Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet szedni fogamzásgátlót (14 db)

Hány évesen lehet elkezdeni fogamzásgátlót szedni?

Hány évesnek kell lenni minimum?

Legjobb válasz: sztem 14 alatt nem igazán irják fel.. én 16 évesen kezdtem el szedni,nem votl semmi gond. hány éves vagy?

sztem 14 alatt nem igazán irják fel.. én 16 évesen kezdtem el szedni, nem votl semmi gond. hány éves vagy?
miért szeretnél fog.gátlot? ilyen fiatalaon? rendszeres szexuális életet élsz? nem elég az ovszer? én ennyi idösen még ezt használnám. várj még két évet a bogyoval
Hát régebben akkor írták fel az orvosok ha 18 körül voltál illetve ha fiatalabb voltál akkor ha rendszeres volt a szexuális életed, de manapság már csak azért is felírják, hogy a pattanásokat eltüntesse. Én személy szerint csak akkor ajánlanám ha már tényleg rendszeres szexuális életet élsz, mert ne felejtsük el hogy hormonokat tartalmaz, és ez a fejlõdésben lévõ szervezetnél okozhat problémákat. Na és ugye a tabit nem lehet úgy hogy csak 1 hónapig szedem aztán nem aztán 2 hónap múlva megint elkezdem ha új pasim lesz, mert ez rettenetesen felborítja hormonháztartást és ezt felnõtt korban sem lehet csinálni. Azt ajánlom menj el dokihoz és beszéljétek meg. Egyébként nincsen meghatározva törvényben vagy ilyesmi hogy hány éves kortól lehet adni.
Szerintem felvet ez a dolog még egy kérdést! 14 évesen már renszeres szexuális életet élsz? Kb. 16-17 éves korban írják fel álltalában, még ez is korai, de sajnos ilyen világban élünk! De egy 14 évesnek még nem kellene ezzel foglalkozni!
Én pl csak azért szeretnék tabit szedni, mert nagyon félek h teherbe esem...volt egy kis incidensünk:lecsúszott az óvszer..nah akkor SOS tabletta és kész a baj...inkább a rendszeres tabi, minthogy egy jókora hormonadag...
A kérdező hozzászólása: 14
én se értek azzal egyet, h szedd, de még mindg jobb mintha teherbeesnél. Viszont elég nehezen találsz olyan dokit aki felirja. Vagyis ilyen fiatalon hormont szedni... hát..

Hány éves kortól lehet szedni fogamzásgátló tablettát?

Legjobb válasz: kb. 15-16 éves kortol lehet szedni vagy ahogy az orvos meg állapitja

kb. 15-16 éves kortol lehet szedni vagy ahogy az orvos meg állapitja
Nincs szigorúan korhoz kötve, 1-2 évnyi rendszeres menstruáció után már lehetséges tablettát szedni.
az elsõ menstruációd után 2-3év, v ahogy majd a nõgyógyász megmondja!
14-15-tõl

Hány éves kortól lehet szedni fogamzásgátlót?

13 éves vagyok, ennyi id?sen már lehet szedni?

Legjobb válasz: Lehetni 13tól is lehet ... az más kérdés hogy a hormonok teljesen tropára vágják a szervezetet... És tényleg fiatal vagy a szexhez, de jópont hogy legalább eszedbejut a védekezés

