Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet tampont adni (1 db)

Hány éves kortól lehet tampont adni a lányomnak?

Ugyanis 11 éves és elkezdett menstruálni.Nagyon sajtkukac-temperamentumú és eléggé vérzik,ezért azokon a napokon mindent összeken.

Legjobb válasz: A tampon nem korfüggõ. Bárki használhatja kellõ hozzáértéssel.

A tampon nem korfüggõ. Bárki használhatja kellõ hozzáértéssel.
Kezdjétek mini tamponnal, és részletesen beszéljétek meg a hsználatát, hogy mennyi idõnként cseréljen stb. Eleinte jobb, ha a tampon mellett betétet is használ, így nem érhetik kellemetlen meglepetések.
Szerintem sem korfüggõ a tampon. Nekem is 11évesen jött meg elõször, de kb. 1, 5 évig betétet használtam, pontosabban nem mertem a tampont használni. Aztán egyszer mentem egy szülinapi bulira és nem akartam betéttel menni, akkor raktam fel egy tampont. Mikor hazajöttem, meg nem tudtam kihúzni, anyukám segített, furcsa volt még, hogy egy kicsit rántani kell rajta és megijedtem, hogy bennszakad. Aztán a következõknél már ügyesebb voltam, de mindenképpen tampon párti vagyok. De az elején mindenképpen rakjon be legalább tisztasági betétet is, biztos ami biztos alapon.
Mindig nagyon fontos hogy mosson kezet a tamponhasználat elõtt! Magától értetõdik ugyan, de a gyerekek még sokszor hajlamosak elfelejteni.
Én is 11 voltam, mikor megjött. Anyám annó még vattát adott sokáig, évek múlva kaptam betétet. De mikor felfedeztem a tampon örömeit és elõnyeit majd kibújtam a bõrõmbõl. Szerintem ennél kénylemesebb dolog nincs is. Igaz , figyeljen a higéniára, cserélje, tiszta kézzel, éjjel lehetõleg ne hazsnálja. Kellemes nõvé válást kívánok:-)
A 8. válaszadónak van igaza! A tampon használata nem köthetõ korhoz, és van, hogy fel is szakíthatja a szûzhártyát. 4. válasz: A szûzhártya a hüvely bemeneténél található. Több fajtája van: - 1. van amelyik teljesen befedi a bejáratot és lyukacsos (ritka) - ezt átszakíthatja a tampon is mindegy, hogy mini vagy nem, egyéb esetben ajánlott minivel kezdeni. - 2. van amelyiknek kis lyuk van a közepén - 3. van amelyik olyannyira kicsi, hogy csak a hüvely peremét veszi körül, és könnyedén fel lehet helyezni a tampont. Az elsõ menstruációnál érdemes betétet használni és utána ajánlott elmenni nõgyógyászhoz. Õ felvilágosítja kellõképp a kislányt, megállapítja, hogy ajánlott-e tampont használni (1. eset), és nem lesznek gondok a továbbiakban. Tampon használat esetén meg kell várni, míg kellõképp megtelik a tampon, mert akkor egyszerübb az eltávolítása, egyéb esetben felsértheti a hüvely oldalát. Erre érdemes odafigyelni. Mellesleg a lány nem attól szûz, hogy van szûzhártyája hanem, hogy még nem szeretkezett. A szûzhártya könnyen felszakadhat sportolás, testedzés vagy tamponhasználat közben is.
4.hozzászóló:A szüzhártyán nem egy darab lyuk van amin átfér a tampon, hanem sok apró amin ki tud folyni a vér.Ettõl függetlenül lehet tampont használni, de NEM KELL cserélni amilyen sûrûn csak tudja!Pont az a tampon lényege, hogy meg kell várni mig kellõ mennyiségû folyadékot felsziv, mert különben nehéz kiszedni.Ha félig szárazon rángatja ki kellemetlen+megsértheti a hüvely belsõrészét nagyobb táptalajt adva a baktériumoknak!
Hät sztem legaläbb 1-2 evig hasznäljon betetet, hisz meg angyon fiatal.räer meg utäna tampont hasznälni.hisz ne feledjük el a szüzhörtya is ätszakadhat attol ha tampont rak fel, hiäba mini, ha pl tulnyomja vagy nem birja normälisan hasznälni.
A tampon életkortól függetlenül nagyon egészségtelen. Órákig pang a vér benne, elszaporodnak a kórokozók, súlyos fertõzésr okozhat. Én nem adnék.
