Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet kisfiúknak (6 db)

2, 5 hónapos a kisfiam. Humama HA1 LC-Pufat kap. Tegnap óta kihányja a tápszert, igaz csak kicsit hány. Evés után 1, 5órával Igaz 170-et eszik, mert az az adag ami dobozra van irva nem elég neki. Mitől lehet, hogy bukik a kisfiam? Eddig ilyen nem volt.

Valamit rosszul csinálok talán? Eddig 4óránként evett. Most 3kor kellett volna enni, de nem keltettem fel, mert még mindig alszik. Vagy mégis keltsem fel a kismanót?

Legjobb válasz: Ne keltsd fel,had aludjon.Mindig hány vagy csak egyszer,meg valóban hány,vagy csak bukik.Lehet túleszi magát,kicsit mohóbb levegõt nyel,és ezért,nem eszik mostanában mohóbban? Ha a hányás rendszeres,és sok,akkor orvos,és amennyire tudod folyadékpótlás,de ha csak 1x 1x bukik az nem gond.Gyakrabban büfiztesd,és jól csinálod,annyit adj amennyit kér,a doboz egy tájékoztató.Ha éhes ennie kell,különben neked sír.

Ne keltsd fel, had aludjon.Mindig hány vagy csak egyszer, meg valóban hány, vagy csak bukik.Lehet túleszi magát, kicsit mohóbb levegõt nyel, és ezért, nem eszik mostanában mohóbban? Ha a hányás rendszeres, és sok, akkor orvos, és amennyire tudod folyadékpótlás, de ha csak 1x 1x bukik az nem gond.Gyakrabban büfiztesd, és jól csinálod, annyit adj amennyit kér, a doboz egy tájékoztató.Ha éhes ennie kell, különben neked sír.
Amit elõttem írtak jó.A dobozon tényleg csak tájékoztatás van.Az én 10 hós fiam 3-4 óránként eszik és tápszerbõl még most is 120-180 ml között elég neki.
Valószínübb hogy a gyors evés miatt bukik és nem hány. Ha betegségrõl lenne szó akkor egymás után többször hányna, levert lenne, nyügös. Az én fiam ritkán büfizett rendesen és még fél évesen is gyakran bukott mert annyira mohó volt.
A kérdező hozzászólása: Tegnap kezdett elhányni 1-szer büfizés után. Ma meg hazaértünk a sétából és leöltöztettem és akkor hányt, de annyit, hogy a parkettára is ment:( egy kevés. Igaz elég mohó a fiam, mert ha kajáról van szó akkor remeg a szája, hogy éhes. Folyadékpótlásról mindig gondoskodok. Evés után is megszoktam kinálni egy kis babavizzel.

Hány éves kortól lehet kisfiúknak fülbevalót adni?

Az ucsitesóm négy éves fiú és a keresztel?jére szeretnénk venni fülbevalót. Szerintetek jó ötlet? Hány éves kortól lehet kisfiúknak fülbevalót adni?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem már nem divat a kisfiknál a fülbevaló.Én tuti nem azt vennék.Meg nembiztos hogy a szülõk örülnének..Én úgy gondolom legyen egy fiúnak fülbevalója amikor õ akar.De nem 4 évesen.Legalább várj néhány évet hogy a saját döntése legyen.Nem biztos hogy õ is ilyen jó dolognak fogja tartani.Számos nagyon jó cucc van amit még vehetnél neki.

