Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet tampont adni a lányomnak (1 db)

Hány éves kortól lehet tampont adni a lányomnak?

Ugyanis 11 éves és elkezdett menstruálni.Nagyon sajtkukac-temperamentumú és eléggé vérzik,ezért azokon a napokon mindent összeken.

Legjobb válasz: A tampon nem korfüggõ. Bárki használhatja kellõ hozzáértéssel.

A tampon nem korfüggõ. Bárki használhatja kellõ hozzáértéssel.
Kezdjétek mini tamponnal, és részletesen beszéljétek meg a hsználatát, hogy mennyi idõnként cseréljen stb. Eleinte jobb, ha a tampon mellett betétet is használ, így nem érhetik kellemetlen meglepetések.
Szerintem sem korfüggõ a tampon. Nekem is 11évesen jött meg elõször, de kb. 1, 5 évig betétet használtam, pontosabban nem mertem a tampont használni. Aztán egyszer mentem egy szülinapi bulira és nem akartam betéttel menni, akkor raktam fel egy tampont. Mikor hazajöttem, meg nem tudtam kihúzni, anyukám segített, furcsa volt még, hogy egy kicsit rántani kell rajta és megijedtem, hogy bennszakad. Aztán a következõknél már ügyesebb voltam, de mindenképpen tampon párti vagyok. De az elején mindenképpen rakjon be legalább tisztasági betétet is, biztos ami biztos alapon.
Mindig nagyon fontos hogy mosson kezet a tamponhasználat elõtt! Magától értetõdik ugyan, de a gyerekek még sokszor hajlamosak elfelejteni.
Én is 11 voltam, mikor megjött. Anyám annó még vattát adott sokáig, évek múlva kaptam betétet. De mikor felfedeztem a tampon örömeit és elõnyeit majd kibújtam a bõrõmbõl. Szerintem ennél kénylemesebb dolog nincs is. Igaz , figyeljen a higéniára, cserélje, tiszta kézzel, éjjel lehetõleg ne hazsnálja. Kellemes nõvé válást kívánok:-)
A 8. válaszadónak van igaza! A tampon használata nem köthetõ korhoz, és van, hogy fel is szakíthatja a szûzhártyát. 4. válasz: A szûzhártya a hüvely bemeneténél található. Több fajtája van: - 1. van amelyik teljesen befedi a bejáratot és lyukacsos (ritka) - ezt átszakíthatja a tampon is mindegy, hogy mini vagy nem, egyéb esetben ajánlott minivel kezdeni. - 2. van amelyiknek kis lyuk van a közepén - 3. van amelyik olyannyira kicsi, hogy csak a hüvely peremét veszi körül, és könnyedén fel lehet helyezni a tampont. Az elsõ menstruációnál érdemes betétet használni és utána ajánlott elmenni nõgyógyászhoz. Õ felvilágosítja kellõképp a kislányt, megállapítja, hogy ajánlott-e tampont használni (1. eset), és nem lesznek gondok a továbbiakban. Tampon használat esetén meg kell várni, míg kellõképp megtelik a tampon, mert akkor egyszerübb az eltávolítása, egyéb esetben felsértheti a hüvely oldalát. Erre érdemes odafigyelni. Mellesleg a lány nem attól szûz, hogy van szûzhártyája hanem, hogy még nem szeretkezett. A szûzhártya könnyen felszakadhat sportolás, testedzés vagy tamponhasználat közben is.
4.hozzászóló:A szüzhártyán nem egy darab lyuk van amin átfér a tampon, hanem sok apró amin ki tud folyni a vér.Ettõl függetlenül lehet tampont használni, de NEM KELL cserélni amilyen sûrûn csak tudja!Pont az a tampon lényege, hogy meg kell várni mig kellõ mennyiségû folyadékot felsziv, mert különben nehéz kiszedni.Ha félig szárazon rángatja ki kellemetlen+megsértheti a hüvely belsõrészét nagyobb táptalajt adva a baktériumoknak!
Hät sztem legaläbb 1-2 evig hasznäljon betetet, hisz meg angyon fiatal.räer meg utäna tampont hasznälni.hisz ne feledjük el a szüzhörtya is ätszakadhat attol ha tampont rak fel, hiäba mini, ha pl tulnyomja vagy nem birja normälisan hasznälni.
A tampon életkortól függetlenül nagyon egészségtelen. Órákig pang a vér benne, elszaporodnak a kórokozók, súlyos fertõzésr okozhat. Én nem adnék.
