az... vond le a tanulságot.
A kérdező hozzászólása: nem olvastam el mindent, de látom, jól szórakoztok :)
ma 11:31, ma 18:02 Nagyon nincs igazad, ami nem lenne baj, csak ne lennél ilyen agresszív!
43. 44. Nincs valami gond veled? Üldözési mánia ez, ha jól tudom. Ne húzd fel magad! nehogy valami komoly bajod támadjon. Nem ér az egész annyit, hidd el!
Igen és nyugodtan írhatsz 1 nicknéven is, akkor is érti mindenki a választ! Kár trükközni, a stílusod abszolút felismerhetõ!
És még1: "Mértékadó nemzetközi testületek, mint az IARC és UICC, valamint az Európai Unió ajánlásai szerint a 25 éves korban elkezdett és 65 éves korig periodikusan megismételt szûrés jelent maximális védettséget az invazív méhnyakrák kialakulásával szemben. Ez egyben a szûrésre rendelkezésre álló közösségi források leghatékonyabb felhasználását is jelenti."
# 57 Ezt nem olvastam még de pótolni fogom.
# 77 Ne vedd ennyire zokon, amit válaszolgattak neked, senki sem akar gyepálni itt téged, csak rendkívûl furcsa és szokatlan a hozzáálásod és véleményed, talán ezért is válaszoltak neked annyian. Bevallom, nekem is érdekes, hogy úgy érzed csak egy férfi képes tisztelni, vagy becsülni, nem is tudom pontosan hogy fogalmaztál, a nunidat!?. De ne törödj vele, te így érzed jól magad, akkor így csináld! Nem ártassz senkinek vele.
Semmi kedvem nem volt kisregényt írni, de akkor megteszem. "Amúgy itt orvosról van szó és nem férfiról!!!!!! Legalább is ezt szoktátok mondani, amikor valaki nõi nõgyógyászhoz akar menni, hogy szó sincs arról, hogy az orvos nõként tekintene a páciensre! Akkor, most hogy is van ez? Ha rólad van szó az más eset??" Tényleg nem értem, hogy te ezt most mire írod. Egy szóval nem mondtam, hogy férfihoz megyek (csak ti próbáljátok ezt beállítani), azt írtam, hogy _férfi orvoshoz_, azt már 100x leírtam, hogy miért, nem fogom megint ismételni magam. Nem szoktam érvelni a férfi nõgyógyászok mellett, ha valaki nõhöz akar menni, akkor ahhoz megy, nekem édes mindegy. A véleményemet szoktam elmondani, hogy ÉN miért járok férfihoz. Nem kell velem senkinek sem egyetértenie. "Minden orvosnak kutya kötelessége tisztelni minden páciense testét nemre korra stb való tekintet nélkül (benne van az esküjükben)." Az a baj, hogy ha valaki valamit nem akar, akkor arra nem lehet kötelezni, nem lehet neki megparancsolni, hogy "márpedig tiszteled a betegeket és punktum". Elsõ évfolyamtól kezdve vannak olyan órák az orvosin, ahol azt próbálják meg beleverni az orvostanhallgatók fejébe, hogy a beteget így tiszteljük, a beteget úgy tiszteljük...a gond csak ott kezdõdik, hogy ezt legfõképp olyanok papoljak, akik õk maguk is úgy beszélnek a betegrõl, mint a szaros rongyról - így hitelét veszti az egész. Az esküben sok dolog van, ami szép és jó, csak a valóságban a fele sem úgy mûködik, ahogy kellene. Tudod, hogy 100 orvostanhallgatókból (és nem orvosból, mert abból még ennyi se) hány tiszteli a beteget? Talán 8-10, de szinte biztos, hogy sokat mondtam. "Ha te ennek ellenére ezt nem érted, és úgy érzed hogy a te puncidat csakis egy férfi orvos tudja kellõen "tisztelni", akkor valami nem gömbölyû nálad és te nem orvoshoz mész, hanem egy férfihoz..." Igenis ezt érzem, ezen nem tudok változtatni, meg nem is akarok. Ennek ellenére nem férfihoz megyek, hanem egy orvoshoz, akármennyire is akarjátok páran az ellenkezõjét belemagyarázni. Én komolyan nem értem, hogy miért kell bolhából elefántot csinálni, tettem egy kijelentést, te/ti meg már nem tudom hanyadik hozzászólás óta ezen lovagoltok. "Esetleg a szemedet, fogadat, megnézheti nõ, vagy azt is csak férfi?" Õszintén szólva amennyiben lehetõségem van rá, minden esetben férfihoz megyek, legyen az fogorvos, szemész, bõrgyógyász