Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet tampont (12 db)

Hány éves kortól lehet tampont használni?

Árthat valamit? Lehet valami következménye akkor ha mé sz?z vagyok?

Legjobb válasz: nem lehet belõle semmi gond, mert azok a lányok akik 25 évesen vesztik el, azok is használhatnak :), szóval azt hogy mikortól nem tudom, de szûzen lehet:)

nem lehet belõle semmi gond, mert azok a lányok akik 25 évesen vesztik el, azok is használhatnak :) , szóval azt hogy mikortól nem tudom, de szûzen lehet:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) és fürödhetek is vele?
esti fürdéshez nem ajánlom, de strandra vagy úszni nyugodtan elmehetsz akkor is, ha menstuálsz.:) nagyon kényelmes, észre sem lehet venni (ha jó helyen van):D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:D késik és pénteken megyünk nyaralni és hát szeretnék úszni de akkor ezzel megoldható:d:)

Hány éves kortol lehet tampont használni? 12 vagyok most

Legjobb válasz: Igazabol nincs korhoz kötve.:) én elõször 14 evesen hasznaltam táborba, de akkor is csak azèrt mert strandra mentünk es nem akartam a parton ülni.egy alkalommal használtam csak.egyenlõre inkább ha nem muszáj maradok a betétnél.(mèg mindig 14 vagyok).na szóval nincs korhoz kötve, de azèrt mèg 2-3 évet várhatnal:)

Igazabol nincs korhoz kötve.:) én elõször 14 evesen hasznaltam táborba, de akkor is csak azèrt mert strandra mentünk es nem akartam a parton ülni.egy alkalommal használtam csak.egyenlõre inkább ha nem muszáj maradok a betétnél.(mèg mindig 14 vagyok).na szóval nincs korhoz kötve, de azèrt mèg 2-3 évet várhatnal:)
szerintem is várj még vele egy kicsit.:)
A kérdező hozzászólása: Rendben köszii mindent!
Gondolom ilyenkor strandra úgy sem mész, úgyhogy inkább maradj a betétnél.
én ma használtam elõször tampont, kicsit furcsa, de szerintem megszokható, kényelmesebb, mint a betét, de ha zavar, hogy magadba kell nyúlkálnod, várj még vele ;) egyébként nincs korhoz kötve, de elõször kicsit szappanozd meg vizezd be körülötte magad, úgy könnyebben felcsúszik, és átlósan-fel told! a kivétel kicsit kellemetlen, legalábbis nekem, azt se egyenesen, hanem elõre és felfelé átlósan húzd! :) 13/l
En 13 évesen használtam elõször.

Hány éves kortol lehet tampont használni? Most 13 vagyok

Legjobb válasz: ahány éves korodtól menstruálsz :D

ahány éves korodtól menstruálsz :D
ennyi idõsen még nem alánlott
szia én 6évig betétet használtam és most váltottam tamponra és ... kezd tamponnal hidd el milliószor jobb én annyira utálom hogy nem próbálkoztam régen többet mert sose sikerült feltenni
Igen, használhatsz. Nekem 11 és fél évesen jött meg, betétet használtam. Mindig átáztam, a tampon sokkal de sokkal jobb. Mostmár el sem tudom képzelni a betét használatát, azt már csak pluszként teszek egy kisebbet mellé. Sokkal jobb a tampon.

Hany eves kortol lehet tampont hasznalni?

Mert ugy hallotam nem egeszseges!!!

Legjobb válasz: sokat mondják nekem is, hogy nem egészséges, de a dokim szerint semmi gond. gyengébb napokon éjszaka már nem használom, de amúgy mindig. és szerintem nem érdemes elsõre ezzel kezdeni, de utána lehet nyugodtan, ha könnyen fel lehet helyezni. nincsen korhoz kötve

sokat mondják nekem is, hogy nem egészséges, de a dokim szerint semmi gond. gyengébb napokon éjszaka már nem használom, de amúgy mindig. és szerintem nem érdemes elsõre ezzel kezdeni, de utána lehet nyugodtan, ha könnyen fel lehet helyezni. nincsen korhoz kötve
Ez alaptalan mítosz. Már akkor lehet használni, amikor elõször megjött! De ha kérdésed van nyugodtan írj! :)

Hány éves kortól lehet tampont használni?

