Találatok a következő kifejezésre: Hány éves lehet egy gyereket (18 db)

Magyar országon hány évesen vállalhat egy gyerek nyári állást? Miket lehet?

Legjobb válasz: 16 éves kortól. Bementek egy irodába ami diákmunkákat közvetít és ki kell töltenetek egy papírt. Sok féle munkát vállalhat például árufeltöltés. De ez csak 1 a 25 közül.

16 éves kortól. Bementek egy irodába ami diákmunkákat közvetít és ki kell töltenetek egy papírt. Sok féle munkát vállalhat például árufeltöltés. De ez csak 1 a 25 közül.
Iskolai szünetben a betöltött 15. életéved után. A 16. életéved betöltése után bármikor. A munka törvénykönyvében megtalálod.
A kérdező hozzászólása: Tudtok ilyen diákmunka közvetítõket mondani, hogy hol vannak, mondjuk csepelen? Van valakinek tapasztalata nyári munkával Németországban. Köszönöm a válaszokat

Hány éves kortól lehet egy gyereket rövid időre egyedül hagyni a lakásban?

Pl. hány éves kortól lehet azt megcsinálni,hogy lemegyek a kisboltba a gyerek nélkül? Én csak arra emlékszem, hogy 4.-es koromtól már minden osztálytársam egyedül járt haza, és csak eleinte volt az, hogy anyukám otthon várt, amikor látta, hogy megérkezem, akkor már nem rohant haza. De ott nem az volt a para az elején, hogy mit csinálok otthon egyedül, hanem hogy egyedül buszozok meg ilyenek. De arra nem emlékszem, hogy mennyi id?s voltam, amikor el?ször egyedül hagytak rövid id?re. Mikortól lehet?

Legjobb válasz: Gyereke válogatja. Van, amelyikben már óvodásként meg lehet bízni, de olyan is akad, aki még 10 évesen is önveszélyes. Unokatesóm az négyéves kisfiát arra a két percre nem tudja egyedül hagyni, amíg wc-re elszalad, mindig magával kell vinni a kölyköt is. Egyszer hagyta magára, mire kijött a wc-bõl, kitört a gyerek elsõ két foga, mert egymásra rakott két széket, felmászott rá, és mivel nem tökéletesen sikerült összerakni, zúgott egy nagyot.

Gyereke válogatja. Van, amelyikben már óvodásként meg lehet bízni, de olyan is akad, aki még 10 évesen is önveszélyes. Unokatesóm az négyéves kisfiát arra a két percre nem tudja egyedül hagyni, amíg wc-re elszalad, mindig magával kell vinni a kölyköt is. Egyszer hagyta magára, mire kijött a wc-bõl, kitört a gyerek elsõ két foga, mert egymásra rakott két széket, felmászott rá, és mivel nem tökéletesen sikerült összerakni, zúgott egy nagyot.
Én általános iskola elsõ osztályában már egyedül voltam otthon suli után (egyedül mentem haza). Lakótelepen laktunk, csak át kellett sétálnom a suliból a házunkig. Volt néhány dolog amit nem lehetett bekapcsolnom (tûzhelyhez nem mehettem, nem nyithattam ajtót senkinek). És emlékszek úgy csináltuk anyáékkal, hogy volt egy meghatározott ütemû kopogás (amit csak mi tudtunk) és akkor tudtam hogy õk értek haza. :-) De igaza van az elõttem szólónak... gyereke válogatja. Én elsõben már a hugomat is hazahoztam az oviból. Egyedül.
a férjemet nagyon kicsi, 6-7 éves korától muszáj volt egyedül hagyni. Anyósomékat vagy 2-3 alkalommal is úgy kizárta a lakásból (õ közben elaludt), hogy rá kellett törni a bejárati ajtót :)
Szerintem egy 10 éves gyereket már egyedül lehet hagyni pár órára. Kisebbet nem mernék.
4 évesen egyedül volt otthon fiam amíg lementem boltba. Negyed óra volt max. Most 7 éves de Màr nem marad otthon, mindenhova jön velem, bár azóta költöztünk
szia.én fiam 10éves és már nyugodtan merem pár orára egyedül hagyni otthon.Multkor bankba kelett mennem és esett az esö, azt mondta magátol hogy ha nem baj ö nem jönne velem inkább maradna otthon. Szerintem ha megbizol annyira a gyerekbe hogy tudod hogy nem csinál hülyeséget és nem nyit ajtot senkinek akkor már 8évesen is otthon maradhat.
10 éves lesz januárban, egy óránál tovább nem hagyom egyedül. Kolléganõm az elsõs gyerekét, amikor beteg volt, simán otthonhagyta egyedül egész napra és jött dolgozni.