vagy belgyógyász. Egyébként ezer tanulmány meg statisztika van arról, hogy az emberek döntõ többsége jobban megbízik az ellenkezõ nemû orvosban, szívesebben megy hozzá, a kezelések sokkal rövidebb idõ alatt hoznak eredményt, mivel az orvos-beteg kommunikáció is jobban mûködik 2 ellenkezõ nemû ember között. Egyébként sem a nõ, sem férfi orvosok nem istenek, nem tudom miért kell ennyire elköteleznetek magatokat a férfiak ellen/a nõk mellett. Ha bemegy egy csinos, dekoratív nõ akár a nõgyógyászhoz, akár máshoz, nyilván megakad a férfi orvosnak a szeme a NÕ-n, mivel õ is emberbõl van, neki is van hormonrendszere. De egy fiatal, nõnemû orvos szerintetek nem mondja el viháncolva a barátnõjének, hogy milyen kigyúrt, jóképû pasinak nézegette pl. 30 perce a hímvesszõjét? Elárulom, de. És a nõnemû orvos is kiröhögi a szõrös fenekû nõt, ha nincs benne empátia. Mert itt minden empátia is tisztelet kérdése, az empátia viszont nem nem kérdése, az vagy szorult valakibe vagy nem. Viszont elvileg a férfiak tisztelik a nõket. És akkor visszakanyarodtam az elejére, miszerint egy férfi inkább tisztel egy nõt, mint egy nõ egy másik nõt. Ezért járok férfiakhoz, és ezért lennék képtelen beterpeszteni egy nõnek. Ettõl függetlenül én egy szóval nem mondtam, hogy szarok a nõnemû nõgyógyászok. Én tiszteletben tartom, hogy valaki ahhoz szeret járni, azok elõtt nem feszeng. És emiatt még nem mondom rá, hogy leszbikus, prûd, vallásos vagy mit tudom én, mert kb. annyi alapja lenne, mint annak, hogy én állítólag perverz vagyok azért, mert azt mertem állítani, amit.
Nem, kedves utolsó! Nem a társaság nagy része helyesel a nõi dokin, hanem itt a holnapon EGY paranoid, leszbikus feminista p..a! Ez a csaj ír több nicknév alatt és jókat vitázik magával. Olyan mint egy lemez, ami ugyanazt játssza, amikor kiakad a tû.
Én csak azt nem értem ebben a vitában, hogy ha valaki azt mondja, hogy csak nõhöz menne, arra egybõl nekiáll a társaság jó része helyeselni, hogy igen-igen, csakis a nõi doki értheti meg bla-bla-bla. Ha meg valaki csak ffihoz megy, akkor egybõl jön a hát mégsem az a lényeg, hogy orvos?-duma, és perverznek lesz kikiáltva az illetõ. Akkor ez most hogy is van? A magam részérõl: ha épp nem tudok a jól bevált orvosomhoz eljutni (aki, hû de perverz leszek mindjárt, ráadásul még régi ismerõsöm is) én is szívesebben megyek ffihoz, mert jobbak velük a tapasztalataim (van egy jó pár), de nõhöz se derogál bemenni.
Az orvos, az orvos!! és nem férfi vagy nõ. Minden orvosnak kutya kötelessége tisztelni minden páciense testét nemre korra stb való tekintet nélkül (benne van az esküjükben). Ha te ennek ellenére ezt nem érted, és úgy érzed hogy a te puncidat csakis egy férfi orvos tudja kellõen "tisztelni", akkor valami nem gömbölyû nálad és te nem orvoshoz mész, hanem egy férfihoz... Esetleg a szemedet, fogadat, megnézheti nõ, vagy azt is csak férfi?
Miért, mi a baj, hogy elvárom, hogy tiszteljen az orvos? És hogy szerintem egy nõi testet csak egy férfi tisztelhet igazán? Hát ha ez, és szerinted nem vagyok normális emiatt, akkor nem vagyok az, ennyi. :P
Tudod, egy normális nõnek nem ilyen a nõgyógyászhoz való hozzáálása...
És semmit nem akarok "menteni", egy anonim oldalon meg pláne nem fogok mentegetõzni. Megtehettem volna, hogy nem is reagálok rá, de megtettem, gondoltam tisztázom a dolgot. Erre nekemestek, hogy mentegetõzök... :D Hát akkor azt teszem, nekem mindegy, hogy ki mit gondol. :D
Megmondom õszintén, hogy nem igazán értem, hogy mirõl is beszéltek, de különösebben nem is érdekel, gondoljatok amit akartok - én is ezt teszem. :)
66.nak Azért van valami perverzitás abban amit írsz... de próbáld igazolni magad.., eddig még nem igazán sikerült.