Hát figyelj igaz hogy nem korfûggõ de akkoris egy kislánynak még nem megfelelõ ugyebár még eleinte nehéz lesz neki a használata az én kislányom 13 éves neki is 11 éves korában jött meg ugymond de még nem használ tampont és egy darabig nem is szeretne!
nekem 12 évesen jött meg elöször és kb 2 napig használtam betétet és utánna tampont mivel nagyon erõsen szokott vérezni.
nyugodtan adhatsz neki!de elõtte kérdezd meg tõle hogy tudja-e hogy hogy kell használni! ha tudja akkor rá bízhatod ! ha nem akkor rajzold le neki vagy vegyél elõ egy könyvet amiben a nemi szerv rajta van és mond el neki hogy oda.....
nekem 12 éves koromban jött meg(szeptemberben)...és már utána való nyáron tamponthasználtam...persze minit....mostmár a normál méret kell:)
Sztem sem korfüggõ a tampon és IGEN átszakadhat a szûz hártya Ha túl nyomja hisz a szûzhártya elasztikus. DE ha átszakad csak egy kis szúrást fog érezni szóval avval semmi baj sincs :D
rögtön a kezdetektõl! csak elõször még szopogatják.
nyugodtan használhat tampont, nézzétek meg együtt h kell használni.A szûzhártyéja valóban átszakadhat, ha egyáltalán még megvan neki, ugyanis számos más, nem szexuális jellegû tevékenyésg közben is elszakadhat:) ) (sport, stb..)
Hát sztem a tampon tiszta szar :S már bocs de bnöm-nek ettöl lett gyúlladása mert nem tisztult ki rendesen én inkább a betét mellett szavazok:)
Szerintem 11 évesen fiatal a tamponhoz, bár lehet maradi vagyok. Én nemrég "mertem" kipróbálni, féltem hogy toxikus sokkot kapok (tudom, elég ritka, meg kicsit gáz vagyok, de ez van:) ). Meg ha már gyengébben vérzek elég nehezen tudom felszuszakolni magamnak a minit is, pedig nem vagyok szûz. A másik, hogy a sulimosdókban gyakran elfelejtenek kirakni szappant, szóval könnyen összelehet szedni valamit, fõként ha valaki érzékeny rá.
szia én most vagyok 17 és egybõl tamponnal kezdtem szinte, és neki is kényelmesebb lenne szerintem. pedig az én anyukám nagyon vigyáz rám és az egészségemre szóval szerintem nyugodtan adhatszt neki ha rendesen elmonod h hogy kell használni
Tiszta kéz be-ki helyezésnél.a meg felelö idöben kivenni, csak ha õ is akarja akkor, mikor mulóban van akkor mást. Vigyázzatok nagyon én nem birtam méh nyálkahártya gyulladást kaptam töle.
12 éves koromtól használtam sokkal job mint a eü betétek Lilla
Nekem semmi jó nem származott a tampon használatából. Mikor menstruáltam nem tudtam olyan jól kiürülni, mint a betétnél, hiába kényelmes, de lehetnek belõle problémák is. Nekem ettõl cisztám lett és a doki mondta, ha nem akarok operációra menni, akkor ne használjam. Szerintem még egy ilyen fiatal ne használjon tampont, halassza késõbbre.
Én egy srác vagyok, és csak azt nem értem, hogy tudom hogy átszakadhat a tampontol a szüzhártya, fõleg hogyha kiveszi mivel akkor nagyobb lesz. mikor kicsi voltam anyámét mindig bedobáltam a fürdõkádba mert tetszett hogyha megdagad. :) de miért számit az ha átszakad a szüzhártyája? egyszer ugy is átfog szakadni. de ha nem akarjátok hogy átszakadjon szerintem ne adjatok neki tampont befelé még lehet nem szakad át, de kifelé...láttam én hogy mekkora lesz az ha megdagad :) szerintem csak betét kéned neki, de azért a hölgyekre jobban hallgassatok. :)
Én nem ajánlom a tampont 11 éves kislánynak mivel ezzel beszakadhat a szûzhártya még nem elég érett hozzá hogy tudja hogy kell vele bánni!Igaz ha beszakad a szûzhártya nem fog semmit érezni csak egykis szúrást de mivel meglesz a menstrúációja valószinûleg (ha õ olyan fajta, mert nem mindenkinek van)akkor a kiürülõ vér foltot sem fogja látni.De én maradok a betétnél!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi ez a "ne tiltsuk a kamaszt, mert csak azért is csinálja majd" hozzáállás manapság?