Hany eves korban lehet egy gyereket egyedul elengedni valahova?

Fotbalozni akar menni a barataival kb.fel oranyira a lakohelyunktol,nemreg koltoztunk ide es meg nem ismerem a pajtasait csak latasbol,koszonnek nekem.Tiz eves es meg nem nagyon jarkalt magaban messzebbre.

Legjobb válasz: Szerintem ez attól függ, hogy hol laktok. Ha falunk, akkor szerintem elengedheted, ha városban (fõleg ha Pesten), akkor már nem biztos. Bár szerintem 10 évesen már tud valamennyire vigyázni magára.

Szerintem ez attól függ, hogy hol laktok. Ha falunk, akkor szerintem elengedheted, ha városban (fõleg ha Pesten), akkor már nem biztos. Bár szerintem 10 évesen már tud valamennyire vigyázni magára.
A kérdező hozzászólása: bocsi: palyajarol
Én nem lennék biztos, hogy el kellene engedni...viszont belegondolok, hogy mennyire fontos lehet ez a kislurkónak...szóval valami kompromisszum kellen, kísérjétek el, ha tudjátok...esetleg ti is beállhattok...ez így mehetne valameddig után el lehetne engedni de csak is napközben és nem sötétedés után!!!Sok sikert, és kitartást, mert nem könnyû, hiszen az ember nagyon félti a gyermekét!
A kérdező hozzászólása: Nem Magyarorszagon, de kb.valamivel kissebb mint Szolnok, feltem de meg is szeretnek bizni benne mert egyszer el kell engednem...Egyebkent maga a kornyek nem veszelyes, jo, jarkalnek furcsa emberek, hajlektalanok stb, a baj az is hogy koran sotetedik, egyszoval kifogasokat keresek hogy ne engedjem...
Hívd meg a barátaid hozzátok egy délutáni sütire például hog y jobban megismerhesd õket. Illetve mond neki, hogy hozza el õket és játszanak nálatok is.
Hát nem tudom. A fél órányira szerintem egy ismeretlen helyen, új társasággal meggondolandó. Amúgy azt írtam volna hogy engedd el, de így nem biztos. Esetleg mond meg neki hogy egy óra múlva érjen haza. Meg nézd meg pontosan hogy hol van az a hely. Hogy tudd hova megy a gyerek. Ha mobil van nála az sem rossz dolog, de azért ne hívogasd állandóan, max egyszer hogy minden rendben van e, ill ha nem jönne haza idõre.
A kérdező hozzászólása: Ezelott olyan helyen laktunk ahol jatszoter sem volt.Iskolaba egyedul jar , tehat at tud menni az uton biztonsagban stb.
Szerintem ha egy kicsit is bizonytalan vagy akkor inkabb ne engedd el egyedul, amikor nem dolgozol (hetvege mondjuk) akkor menjel el veluk te is, hogy jobban megismerd a palyat, az utat es a haverokat is! Viszont a sotetben ne engedd hogy kint legyen! Nagyon kicsi meg hogy sotetben koboroljon egyedul (vagy a barataival). Nemsokara az en kisfiam is ekkora lesz, de o 1 percig sincs felugyelet nelkul (tudom hogy nagyon nehez megoldani, de muszaj!)
10 évesen mi már a játszótéren bandáztunk anno :) Szerintem az lenne a legjobb, hogy amikor te is ráérsz, akkor kikíséred a pályára, vagy elviszed kocsival, aztán a megbeszélt idõre értemész. Ha így nincs gond, akkor mehet már utána egyedül is, de sötétedés elõtt érjen haza!
A kérdező hozzászólása: Egy iskolanak a focipajajarol van szo , tudom hol van, mobilja is van


Hány éves kortol lehet egy gyereknek belépni egyedül az uszodába?