Ja és a második kisfiam most 1 hetes, 2-3 hét múlva megyünk fület lövetni neki is... ;)
Szia.Szerintem már nem divat a kisfiknál a fülbevaló.Én tuti nem azt vennék.Meg nembiztos hogy a szülõk örülnének..Én úgy gondolom legyen egy fiúnak fülbevalója amikor õ akar.De nem 4 évesen.Legalább várj néhány évet hogy a saját döntése legyen.Nem biztos hogy õ is ilyen jó dolognak fogja tartani.Számos nagyon jó cucc van amit még vehetnél neki.
Rage: Az értelmi képességeinket légy oly szíves, és hanyagold már! Te mint a mindenki felett álló pallérozott elme, ne is süllyedj le inkább arra a szintre, amit mi pór nép képviselünk... Akik esetleg úgy gondolják, hogy egy kisgyereknek nem kell kilyuggatni a fülét ahhoz, hogy "önmegvalósíthassa" magát, mert ezzel inkább ártunk neki, mintsem használunk... Ahogy általánosba kerül az ilyen kicsi, szinte biztos, hogy a tanár lesz az elsõ, aki megbélyegzi, ha nem is mondja ki. A többiek szemében õ lesz a rossz gyerek, aki biztos zsivány, és elõbb vagy utóbb a gyerek megtanulja, hogy meg is éri ennek megfelelõen viselkednie, mert õ akkor biztosan ilyen is... Felesleges. És nem azt mondtam, hogy ne legyen fülbevalója, ha tizenévesen szeretne, hát legyen, na de nem pár évesen vagy hetesen... Nem tudom, mennyi ideig gondolkozhattál gyönyörûséges mondataidon, de biztos tükör elõtt gyakorolgattál elõtte, hogy még jobban simogasd a saját önbecsülésedet... Nagyon könnyen ítélkezel mások életfelfogásáról, tanultságáról, értelmi képességeirõl, közben igen könnyen meglehet, hogy a közelében nem vagy az alap tudásszintnek sem, attól függetlenül, hogy milyen mondatokat farigcsálsz össze. De hiába is tépi halandó ember a száját a hasonlóknak, arra sajnos neked sincs megfelelõ értelmi színvonalad (hogy a Te ítélkezéseidet alkalmazzam), hogy felfogd, kevés vagy. Nyugodtan éld a csupán a feddhetetlenül megvilágosult, egyetemes tudás és értékrend birtokosai által felfogható, öntömjénezõ életedet, amibe nem piszkíthatnak bele a hozzám hasonló, értelmileg perifériára szorult korcsok, és tanulmányozd tovább az értelmezõ szótárt, hátha találsz még pár nagyon értelmesnek és tudományosnak tûnõ fogalmat, amivel bizonygathatod a nem létezõ felsõbbrendûségedet... Egyébként röhögök, hogy pont én élnék sablonos életet? :D Uram isten... Talán sablonos dolog az életemben, hogy kijártam pár iskolát és egyetemet, dolgozom, és habár konzervatívnak messze nem nevezném magamat, tudom, hogy miként faragjak embert a gyerekembõl akár fülbevaló nélkül is! Ennél többet felesleges hozzáfûznöm, mert a fele sem jut el a tudatodig sajnos...
Hát szerintem ha nem akarod, hogy kiröhögjét a gyereket néhányan, akkor inkább vegyél nekki plüssmacit vagy mást.
Ez a beszéd! ;) -Mindenkinek jogában úgy élni ahogy szeretne/tud. -Senki nem ítélkezhet embertársai felett. Örülök, hogy barátom szeretnél lenni! Elfogadom bocsánat kérésed és természetesen nem nehesztelek Rád! :) In nomine Patris et Filio et Spiritio Sancti!
Tudomásul vettem: 1. A Te ítéleteid a helyénvalóak. 2. A Te értékrended az irányadó. 3. Ha az elsõ kettõ nem lép érvénybe, akkor mindenki más véleménye üthetõ a Tiéd által. ... Eléggé elhajlottunk a témától, ha már az iszlámnál tartasz meg az árjáknál... Azt az egyet viszont leszögezem: habár a nézõpontjaink erõsen különböznek a kiinduló témában, soha, de soha nem ítéltem el sem a Te gyermekedet, sem másét, és nem is fogom. Ugyanúgy, ahogy nem foglak téged különbözõ unintelligens szitokszavakkal sem illetni, mint pl., „konzervatív köcsög” vagy hasonlók, annak érdekében, hogy meggyõzzelek a saját igazamról... Befejeztem. Többet ehhez a témához tényleg nem szeretnék és nem is fogok hozzáfûzni, miután abszolút felesleges, ráadásul az eredeti kérdéstõl már nagyon távol járnak a gondolatok, így az egésznek itt már sem helye, sem értelme nincsen.
