Találatok a következő kifejezésre: Hány éves ajánlatos (11 db)

Nenedent fogkrémet hány éves korig ajánlatos használni?

3.5 éves gyermekem még mindig ezt használja 1 éves kora óta.Lehet, hogy át kellett volna már váltanunk fluoridos gyermekfogkrémre?

Legjobb válasz: Én ezt csak egy éves koráig használtam.Van olyan fogkrém a dm-ben ami egy éves kortól van hét éves korig.Ez a dm saját márkása.Gondnak nem gond,mert ártani nem ártottál vele.Szerintem nyugodtan vehetsz neki másikat,aminek alacsony a fluorid tartalma.Amég nem köpi ki rendesen a fogkrémet,addig az alacsony fluorid tartalmú javasolt.

Én ezt csak egy éves koráig használtam.Van olyan fogkrém a dm-ben ami egy éves kortól van hét éves korig.Ez a dm saját márkása.Gondnak nem gond, mert ártani nem ártottál vele.Szerintem nyugodtan vehetsz neki másikat, aminek alacsony a fluorid tartalma.Amég nem köpi ki rendesen a fogkrémet, addig az alacsony fluorid tartalmú javasolt.
Totál egyetértek az elsõvel, és már én is fluoridosat veszek kisfiamnak - próbálkozik már kiköpni (21, 5 hónapos). Én azért is vettem már fluoridosat, mert a dokink azt mondta, nem ártana, ha kapna fluoridtablettát. Akkor inkább már a fluoridos fogkrém szerintem.
Szerintem is használj másik fogkrémet, mert neki a nenedent már "nem elég". Én az elmex-et ajánlom, nagyon jó!

Mikor ajánlatos elkezdeni a jégtáncot? Maximum hány évesen érdemes belekezdeni?

Hobbi szinten

Legjobb válasz: ez olyan mint a balet minnél kissebben annál jobb,szerintem olyan 5-6 évesen érdemes elkezdeni,de ettûl függetlenül 20 évesen is csinálhatod HOBBI szinten fülleg ha ráérzel a jégtáncra :D sok sikert :D

ez olyan mint a balet minnél kissebben annál jobb, szerintem olyan 5-6 évesen érdemes elkezdeni, de ettûl függetlenül 20 évesen is csinálhatod HOBBI szinten fülleg ha ráérzel a jégtáncra :D sok sikert :D
Hobbi szinten bármit bármikor el lehet kezdeni.
hobby szinten bármikor persze, na de versenyszerûen nem árt ha már 6 évesen ...

Hány éves kortól ajánlatos tampont használni?

sokan azt mondják h jobb a tampon mert nem leszel tiszta vér! De én hát nem igazán szimpatikus és nem tudom h az én koromba lehet-e egyáltalán használni??!! 13/L

Legjobb válasz: Lehet. Sokkal kényelmesebb, legalábbis nekem. Én 20 éves koromban kezdtem használni,még szûz voltam akkor. 33/L

Lehet. Sokkal kényelmesebb, legalábbis nekem. Én 20 éves koromban kezdtem használni, még szûz voltam akkor. 33/L
Ez attól függ, hogy ha kipróbálod az elsõt, milyen tapasztalatod lesz tõle. Én 14 évesen használtam elõször és nem bántam meg, tényleg kényelmes csak figyelni kell erre is. Meg kell tanulni jól használni és jól fogod érezni magadat!
Szerintem próbáld meg, én 12 éves vagyok nem rég próbáltam meg és sokkal jobb, nekem elsõre sikerült felhelyezni :) 12/L
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm :)

Hány éves kor felett nem ajánlatos babát vállalni?