Amúgy itt orvosról van szó és nem férfiról!!!!!! Legalább is ezt szoktátok mondani, amikor valaki nõi nõgyógyászhoz akar menni, hogy szó sincs arról, hogy az orvos nõként tekintene a páciensre! Akkor, most hogy is van ez? Ha rólad van szó az más eset??
Aha ! Na csak próbáld menteni a menthetõt...
Nyilván. Meg akkor nyilván gerontofíliában is szenvedek, mivel akár az apám is lehetne a nõgyógyász. :P Szerintem csak egy férfi tudhatja igazán tisztelni a nõket, a nõi testet - és nálam fontos, hogy tiszteljen az, aki belém nyúl...ezért írtam, hogy nõnek képtelen lennék beterpeszteni.
11.nek "évek óta férfihez járok, én pl. egy nõnek lennék képtelen "beterpeszteni". :D " Akkor te nyilván nem az orvost látod a nõgyógyászban hanem a férfit!!
Igen a 24-25 éves kor tekinthetõ ideálisnak a "normális" idõnek elmenni szûrésre. Persze, ha valami gond van, akkor azonnal, és nem beszélünk a 14 éves kortól nemi életet élõ, fogamzásgátlót magukba tömõkrõl... A nõgyógyászlobbi valószinüleg a 16 éves kort tartaná már "ideális"nak. és persze magánba járni szigorúan...
Kedves kérdezõ, akkor ez a 25 év tûnik az optimálisnak, ahogy olvasgatom itt. És a nõi nõgyógyász, az elsõ alkalomra legalább is .
# 76/78 Idõpont tegnap 22:23 Te szegény...ne idegesítsd magad!
Látod, látod érdemben és tartalomban nem tudsz reagálni, csak mondatokat ragadsz ki és azzal vagdalkozol. A kérdésre sem válaszoltál. Feminista vagy, vagy leszbikus? Mi a célod? Trollkodás, vagy komoly kampány a nõi nõdokikért? Aki kiragad egy csoportot, hogy a"tinik" annak igazolnia is kell tudni ezt az állítást. Különben csak személyes vélemény. Ez esetben a megfogalmazás a következõ: "Szerintem a tinik", vagy "én úgy gondolom, hogy". És tartalmat, tartalmat!
Engem piszkosul nem érdekel, hogy miként néz rám, ha jó szakember, kedves és nem érezteti, hogy tetszik amit lát. Komolyan, ki a francot érdekel, hogy mit gondol?! Ennyi erõvel, akkor tényleg csak azonos nemûek vizsgálhatnának azonos nemût.. Ha valaki szégyellõs, az menjen nõhöz. De általánosítani, hogy "a tinik" szerintem balgaság.
Nagyon el vagy tévedve. Ennyi erõvel az összes férfi orvos azért lett orvos, hogy szívhangvizsgálatnál nézhesse a melleidet -.-'
És ez igy mûködik szerinted? A nõknél igen, de a férfiaknál nem! Ezt csak bemagyarázzuk magunknak, de szó sincs errõl! Koztudott volt pl hogy szadista nõk a börtönben vetkõzni kezdtek a zserencsétlen ffi fogoly elött, akinek erre felállt és akkor üvegcsövet dugott bele és összetörte az álatja! Na most el tudod képzelni, hogy a férfi mennyire akarta, hogy izgassa ez a dolog õt....valószinüleg sokkalta jobban igyekezett mint a nõgyógyász... Ezért is mondta egy nõgyógyi, hogy addig jü, amig a nõk elhiszik, hogy õk csak egy munkadarabok....
Nem, nem azt csinálja. Van annyi esze, hogy felfogja, hogy a rendelõben azt kell nézni, hogy van e valami baja a páciensnek. Otthon meg az asszonyt nõként kell nézni.
Na és akkor mit csinál "szerencsétlen" otthon???? Közelit a feleségéhez föltolúlnak az emlékek, összeszoritja a fogát, aztán semmi?..?.. Inkább a fiukhoz kezd közeliteni?
Nekem van ismerõsöm, aki férfiként nõgyógyásznak tanul. Azt mondta már az elsõ évben annyi gusztustalan nõi betegségeket látnak képekrõl, hogy kiölik belõlük azt, hogy még véletlenül se nõként nézzék a puncit.