Legjobb válasz: Sztem a legegyszerûbb felhívni az uszodát, lehet, hogy mindenhol más a korhatár.

Sztem a legegyszerûbb felhívni az uszodát, lehet, hogy mindenhol más a korhatár.

Hány éves kortól lehet egy gyereket hiperaktívnak nevezni?

Legjobb válasz: Sehány. Ez nem életkorfüggõ. A hiperaktivitás egy tünet, az okot kell megtalálni, hogy miért hiperaktív.

Sehány. Ez nem életkorfüggõ. A hiperaktivitás egy tünet, az okot kell megtalálni, hogy miért hiperaktív.

Hány éves korig lehet egy gyereket megkeresztelni?

Ha valakit nem keresztelnek meg újszülött korában,akkor hány éves koráig lehet ezt anélkül megtenni,hogy különböz? "vizsgákat " kellene tenie a gyereknek? Pl. egy 3 vagy 4 éves gyereket megkeresztelnek-e a papok?

Legjobb válasz: Persze, még felnõttet is.

Persze, még felnõttet is.
Szerintem 18. Tuti, hogy 3-4 evest megkeresztelnek, hiszen ok meg nem ertenek meg az oktatast. Sok ismerosom lett felnottkent megkeresztelve...kb. 2 evig tartott nekik az elokeszito.
3-4 éves gyereket minden gond nélkül megkeresztelnek!Mivel a hitoktatás elkezdése egybeesik az iskola elkezdésével, tehát 7 éves kortol szoktak a gyerekek hitoktatásban részesülni, ezért 7éves kor után már szokták kérni, hogy hozza be a lemaradást, vagy legalább járjon 1-2 honapig elökészitö orákra.De egyébként ez leginkább a paptol függ.Van olyan amelyik nagyon szigoruan veszi ezeket a dolgokat, de van aki gond nélkül megkereszteli a gyereket!
Inkább azt kéne kérdezni, hogy hány éves kortól.
Jézus Krisztus Egyházában (lásd http://www.jezuskrisztusegyhaza.hu) 8 éves életkor felett lehet valakinek megkeresztelkednie. Ez az életkor az, ahol egy gyermek már el tudja dönteni, hogy szeretne-e keresztelkedési szövetséget kötni. Felsõ életkori határ nincsen, hiszen bárki, bármikor megtérhet.

Lehet egy gyereket vele ellenkező nemű testvérével füröszteni? Ha igen hány éves korig?

Legjobb válasz: ha közelebb vannak egymáshoz korban akkor jobban elképzelhetõ?

A kérdező hozzászólása: ha közelebb vannak egymáshoz korban akkor jobban elképzelhetõ?
Szia! Az én fiam 11 éves a húga meg 13hós de mindig együtt fürdenek.Nagyon szeretnek együtt pancsolni, szerintem nincs abba semmi rossz.Majd ha a fiam nem akar a húgával locsizni majd szól.
Lehet, akárhány éves korukig. Ameddig mindketten akarják.
szia a párom mesélte, hogy nyaranta a nagyinál õ, a nõvére ( 1, 5 évvel idõsebb nála) és az unokahúguk (1 évvel fiatalabb nála) mindig együtt fürödtek, de csak 7-8 éves korukig, utána már csak a lányok mentek együtt a fürdõszobába.
Hát az én fiam 9 éves és a lányom 4 éves és néha együtt fürödnek, de leginkább azért mert a kicsi nem akar egyedül. A fiam már nem mindig partner benne.
A kérdező hozzászólása: van-e olyan gyerek aki tíz éves kora fölött szokott a tesójával fürödni?
A kérdező hozzászólása: mi nyaralásainkkor mindig külön fürödtek a fiuk és a lányok (sajnos)