Lehetni 13tól is lehet ... az más kérdés hogy a hormonok teljesen tropára vágják a szervezetet... És tényleg fiatal vagy a szexhez, de jópont hogy legalább eszedbejut a védekezés
lehet szedni csak nem ajánlatos....vannak alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók azoknak a lányok részére, akik még nem töltötték be a 18-at...és sajnos nem mindenkinél, de pár embernél elöfordul egyéb mellékhatás a fogamzásgátló szedése miatt....pl hízás...görcsök...könnyebben elkapod a gombás fertözéseket ott lennt, meg ilyesmi...és te még 1 fejlõdõ szervezet vagy....a hormonháztartásod felfogja borítani 1 kicsit ez a gyógyszer :S
Dehogy lehet!! Teljesen összezavarja a hormonrendszeredet, gyakorlatilag még gyerek vagy. Ha nagyon kell (a szex), akkor óvszerrel védekezzetek. 17-18 éves kortól ajánlott.
Szerintem semmiképpen ne szedjél tablettát. 17 fölött ajánlatosabb. Bár fiatal vagy eleve a sexhez is.
13 éves vagy?Ugyan már, még annyira éretlen!Szexhez is, fogamzásgátlóhoz meg végképp!igazából 18 éves kortól lehetne szedni, de 16 éves kortól is engedett, viszont azok a 16 évesek akiknek felírjáka fogamzásgátlót fõleg egészségügyi okok miatt!
szerintem várj vele még 3-4 évet....
Szeretem, mikor a kislányok (12-13-14) felteszik a szex-szel kapcsolatos kérdéseket, és a felnõtt, normális válaszolók hasznos válaszait lepontozzák. Nem kérsz lelkifröccsöt... Akkor beszélj nõgyógyásszal, tõle nem kapsz, ha azt akarja, hogy továbbra is neki fizesd a rendelés díját. 13 évesen nem szabad fogamzásgátlót szedni, ez van. Ha nem tetszik, pontozd le ezt is, szedj fogamzásgátlót aztán elpatkolsz 35 évesen.
Szerintetek mért pontozzák le az emberek a hasznos válaszokat? válaszoló#3
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért mert így gondolják... de amúgy csak annyit akartam tudni, hogy lehet-e már szedni. Nem kértem lelkifröccsöt mert tudom, hogy még nem vagyok érett a szexhez.
A kérdező hozzászólása: Kérek szépen mindenkit, hogy ne azt ecsetelje, hogy mennyire éretlen vagyok (bár nem is ismernek csak a korom alapján ítélnek, de sebaj mert ez sose változik), hanem, hogy ha igen miért és ha nem miért. Köszönöm
Egyetértek az elõttem szólóval. Igaz, hogy megtiltani nem lehet neked azt, hogy lefeküdj a barátoddal, de legalább gondoltál a védekezésre. De tablettát tényleg ne szedj még, várj vele pár évet. Inkább óvszer ajánlott.
13 évesen nem a szexen kellene hogy járjon az eszed. Egyébként pedig nem ajánlott, hacsak nem akarsz komoly következményeket.

Hány éves kortól lehet fogamzásgátlót szedni? Tényleg vannak olyan mellékhatásai hogy meghízok vagy csak rossz pletyka?

Legjobb válasz: hogy pontosan hány éves kortól, azt nem tudom, én 17 évesen kezdtem el szedni. el lehet hízni tõle bizonyos esetekben, nem csak pletyka, bár nekem csak a mellem nõ meg tõle elég szépen. valaki fogy tõle, valaki hízik, valaki pattanásos lesz, valakinek pont h megszépül a bõre. ezért is van sokféle gyógyszer, hogy ha az egyiknél kellemetlen mellékhatásokat tapasztalsz akkor vissza tudj menni az orvoshoz és tudj tõle tanácsot kérni az alapján, hogy milyen tünetek jelentkeztek nálad, amik zavartak és mit javasol. viszont ha szedni kezdez készülj fel rá hogy megeshet, hogy az elsõ 1-2 napban elég csúnya migrénes fejfájásod lehet, nekem legalábbis az volt :S 2 napig nem tudtam kimászni az ágyból úgy hasogatott a fejem, de utána elmúlt és a mai napig nincs problémám vele.