# 15 "Egy nõ viszont szerintem megbámul egy másik nõt, ösztönösen összehasonlítja magát. :D" Erre mondhatnám azt, hogy egy féfi meg az általa addig látott nõkkel hasonlítja össze. XD Egy nõ is másképp néz egy nõi testre meg egy férfi is. De aki napi sok-sok nõi testet lát, azt rohadtul nem érdekli, hogy ki milyen. Csak akkor, ha valamiben kitûnik a tömegbõl. Ahogy te is írtad. :) Én azért a nõi nõdokikat támogatom, mert õk tapasztalják is azt, amirõl a férfiak csak tanulni tudnak. Ennek ellenére ez nem garancia arra, hogy jól is végzik a dolgukat...
# 13 Te akkor feltétlenül férfihoz menj! Ez nem lehet gond, mert abból van elég. Akik nõt választanak, azoknak sokkal nehezebb, mert sokkal kevesebben vannak, a fene tudja miért..
"Én az uszodában a nõk elõtt sem öltözök, a férfiak elõtt meg pláne nem öltöznék. :) " Na pont errõl beszéltem!! Általában ez igy mûködik, persze vannak kivételek is. Ezért mennének a tinik, lányok inkább nõi dokihoz.
Szerintem azért egy öltözõ nem egyenlõ egy rendelõvel. Én az uszodában a nõk elõtt sem öltözök, a férfiak elõtt meg pláne nem öltöznék. :) A nõgyógyász elõtt viszont egyáltalán nem vagyok zavarban. Nincs annyira különleges testem, hogy kitûnjön a másik 50 aznapi beteg közül. :D Egy nõ viszont szerintem megbámul egy másik nõt, ösztönösen összehasonlítja magát. :D Persze én ettõl még aláírom, hogy vannak aranyos nõnemû nõdokik, meg sokan szívesebben mennek hozzájuk. Én pusztán arra akartam célozni, hogy vagyunk mi is, és vannak nagyon jó férfi nõdokik is. :)
17 évesen voltam elõször, azóta évente egy rákszûrést megejtek, plusz ha gondom van, akkor is elmegyek értelemszerûen. Ha ész nemi életet, akkor ajánlott eljárni szûrésre.
Csak mellékesen mondom, hogy én zavarban lennék egy nõi doki elõtt. Ráadásul nõvérem tapasztalata, hogy sokkal durvábban bánnak a pácienssel. Amúgy ajánlatos elmenni 17 év felett akkor is, ha szûz vagy. Én amúgy 14 évesen voltam elõször, fájdalmas peteérés miatt. 17/L
Jó, jó, de azért azt ne vonjuk kétségbe, hogy a lányok nagy többségének kevésbbé okoz gondot az azonos nemü orvos elötti vetkõzés, kitárulkozás és intim részletek megbeszélése! Ha nem igy lenne akkor valószinüleg a férfi öltözõbe mennének a strandon is és nem a nõibe....
Tényleg nagyon nyomja mostanában pár ember ezt a nõ nõgyógyász-dolgot. :D Én nem értem, hogy miért, évek óta férfihez járok, én pl. egy nõnek lennék képtelen "beterpeszteni". :D Persze megértem, hogy valaki szívesebben megy nõhöz, de ezt az "erõszakos" kampányt, miszerint csak a nõnemû nõgyógyász lehet jó, egyszerûen nem értem. Mintha a férfiak mind bunkók lennének. :)
16 évesen voltam elõször, gombás fertõzéssel, még szûzen. Ha élsz nemi életet, akkor évente egyszer érdemes menni. Ha nem, akkor is érdemes 21 évesen egy általános vizsgálatra elmenni.
20 évesen, szûz voltam, elmaradt a menstruációm, amiatt emntem. Ha már nem vagy szûz, tényleg nem ártana évente elmenned, viszont ha szûz vagy, totál felesleges, úgysem fognak megvizsgálni. Engem úgy "alig akart", hogy panasszal mentem oda. Aztán amikor ár tu8dta, hogy hormonális gondom van, soha nem vizsgált manuálisan amiatt, hogy szûz voltam még.
"az összes férfi orvos azért lett orvos, hogy szívhangvizsgálatnál nézhesse a melleidet" Ne butáskodj már! 1. az összes férfi "szívhangvizsgáló?". 2. Melltartóban kiválóan lehet vizsgálni a szívhangot. Az azért tényleg érdekes, hogy negyven év fölött már egyre kevésbé kell levenned a melltartót bármilyen vizsgálatnál! (férfi orvosról beszéltem..)