Legjobb válasz: hát azt nem tudom, de mostanság sokan 40 év felett várjk az elsõt lsd. Szulák Andrea. Sok vizsgálat van amit ilyenkor már ajánlanak, és abból kiedrül, hogy rendben van-e minden. Az én ismerõsöm azt hiszem 43 volt, mikor megszületett a 2. kisfia. Makk egészséges, és ráadásul 2 éves korági szopizott, és nagyon erõs gyerek lett belõle. Ma már ötödik osztályos.

hát azt nem tudom, de mostanság sokan 40 év felett várjk az elsõt lsd. Szulák Andrea. Sok vizsgálat van amit ilyenkor már ajánlanak, és abból kiedrül, hogy rendben van-e minden. Az én ismerõsöm azt hiszem 43 volt, mikor megszületett a 2. kisfia. Makk egészséges, és ráadásul 2 éves korági szopizott, és nagyon erõs gyerek lett belõle. Ma már ötödik osztályos.
Egyre nehezebb, mert egyre türelmetlenebbek vagyunk.Egty is, erõsöm 40 évesen szült, az apuka 50, és hát ráadásul senkire nem számíthatnak.Nagyon nehéz nekik, nincs se türelem, se tapasztalat.Viszont egy csodálatos dolog, és ha van rá lehetõséged, és szeretnétek, szerintem hajrá. De az valóban igaz, nehezebb, meg késõbb is talán nehezebb ahogy serdül a gyerek, de viszont annyiban jobb, hogy lehet jobb nevelési elveket tudsz alkalmazni.Sok sikert a döntéshez! 23 hetes kismama
hát ami azt illeti, a mi családunkban 30 év a korkülönbség, és rendesen kijövünk egymással, én 26 voltam amkor a kisfiam született. De volt barátnõm akinek a szülei jócskán 50 fölött voltak, amikor õ 12-14. Hát volt kis lázadás valahol abban a korban.... 12-13 éves koráig (bátyus kb 15ig) anyuci apuci kedvencei voltak. és aztán egycsapásra minden megváltozott! Volt lázadás, pink haj, tüsi haj, az addig konszolidált külsõ kissé megváltozott, de mostanra (15 év eltelt azóta) azt hiszem mind a ketten szépen felcseperedtek.... A kamasz kort túl lehet élni, de gondold el mire unokák jönnek, ott mennyi lesz a korkülönbség?! Nagymami már javában dédi korban lehet mire megszöletik az elsõ unoka!!! fõleg, ha nem lánygyerek születik, hanem fiú! Én azon a véleményen vagyok, hogy gyerek minnél hamarabb diploma után :D
Persze. Azért az is beletartozik, hogy ha esetleg vki késõn talál párt magának, akivel bevállalják a babát. Azért nem kell lemondani az anyaság örömérõl, és megfosztani egy embert az élet lehetõségérõl (vagyis a gyermeküket).
Csatlakoznék a legutolsó hozzászólóhoz. Olyan könnyû nagy okosságokkal dobálózni, hogy korkülönbség, egoizmus...Nekem 2 bnõm is van, akik évek óta szeretnének babát és nem jön össze é shát immár 30 fölé kerültek...Szval...Óvatosan a kritikával.
Szia! Én úgy gondolom, hogy azt a gyereket fel is kell nevelnie a szülõnek.Felelõtlenségnek tartom, ha nagymama korú nõ akar anyuka lenni.Szerintem, aki gyereket szeretne, az elõbb gondolkozzon ezen.A legfontosabbtól fossza meg idõ elõtt a gyerekét, az anyjától.Nem mindegy, hogy 10-20 évvel több, vagy kevesebb idõt tölthetünk az anyukánkkal. Akinek csak játéknak, vagy divatból kell gyerek az nagyon egoista.
Köszi a választ, bár elsõsorban az érdekelne, hogy a generációs különbség mikor okoz már nagyobb gondot. Hogy mennyire fogja egy 50 év feletti anyuka megérteni a tini gyerekét. Vagy ez nem gond? Meg hogy mennyi enrgiája van egy középkorú házaspárnak egy izgõ-mozgó kisgyerekre?
Azért azt se felejtsük el, hogy manapság nem ritka 30 fölött, akár 35 fölött szülni elsõ babát. iskola, diploma, karier, család gyerek... 7- 24év 28... ..... 30+ stb... mindenki ossza be magának. de már nem abbban a korban élünk, hogy - suli - házasság - gyerek - és maradok otthon HTB-nek. Mert lássuk be: 1 fizetés nem tart el két embert sem, nemhogy 3-at, 4-et és ha elõbb szülök, akkor hova megyek vissza dolgozni miután a gyerekek sulban vannak már?? vagy akkor megyek én is egyetemre/továbbtanulni??? Modern nõ kariert épít pár keres, és csak miután meg van a biztos háttér vállal gyereket. Nem elitélendõ. De az biztos, hogy a biológiával játszunk mindannyian akik várunk és várunk a megfelelõ pillanarta.

