Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet eljegyezni egy (2 db)

A magyar jogszabályok szerint hány éves kortól lehet eljegyezni egy lányt?

Van erre valami jogszabály, hogy hány éves kortól jegyezhet? el egy lány, persze tudom, hogy 18 éves kortól lehet esküv?, de érdekelne, hogy hány éves kortól lehet eljegyzés? 17 évest el lehet jegyezni?

Legjobb válasz: Erre nincs semmilyen jogszabály, mivel az eljegyzés csak formalitás, de egyáltalán nem hivatalos, jogilag nem kötelez semmire.

Erre nincs semmilyen jogszabály, mivel az eljegyzés csak formalitás, de egyáltalán nem hivatalos, jogilag nem kötelez semmire.
Az eljegyzés magánügy, , az állam nem tartja nyilván a jegyeseket, ezért nem is vonatkozik rá semmilyen jogszabály.
12:08-nak. Naaaa, nem kell ennyire pesszimistának lenni! Én 15 évesen ismertem meg a leendõ férjemet, szerelem volt elsõ látásra, amúgy pedig egy diszkókalandnak indult. Akár el is jegyezhetett volna 17 évesen - de nem tette, viszont késõbb igen és már 20 éve mûködik a dolog! Nem minden ember bolondult még meg ebben a nagyon bolond világban!
Eljegyezni gyerekeket is szoktak. Magyarországon is. Mármint gyereket gyerekkel.
Lehetni lehet, csak felesleges. Az eljegyzés a házassági szándék bejelentése. Ne tegyél és ne fogadj el olyan ígéretet, ami majdnem biztosan bukta. 17 évesen senkinek nem a házasság a dolga, hanem hogy tanuljon, meg hogy tanulja a kapcsolatokat. Kivételek mindig vannak, de ritka az a kapcsolat, ami 17 évesen már megvan, és házasság lesz belõle. Ha meg össze is jön, nagy a valószínûsége egy válásnak.
Vannak hazánkban élõ népcsoportok, ahol eljegyzés is van, és NEM HIVATALOS esküvõ. Náluk 17-18 évesen második, harmadik gyerek már úton van...ha érted. A sima eljegyzés nem jogi kategória, sokkal inkább erkölcsi.

Hány éves korától lehet eljegyezni egy lányt?

Legjobb válasz: Nincs korhoz kötve, ha mind2en úgy gondoljátok akkor nincs akadálya, de azért érdemes megvárni legalább a 16ot mert még változhatnak a dolgok

Nincs korhoz kötve, ha mind2en úgy gondoljátok akkor nincs akadálya, de azért érdemes megvárni legalább a 16ot mert még változhatnak a dolgok
az eljegyzés, akárhogy is nézzük egy szokás. És most ne kövezzetek meg, mert ténleg így van, jogilag nincs semmilyen alapja, az sem bûntény ha egy 4 éves kisfiú egy 6 hónapos kislányt jegyez el. Csak aranyos inkább:) A házasság viszont mástéma:)
vitatkoznék az elõzõ válaszadóval - eljegyezni bármikor lehet, az esküvõhöz kell csak szülõi beleegyezés, az eljegyzéshez nem nem tudom hány évesek vagytok, de szerintem érdemesebb várni - engem 16 évesen jegyeztek el - 18 éves voltam, amikor szakítottunk, mert rájöttem, hogy túl fiatal voltam még, más embereket is meg akartam ismerni, mielõtt végleg lekötöm magam
Amikor csak akarod, de vigyázz, mert 18 éves kora elõtt nem veheted el, max a gyámhatóság engedélyével! :)
18 éves kor alatt scak szülõ beleegyezésével lehet. de ha kb.18-19 éves vagy akkor még várj , nem egy gyûrû köt össze hanem a szerelem. felesleges elkapkodni.mert ha téleg szeretitek egymást akkor még 1-2 évet kibirtok gyûrü nélkül is.
Szerintem ez nincs meghatározva. Amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje. Nem az a kérdés, hogy hány éves, hanem, hogy megérett-e rá a kapcsolatotok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!