Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet kontaklencsét hordani (4 db)

Hány éves kortól lehet kontaklencsét hordani?

13 vagyok, mindkét szemem -2es

Legjobb válasz: Szia! Neked már biztos lehet, amikor én csináltattam 15 voltam, akkor mondták az optikában hogy már 10 éves gyereknek is tanították meg a használatát. Menj be egy optikába és ott mindent megmutatnak vele kapcsolatban, kb 2-3 óra az egész. Nem nehéz megtanulni. Én nagyon szeretem azóta már olyan lencsém van amit a hónap elején beteszek és csak a következõ hónapban kell kicserélni, tehát aludni is lehet vele. Nagyon kényelmes olyan mintha nem is lenne rossz a szemem. Egyébként nekem -4.25-ös mindkét szemem. Remélem tudtam segíteni!

Szia! Neked már biztos lehet, amikor én csináltattam 15 voltam, akkor mondták az optikában hogy már 10 éves gyereknek is tanították meg a használatát. Menj be egy optikába és ott mindent megmutatnak vele kapcsolatban, kb 2-3 óra az egész. Nem nehéz megtanulni. Én nagyon szeretem azóta már olyan lencsém van amit a hónap elején beteszek és csak a következõ hónapban kell kicserélni, tehát aludni is lehet vele. Nagyon kényelmes olyan mintha nem is lenne rossz a szemem. Egyébként nekem -4.25-ös mindkét szemem. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: köszi :)
én kérdeznék: kb mennyibe kerül 0, 5-ös a szemem . Amikor még naponta kell cserélni akkor kiesik vagy van vele vmi gond? egyépként ismerõsömnek is 12-13 évesen rakták fel csak õ most 20 és már nem hord ezért itt kérdezem
Szerintem 12 éves kortól már lehet hordani. Én lencsét hordok 10 éve. Mindig olyan lencsét hordok ami 1 hónapig jó, de este lefekvéskor ki kell venni. A szemnek is pihenni kell, különben könnyen begyulladhat. Több szemorvosnál jártam már, mindegyik ellenezte azt hogy lencsével aludjon az ember. Barátnõm is hordott lencsét, de mivel mindig azzal is aludt megvastagodott a szaruhártyája és a doki letiltotta a lencsérõl.
Én vagyok az elõzõ kommentezõ. A lencse ára nem függa dioptriától, nekem Sauflon lencsém van és egy pár 3200 Ft. Hozzá a tisztítófolyadék egy havi adagja 1700 Ft. Nagyon ritkán esik ki, legfeljebb ha nagyon dörzsölöd a szemedet valami miatt, vagy esetleg sírsz.

Hány éves kórtól lehet kontaklencsét hordani?

Legjobb válasz: Nincs korhatár, ha akarsz és van rá pénzed, használni tudod, higiéniás szabályokat ismered és betartod akkor lehet.

Nincs korhatár, ha akarsz és van rá pénzed, használni tudod, higiéniás szabályokat ismered és betartod akkor lehet.

Hány éves kortól lehet kontaklencsét hordani?

14 éves vagyok. Már lehetne?

Legjobb válasz: igen.

igen.
nekem az a véleményem, hogy nincs korhoz kötve, 14 évesen simán lehet..:) a látásod javítására kellene, vagy nem tetszik a szemed színe?:) 15/L
A kérdező hozzászólása: 6 éves korom óta szemüveges vagyok, és már nagyon nem szeretem.Ezért lenne már jó a kontaklencse:)
A kérdező hozzászólása: A szemem színével semmi bajom, sõt imádom :) )
lehet
Szia! Lehet, de nem nagyon javasolják.
2. vagyok, sztem menjetek el édesanyáddal a szemorvoshoz, õ biztosan tud válaszolni a kérdéseidre.:) egyébként tudod , hogy elég sokba kerül egy kontaktlencse, és annak a fenntartása?:)
A kérdező hozzászólása: Igen tudok róla, hogy nem egy olcsó dolog.Azért kérdeztem, mert anya szerint csak 16 éves kortól lehet.
Én úgy tudom, hogy igen, 14 éves kortól már lehet. Azelõtt nem nagyon javasolják.


A kontaklencse nem árt a szememnek? Hány éves kortól lehet hordani vagy venni?

13 éves lány vagyok és nem tudom lehet e kontaklencsém!

Legjobb válasz: nem árt, csak drága. én színeset hordok, hogy ne lássák, hogy be van vérezve a szemem, amúgy nulldioptriás. :)

nem árt, csak drága. én színeset hordok, hogy ne lássák, hogy be van vérezve a szemem, amúgy nulldioptriás. :)
suliban reklámoztak vmi légáteresztõ kontaktlencsét nézz utána. Amúgy a szemtorna is jó csak rendszeresen kell csinálni.
Nekem évek óta van lencsém, és nagyon szeretem. Viszont nagyon oda kell figyelni rá, egy speciális lencsetisztítóval kell tisztítani. Én ma kaptam olyan lencsét, amit az elõttem szóló írt (légáteresztõs vagy milyen). Ezzel több oxigén jut a szembe, de viszont drágább is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!