"De általánosítani, hogy "a tinik" szerintem balgaság." Miért, azt hogy kellene kifejezni szerinted, hogy a 10-16 éves lányok férfi elõtt sokkal nehezebben vetkõznek, terpesztenek, mint saját nembeli orvosnõ elõtt?
41. Kedves picinyem! Nem tudom kinek címezted ezt amit írtál, mert nem jelzed. De azért én is reagálnék rá. - "az nem természetes, hogy ilyen irreális érzelmekkel mész hadra szerencsétlen pasi dokik ellen" Elõször is miért szerencsétlenek, hiszen õk azt csinálhatják, amire vágytak és amit szerettek volna. - "És annyira beteg vagy, hogy szinte naponta feldobod itt a témát. Miért nem írsz a szülész-nõgyógyászok szövetségének? " Na ezt aztán végképp nem értem. Igen többször elõkerülõ témák vannak, mint pl. ez is: "hány évesen mentetek elõször..?" "tampon, vagy betét?", "Nõi, vagy ffi orvos?" "Mikor jön meg elõször?" , stb. Valószínûleg ez igen sok embert izgat, miért gond ez neked? Ne olvasd, ne válaszolj rá! Ilyen egyszerû! -"Kutatást viszont úgy kell végezni, hogy reprezentatív mintát választasz és nagy számú mintát. Ez alapján állíthatsz olyasmit, hogy a "tinik többsége". Ki végez itt kutatást? Valaki azt állította? Akkor biztosan megjelölte a forrást is. De ha nem kutat csak azt mondja, hogy pl. "Angliával nekem ne gyere, mert ha valahol gáz az egészségügy, ill a terhesgondozás, az Anglia", akkor nem kellene ledorongolnod, mert "ilyen általánosításokkal viszont személyes érzelmen alapuló és nem lehet komolyan venni." Igaz?. te állítottad. ..és folytathatnám, de legyen ennyi elég. Lazíts, és nyugi, nyugi. -
Te feminista vagy angyalkám? Szó szerinti értelemben? Vagy leszbikus? Nekem természetes, hogy vannak nõk is a pályán és férfiak is, de az nem természetes, hogy ilyen irreális érzelmekkel mész hadra szerencsétlen pasi dokik ellen. Mintha valamilyen bûnözõk lennének, mert szülésznek mertek lenni.. És annyira beteg vagy, hogy szinte naponta feldobod itt a témát. Miért nem írsz a szülész-nõgyógyászok szövetségének? Oda írogassál javaslatokkal, ötletekkel és fogalmazd meg nekik a gátlásaidat. Kutatást viszont úgy kell végezni, hogy reprezentatív mintát választasz és nagy számú mintát. Ez alapján állíthatsz olyasmit, hogy a "tinik többsége". A levegõbe dobálózni ilyen általánosításokkal viszont személyes érzelmen alapuló és nem lehet komolyan venni. Másik dolog: mi a célod? Az, hogy ne dolgozzanak férfiak szülészként? Vagy egyáltalán az orvoslásban sem vegyenek részt? Mert ugye van még egy pár olyan terület, ahol láthatnak meztelen nõt. És azokkal a nõkkel, lányokkal mi van, akik inkább az ellenkezõ nemû dokihoz járnának? Akkor õk is indítsanak hadat a nõi kollegák ellen? Ja és képzeld én is nõi orvoshoz járok, de nem azért, mert utálom a férfiakat, hanem azért, mert ahol lakom õ az egyik legjobb szakember. Volt, amikor férfihoz jártam, de költözés miatt ugye váltanom kellett. Angliával nekem ne gyere, mert ha valahol gáz az egészségügy, ill a terhesgondozás, az Anglia. Nyugodtan olvasgass más fórumokon, ahol angliai kismamák panaszkodnak, hogy mennyire felületesek és nem veszik a problémákat komolyan.
