Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet kontaklencsét (9 db)

Hany eves kortol ajanlotok kontaklencset? Mikortol lehet?

Legjobb válasz: Az optikusom szerint 15 éves kortól simán lehet, attól függ h tudsz-e rá vigyázni. Ha nem vagy szeleburdi akár már 13 évesen is lehet, kérdezd meg az optikust :)

Az optikusom szerint 15 éves kortól simán lehet, attól függ h tudsz-e rá vigyázni. Ha nem vagy szeleburdi akár már 13 évesen is lehet, kérdezd meg az optikust :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!:)
Ha higiénikusan van tartva egy 5 éves is használhatja .

Hány éves kortól lehet kontaklencsét használni? Mennyibe kerül kb?

Most októberben leszek 15, és szeptember végén megyek szemészhez, mert zavar a szemüveg, és kontaklencsét szeretnék. Hány éves kortól ajánlott, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: 14 évesen már lehetett kontaktlencséje a lányomnak. Amit õ használt, 30 napos lencse, 3 havi adagot rendeltünk, az nálunk 12.600 Ft. Mellé kell a lencsetisztító folyadék, az ami 3 hónapig elég volt, úgy 4.000 körül, plusz a szemcsepp. Nem olcsó mulatság, de neki olyan mértékben romlott akkor a szeme, hogy 3 havonta kellett volna új szemüveglencse, mellé egy tartalék szemüveg, hogy míg az egyikben lencsét cserélnek, addig a másikkal lásson. Most visszatért a szemüvegre, mert megállt a romlás több mint 1,5 éve. Most 21 éves.

14 évesen már lehetett kontaktlencséje a lányomnak. Amit õ használt, 30 napos lencse, 3 havi adagot rendeltünk, az nálunk 12.600 Ft. Mellé kell a lencsetisztító folyadék, az ami 3 hónapig elég volt, úgy 4.000 körül, plusz a szemcsepp. Nem olcsó mulatság, de neki olyan mértékben romlott akkor a szeme, hogy 3 havonta kellett volna új szemüveglencse, mellé egy tartalék szemüveg, hogy míg az egyikben lencsét cserélnek, addig a másikkal lásson. Most visszatért a szemüvegre, mert megállt a romlás több mint 1, 5 éve. Most 21 éves.
majd annyi éves kortól, amikortól már le tudod írni helyesen, hogy kontaktlencse. ja, és drága.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ (:

Kontaklencse! Hány éves kortol lehet használni? És kb egy sim átlátszo menyibe kerül?

Én 12 éves vagyok:DSzeretnék kontakot de nem tom hány éves korol lehet meg hogy menyibe kerül Soos:D

Legjobb válasz: Elvileg az kell hozzá, hogy legalább egy évig ne romoljon a szemed. Viszont az én dokim azt mondta, hogy 16 éves korom elõtt ne is álmodjak róla. Nekem 3 hónapra 12ezer, de lehet kapni 8ezerért is. Ehhez még meg kell venni a folyadékot, amiben tárolod, ennek is elég változó az ára, az enyém pl 3ezer. Minden attól függ, hogy a szemed mennyire érzékeny. Jah és ezen felül még lehet, hogy szemcseppet is használni kell, ami megint nem túl olcsó.

Elvileg az kell hozzá, hogy legalább egy évig ne romoljon a szemed. Viszont az én dokim azt mondta, hogy 16 éves korom elõtt ne is álmodjak róla. Nekem 3 hónapra 12ezer, de lehet kapni 8ezerért is. Ehhez még meg kell venni a folyadékot, amiben tárolod, ennek is elég változó az ára, az enyém pl 3ezer. Minden attól függ, hogy a szemed mennyire érzékeny. Jah és ezen felül még lehet, hogy szemcseppet is használni kell, ami megint nem túl olcsó.
Sima van már 6000 ft-ér is, ez 3 hónapra elég. Folyadékot hozzá én 700 ft-ért veszek (Rossmann), az is 3 hónapra elég. Szemcsepp nekem még sose kellett. Ha felfogod már mennyire fontos a higiénia és hogyan is kell használni akkor szerintem neked is lehet. Húgomnak is ajánlottak már, pedig õ csak 11 éves.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: De azért még lehet írni:D
nekem két orvos is azt mondta hogy nem ajánlja még ilyen fiatalon mert ilyenkor még nõ, meg még alakul a szemen az a mitoménmi:D és a kontaklencse miatt nem kapna levegõt vagy nem is tudom már.rég volt.
14 éves kortól lehet de azt pontosan várd meg! elõbb ne mert akk még fejlõdik sokat a szemed... jah igen és nekem 3 havi kontaktlencse 5 ezer forintba kerül diákkedvezménnyel az Ofotért-ben.


