Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet tampont adni (1 db)

Hány éves kortól lehet tampont adni a lányomnak?

Ugyanis 11 éves és elkezdett menstruálni.Nagyon sajtkukac-temperamentumú és eléggé vérzik,ezért azokon a napokon mindent összeken.

Legjobb válasz: A tampon nem korfüggõ. Bárki használhatja kellõ hozzáértéssel.

A tampon nem korfüggõ. Bárki használhatja kellõ hozzáértéssel.
Kezdjétek mini tamponnal, és részletesen beszéljétek meg a hsználatát, hogy mennyi idõnként cseréljen stb. Eleinte jobb, ha a tampon mellett betétet is használ, így nem érhetik kellemetlen meglepetések.
Szerintem sem korfüggõ a tampon. Nekem is 11évesen jött meg elõször, de kb. 1, 5 évig betétet használtam, pontosabban nem mertem a tampont használni. Aztán egyszer mentem egy szülinapi bulira és nem akartam betéttel menni, akkor raktam fel egy tampont. Mikor hazajöttem, meg nem tudtam kihúzni, anyukám segített, furcsa volt még, hogy egy kicsit rántani kell rajta és megijedtem, hogy bennszakad. Aztán a következõknél már ügyesebb voltam, de mindenképpen tampon párti vagyok. De az elején mindenképpen rakjon be legalább tisztasági betétet is, biztos ami biztos alapon.
Mindig nagyon fontos hogy mosson kezet a tamponhasználat elõtt! Magától értetõdik ugyan, de a gyerekek még sokszor hajlamosak elfelejteni.
Én is 11 voltam, mikor megjött. Anyám annó még vattát adott sokáig, évek múlva kaptam betétet. De mikor felfedeztem a tampon örömeit és elõnyeit majd kibújtam a bõrõmbõl. Szerintem ennél kénylemesebb dolog nincs is. Igaz , figyeljen a higéniára, cserélje, tiszta kézzel, éjjel lehetõleg ne hazsnálja. Kellemes nõvé válást kívánok:-)
A 8. válaszadónak van igaza! A tampon használata nem köthetõ korhoz, és van, hogy fel is szakíthatja a szûzhártyát. 4. válasz: A szûzhártya a hüvely bemeneténél található. Több fajtája van: - 1. van amelyik teljesen befedi a bejáratot és lyukacsos (ritka) - ezt átszakíthatja a tampon is mindegy, hogy mini vagy nem, egyéb esetben ajánlott minivel kezdeni. - 2. van amelyiknek kis lyuk van a közepén - 3. van amelyik olyannyira kicsi, hogy csak a hüvely peremét veszi körül, és könnyedén fel lehet helyezni a tampont. Az elsõ menstruációnál érdemes betétet használni és utána ajánlott elmenni nõgyógyászhoz. Õ felvilágosítja kellõképp a kislányt, megállapítja, hogy ajánlott-e tampont használni (1. eset), és nem lesznek gondok a továbbiakban. Tampon használat esetén meg kell várni, míg kellõképp megtelik a tampon, mert akkor egyszerübb az eltávolítása, egyéb esetben felsértheti a hüvely oldalát. Erre érdemes odafigyelni. Mellesleg a lány nem attól szûz, hogy van szûzhártyája hanem, hogy még nem szeretkezett. A szûzhártya könnyen felszakadhat sportolás, testedzés vagy tamponhasználat közben is.
4.hozzászóló:A szüzhártyán nem egy darab lyuk van amin átfér a tampon, hanem sok apró amin ki tud folyni a vér.Ettõl függetlenül lehet tampont használni, de NEM KELL cserélni amilyen sûrûn csak tudja!Pont az a tampon lényege, hogy meg kell várni mig kellõ mennyiségû folyadékot felsziv, mert különben nehéz kiszedni.Ha félig szárazon rángatja ki kellemetlen+megsértheti a hüvely belsõrészét nagyobb táptalajt adva a baktériumoknak!
Hät sztem legaläbb 1-2 evig hasznäljon betetet, hisz meg angyon fiatal.räer meg utäna tampont hasznälni.hisz ne feledjük el a szüzhörtya is ätszakadhat attol ha tampont rak fel, hiäba mini, ha pl tulnyomja vagy nem birja normälisan hasznälni.
A tampon életkortól függetlenül nagyon egészségtelen. Órákig pang a vér benne, elszaporodnak a kórokozók, súlyos fertõzésr okozhat. Én nem adnék.