Hát figyelj igaz hogy nem korfûggõ de akkoris egy kislánynak még nem megfelelõ ugyebár még eleinte nehéz lesz neki a használata az én kislányom 13 éves neki is 11 éves korában jött meg ugymond de még nem használ tampont és egy darabig nem is szeretne!
nekem 12 évesen jött meg elöször és kb 2 napig használtam betétet és utánna tampont mivel nagyon erõsen szokott vérezni.
nyugodtan adhatsz neki!de elõtte kérdezd meg tõle hogy tudja-e hogy hogy kell használni! ha tudja akkor rá bízhatod ! ha nem akkor rajzold le neki vagy vegyél elõ egy könyvet amiben a nemi szerv rajta van és mond el neki hogy oda.....
nekem 12 éves koromban jött meg(szeptemberben)...és már utána való nyáron tamponthasználtam...persze minit....mostmár a normál méret kell:)
Sztem sem korfüggõ a tampon és IGEN átszakadhat a szûz hártya Ha túl nyomja hisz a szûzhártya elasztikus. DE ha átszakad csak egy kis szúrást fog érezni szóval avval semmi baj sincs :D
rögtön a kezdetektõl! csak elõször még szopogatják.
nyugodtan használhat tampont, nézzétek meg együtt h kell használni.A szûzhártyéja valóban átszakadhat, ha egyáltalán még megvan neki, ugyanis számos más, nem szexuális jellegû tevékenyésg közben is elszakadhat:) ) (sport, stb..)
Hát sztem a tampon tiszta szar :S már bocs de bnöm-nek ettöl lett gyúlladása mert nem tisztult ki rendesen én inkább a betét mellett szavazok:)
Szerintem 11 évesen fiatal a tamponhoz, bár lehet maradi vagyok. Én nemrég "mertem" kipróbálni, féltem hogy toxikus sokkot kapok (tudom, elég ritka, meg kicsit gáz vagyok, de ez van:) ). Meg ha már gyengébben vérzek elég nehezen tudom felszuszakolni magamnak a minit is, pedig nem vagyok szûz. A másik, hogy a sulimosdókban gyakran elfelejtenek kirakni szappant, szóval könnyen összelehet szedni valamit, fõként ha valaki érzékeny rá.
szia én most vagyok 17 és egybõl tamponnal kezdtem szinte, és neki is kényelmesebb lenne szerintem. pedig az én anyukám nagyon vigyáz rám és az egészségemre szóval szerintem nyugodtan adhatszt neki ha rendesen elmonod h hogy kell használni
Tiszta kéz be-ki helyezésnél.a meg felelö idöben kivenni, csak ha õ is akarja akkor, mikor mulóban van akkor mást. Vigyázzatok nagyon én nem birtam méh nyálkahártya gyulladást kaptam töle.
12 éves koromtól használtam sokkal job mint a eü betétek Lilla
Nekem semmi jó nem származott a tampon használatából. Mikor menstruáltam nem tudtam olyan jól kiürülni, mint a betétnél, hiába kényelmes, de lehetnek belõle problémák is. Nekem ettõl cisztám lett és a doki mondta, ha nem akarok operációra menni, akkor ne használjam. Szerintem még egy ilyen fiatal ne használjon tampont, halassza késõbbre.
Én egy srác vagyok, és csak azt nem értem, hogy tudom hogy átszakadhat a tampontol a szüzhártya, fõleg hogyha kiveszi mivel akkor nagyobb lesz. mikor kicsi voltam anyámét mindig bedobáltam a fürdõkádba mert tetszett hogyha megdagad. :) de miért számit az ha átszakad a szüzhártyája? egyszer ugy is átfog szakadni. de ha nem akarjátok hogy átszakadjon szerintem ne adjatok neki tampont befelé még lehet nem szakad át, de kifelé...láttam én hogy mekkora lesz az ha megdagad :) szerintem csak betét kéned neki, de azért a hölgyekre jobban hallgassatok. :)
Én nem ajánlom a tampont 11 éves kislánynak mivel ezzel beszakadhat a szûzhártya még nem elég érett hozzá hogy tudja hogy kell vele bánni!Igaz ha beszakad a szûzhártya nem fog semmit érezni csak egykis szúrást de mivel meglesz a menstrúációja valószinûleg (ha õ olyan fajta, mert nem mindenkinek van)akkor a kiürülõ vér foltot sem fogja látni.De én maradok a betétnél!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kamaszok, valaki jó angolos?