TÖRVÉNYESEN hány éves kortól lehet elengedni egy gyereket a baráti körével felnőtt felügyelet nélkül pl strandra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom egy megadott ideig (nyáron úgy tudom olyan 8 óráig) kint lehet felügyelet nélkül, utána van baj. Azt, hogy hova mehet be a strand dönti el. Mondjuk az egyik aquaparkban (jó, nem strand) a nagy csúszdákra 12 éven felül lehet menni, vagy 10 éves kortól írásos szülõi engedéllyel. Összegezve: mindegy hány éves, sötétedésig elmehet, a szülõtõl függ, hogy elengedi-e.

Én úgy tudom egy megadott ideig (nyáron úgy tudom olyan 8 óráig) kint lehet felügyelet nélkül, utána van baj. Azt, hogy hova mehet be a strand dönti el. Mondjuk az egyik aquaparkban (jó, nem strand) a nagy csúszdákra 12 éven felül lehet menni, vagy 10 éves kortól írásos szülõi engedéllyel. Összegezve: mindegy hány éves, sötétedésig elmehet, a szülõtõl függ, hogy elengedi-e.
A kérdező hozzászólása: Kköszii :) )

Hány éves kortól lehet "Hivatalosan" otthon hagyni egy gyereket?

Nem fél napról van szó, hanem mondjuk 1 óráról. Arra lennék kíváncsi, mennyi idős gyereket hagyhat valaki otthon mondjuk míg elmegy a boltba úgy, hogy pl a szomszédok ne jelenthessék fel.

Legjobb válasz: 12 éves korig mehetsz a gyerekkel táppénzre, ha beteg. Illetve kell is szerintem. Szerintem ez nincs leírva sehol, de ez lehet az a kor amikortól már hivatalosan is otthon hagyhatod. Utána már akkor sem maradhatsz vele otthon, ha beteg, a szomszéd bármit is mond. Milyen idõs a gyerkõc?

12 éves korig mehetsz a gyerekkel táppénzre, ha beteg. Illetve kell is szerintem. Szerintem ez nincs leírva sehol, de ez lehet az a kor amikortól már hivatalosan is otthon hagyhatod. Utána már akkor sem maradhatsz vele otthon, ha beteg, a szomszéd bármit is mond. Milyen idõs a gyerkõc?
A kérdező hozzászólása: Én nem betegségrõl írok! Csak az én idõmben bizony rengeteg kis elsõs már egyedül volt otthon, suli után, mikor apuka vagy anyuka hazaért. Õk voltak a "kulcsos" gyerekek... Az én fiam 10 éves. És nem csinálok rendszert belõle, de van néha-néha, hogy leszaladok boltba, vagy mittudomén a gyógyszertárba, és fél-3/4 órát otthon van, de megbeszéltem vele és egyáltalán nem fél, meg ilyesmi, szoval telefon van, kulcs van, ki van okítva, ha bármi van, kihez csöngessen át (társasház). Szerintem ez egyáltalán nem gond, hisz ezután már kamaszodni fog....mégis van olyan hülye szomszéd, aki rámförmed: "Egyedüüüüüül???"
Én akkor hagytam õket egyedül, mikor a kicsi 8 a nagy 10 volt. Elõször 10 percre, most már (1 év múlva) kb. 1 órára. De pl. a 10 évest a 12 éves unokatesójával tovább is otthon hagytam már. Komolyan sokkal jobban viselkednek ha nem vagyok otthon. Semmi veszekedés, és még a lecót is megírják. Szerintem érzi a felelõsségét.