Kedves Rage! Nem gyáztél meg egyáltalán! Talán azzal még egyet is értek, hogy bekerül az ovódába, iskolába és ott néhány gyerek szemében menõnek fog tûnni, hogy neki már van, de ettõl, még hiszem, hogy más osztálytársak, csoporttársak szülei engednék, hogy csináltassanak a fiúknak fülbevalót. Nagyon konzervatívak manapság is az emberek! Mennyi példát lehetne felsorolni! Remélem nem fogsz találkozni semmilyen negatív megnyilvánulással, de egyáltalán nem hiszem, hogy fiad meguszná a beszólogatásokat!
Drága madártej barátom... A fiam kora nem jogosít téged fel arra, hogy piercing berakását feltételezd. Azért, mert 4 évesen fülbevalója van, még nem fog tetoválást kapni vagy piercinget. Amennyiben kapna, akkor sem lenne hozzá semmi közöd!!! Minden embernek joga van úgy élni, ahogy szeretne. nem a te elvárásaidnak megfelelõen! Ahhoz meg fõképp nincs jogod, hogy bárkit is bírálj!!! Én sem feltételezem, hogy amennyiben esetleg már képes voltál gyermeket vállalni, a gyermeked is az általad tanusított értelmi szinvonallal lesz megáldva... ;)
Kedves elõzõ! Piercinget mikor fogtok csináltatni a fiatoknak? Most 4 éves, akkor gondolom egy szemöldökpiercing vagy ajakpiercing már lassan jöhet.
Hát azért vedd figyelembe, hogy a szülei mit szólnának. Fülbevalója lehet 1 naposan is, ha a szülei szeretnék, de ezt nekik kell eldönteni. Ez magánvélemény, de szerintem rémes.
Nekem tetszik amikor a fiunak a bal fülébe van 1 db fülbevaló, de nem a kis köves, strasszos, az gáz szerintem. És ha születik egy fiam mindjárt kilövetem a fülét, egy picike kiskarika nem a világ vége:)
Majdnem elfelejtettem, hogy nincs korhoz kötve, hogy hány éves kortól lehet. Van olyan szülõ, aki csecsemõ korában már a fiúknak is ad fülbevalót.
Szerintem tök jó ötlet. Már mi is adtunk 8-os ballagásra fülbevalót fiúnak. Fontos, hogy tetszen a gyerkõcnek és persze a szülõknek is. De már hallottam olyanról is, hogy szülinapra fülbevalót kapott egy fiú. Valakinek tetszik, valakinek viszont nem.
nekem tetszik az ötlet, de csak abban az estben, ha a szülei màr gondolkodtak ezen!ha igen :ok, ha nem akkor felejtsd el, sok szülö ezt morbidnak tartja ami érthetö is.nem mindenki szereti, ha a babàt, vagy gyerköcöt azonnal kilyukasztjàk, màr akkor lehetne tetovàlni is lassan.inkàbb valami màst talàlj ki.
Én inkább a srácot kérdezném meg róla, de nem most, hanem tíz év múlva! Mondjuk én sose lyukasztgatom ki a kölykeimet, majd megteszik maguknak, ha tetszik nekik!
Férfibõl vagyok. Nekem is ki van lyukasztva a fülem. Magamnak csináltam. /Aki igazán tökös magának csinálja meg az ilyesmit./ Kíváncsi voltam, hogy milyen. A lyuk megvan még és tehetnék is bele ékszert, de nem fogok. Nem válik elõnyömre a mindennapi életben annyi biztos. Azon ellenben mindíg megrökönyödtem és megrökönyödöm ma is, amikor, amikor kisfiúkon vagy egészen pici fiú gyereken látok. Kedves Mackó Koma! Felettébb taszító a mindenkit lesajnáló stílusod. Megkérdezted te a gyereked, hogy szeretne e? Szerintem ez így tisztességes a gyerkõccel szemben. Egy szülõnek sincs joga a gyereket lyukasztgatni. Akár fiú, akár lány. A szuri az más téma, mert kötelezõ, de a fülbevaló az nem. Amúgy ha akkora tolerancia bajnok vagy, kívánom neked, hogy mindkét fiad igazi feketében járós hosszú hajú metál harcos legyen majd /mint vagyok én is/, vagy netán punk! :D:D Várjuk az élménybeszámolót!