Én 12 vagyok, és eléggé félek t?le.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy már az elsõ alkalomtól lehet, de csak a minit. Nem kell tõle félni, ha ellazulsz, akkor nem fáj :)

Én úgy tudom, hogy már az elsõ alkalomtól lehet, de csak a minit. Nem kell tõle félni, ha ellazulsz, akkor nem fáj :)
Én 4 éve versenyszerûen úszok, és az edzõ nem fogad el olyan kifogást, hogy megvan a mensim és nem megyek a vízbe. A 4 év alatt semmit nem kaptam el. Szerintem épp az a néphülyítés, hogy így meg úgy ellehet kapni a fertõzést. Semmi baj nincs a tamponnal, csak tudni kell használni...
Ha nem akarsz strandon fürödni, vagy mozgás közben nem csúszik el a betét, akkor nem kell tampon.
én is 12 voltam, ob minivel kezdj nem kell aggódni jó dolog az csak lazulj el mielõtt felteszed
Tamponnal sem célszerû fürdeni, mert fokozottabb a fertõzés veszélye. Csak néphülyítés, hogy azzal biztonságos..
Szerintem nem fáj a felhelyezése. Nem kellemes, de nem is túl kellemetlen. Olyan semleges érzés. A tájékoztatójában azt írják, hogy már a legelsõ alkalomtól lehet használni. Kell pár nap míg belejön a az ember a használatába, de nem vészes. Nyugodtam próbáld ki! :)
hülyee elõször az orrodba kell hogy ott fáj e aztán már a nagyobb lukakba is tolhatod de szerintem 1-3éves korig csak tobozt nyomj fel
A kérdező hozzászólása: Nekem tavaly õsszel vagy télen jött meg. Szóval ez az elsõ nyaram mióta megvan. De betéttel meg nem lehet fürdeni! De én úgy szeretnééék!!! :((((
Amikor elõször megjött és utána pár alkalomig én inkább a betétet ajánlom. Sokkal egyszerûbb, és nem kell attól félned, h fáj :D
A kérdező hozzászólása: Anyukám azt mondta, hogy neki mindig fáj amikor felteszi, de utána már nem érzi. De mennyire erõs az a fájdalom?
"Szerintem épp az a néphülyítés, hogy így meg úgy ellehet kapni a fertõzést. " Ebben nincsen sajnos igazad, kedves utolsó. Nõgyógyászok nagy számú beteganyag után állítják az ellenkezõjét. Az uszoda mondjuk pont klóros, tehát kisebb a fertõzés veszélye. Plusz versenyeken és edzésen nem gondolom, hogy bárki a vízbe pisil. Egy strandvíz, illetve termálvíz bizony más. Lehet egészségkárosító hatása és el lehet kapni fertõzést, mert pont a menstruáció alatt fogékonyabbak erre a nõk. (nyitott méhszáj, megváltozott ph a hüvelyben)Az az edzõ, aki nem fogad el felmentést nem lesz sehol, amikor esetleg késõbb, évek múlva kínlódsz, mert nem akar összejönni a baba..

Hány éves kortól lehet használni tampont? És milyet? Értelmes válaszokat, köszönöm.

Legjobb válasz: Az elsõ menstruációtól már lehet, és, hogy milyet az attól függ milyen szûk a hüvelyed és mennyire erõs a szûzhártyád.

Az elsõ menstruációtól már lehet, és, hogy milyet az attól függ milyen szûk a hüvelyed és mennyire erõs a szûzhártyád.
Gyakorlatilag már az elsö alkalommal is lehet, ha minit veszel, de azért meg kell tanulni használni.
bármilyet, sztem az ob pro comfort mini a legjobb kezdõknek. esetleg vmi applikátoros, bár én olyat nem használtam, unokahúgom dícsérte.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Hány éves kortól lehet tampont használni?

Legjobb válasz: Egy kezem elég hozzá, hogy összeszámoljam azokat a dolgokat, amikrõl még nem hallottam, hogy egészségtelenek. Tamponnál az a lényeg, hogy legyen tiszta a kezed, legyél elég nedves, max. 8 órán keresztül hagyd fenn. Kockázata mindennek van, a betét is sok kellemetlenséget tud okozni, de már alapból az sem egészséges, hogy vér folyik, ami kitûnõ táptalaj mindennek, pH-t borít.

Egy kezem elég hozzá, hogy összeszámoljam azokat a dolgokat, amikrõl még nem hallottam, hogy egészségtelenek. Tamponnál az a lényeg, hogy legyen tiszta a kezed, legyél elég nedves, max. 8 órán keresztül hagyd fenn. Kockázata mindennek van, a betét is sok kellemetlenséget tud okozni, de már alapból az sem egészséges, hogy vér folyik, ami kitûnõ táptalaj mindennek, pH-t borít.
Ahany evesen megjon!
A kérdező hozzászólása: És nagy nem egészséges?Mert mindenki ezzel jön, hogy az rossz, és hogy nagyon egészségtelen.Pedig sokkal de sokkal jobban szeretem a tampont!
Nekem 6 évesen egyszer annyira vérzett az orom, hogy a gégészeten a doki tamponálta. Szóval 6 évesen nekem nem lett tõle semmi bajom.
A kérdező hozzászólása: .
A megfelelõ higéniát meg kell tartani és akkor nem egészségtelen. Kézmosás elõtte-utána. 3 óránként cserélni.stb 21L
Nincs korhoz kötve.
Ha betartod a higéniai szabályokat akár az elsõ menstruációnál már használhatsz tampont, csak cseréld megfelelõ idõközönként vagyis kb. 4 óránként ha kibírja.

