Találatok a következő kifejezésre: Hány éves jön meg az első menstruáció (2 db)

A lányoknak átlagban hány éves korukban jön meg az első menstruáció?

Legjobb válasz: valakinek 10 -11 éves korában valakinek 13,14,15 de pl a barátnomnek 17 éves korában jott meg . a fajtátol függ

valakinek 10 -11 éves korában valakinek 13, 14, 15 de pl a barátnomnek 17 éves korában jott meg . a fajtátol függ
12-13évesen
változó, nekem 12 évesen jött meg. 20/L
Alkati adottság és genetika függvénye: van, akinek 10 évesen, van, akinek 15-16 évesen. 10 alatt és 16 fölött ritka. Átlagban 12-13 éves korban.
nekem pl. 10 évesen jött meg elõször és 1 éven belûl be is ált csak a vérzéses napok 2 év után 3-4 napról 7 napra húzodott 20L
változó. attól is függ h anyukádnak mikor jött meg. nekem pl. 13 évesen jött meg
hát az a génektõl függ :) ) nekem pl 12 évesen jött meg, de egyik bnõm meg 14 (ahogy én is) és neki még mindig nem...
Átlag a 12-13. De ez mindenkinél változó.
nem mindig attól függ hogy anyudnak hány évesen jött meg ismerõsöm anyukája 10 volt de a lánya 15 szal ez váltó

Hány éves korban jön meg az első menstruáció?

Legjobb válasz: Valtozo egyentol fugg.