42 éves vagyok. A mai napig szedem a Marvelon fogamzásgátló tablettát. Hány éves korig szedhetem még ezt a tablettát, vagy ajánlatos lenne más fogamzásgátlóra áttérni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a marvelon nem tartozik az alacasony hormontartalmú tabletták közé. kb 10 éve én is azt szedtem, de a nõdokim (akkor váltottam)azt mondta nagyon jó hogy abbahagytam. Õ a tri-regolt írta fel Bár szerintem a marvelon is haladt a korral, én megbeszélném a nõdokimmal.

Ha jól tudom a marvelon nem tartozik az alacasony hormontartalmú tabletták közé. kb 10 éve én is azt szedtem, de a nõdokim (akkor váltottam)azt mondta nagyon jó hogy abbahagytam. Õ a tri-regolt írta fel Bár szerintem a marvelon is haladt a korral, én megbeszélném a nõdokimmal.
Szerintem beszélj az orvosoddal és keressetek másik fogamzásgátlót. Az én ismerõsöm 40 évesen a Marvelontól elõbb mélyvénás trombózist, majd tüdõembóliát kapott. Szerintem szóban jöhet a kúp, a zselé, vagy egyéb helyi fogamzásgátló, mert a tabletták már a Te korodban sok veszélyt rejtegetnek.

Hány éves korig ajánlatos a gyermek vállalás? 15 év korkülömbség a testvérek között nagy problémát okoz, ha soha nem akart testvért?

Legjobb válasz: Ezt mindenki maga dönti el. Orvosi szempontból viszont 35 éves kor fölött nõ az esélye , hogy valamilyen fejlõdési, kromoszómális probléma lép fel. Sokkal több vizsgálaton kell részt venni. A testvér szempontjából viszont nem hiszem, hogy akadály lenne, hiszen lassan már õ is egy felnõtt .

Ezt mindenki maga dönti el. Orvosi szempontból viszont 35 éves kor fölött nõ az esélye , hogy valamilyen fejlõdési, kromoszómális probléma lép fel. Sokkal több vizsgálaton kell részt venni. A testvér szempontjából viszont nem hiszem, hogy akadály lenne, hiszen lassan már õ is egy felnõtt .
Nálunk van a férjemnek már 3 gyereke, 20 , 10, és 8 évesek és imádják a 20 hónapos mini gengsztert.
Nálunk 10 év a korkülönbség, és nagyon sok. Soha nem értettük meg egymást.
Én láttam testvérpárnál 14 év különbséget, és csodálatosan mûködött a dolog, bár a nagyobb inkább "szülõje" volt a kicsinek.
a korkülönbség nem számít, ha boldog családban vagytok.nálunk mikor a 6 gyerekünk született 2006-ban a többiek 15, 14 10, 8-8, évesek voltak és imádják a kisit.

Hány éves korban ajánlatos először nőgyógyászhoz menni és hogy zajlik a vizsgálat?

Legjobb válasz: Ha baj van, akkor kortól függetlenül azonnal, egyébként meg akkor ha elõször íratsz fogamzásgátlót, aztán a nemi élet kezdete után évente egyszer. http://www.timmermann.hu/index.php?m=nogyogyaszati_vizsgalat A vizsgálatról itt olvashatsz.