Kedves barátom, te itt egzisztenciális harcot folytatsz a férfi nõgyógyászok képviseletében, nem véve tudomást arról, hogy bizony változik a világ és ha körülnézel a "fejletteb" nyugaton, vagy az Államokban akkor láthatod, hogy ott már a nõgyógyászok több mint fele bizony nõ. Gondolod, hogy ez véletlen? 1."Mindenki nagykislány és el tudja dönteni" Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy van olyan 12 éves kislány, aki férfi nõgyógyász elõtt szeretne meztelenkedni és visszautasítaná a nõi kollégát. 2."Vedd tudomásul, hogy vannak olyan emberek, akik nem az orvos neme alapján választanak szakembert, hanem sokkal fontosabb szempontokat vesznek figyelembe." Szerintem szinte mindenki fontossági sorrend szerint dönt az orvosáról, amik között megtalálod az ismerõsök véleményét, életkorát, a korházat ahol alkalmazott, nemét, stb... Én nem teszem hozzá "azt arroganciát, amit már régóta tapasztalunk az írásaidból. Még azt sem hogy "VEDD tudomásul!" 3. "mûtétes szakma, kemény állóképességet igényel, rengeteg konferenciát, továbbképzést, ami pénz, idõ , utazás (egy családanyának ritkábban van erre ideje)" de bizony a szülések döntõ többségénél a szülésznõ vezeti le a szülést, az orvos "csak" ott van, hogy baj esetén beavatkozzon, de minden kórházban van ügyeletes orvos mint jól tudjuk. Az utazások és konferenciák, továbbképzések terheit nagyon jól el tudják viselni a nõk is, gondolj pl a stewardessekre, stb... Valamelyik nap beszéltem egy angol barátnõmmel, aki nem is értette, mi az a "fogadott" orvos, akinek külön fizetnek a magyar nõk! Hát igen nálunk nagyon ügyesen rá is lettek szoktatva a nõk, "ha nincs fogadott orvosod, megdöglesz" szemléletre. 4. Az anyagi vonzattal egyetértek veled. Feltehetõleg ez is fontos szempont, hogy a férfi nõgyógyászok nem igen engednek maguk közé nõt! A küzdelmed vívása közben, azért gondolj a lassan változó világra is. (és próbálj meg együttérezni anõkkel, de legalább a 10-14 éves lányokkal is.)
"Normális tinikrõl? Ja, akik annyi [email protected] fogtuk életükben, mint kilincset? Mondjuk hozzájuk már annyi férfi nyúlt, hogy inkább nem mennek férfi dokihoz. " Drágám, te most itt magadról beszélsz megint? és most éppen melyik nicknéven harcolsz?
Bocsánat, nem neked szólt! Ez a szövegkörnyezetbõl kiderült! Annak szólt (több nicknéven szerepel), aki téged osztogat a nõi nõgyógyászával..
Remélem egy cseppet sem zavar, hogy inkább férfihez járok, mint nõhöz. Te meg pont félreértetted. Gratulálok, hogy nem tudsz értelmezni pár mondatot!
Nem kislány, itt nem a "normális tinikrõl", hanem saját magadról beszélsz! Te vagy az, aki nagyon fél a férfiaktól. Mindenki nagykislány és el tudja dönteni, hogy mi alapján választ dokit magának. Az a legfontosabb, hogy elmenjen az orvoshoz és megkapja a bajára a kezelést. Betegesnek tartom ezt a szorongást és ezt az arroganciát, amit már régóta tapasztalunk az írásaidból. Vedd tudomásul, hogy vannak olyan emberek, akik nem az orvos neme alapján választanak szakembert, hanem sokkal fontosabb szempontokat vesznek figyelembe. Még látszik, hogy nagyon éretlen vagy és az is, hogy még eddig nem volt semmilyen komoly problémád. (szerencsére) Gondold csak el, hogy kiderül nálad egy komoly probléma és ahhoz töredékesen pont egy férfi orvos ért. (mûtéti technika, egyéb) Akkor mit teszel? Inkább meghalsz? Egyébként kérdésedre, hogy miért fõleg férfiak a nõdokik válaszolok: a szülészet-nõgyógyászt (ellentétben a bábasággal) mûtétes szakma, kemény állóképességet igényel, rengeteg konferenciát, továbbképzést, ami pénz, idõ , utazás (egy családanyának ritkábban van erre ideje). Emellett sokszor fizikai erõt is, pl egy elakadt szülésnél. Ezeket persze nem tudod, mert nem értesz a szakmához. Nem utolsó szempont az anyagi vonzat is, a férfi orvosok igyekeznek olyan területet választani, amibõl meg is lehet élni és el tudják tartani a családjukat. Tudod kislány, ezek szintén fontos szempontok. Bizonyára van olyan férfi orvos, aki szereti is a nõket (reméljük a legtöbb ilyen), de ez nem jelenti azt, hogy szexuálisan visszaélne a helyzettel. Erre szigorú szabályok is vannak. Többek között ezért is kell nõi asszisztens a vizsgálathoz. De minek magyarázok, nem is tudom, mert annyira nem vagy a realitásban a szorongásoddal, hogy úgy sem érted meg. Addig örülj, amíg kis kúpocskáért mész és megengedheted magadnak, hogy csak arra figyelj, hogy nõ nemû legyen az illetõ..