Teljesen változó az átlag az 11-12 éves kor, de valakinek 15-16 éves korában jönn meg, de az egyik barátnõmnek pl 9 évesen jött meg. Én 13 évesen menstruáltam elõsször. Az elõttem szólóhoz pedig azt üzenem, hogy egyáltalán nem ciki anyukáddal ilyenrõl beszélni. Nekem is fura volt és zavarban voltam, annyi évesen mint most te, de szedd össze minden bátorságodat és beszélj vele. Kérd meg hogy magyarázza el neked hogy hogyan is mûködik a menstruáció és, hogy ilyenkor miben változik meg a tested. Lehet, hogy arra vár, hogy te tedd meg az elsõ lépést. Ne félj megkérdezni anyukádtól. Ne érezd magad kiközösítve, egyáltalán nem maradtál le az osztálytársaidtól.
Valtozo egyentol fugg.
12 éves kor az átlag.attol fugg mennyire vagy érett. lehet neked hamrabb fog, mert érettebb vagy a korodhoz képest.
szia nekem 11éves szülinapom elött 3nappal de pl anyukámnak csak15évesen
Átlagosan 12 éves korban jön meg az elsõ menszesz, de ez személyenként eléggé eltérhet.
pld.nagyimnak 9 évesen jott meg, én nagyon korainak tartom, de hát mindenki más...nekem 11 évesen jott meg... :-)
Ez nagyon sok mindentõl függ.van akinek már 12 éves korában de viszont van akinek meg csak 17-18 éves korában ez függ a testi adotságoktól a genetikától az életmódtól de nem kell aggódni ha késõn jön meg akk sincs semmi baj nekem 12 évesen már megjött de anyukámnak is akkor jött emg szval kérdezd meg anyudat és arra készûélj h körülbelül neked is akkor fog
nekem majdnem 12 évesen...pl.a mamámnak 15 évesen:Djó lehetett neki
Én most vagyok 12.És még mindig nem menstruálok.Az osztályomban már mindenkinek megjött!Mikor errõl beszélgetünk, úgy érzem nagyon le vagyok maradva.Anyuval ciki lenne errõl beszélni, és még nem is mondott semmit errõl, sem másról sem!Mit tegyek?
gya, csak én úsztam meg 14 éves koromig?
Nekem 11 éves koromban jött meg, de ez természetesen mindenkinél máshogy és máskor történik.Engem szerencsére nagyon jól felkészített rá az anyukám, így pontosan tudtam, h mi történik velem...:)
meg mindig nem mondtam el neki felek !! : :(:(((((
Sziasztok 13 éves vagyok, és két hónapja azt hiszem menstruáltam de azóta nem volt semmi a tegnap pedig megint ugyanaz, volt piros vérzés.:) ...most ez az vagy nem????
nekem 9éves koromb ajött meg ahoz képest h az anyukámnak meg még anno 14évesen.
Maddam! Ezt el kellene mondani anyukádnak, ezt szerintem nem lehet titkolni, õgy mint ha lefeküdtél volna valakivel (bár az is elõbb utóbb kiderül) . Nyugodtan mond el neki, meg fog érteni, hisz õ is megélte ;)
nkm 1 honappal a 14 éves szülinapo elott jött meg elõször
nekem most jott meg 4 napja eloszor es meddig fog tartani anyum meg nem tudja mitt tegyek???
Nekem ma jött meg elõször. :D amúgy 12 vok :D
Átlagban 9-13.
12-13 de en 12 es fel leszek de meg nem jott meg. Nekem mar pattanasaim, hasfajdalmaim, szeduleseim, rosszulleteim is vannak meg feherfolyasom is de meg nem jott meg!
Az elõzõ válaszolo vagyok és meg fog jonni?
Én 14 és fél voltam amikor elõször megjött.(Most 22 vagyok) Miután kijártam az általánost utána nyári szünetben jött meg.Tök cikinek tartottam, hogy 8.-ban az osztályban már minden lánynak megvolt csak nekem nem és aggódtam.Kicsit késõn érõ voltam, de szerintem is 9-16 éves korig normális, ha 16 éves kor után se jön meg akkor érdemes orvoshoz menni.
Bocsánat ...elõzõ vagyok .. egy 4éves is sminkelheti magát*
Hát attól még ha sminkeled magad meg borotválod a lábod attól nem érezheted hogy megjön. Egy éves is sminkelheti magát még se jön meg neki pár hónapon-napon belül.Lol Én soványka vagyok , nagyon vártam 14voltam :D
Változó.. Anyának 16 éves korában jött meg de nõvéremnek meg 11 évesen szall ez attól függ
Elöttem levõnek üzenem h attól h sminkeled magad meg h borotválod a lábad attól még nem biztos h érett vagy -_____-
érzem hogy nemsokára megjön meg azt is hogy érett vagyok mert sminkelem magam sulira, és borotválom a lábam
12 éves vagyok nekünk az osztályba csak 4-ünknek jöt még csak meg anyummal megbeszéltük a dolgot hogy készüljek fel rá hogy nekem már bármikor megjöhet
Szia, Nem tudom hogy te mennyire vagy fejlett de ettõl függ 14 vagyok és nekem pl 13éves koromban jött meg már nagyon vártam de most sem mondhatom hogy bárcsak ne lenne mert nincs semmi bajom , nem is görcslök :) ...Mindenkinek változó.Ha sovány vagy akkor késõbb ha pedig pont jó vagy akkor már 13-14éves korodig meg kell jöjjön de ha addig sem jön meg nincs semmi baj.Semikor sem kell doktorhoz menni mert midnig VAN IDÕ!!!
Én, most ép 12 éves vagyok az osztályba csak 3 lánynak jött meg de szerintem nekem már bármikor megjöhet és már a mellem is fejlõdésben van
minél késõbb szerintem annál jobb. Ne aggódj van olyan lány az osztályomba aki 15 és még mindig nem jött meg neki. Fel a fejjel ;)
14 éves vagyok és még nem jött meg.Bár már van barna folyásom .Az osztályomban már mindenkinek megvan. Nagyon aggódom... Mit tegyek?
Nekem 16 évesen jött meg, és csak minden második hónapban menstruálok.
Szerintem semmilyen korban se kell orvoshoz fordulni. Az én anyum olyan sovány volt, h kilátszottak a bordái (nem vagyunk csövesek -.-), 17 évesen jött meg neki. Én meg filigrán vagyok, szerintem nekem hamarabb meg fog jönni. Meg neki 13 évesen kezdett el nõni a melle, nekem meg 9 éves korom óta nõ.
14 éves vagyok, és én is így voltam... Mindenkinek megvolt, csak nekem nem... 2010. januárjában jött meg elõször, és 2 hónapot késett, de még most se tudom, hogy ez most tényleg menstruáció, vagy nem. Barna is szokott lenni, nem tudom miért. És én késõn érõ típus vagyok, ráadásul sovány is... :/
Nekem 12 évesen jött meg elõször, de anyumnak 10 nõvéremnek meg 13 ;)
Nekem pl.: 13 évesen. :) De változóó...
14 vagyok, és még mindig nem jött meg énis elmaradottnak érzem magam.:'( minden osztálytársam már menstruál.
Hát az egyénenként változó. pl..: 1 b.nõmnek már 9-évesen meg jött. de például nekem 12-évesen jött meg, .
nekem 15 éves koromban. most 19 vagyok, de a melleim még mindig fejlõdésben vannak.
nekem 10éves koromba jött meg de valakinek 9 de legkésöbb 16 éves korba ha addig nem jön meg orvoshoz kell fordulni
nekem 10 évesen jött meg de anyumnak 15
hehe :) nekem pont ma jött meg az elsõ menzeszem. 13/L
Nekem 14 évesen jött meg utolsó elõtti voltam az osztályban.
Annyira nem szeretem, ha valaki szomorkodik azért , hogy nem jött még meg neki. Örüljön neki, mert aztán elég sokáig nem lesz "szünet". Annak is örüljön h nincs még szõrzete, legalább nem kell borotválni. Amúgy nekem 12 éves koromban és most 15 vagyok :)
nekem pont ma jött meg.12 éves leszek áprilisban
3 havonta menstruálok, amikor vért adok. Pasiból vagyok...:-:) )))))
14, tegnap:P
Elõzõ oldalon írtam május 3-án (de rég volt). Nekem szeptemberben jött meg (és sajnos most is..), de nincs hónalj szõrzetem, szóval nem minden esetben függ attõl.
Sziasztok én 24 vagyok és nem menstruáltam
En 14 vagyok es meg nem jott meg:(( Meg honalj szorzetem sincs ugyhogy meg egy fel evig nem varhato:((:(( Olyan rosszul erzem magam..s meg melleim is alig vannak...
én 13 voltam
nekem 13 évesen jött meg elõször.... az osztályba már majd nem mindenkinek megvolt amikor én még csak ábrándoztam róla, milyen jó lenne ha nem lennék ennyire elmaradott......hát most már a pokolba kívánom a menstruációt XD L/16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!