Hány napig lehet adni a duphalacot, 2, 5-éves kisfiamnak?

Legjobb válasz: A betegtájékoztató mit ír?

A betegtájékoztató mit ír?
Általában úgy van, ha 3 napon belül nem érez az ember javulást, vagy rosszabbodik, fel kell keresnie az orvost, aki ajánl mást, vagy a patikust is meg lehet kérdezni. Már a 3. napon kéne hatnia, ha minden kötél szakad..
Adhatod neki tartósan mert nem szívódik fel ezt gasztroenterológus fõnökömtõl tudom. Miket eszik egyébként? Mert az enyém azért nagyon székrekedõs mert szinte semmit nem hajlandó megenni. Ha a tiéd nem ilyen a reszelt alma nagyon jó erre is.


2 éves kisfiam náthás, szívni kell az orrát, mert még nem tudja kifújni, de most az orrszívó köhögteti, szívás közben öklendezik, tegnap este egy kicsit hányt is, miért, mitől lehet, soha nem volt még ilyen?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :))) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)

Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :) )) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)
le van tapadva szegénynek, állati száraz a levegõ, cseppentés, és igyon is pár perccel a szívás elõtt, ha ez sem segít, akkor sztem elvinném dokihoz, akkor lehet kell vmi hurutoldó...jobbulást!
Ne egyen elõtte, akkor kisebb eséllyel fog öklendezni.
Szerintem megijedt!Gondolom sírt is , befújtál neki valamit az orrába mi elõtt kiszívtad volna?az erõs köhögés meg okozhat hányást.Én legtöbbször át mosom neki az órát sós oldattal (2dl forralt víz fél kávés kanál só felforralom, lehûtöm.)Én gyógyszertárban vettem ilyen kézi nyomót, pumpát( amilyet szülésnél használnak a kórházban), ezzel tisztítják ki a nyákot a járatokból pár száz forint volt. Ebbe töltöm bele ez vákumot is képez és vissza szívja és ha még mindig nagyon türtyök akkor szoktam csak kiszívatni.
Éppen hogy érintsd csak hozzá. Én már kipróbáltam, és én is majdnem öklendeztem tõle. Nem szabad sûrûn és sokat csinálni. Doki néni mondta. Vegyetek hagyományos vákumosat, a lényeget az is kiszívja, hiszen mi is élünk. Nagyban függ a kellemetlen érzés a porszívótól is. Nekünk gagyi nem állítható erõsségû van, és szinte azt éreztem, hogy kiszívja az agyam. De anyámék porszívójával meg kimondottan kellemes volt. Ki kellett próbálni, mert nem értettem, miért üvölt.

Kisfiam augusztus-szeptemberben kezdi a bölcsit (2 éves lesz). Arra gondoltam, hogy most, míg van idõm bevásárolni neki megveszem amire szüksége lehet. Milyen ruhákból kb. hány db-nak kell lennie, esetleg valami plusz, ami hasznos volt?

Legjobb válasz: nem kell külön bevásárolni bölcsire :) max egy váltócipõt bentre... amúgy csak 1 váltás ruhát (ha valamit magára öntene vagy bepisilne) meg ha nem szobatiszta akkor pelenkát és popsitörlõt kell bevinned :) mondjuk bölcsi válogatja, van ahol kell ágynemû, ezt kérdezd meg... váltóruhát mindenképp olyat vigyél be amit nem sajnálsz! kúsznak -másznak, festenek, gyurmáznak... semmiképp se olyat amit féltesz! :) és mindenképp kényelmeset... (tehát ne farmert)