Hány éves kortól lehet használni tampont?

Én 13 vagyok lassan 14 és nemrég kérdeztem meg anyukámat mondta hogy csak minit lehet...

Legjobb válasz: Nincs korhoz kötve :) Mindig a vérzés mennyiségéhez képest legkisebb méretût vegyél.

Nincs korhoz kötve :) Mindig a vérzés mennyiségéhez képest legkisebb méretût vegyél.
Ha gyenge vérzésed van, akkor inkább maradj a betétnél. http://www.bien.hu/a-tamponhasznalat-hatranyai/egeszseg/koro.. Ezt olvasd végig.
A kérdező hozzászólása: Hát...a boltba most csak O.B normált lehet kapni és hogy azt is használhatok..? :)
Elsõ vagyok. Ha mindenáron tampont akarsz használni, akkor is a minivel kezdd, hiszen az sem biztos, hogy fel megy. Ha nincs mini, akkor inkább maradj a betétnél. De olvasd el azt a cikket amit az elõzõ kommentemben linkeltem.
Elõzõ vagyok, de nem az elsõ voltam, hanem a 2. Bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Hány éves kortól lehet tampont használni?

11 lány vagyok

Legjobb válasz: Kortól független, ha készen állsz rá , elkezdheted használni, de a használati utasítást figyelmesen olvasd el. Az elején kicsit rossz ráérezni hogy mit hogy kell csinálni, de hosszabb távon jobb mint a betét szerintem

Kortól független, ha készen állsz rá , elkezdheted használni, de a használati utasítást figyelmesen olvasd el. Az elején kicsit rossz ráérezni hogy mit hogy kell csinálni, de hosszabb távon jobb mint a betét szerintem
Mini méretû a tampon? A menzesz elején próbálld meg, akkor több a vér, jobban csúszik. Próbálj ellazulni, lassan kísérletezz vele, menni fog.
Akkor használj, ha nagyon muszáj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!
Elsõnek sztem a minit próbáld lazulj el. Kicsit rogyassz. Majd nyomd fel de úgy hogy kicsit kanyarítsd befele, magad felé. Úgy könnyebb lesz. Rem segítettem. 17L
Kell vmi betét mindenképp, mert még a normál is pillanatok alatt átázik
és pl. amikor ti tampont használtok, olyankor azon kívül mást nem is tesztek a bugyitokba? vagy egy vékony tiszasági betét azért még elkell?
A kérdező hozzászólása: ha legközelebb megjön akkor kipróbálom de köszi a választ!(:
A kérdező hozzászólása: nekem nem sikerült :(( de mindegy
Egyik ujjal tapintsd ki a lyukat, azt a másik kezeddel lassan nyomd fel a medencecsontod fölé. Ennyi.
Kérlek segítsetek! Nekem egyszerûen nem megy a felhelyezés! Próbáltam "ellazulni", próbáltam "kissé gugolva" de egyszerûen nem érzek rá a dologra! Milyennel és hogyan kezdjek hozzá, ismét. Pont a "hosszú távon kényelmesebb" dolog miatt szeretném elsajátítani, ráadásul szinte minden nõ használja, akkor csak nem lehet annyira ördöngõs a felhelyezése sem!
A kérdező hozzászólása: párszor kipróbáltam de nem sikerült ..lehet hogy kicsi a puncim :S
Lehet, hogy nagyon kicsi a nyílás a szûzhártyádon.

Hány éves kortól lehet tampont használni?

a szüleim nem igazán engedik a tampon használatát,de néhány oldalon olvastam hogy már ellehet kezdeni egész fiatalon.

Legjobb válasz: ez nem kor kérdése...

ez nem kor kérdése...
Én a tampon használati utasításában olvastam, hogy a minit már amikor elõször megjön lehet használni, mert a menstruációtól a szûzhártya elég vékony ahoz, hogy ne legyen kényelmetlen. Szerintem, ha már volt pár menstruációd nyugodtan használhatod. 23/L
már olyankor ellehet kezdeni ha elõször megjön.én akkor minit próbáltam és egész jó volt.A betét az kényelmetlen volt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!