Kedves u8tolsó, mivel szûz vagy, most majd mindjárt jön a válasz, hogy akkor ezért szeretsz férfihez járni, hogy legalább ott felnyúljon beléd egy férfi. :DD
Normális tinikrõl? Ja, akik annyi [email protected] fogtuk életükben, mint kilincset? Mondjuk hozzájuk már annyi férfi nyúlt, hogy inkább nem mennek férfi dokihoz. Ne haragudj, azt hittem, hogy nálad is a normális, mint ami társadalmilag normális. (Különben szûz vagyok, de így is szívesebben megyek férfihez. Nem annyira durvák, mint a nõk)
"17 éves fejjel is szívesebben járok férfihez, mint nõhöz!" Azt elhiszem!!! De most itt a normális tinikrõl van szó, akik nõgyógyászhoz készülnek.
"És ez hogy jött ide, hogy kevés 13 éves lány terhes? Még jó, hogy nem terhes a legtöbb!!" szerintem ez nem arról szól hogy te az vagy esetleg, hanem az általánosításról!!! Még jó hogy a normális 10-14 éves lány nem a férfiak elött terpesztene, hanem inkább nõi doki elõtt. Ez az általánosítás, mert ez is evidens, mont a 13 éves kori NEM terhesség. De azért elõfordul 1-2 , mint ahogy a férfiak elött szívesebben terpesztgetõ lány is! szerintem errõl volt szó és nem másról. amit mellesleg te kifogásoltál.
És ez hogy jött ide, hogy kevés 13 éves lány terhes? Még jó, hogy nem terhes a legtöbb!! Vagy ha valaki nõdokihoz megy, szerinted csak azért mehet, mert terhes? Megsúgom, hogy én petefészek-ciszták miatt járok már 13 éves korom óta. De nyugodtan általánosíts, biztos terhesség miatt mentem oda.. Nevetséges vagy!
tudok 13 éves csajról, aki terhes... De azért engedd meg, hogy általánosítsak, hogy a lányok nem szoktak terhesek lenni 13 éves korukban!!!
Én 13 évesen is gátlásosabb voltam a nõi nõgyógyásznál, mint a férfinél... Minek kell általánosítani??? 17 éves fejjel is szívesebben járok férfihez, mint nõhöz!
"lehet hogy azt gondolja egy pasi, hogy de megdugnám." Na de biztosan nem veled kapcsolatban támadna ilyen gondolata!
Akkor higgy amit akarsz :D Az ilyen hárpiák miatt választanak egyre kevesebben orvosi pályát. Pattognak a nagy semmin. Ha mégis úgy lenne, ahogy te gondolod, kit érdekel??? Ha nem utal rá és nem közli veled? Annyi erõvel ne menj le az utcára, mert úristen lehet hogy azt gondolja egy pasi, hogy de megdugnám.
18 éves voltam, már majdnem 19. Nem volt semmi panaszom, de fogamzásgátlót akartam szedni, így muszáj volt elmennem, de iszonyatosan rettegtem tõle, aztán végül is kiderült, hogy nem volt mitõl tartanom, bár hosszas orvoskeresés elõzte meg. Sajnos azóta én se voltam, most leszek 21, de el kellene menni, mert azért évente egyszer nem árt egy kivizsgálás, akkor sem, ha nincsenek tüneteid.

Hány éves korban ajánlott először nőgyógyászhoz menni? A nő vagy a ffi orvos a jobb?

nincs semmi problémám csak érdekl?dök,barátom sem volt...meg semmi.