Hány éves kortól lehet kontaklencsét hordani?

13 vagyok, mindkét szemem -2es

Legjobb válasz: Szia! Neked már biztos lehet, amikor én csináltattam 15 voltam, akkor mondták az optikában hogy már 10 éves gyereknek is tanították meg a használatát. Menj be egy optikába és ott mindent megmutatnak vele kapcsolatban, kb 2-3 óra az egész. Nem nehéz megtanulni. Én nagyon szeretem azóta már olyan lencsém van amit a hónap elején beteszek és csak a következõ hónapban kell kicserélni, tehát aludni is lehet vele. Nagyon kényelmes olyan mintha nem is lenne rossz a szemem. Egyébként nekem -4.25-ös mindkét szemem. Remélem tudtam segíteni!

Szia! Neked már biztos lehet, amikor én csináltattam 15 voltam, akkor mondták az optikában hogy már 10 éves gyereknek is tanították meg a használatát. Menj be egy optikába és ott mindent megmutatnak vele kapcsolatban, kb 2-3 óra az egész. Nem nehéz megtanulni. Én nagyon szeretem azóta már olyan lencsém van amit a hónap elején beteszek és csak a következõ hónapban kell kicserélni, tehát aludni is lehet vele. Nagyon kényelmes olyan mintha nem is lenne rossz a szemem. Egyébként nekem -4.25-ös mindkét szemem. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: köszi :)
én kérdeznék: kb mennyibe kerül 0, 5-ös a szemem . Amikor még naponta kell cserélni akkor kiesik vagy van vele vmi gond? egyépként ismerõsömnek is 12-13 évesen rakták fel csak õ most 20 és már nem hord ezért itt kérdezem
Szerintem 12 éves kortól már lehet hordani. Én lencsét hordok 10 éve. Mindig olyan lencsét hordok ami 1 hónapig jó, de este lefekvéskor ki kell venni. A szemnek is pihenni kell, különben könnyen begyulladhat. Több szemorvosnál jártam már, mindegyik ellenezte azt hogy lencsével aludjon az ember. Barátnõm is hordott lencsét, de mivel mindig azzal is aludt megvastagodott a szaruhártyája és a doki letiltotta a lencsérõl.
Én vagyok az elõzõ kommentezõ. A lencse ára nem függa dioptriától, nekem Sauflon lencsém van és egy pár 3200 Ft. Hozzá a tisztítófolyadék egy havi adagja 1700 Ft. Nagyon ritkán esik ki, legfeljebb ha nagyon dörzsölöd a szemedet valami miatt, vagy esetleg sírsz.

Hány éves kórtól lehet kontaklencsét hordani?

Legjobb válasz: Nincs korhatár, ha akarsz és van rá pénzed, használni tudod, higiéniás szabályokat ismered és betartod akkor lehet.

Nincs korhatár, ha akarsz és van rá pénzed, használni tudod, higiéniás szabályokat ismered és betartod akkor lehet.

Hol kapható vörös vagy aranyszínű kontaklencse olcsón, és hány éves kortól lehet használni?

13 leszek és buliból szeretnék vörös vagy arany szín? kontaklencsét.Hol vehetném meg olcsón és mit kell róla tudni?Köszönöm!

Legjobb válasz: én is néztem de ezek ilyen 10ezer ft körül vannak és nem használhatod mindig hanem kb egy hónapig, utána nemtom miért nem lehet:S pedig nekem is tetszenek :D ha találsz akkor légyszi küldj linket

én is néztem de ezek ilyen 10ezer ft körül vannak és nem használhatod mindig hanem kb egy hónapig, utána nemtom miért nem lehet:S pedig nekem is tetszenek :D ha találsz akkor légyszi küldj linket
1 hónapig használható és 10ezer ft körül van a legolcsóbb. Optikusnál egy vizsgálat és betanítás után kaphatsz. Az még plusz pénz. Na meg a folyadék is hozzá az minimum egy ezres.