hogy pontosan hány éves kortól, azt nem tudom, én 17 évesen kezdtem el szedni. el lehet hízni tõle bizonyos esetekben, nem csak pletyka, bár nekem csak a mellem nõ meg tõle elég szépen. valaki fogy tõle, valaki hízik, valaki pattanásos lesz, valakinek pont h megszépül a bõre. ezért is van sokféle gyógyszer, hogy ha az egyiknél kellemetlen mellékhatásokat tapasztalsz akkor vissza tudj menni az orvoshoz és tudj tõle tanácsot kérni az alapján, hogy milyen tünetek jelentkeztek nálad, amik zavartak és mit javasol. viszont ha szedni kezdez készülj fel rá hogy megeshet, hogy az elsõ 1-2 napban elég csúnya migrénes fejfájásod lehet, nekem legalábbis az volt :S 2 napig nem tudtam kimászni az ágyból úgy hasogatott a fejem, de utána elmúlt és a mai napig nincs problémám vele.
Azt szokták javasolni az orvosok, hogy legalább 1-2 éve menstruálj, ha 14 évesen kezdtél, akkor 16 évesen lehet elkezdeni. Persze ez csak javaslat, de én nem ajánlom senkinek. Igen el lehet tõle hízni, pattanásos is lehet tõle az ember, hiszen hormon gyógyszer. Nekem jó volt amíg szedtem, de mikor abba hagytam, akkor felcsúszott rám jó pár kg, és jó pár pattanás, nekem azóta fáj a fejem. Szóval nálam többet ártott mint használt.
Ha megtalálod a megfelelõ fajtát, akkor nem nagyon lesz tõle bajod. Hízni meg a korral hízol, ahogy nõiesedsz, csak könnyû ráfogni a bogyóra. A béres csepp sokkal durvább ilyen téren.
17.16 nagy hülyeség! Lehet a gyógyszertõl hízni, aki mellette hízott meg annak te nem fogod bemagyarázni, hogy nem amiatt van. 19 éves voltam mikor elkezdtem szedni, szóval én már eléggé ki voltam fejlõdve, most 21 vagyok és 15 kiloval több. Semmivel sem mozgok kevesebbet, vagy eszek többet, nem is rendszertelenül étkezem. Amúgy BENNE VAN a tájékoztatóban is, mellékhatásként épp úgy mint a libidócsökkenés és még nagyon nagyon sok mellékhatása van. De Kedves kérdezõ a kedvedért bemásolom az én tájékoztatóm egy részét a mellékhatásokról (lindynette 20) "Mellfeszülés, testsúly- és libidó változás, lehangoltság, chloasma, vérzészavar, kontaktlencse viselési panaszok. Ritkán elõfordulhat: epehólyag megbetegedés, sárgaság. bõrkiütés, hajhullás, hüvelyváladék megváltozása, hüvely gombásodása, szokatlan fáradtság, hasmenés" Na ennyit errõl..
Hát én szedtem, de nem szivesen ajánlanám. Ha kimaradt egy szem, akkor meg ment a para meg rosszul voltam 1 hétig.... Am szervezet függõ, h kire milyen mellékhatás hat. De amúgy minden lehetségest felsorolnak a késöbbi pereskedés miatt, szal lehet a fele se igaz, de azért jobb komolyan venni.

Hány éves kortól lehet fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: Néhány roma kislány erre nem tudnak válaszolni...9 évesen poronty. Szerintem nem érdemes 18 elõtt elkezdeni...mert hormonkészítmény és összezavarhatja a hormonháztartásod. Hiába mondják, hogy a maiak már természetes anyagból készülnek. A nõk kivizelik, bele a folyóba, átszûrik igaz, de nézd meg mennyi csöcsös, szõrtelen férfi van ma a hormonok miatt.

Néhány roma kislány erre nem tudnak válaszolni...9 évesen poronty. Szerintem nem érdemes 18 elõtt elkezdeni...mert hormonkészítmény és összezavarhatja a hormonháztartásod. Hiába mondják, hogy a maiak már természetes anyagból készülnek. A nõk kivizelik, bele a folyóba, átszûrik igaz, de nézd meg mennyi csöcsös, szõrtelen férfi van ma a hormonok miatt.
A kérdező hozzászólása: igazad van de a barátomnak nem áll fel ha gumi van rajta :/ ezért gondoltunk erre
lehet kapni spermaölõ hatással bíró helyi fogamzásgátló tablettát, kémet, stb.-t.
Hány éves vagy? sztem ilyen 16 körül már simán mehet.
Amikor elmégy a nõgyógyászhoz, õ pontosan meg fogja mondani miután megvizsgált és szemrevételezett, hogy mit szedhetsz és mit nem, mivel õ írja fel a tablettát.
16 fölött kiadják, 16 alatt szülõi beleegyezéssel csak. Az más kérdés, hogy ajánlott-e. A barátoddal meg még próbálkozzatok, mert sok pasi (nem biztos hogy õ is) ezt csak kifogásnak használja, hogy ne kelljen gumival csinálni... 21L

Hány éves korig lehet fogamzásgátlót szedni?