18 éves vagyok, és gondolkozom egy nem tervezett baba elvetetésén. Annyi a problémám hogy hallottam ha elvetetem utána nem biztos hogy lehet még gyerekem, és most nem tudom mit csináljak! Hány %-ban igaz ez az állítás a mai világban?

Legjobb válasz: Ha nem szültél, akkor lamináriás tágítást kapsz. Az egy fokkal humánusabb, mint a különbözõ vastagságú pálcák. Amúgy semmivel sem másabb egy abortusz, mint egy missed ab, mármint ami az eljárást illeti. Én az utóbbin estem át egy hete és ha emiatt nem lehetne gyerekem, akkor asszem mehetnék neki a Dunának is, hiszen a babám elhalt, nem én magam akartam abortálni és nyilvánvaló, hogy hónapokon belül ismét teherbe szeretnék esni. Tehát szerintem a meddõségtõl ne félj! A lelki oldala... nos, ilyen irányba nem akarlak befolyásolni, mert én cudarul élem meg az egészet. De nyilván mások vagyunk és más a helyzetünk is. Érdemes lenne errõl beszélgetned valakivel, aki átélte már.

Ha nem szültél, akkor lamináriás tágítást kapsz. Az egy fokkal humánusabb, mint a különbözõ vastagságú pálcák. Amúgy semmivel sem másabb egy abortusz, mint egy missed ab, mármint ami az eljárást illeti. Én az utóbbin estem át egy hete és ha emiatt nem lehetne gyerekem, akkor asszem mehetnék neki a Dunának is, hiszen a babám elhalt, nem én magam akartam abortálni és nyilvánvaló, hogy hónapokon belül ismét teherbe szeretnék esni. Tehát szerintem a meddõségtõl ne félj! A lelki oldala... nos, ilyen irányba nem akarlak befolyásolni, mert én cudarul élem meg az egészet. De nyilván mások vagyunk és más a helyzetünk is. Érdemes lenne errõl beszélgetned valakivel, aki átélte már.
Nem tesz jót az abortusz, de ha 18 évesen nem vagy megfelelõ helyzetben a megtartásához, akkor adott a megoldás. Az sem megoldás, hogy bevállalsz egy életképtelen helyzetben egy gyereket és az életét hazavágod. Szerintem nagyon minimális az esélye annak, hogy hiba csúszik be és nem lehet több.
Nagyon kicsi szazalekben mert ugy tudom ma mar nem kaparnak, hanem kiszivjak a magzatot. Nem serulsz olyan nagyon belul mint a muvi kaparasnal. Nekem ugyan nem volt abortuszom - remelem soha nem is kell atesnem ilyesmin, de en igy tudom.
ma már ez az esély minimális.
Nagyon kicsi az esélye hogy nem lehet több gyereked de benne van a pakliban. Pont úgy mint a legkisebb mûtétben is a kockázatok. Ha nem állsz készen egy gyerek felnevelésére akkor ne tarsd meg csak mert mások ezt várják el tõlled.
5-s: ez így elég halovány. Mi a _konkrét_ biológiai oka, hogy nem lehet gyereke? Elrontottak valamit? Vagy egész pontosan miért "nem lehet"??
1-2% az esély. Ez matematikailag nem sok, de aki beleesik, annak 100%. Ne csak a fizikai oldalától tarts, gondold át, lelkileg mit róna mindez rád. Akiknek van ebben tapasztalata, azt mondják, ez a része borzalmas.
Az én tesómnak ezért nem lehet többet gyereke.....borzalmasan érzi magát, mert most h szerettek volna a párjával nem lehet......tönkre is teszi a kapcsolatot....
Ezt nézd meg kérdezõ: http://kepfeltoltes.hu/view/131011/1391943_536934459734546_3.. Nagyon megrázó fénykép- de a felelõsséghez ez is hozzátartozik. Ez egy 12 hetes baba. Ez az utolsó határ amikor még el lehet vetetni a picit. MIndene megvan, csak még nõnie kell...Ha nem szeretnétek babát- mindegy miért - védekezzetek!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!