Hány éves kortól lehet kontaklencsét csináltatni?

Júniusban leszek 13 és utálom a szemüvegem:( Lehet már kontaklencsém? Szüleim engednék.

Legjobb válasz: szerintem lehet már . legalábbis egyik osztálytársamanak már volt általánosban lencséje.

szerintem lehet már . legalábbis egyik osztálytársamanak már volt általánosban lencséje.
elõször is kontaktlencse :) nekem 14 évesen lett de kérdezte az orvos hogy miért szeretnék és mondtuk hogy a sport miatt (lovaglás) meg az 1ik barátnõmnek is a sport miatt kellett...de szerintem akkor is lehet ha nem sportolsz :)
Persze, hogy lehet. Elmentek a szemészhez és ennyi..nem muszáj sportolónak lenni hozzá.. :)
A kérdező hozzászólása: Engem zenéléskor zavar:S
Barátnõm már 5 éve szemüveges, egyik szeme 8 dioptriás, de a szemész azt mondta, hogy 14 éves kor alatt nem ajánlott a kontaktlencse.
Én úgy tudom, hogy csak 14 éves kortól lehet, de egyik barátnõmnek már 13 éves korától volt...szerintem kérdezz meg egy szemészt.
Én 14 vagyok és már 11 éves korom óta hordok lencsét! :)
én 14 vagyok és most lett...az optikákban azt mondták 18 alatt nem ajánlott..tesóm 19, kb. 3éve van neki..és több bnõmnek is van 1-2 éve(õkis 14 évesek).Nekem szüleim nem igazán engedték, de a szemészem belement és felírt egy pár próbalencsét, és egyelõre jól bírja a szemem(de ezt leis kopogom:DD) remélem segítettem:)

Hány éves kortól lehet kontaklencsét hordani?

14 éves vagyok. Már lehetne?

Legjobb válasz: igen.

igen.
nekem az a véleményem, hogy nincs korhoz kötve, 14 évesen simán lehet..:) a látásod javítására kellene, vagy nem tetszik a szemed színe?:) 15/L
A kérdező hozzászólása: 6 éves korom óta szemüveges vagyok, és már nagyon nem szeretem.Ezért lenne már jó a kontaklencse:)
A kérdező hozzászólása: A szemem színével semmi bajom, sõt imádom :) )
lehet
Szia! Lehet, de nem nagyon javasolják.
2. vagyok, sztem menjetek el édesanyáddal a szemorvoshoz, õ biztosan tud válaszolni a kérdéseidre.:) egyébként tudod , hogy elég sokba kerül egy kontaktlencse, és annak a fenntartása?:)
A kérdező hozzászólása: Igen tudok róla, hogy nem egy olcsó dolog.Azért kérdeztem, mert anya szerint csak 16 éves kortól lehet.
Én úgy tudom, hogy igen, 14 éves kortól már lehet. Azelõtt nem nagyon javasolják.

A kontaklencse nem árt a szememnek? Hány éves kortól lehet hordani vagy venni?

13 éves lány vagyok és nem tudom lehet e kontaklencsém!

Legjobb válasz: nem árt, csak drága. én színeset hordok, hogy ne lássák, hogy be van vérezve a szemem, amúgy nulldioptriás. :)

nem árt, csak drága. én színeset hordok, hogy ne lássák, hogy be van vérezve a szemem, amúgy nulldioptriás. :)
suliban reklámoztak vmi légáteresztõ kontaktlencsét nézz utána. Amúgy a szemtorna is jó csak rendszeresen kell csinálni.
Nekem évek óta van lencsém, és nagyon szeretem. Viszont nagyon oda kell figyelni rá, egy speciális lencsetisztítóval kell tisztítani. Én ma kaptam olyan lencsét, amit az elõttem szóló írt (légáteresztõs vagy milyen). Ezzel több oxigén jut a szembe, de viszont drágább is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!