Ha baj van, akkor kortól függetlenül azonnal, egyébként meg akkor ha elõször íratsz fogamzásgátlót, aztán a nemi élet kezdete után évente egyszer. http://www.timmermann.hu/index.php?m=nogyogyaszati_vizsgalat A vizsgálatról itt olvashatsz.
Ha nem élsz nemi életet, akkor 23-24 éves korban illik elõször elmenni szûrésre, egyébbként a nem élet megkezdése után kb 1 évvel.
24 körül, ha szüz vagy. Amúgy, ha valami bajod van. Elsõ alkalommal nõi dokit keresnék, mert elviselhetõbb úgy nekem.
A kérdező hozzászólása: 13 évesen vesztettem el a szüzességem, most 15 vagyok de nem beszéltük meg h el látogatnék oda. Fogamzásgátlót meg szerintem csak jövõre íratok.
Huú, azért az egy kicsit korai....
A kérdező hozzászólása: Tudom :) De már nem nagyon tudok mit tenni ellene meg nem is bántam meg szerencsére :)

Mikrodermabrazios kezelesre hany eves kortol ajanlatos menni? A fiatal bort is lehet csiszolni?

Legjobb válasz: Szia! A mikro- és hydrodermabráziós kezelések nincsenek korhoz kötve, viszont nyáron annyira nem csináljuk mi kozmetikusok szívesen (én legalábbis nem, mert úgyebár ez egy bõrcsiszolás, és a felsõ hámréteget leszedi ami megvédi az alatta lévõ rétegeket a külsõ behatásoktól (napfény stb.) A Hydrodermabrázió (ami azt jelenti, hogy vízzel lesz csiszolva a felület) annyival kellemesebb, hogy kíméletesebb és nem megy tele a füled, orrod, szád semmilyen szemcsékkel:) Persze egyszer-egyszer meg lehet csináltatni mindkét fajtáját, de ha kúraszerûen van rá szükséged, akkor azt csak õsztõl, amikor már nem ilyen erõs a napsugárzás. Szép napot!

Szia! A mikro- és hydrodermabráziós kezelések nincsenek korhoz kötve, viszont nyáron annyira nem csináljuk mi kozmetikusok szívesen (én legalábbis nem, mert úgyebár ez egy bõrcsiszolás, és a felsõ hámréteget leszedi ami megvédi az alatta lévõ rétegeket a külsõ behatásoktól (napfény stb.) A Hydrodermabrázió (ami azt jelenti, hogy vízzel lesz csiszolva a felület) annyival kellemesebb, hogy kíméletesebb és nem megy tele a füled, orrod, szád semmilyen szemcsékkel:) Persze egyszer-egyszer meg lehet csináltatni mindkét fajtáját, de ha kúraszerûen van rá szükséged, akkor azt csak õsztõl, amikor már nem ilyen erõs a napsugárzás. Szép napot!
Így igaz!Szintén egy kozmetikus.
A kérdező hozzászólása: koszonom!

Hány éves korig ajánlatos szülni? Én most 38 vagyok, de van már egy gyermekem.

Legjobb válasz: Ameddig érzed hogy kell. Ez egy ilyen anya ösztön érzed mikor elég.

Ameddig érzed hogy kell. Ez egy ilyen anya ösztön érzed mikor elég.
1. Orvosilag 35 felett kicsit nö a rendellenességek kockázata, 40 felett már eléggé kockázatos, 45 felett egyáltalán nem javasolt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy pl. 45 felett minden nönek fogyatékos gyereke lesz, csak az esélye igen nagy. 2. Emberileg: 45 felett már késön van, mert egy gyerek minimum 20 éves, mire felnö és önállóan tud élni - és akkor az anya már 65 éves, azaz nagy eséllyel nem éri meg ezt a kort. Azzal szoktak ez ellen érvelni, hoyg egy 20 éves is meghalhat, ami igaz, de azért sokkal gyakoribb, hogy egy 20 éves anya megéri, hogy az unokái is felnönek, egy 45 évesnél erre sokkal kevesebb az esély.
A kérdező hozzászólása: 2-iknak köszönöm a válszt, és igazad van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!