Legjobb válasz: Szia. Én mindenképp ha már menstruálsz,elmennék nõgyógyászhoz,õ megnézi hogy minden rendben van-e.Évente egyszer 14 éves kor felett szerintem nem árt,fõleg ha már menstruál az illetõ,mint írtam is.Én is évente egyszer megyek. Nekem volt nõdokim és férfi is.Bevallom õszintén,attól függetlenül,hogy a nõ gyengédebb volt,nekem valamiért frusztráló volt a tudat,hogy õ NÕ.A magyarázatát ne kérd,magam sem tudom. Két dolgot tudok javasolni:KÉrd ki édeanyád,nagynénéid,esetleg idõsebb nõvéred véleményét az õ dokijaikról,sõt én addig elmerészkednék,hogy valamilyen úton-módon,pl.iwiw,vagy személyes "véletlen" találkozás során szemrevételezzem a leendõ orvosomat,és ezután döntenék.Én is a Te korodban voltam elõször dokinál,akkor még SZTK-n,azt hittem,hogy frusztráló lesz a férfi doki,de nem volt nagyon gáz.Gondold végig. MElody

Szia. Én mindenképp ha már menstruálsz, elmennék nõgyógyászhoz, õ megnézi hogy minden rendben van-e.Évente egyszer 14 éves kor felett szerintem nem árt, fõleg ha már menstruál az illetõ, mint írtam is.Én is évente egyszer megyek. Nekem volt nõdokim és férfi is.Bevallom õszintén, attól függetlenül, hogy a nõ gyengédebb volt, nekem valamiért frusztráló volt a tudat, hogy õ NÕ.A magyarázatát ne kérd, magam sem tudom. Két dolgot tudok javasolni:KÉrd ki édeanyád, nagynénéid, esetleg idõsebb nõvéred véleményét az õ dokijaikról, sõt én addig elmerészkednék, hogy valamilyen úton-módon, pl.iwiw, vagy személyes "véletlen" találkozás során szemrevételezzem a leendõ orvosomat, és ezután döntenék.Én is a Te korodban voltam elõször dokinál, akkor még SZTK-n, azt hittem, hogy frusztráló lesz a férfi doki, de nem volt nagyon gáz.Gondold végig. MElody
Amíg nem élsz nemi életet és nincsen valamilyen problémád addig nem kötelezõ elmenni. Én 19 évesen voltam elõször, miután összejöttem az elsõ barátommal. Én nõi orvoshoz mentem, mindenképpen nõi orvost szerettem volna mert én is úgy gondolom hogy egy nõ jobban átérzi a problémámat, jobban el tudom engedni magam és nyíltabban beszélni a problémáimról. Egy férfi elõtt biztosan feszengenék és nem mernék semmit sem kérdezni. Ez persze én vagyok, van akit nem zavar a férfi orvos, hanem pont a nõi orvost tartja kellemetlenebbnek. Szakmailag a nõi meg a férfi orvos is lehet lelkiismeretes, gyengéd, ügyes, ez nem nemtõl füg. Érdemes érdeklõdni, utánakérdezni az ismerõsöktõl ahogy az elõttem levõ is írta hogy kihez érdemes menni.
16-18
Szexuális élet megkezdése után, aztán pedig évenként, ha nem élsz nemi életet hosszabb ideig vagy megbízható párkapcsolatban vagy, akkor lehet 2-3évre ritkítani az alkalmat, mert akkor csökken a kockázat is, mivel leginkább a HPV okozza a rákot.
Ha szüz vagy akkor 23 éves korod körül, vagy a nemi élet megkezdése után kb 1 ávvel.
ha élsz nemi életet, akkor elkezdése után kb 1 évvel. ha nem élsz, akkor 22-24 éves korodban.

Hány éves korban ajánlatos először nőgyógyászhoz menni és hogy zajlik a vizsgálat?

Legjobb válasz: Ha baj van, akkor kortól függetlenül azonnal, egyébként meg akkor ha elõször íratsz fogamzásgátlót, aztán a nemi élet kezdete után évente egyszer. http://www.timmermann.hu/index.php?m=nogyogyaszati_vizsgalat A vizsgálatról itt olvashatsz.

Ha baj van, akkor kortól függetlenül azonnal, egyébként meg akkor ha elõször íratsz fogamzásgátlót, aztán a nemi élet kezdete után évente egyszer. http://www.timmermann.hu/index.php?m=nogyogyaszati_vizsgalat A vizsgálatról itt olvashatsz.
Ha nem élsz nemi életet, akkor 23-24 éves korban illik elõször elmenni szûrésre, egyébbként a nem élet megkezdése után kb 1 évvel.
24 körül, ha szüz vagy. Amúgy, ha valami bajod van. Elsõ alkalommal nõi dokit keresnék, mert elviselhetõbb úgy nekem.
A kérdező hozzászólása: 13 évesen vesztettem el a szüzességem, most 15 vagyok de nem beszéltük meg h el látogatnék oda. Fogamzásgátlót meg szerintem csak jövõre íratok.
Huú, azért az egy kicsit korai....
A kérdező hozzászólása: Tudom :) De már nem nagyon tudok mit tenni ellene meg nem is bántam meg szerencsére :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!