Mi a különbség a took,és a taken között?

9

Szerintetek engedjem?

Van egy 16 éves meleg fiam. Teljesen jól tanul, ergo nem menne a tanulás rovására. Előbb mondta volna le ő, mint én ha a tanulásból venne el időt! És ugye a barátját nagyon jól ismerem, a fiam klónja ebben a tekintetben, aranyos, kedves, megbízható! A számomra kérdőjeles tevékenység az, hogy hagyjam-e őket szombat este együtt aludni?

31

Kamaszok, ti kb. hány foktól vesztek fel kabátot, amikor reggel iskolába kell menni?

Pl. 5-10-15 fokban vesztek magatokra kabátot, úgy hogy nincs eső?

11

Kamaszok! Milyen óráitok lesznek holnap?

Nekem Földrajz,Kémia,irodalom,nyelvtan,angol,matek.
És nektek?
Én 8.-os vagyok. És ti?

34

Jó ötlet lenne ez? A fiam nagyon be van sózva.

Először is: nem feltűnősködésből írom az alábbi sorokat, de máshogyan nem tudom vázolni a helyzetet.
Egy külső peremkerületben lakunk, ahol kb. 15 éve vettünk egy óriási házat. 2 emeletes, plusz egy nagy tetőtér, amit nem használunk. Kb. 6-7 éve épült egy második ház is a kert másik részében, afféle "partyházként". Ezt is alig használjuk, de kompletten be van rendezve, 2 emeletes ,konyha, 2 fürdőszoba, jakuzzi, szauna, bútorok mindenhol, óriási mozivászon a nappaliban, a kertben meg egy még nagyobb úszómedence, szóval komplett lakóházként is elmenne, sőt.. Fiam azt gondolta ki, hogy ő átköltözne a buliházba, de ezt nem nagyon merjük neki megengedni, mert még csak 15 éves. És ki tudja hogy mennyire fajulnának el az amúgy is durva házibulijai, főleg ha külön házban tartaná őket.. Meg azért 190-200 m2 kicsit sok lenne szerintem egyedül.. Ezt ne "igazi" költözésnek gondoljátok, természetesen enni a rendes házba járna, meg ott is lenne azért. Megbízható gyerek, meg már majdnem olyan mint egy kis felnőtt, de azért mégis, nem tudjuk hogy hogy döntsünk. Én még lehetséges/végső megoldásként a tetőteret gondoltam ki, végtére is fent is külön fürdő, és 2 nagyobb meg egy kisebb szoba található. Szóval egy komplett lakásként ez is elmenne. Szerintetek? Azonban csak úgy nem akarom hogy megkapja, valamit ezért tennie is kéne, mert nagyon el van kényeztetve. Valami feladatot ajánlanátok?

17

17 évesen korai még a szex szerintetek?

11

Mivel lehet a legjobban javítani a mozgást?

Gyakorlatilag sosem sportoltam semmit rendszeresen, néha voltak rövidebb időszakok amikor például úsztam, satöbbi, de nem mondható, hogy komolyan foglalkoztam volna a dologgal. Mindig is nyúlánk, vékony típus voltam, laza izomzattal, viszonylag hajlékony is vagyok, viszont a mozgásom förtelmes. Ügyetlen, csetlő-botló, szétesett, rossz még csak nézni is. Most pedig előállt egy olyan helyzet, hogy nagyon fontos lenne ezen mielőbb változtatni. Milyen sport, tánc lenne a legmegfelelőbb? Tényleg szörnyű a mozgásom, szóval olyasvalami kellene, aminek tanulása közben nem röhögnek ki. :D 14/L

2

A 13 éves lányom szeretné megvizsgáltatni a mellét a háziorvossal, mert a legjobb barátnője is megvizsgáltatta. Engedjem neki?

Panaszmentesek. megkérdeztem miért mire azt mondta: ez nagylányos.

10

Miért nem engedik?

15 éves lány vagyok
Szerelmes vagyok egy fiúba
A szüleim nagyon gazdagok
Csak hát sajnos a fiú nem éppen..
és ezért a szüleim nem akarják hogy vele járjak:(
Elegem van,hogy nem barátkozhatok,nem járhatok olyanokkal akik nem gazdagok..Mit tegyek?:(

6

Mi baja a legjobb barátnőmnek?

16 éves lány vagyok. a legjobb barátnőmről van szó..
Nagyon rég óta lb-k vagyunk mindent megosztunk egymással
De az utóbbi időben furcsán kezdett el viselkedni.Nem akar eljönni sehova,állandóan sír,még a suliban is ki van bukva
Próbáltam vele beszélni,hogy mi a baj..de azt mondta nem mondhatja el
Sosem láttam még ilyen szomorúnak szegényt:(
Tudom hogy valami nagy baj van
Nem rég beszéltem vele,és olyanokat mondott,hogy nem bírja tovább,és hogy ma este öngyilkos lesz..Borzasztóan aggódom érte
De még mindig nem hajlandó elmondani hogy mi van
Mit tegyek?
Előre is köszönöm a válaszokat

80

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!