Hát figyelj igaz hogy nem korfûggõ de akkoris egy kislánynak még nem megfelelõ ugyebár még eleinte nehéz lesz neki a használata az én kislányom 13 éves neki is 11 éves korában jött meg ugymond de még nem használ tampont és egy darabig nem is szeretne!
nekem 12 évesen jött meg elöször és kb 2 napig használtam betétet és utánna tampont mivel nagyon erõsen szokott vérezni.
nyugodtan adhatsz neki!de elõtte kérdezd meg tõle hogy tudja-e hogy hogy kell használni! ha tudja akkor rá bízhatod ! ha nem akkor rajzold le neki vagy vegyél elõ egy könyvet amiben a nemi szerv rajta van és mond el neki hogy oda.....
nekem 12 éves koromban jött meg(szeptemberben)...és már utána való nyáron tamponthasználtam...persze minit....mostmár a normál méret kell:)
Sztem sem korfüggõ a tampon és IGEN átszakadhat a szûz hártya Ha túl nyomja hisz a szûzhártya elasztikus. DE ha átszakad csak egy kis szúrást fog érezni szóval avval semmi baj sincs :D
rögtön a kezdetektõl! csak elõször még szopogatják.
nyugodtan használhat tampont, nézzétek meg együtt h kell használni.A szûzhártyéja valóban átszakadhat, ha egyáltalán még megvan neki, ugyanis számos más, nem szexuális jellegû tevékenyésg közben is elszakadhat:) ) (sport, stb..)
Hát sztem a tampon tiszta szar :S már bocs de bnöm-nek ettöl lett gyúlladása mert nem tisztult ki rendesen én inkább a betét mellett szavazok:)
Szerintem 11 évesen fiatal a tamponhoz, bár lehet maradi vagyok. Én nemrég "mertem" kipróbálni, féltem hogy toxikus sokkot kapok (tudom, elég ritka, meg kicsit gáz vagyok, de ez van:) ). Meg ha már gyengébben vérzek elég nehezen tudom felszuszakolni magamnak a minit is, pedig nem vagyok szûz. A másik, hogy a sulimosdókban gyakran elfelejtenek kirakni szappant, szóval könnyen összelehet szedni valamit, fõként ha valaki érzékeny rá.
szia én most vagyok 17 és egybõl tamponnal kezdtem szinte, és neki is kényelmesebb lenne szerintem. pedig az én anyukám nagyon vigyáz rám és az egészségemre szóval szerintem nyugodtan adhatszt neki ha rendesen elmonod h hogy kell használni
Tiszta kéz be-ki helyezésnél.a meg felelö idöben kivenni, csak ha õ is akarja akkor, mikor mulóban van akkor mást. Vigyázzatok nagyon én nem birtam méh nyálkahártya gyulladást kaptam töle.
12 éves koromtól használtam sokkal job mint a eü betétek Lilla
Nekem semmi jó nem származott a tampon használatából. Mikor menstruáltam nem tudtam olyan jól kiürülni, mint a betétnél, hiába kényelmes, de lehetnek belõle problémák is. Nekem ettõl cisztám lett és a doki mondta, ha nem akarok operációra menni, akkor ne használjam. Szerintem még egy ilyen fiatal ne használjon tampont, halassza késõbbre.
Én egy srác vagyok, és csak azt nem értem, hogy tudom hogy átszakadhat a tampontol a szüzhártya, fõleg hogyha kiveszi mivel akkor nagyobb lesz. mikor kicsi voltam anyámét mindig bedobáltam a fürdõkádba mert tetszett hogyha megdagad. :) de miért számit az ha átszakad a szüzhártyája? egyszer ugy is átfog szakadni. de ha nem akarjátok hogy átszakadjon szerintem ne adjatok neki tampont befelé még lehet nem szakad át, de kifelé...láttam én hogy mekkora lesz az ha megdagad :) szerintem csak betét kéned neki, de azért a hölgyekre jobban hallgassatok. :)
Én nem ajánlom a tampont 11 éves kislánynak mivel ezzel beszakadhat a szûzhártya még nem elég érett hozzá hogy tudja hogy kell vele bánni!Igaz ha beszakad a szûzhártya nem fog semmit érezni csak egykis szúrást de mivel meglesz a menstrúációja valószinûleg (ha õ olyan fajta, mert nem mindenkinek van)akkor a kiürülõ vér foltot sem fogja látni.De én maradok a betétnél!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kamasz FIÚK, hány évesen vertek el utoljára? Hagyott bennetek lelki nyomot? Így visszagondolva, megérdemelted?