Úgy tudom kb 35 körül érdemes átállni más védekezési módra,barátn?m 30 fölött van de még van pár éve 35-ig akkor ha így védekezünk akkor baba nem csúszhat be?1 vagy 2 éven belül szeretnénk majd babát de jelenleg még váruni szeretnénk vele.

Legjobb válasz: 35 éves korig ajánlják csak. És nem azért, mert fölötte hatástalan lenne, hanem mert magasabb a trombózis veszély.

35 éves korig ajánlják csak. És nem azért, mert fölötte hatástalan lenne, hanem mert magasabb a trombózis veszély.
Miért? 13evesen szexeltel?
mindet receptre és illene, ha az orvos elõtte megvizsgálna. majd õ kiválasztja. akkortól szeded, amikor a muter már engedi
16 éves kor elõtt egyáltalán nem ajánlott. Az orvosnak kutya kötelessége megvizsgálni, vérvételre küldeni. Lehet hajlamos vagy a trombózisra, aztán belehalsz a gyógyszerbe. Egyébként is komoly mellékhatásai vannak, van aki meddõ lesz tõle. Tehát tényleg komoly felelõsség tablettát szedni, gondold meg jól. Ja és receptre írják igen, nem véletlenül!
Orvos muszáj vizsgáljon viszont elsõ menzitõl lehet szedni. Hisz a fogit van akinek azért írjak fel mert valami gond van a menzivel.
Nem te választod a gyógyszert. Az orvos megvizsgál, de attól még neki ugyanúgy fogalma sincs, melyik fog neked beválni, mint amennyire neked sem. Kell recept.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Keves 1., kérdésedre a válasz nem! csak szimpla kérdés volt

Hány éves kortól lehet fogamzásgátlót szedni? Mi bajom lehet hogyha korábban elkezdem?

Legjobb válasz: A legnagyobb baj ami történhet, hogy 20éves korodra már többen átmennek rajtad, mint a Margit hídon mind idáig...

A legnagyobb baj ami történhet, hogy 20éves korodra már többen átmennek rajtad, mint a Margit hídon mind idáig...
Nem mintha a Margit-hidon rekordszamu ember ment volna at a lezarasok miatt :D De az elsonek igaza van, szellos leszel, mint egy atjarohaz...
Véleményem szerint 18 éves kor alatt nem ajánlott, afelett is csak normális kivizsgálás után szabadna felírni (persze az orvosok nagy része ezt kihagyja). Mi bajod lehet, ha korábban kezded? Ha nem alakult ki még normálisan a hormonrendszeres, nincs mindig rendes peteérésed, és belekavarsz a gyógyszerrel, akkor lehet, hogy miután abbahagyod gondod lesz a ciklusoddal. Pl. nem indul újra a peteérésed.

Hány évesen kortól lehet fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: Majd az orvos eldönti. Nincs róla törvény. Nem igaz? 16 elõtt nagyon nem ajánlanám, de ink. 18 után.

Majd az orvos eldönti. Nincs róla törvény. Nem igaz? 16 elõtt nagyon nem ajánlanám, de ink. 18 után.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mennyi z esély van rá h az óvszer elszakad? és hány éves kortól lehet fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: kicsi az esélye.szinte 0 ha rendeltetés szerûen használják.ha rosszul húzzák fel,és nagyon vad a szex akkor kiszakadhat

kicsi az esélye.szinte 0 ha rendeltetés szerûen használják.ha rosszul húzzák fel, és nagyon vad a szex akkor kiszakadhat
Ha rendesen helyezi fel az óvszert, normális menetû szeretkezés során nem szakadhat el. Amúgy fogamzásgátlót csak akkor érdemes szedni, ha már együtt élsz valakivel és napi rendszerességgel szeretkeztek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!