Gyakran olvasgatom itt anyukák kérdèseit azzal kapcsolatban, hogy mit tegyenek, mikor a 14 èves gyerekeik isznak, cigiznek, szexelnek, a tilalom ellenère festett hajjal, fültágìtóval érnek haza, bulizni akarnak meg a "párjuknál" aludni.
A válaszok 90%-a mindig az, hogy ha már csinálja ezeket a dolgokat, akkor hagyni kell, hiszen ha a szülö megtiltja nekik, azèrt is csinàlni fogják?

Egyszerüen nem èrtem, mi úgy voltunk nevelve, hogy ha olyat tettünk, amit nem engedtek a szüleink, jött a kemèny büntetès. Nem verès vagy ilyesmi, de ha azt mondták valamire, hogy "nem", akkor az nem volt. Kamaszkènt persze toporzèkoltam, kiabáltam, lázadtam èn is, de eszembe nem jutott volna 14 èvesen festett hajjal hazajönni, mert anyám nem engedte. Nem akartam "csakazèrtis" ès a környezetemben srm vettem ezt èszre, voly egy-kèt merèsz húzás, de senki nem szökött el buliba vagy csinált titokban tetkót..

Pedig ez csak pár ève volt...

25

Mit tegyek? Aggódom a lányom miatt.

A lányom 14 éves, leendő kilencedikes. Mindig szeretett sportolni de most a suliváltás miatt abba kellett hagynia. A közelünkben van egy jó hírű egyesület ahol szívesen sportolna, de fél elmenni eddzésre. Felajánlottam neki, hogy első alkalommal elkísérem de még így is fél. Azt mondja, hogy nem akar ő lenni a legbénább és fél, hogy kiröhögik amiért ilyen "idősen" kezdi el.
Egyébként egy kis szociális fóbiája is van lehet, hogy ez is közrejátszik.
Köszönöm a válaszaitokat!

3

Ugye nincs ezek alapján semmi baj a húgommal?

http://www.youtube.com/watch?v=BNafaIjBy5Q

36

Kamaszok, ti szoktatok randizni? Mi számít nálatok randinak?

Nekem ez már olyan furcsa. Erőltetett dolognak érzem, én inkább elmegyek a barátomhoz és ott megnézünk valami vicces és undorító paraszt filmet, zenét üvöltetünk, vagy mászkálunk a városban, de el nem tudom képzelni, hogy mi moziban ülünk valami romantikus filmen, de semmilyenen sem (megvárjuk amíg felkerül a netre) vagy egy romantikus vacsorát sem tudok elképzelni. Talán, mert alapból egyikünk sem romantikus, csöpögős fajta, de egy ismerősömtől sem hallottam volna, hogy ő most randizni megy. Nálatok még szokás ez?

7

A kamasz fiúk mit éreznek amikor szerelmesek?

Náluk is vannak "pillangók"? Érzik, hogy hiányzik? Főleg amikor még nincs semmi "hivatalos" csak érzi hogy tetszik neki a lány. Aztán ez hogy változik, ha már szerelmes lesz, járnak?

Köszönöm a válaszokat! :)

4

Ezt hogy magyarázzam ki a szüleimnek? :S

Voltam egy buliban, ahova jöttek értem, de tele volt részeg idiótával. Én nem ittam semmit, de ők azt látták ahogy mindenki rosszul van, meg mindjárt hánynak.. Hát tipikus buli volt. Viszont én tényleg nem csináltam hülyeséget, de félek soha többet nem engednek el bulizni. :\ Mit csináljak?

9

Szülők! Mit szólnátok hozzá, ha a 15 éves lányotok így jönne haza?

15 éves lányom van. Anno megígértem neki, hogy hajszínezővel befestem neki a haját ha meg lesz 16. Már majdnem 16 éves, már csak pár hónapot kellett volna kibírnia, de nem várt.. Fekete hajjal jött haza.. Volt mind a 2 fülében 1-1 fülbevaló (amikor legutóbb fülbevalót vettünk.. kb 1 hónapja).. Nos most az egyik fülében egy 10 miliméteres fültágító van.. A másikban pedig 3 fülbevaló a fülcimpájában és 1 a porcban... Mit csinálnátok vele?

11

Anyukák! Nem túl korai szerintetek?

Nem túl korai, ha egy 14 éves lánynak barátja van? (15-16-17 éves )
Ha a lányodnak 14 évesen barátja lenne, akkor te meghívnád magadhoz a fiút? Elengednéd a lányodat a fiúval randizni? (mozi, étterem, stb)

8

Mással is van ilyen nyáron?

13 éves fiú vagyok és eddig a nyáron még szint sehol sem voltam. Egész nap alszom, eszem, edzem meg a szokásos rutint csinálom. Mással is van ilyen hogy egész nyáron csak pihen?

10

Normális hogy 14 évesen ne menstruálj?

Az osztályban egyedüli lány vagyok ebben a szituban. Pedig még a melleim is nagyobbak a barátnõmnél, akinek megjött fél éve, szóval normálisan fejlett vagyok. Nem értem nekem miért nem jött még meg?

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!