Mi volt rajtad? Nadrág, gatya, vagy semmi? Mennyire volt ciki? Mivel kaptad? Mennyire fájt, könnyes volt a szemed? Visszagondolva a szülők helyébe, ugyan ezt tennéd magaddal? És itt nem arra gondolok, hogy "ja, 12 évesen hullarészegen hazavittek a rendőrök, és ge..i apám pofonhúzott, és hú azóta is útálom" hanem komolyabb verésre, pl elfenekelésre, stb.

4

Kamaszok, szerintetek milyen egy jó tanár?

Felső tagozatos tanárra gondolok. De középsulis tanárokról is írjatok nyugodtan...

10

Mit gondolhat rólam?

Van egy fiú akivel elég jóban vagyok,sokat beszélgettünk,szinte minden nap,de az utóbbi héten nem keres.legutoljára skypeon beszéltünk,akkor nem volt semmi baja velem.

5

Vélemény?

a href="http://kepfeltoltes.hu/130826/neew_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" target="_blank">http://kepfeltoltes.hu/130826/neew_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

29

Anyukám folyton átnézi a vázlatfüzetemet, tudja, hogy zavar, de akkor is belelapoz. Mit mondjak neki?

A kedvencem, mikor leszid az aktok miatt, vagy hogy miért saját magamat meg "jelentéktelen" dolgokat rajzolok, miért nem készítek tájképeket vagy 'szép' dolgokat, amiket ki lehetne tenni a konyhába, nappaliba. (Magyarul verni lehetne rá a nyálukat rokonok, ismerősök előtt.)

Már mondtam neki, hogy ez engem zavar, mert a vázlatfüzetem olyan, mint egy napló, csak képekkel, maximum pár sort írok, ez önkifejezés, ötletgyűjtés a rendes képekhez.
Egyébként most kezdem majd a művészeti iskolát.
Mivel érveljek, hogy ne nézegesse? Vegyek egy új füzetet és abba folytassam és rejtegessem?
Köszi előre is:)
15L

6

Hogyan küdjem le a félelmem?

Nos hétfőn új suliba megyek /középsuli/ teljesen egyedül 2 fiút fogok ismerni de azokat is csak látásból semleges kapcsolat...beszéltünk egész életünkbe 2 szót egymással...
És félek hogy nem lesznek barátaim...nem vagyok szép lány...bár mondják hogy igen de önbizalom nulla.../ha kell kepet kuldok privatban/
Mi a véleményetek?

5

Hol találok ilyen szemüvegkereteket, és átlagosan mennyibe kerülnek?

16 éves lányom régóta szeretne ilyen most elég divatos, fekete keretes szemüveget (nem azt az óriási méretűt:
Mit gondoltok, mennyibe kerül egy ilyen? Vagy hol lehet hozzájutni esetleg interneten (kisvárosban élünk, és az itteni optikában nincs ilyen a készleten)?

6

Hogyan tanuljak? (többi lenn)

Szóval van ami nagyon könnyen megy pl: a Matek, van ami kicsit nehezebben de 3-4 jegyekkel megúszom, de a földrajz nagyon nem megy. Csoda hogy tavaly nem buktam. Elolvashataom az anyagot 1000x akkor sem értem és mivel nem értem el is felejtem. Már próbáltam színesen meg minden hogy de nem megy. Nem tudom rendszerezni a dolgokat földrajzból. Ti hogy tanuljátok meg azt ami nehezen megy? 8. leszek. Normális válaszokat, köszönöm:)

6

Nulla önbizalom. Hogyan tudnám megmondani a srácnak, hogy tetszik?

Tetszik egy fiú. Külön városban lakunk. Minden héten elmegyünk hozzá és a baráti köréhez a barátnőimmel, ők is jönnek egyszer-kétszer és általában nagyon jól elvagyunk. Szoktunk skype-olni. De mikor ott vannak a haverjai, akkor egészen más, nem foglalkozik velem annyit. Volt egykét jel, amiből azt vettem le, hogy én is tetszem neki. Kezdek beleőrülni ebbe, nem tudom mit akar, és annyira rossz. Mondja az egyik lány a baráti köréből, hogy rám máshogy néz, mint a többi lányra, nem olyan közömbösen. Meg mindig velem csesztetik a srácot. A haverjai is elkezdi nekem : Menj ki a megszokott helyre, mindjárt ott lesz Õ is.
Meg kellene mondanom neki, hogy mit érzek. Lehet, hogy a héten nem is tudok vele találkozni, szeptembertől meg kollégista leszek, így muszáj lesz, csak az a baj, hogy semmi önbizalmam sincs, és nagyon félek a visszautasítástól. Tudnátok nekem tippet adni, hogy honnét vegyek bátorságot, hogy elmondjam neki? Alapból gátlásos lány vagyok, és ő sem úgy néz ki, mintha kezdeményezni tudna/akarna.
Szokta mondani, hogy nagyon szép vagyok, de nem tudom, hogy minden második lány ezzel szédít-e, vagy komolyan gondolja. Állítólag szeret, csak nem tudom hogy barátként-e vagy...
Páran észrevették, hogy nem úgy nézek rá, mint egy haverra, lehet, hogy ő ugyanúgy rágódik mint én, de az is lehet, hogy nem akar semmi tőlem...

1

Utálom az iskolát, mégis mit tegyek?

Mindjárt itt az iskola megint, gimnázium 9. osztályába fogok menni. Már a tavalyi év vége nagyon kínkeserves volt, de a mostani év már bele is számít az érettségibe. Az átlagom 4.1 volt, de nem tudom fogok-e tudni produkálni még egy ilyet. Hogyan tudnék könnyebben tanulni, vagy egyáltalán az iskolától való utálatom ellen tenni?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!