nem kell külön bevásárolni bölcsire :) max egy váltócipõt bentre... amúgy csak 1 váltás ruhát (ha valamit magára öntene vagy bepisilne) meg ha nem szobatiszta akkor pelenkát és popsitörlõt kell bevinned :) mondjuk bölcsi válogatja, van ahol kell ágynemû, ezt kérdezd meg... váltóruhát mindenképp olyat vigyél be amit nem sajnálsz! kúsznak -másznak, festenek, gyurmáznak... semmiképp se olyat amit féltesz! :) és mindenképp kényelmeset... (tehát ne farmert)
Nem kellett semmi különös, bár én is azt hittem. Amit nálunk kértek: gumis szélû lepedõbõl 2 db. Váltóruhája legyen a szekrényben, body, pólók, pulcsi, zoknik, benti cipõ, nadrágok. Udvarra nekünk van egy olyan overáll, amiért nem kár, pénteken viszem haza kimosni. Olyankor átnézem a cuccait, én csak arra figyeleka bepakolásnál, hogy mindig legyen annyi, hogy ha kétszer is át kell teljesen öltöztetni egy nap a legrosszabb esetben, akkor mindene legyen. Ilyen egyébként nincs, de jó kiindulópont. Aztán a gyerektõl függõen szoktak kérni pelenkát, popsitörlõt, kenõcsöt, poharat, elõkét. Lehet vinni alvótársat, cumit, stb. Beszoktatáskor nekünk még volt hálózsák, mert itthon így aludt, ezt 1 hónap alatt elhagyta. Szóval ne izgulj, mindent el fognak mondani, és nem érdemes költekezni. Havonta kérnek nálunk papírzsepit és popsitörlõt.
Nálunk sem kell semmi különös. Ágynemû itt nem kell, sõt, még az udvari ruhát (overál, most polárkabát) is a bölcsi biztosítja, ott is mossák. Csak benti cipõ kellett, pamutnadrág bentre, ennyi.
2 éves ikrek (fiú-lány) anyukájaként nekem is sok ruháról kellett gondoskodnom. Bentre body+vékony hosszúújjú+leggingset viselnek mindketten, a leggingsre könnyebb ráadni a kinti nadrágot, mint a szabadidõnacira. A felsõk minden nap foltosak lesznek (kaja, tea stb.)Vagyis neked kell tudni, hogy a kevesebb ruhát gyakrabban mosod, vagy a többet picit ritkábban. Kintre én elõszeretettel adok rájuk most tavasszal és majd õsszel is kantáros nadrágot, mert nem kockáztatom meg, hogy kilógjon a derekuk. Hasznos még szerintem az áll alatt megköthetõ sapi (jobban véd), a motorozást bíró cipõ. Esõnadrág, gumicsizma nálunk nem kell, esõben, sárban nem viszik ki õket. Az eddigi tapasztalataim alapján cipõbõl, kabátból, overálból nem kell feltétlenül kettõ (kimenõs és bölcsis), mert nem amortizálódik annyira, mint az oviban fog és hát ebben a korban még gyorsan ki is nõnek mindent.

11 hónapos kisfiam evés közben állandóan lenyúl a torkán! Öklendezik és már többször hányt is! Miért csinálja ezt? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Az enyém is lenyúl néha (uennyi idõs). Ha látom, h kezdi, megfogom a kezét és rászólok. Nem tudom, miért csinálja. A fogai miatt alap esetben is a szájában az ujja. Az enyém egyébként étkezés végefelé szokta, vagy ha nem ízlik neki az étel, de szerencsére hányásig még nem jutott el.

Az enyém is lenyúl néha (uennyi idõs). Ha látom, h kezdi, megfogom a kezét és rászólok. Nem tudom, miért csinálja. A fogai miatt alap esetben is a szájában az ujja. Az enyém egyébként étkezés végefelé szokta, vagy ha nem ízlik neki az étel, de szerencsére hányásig még nem jutott el.
A kérdező hozzászólása: Õ is az étkezés vége felé szokta. Rákerestem máshol is, nem jelent bajt, valószínû õk most ezt felfedezték. El kell terelni a figyelmüket. Az én kisfiam imád csipcsipcsókázni, és ma már ezt játszottuk, amikor elkezdte csinálni. Erélyesen rászólni nem szabad.Remélem lesz eredménye.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!