Találatok a következő kifejezésre: Hány éves felnőtt kutyák (2 db)

Hány hónaposan/évesen lett ivartalaníttatva a kiskutyád/felnőtt kutyád? Kan vagy szuka, illetve előnyeit vagy hátrányait tapasztaltad a kutyánál?

Konkrétan ilyesforma válaszokat kérek: 2 éves volt a szuka keverék kutyusom, nem bántam meg, mert nincs gond a tüzeléssel... :)

Legjobb válasz: A szuka kutyám 7 éves volt, és gennyes méhgyulladása volt. Nem bántam meg, mert így életben maradt. A kanomat 1,5 évesen, vele sincs semmi gond. Az ideiglenes szukám 7 hónaposan lett ivartalanítva, nála sincs semmi gond.

A szuka kutyám 7 éves volt, és gennyes méhgyulladása volt. Nem bántam meg, mert így életben maradt. A kanomat 1, 5 évesen, vele sincs semmi gond. Az ideiglenes szukám 7 hónaposan lett ivartalanítva, nála sincs semmi gond.
Egyik ismerõsömnek volt egy gyönyörû, vizsgáztatott, nagyon okos, engedelmes, már-már rendõrségi, kan Német-juhászkutyája, és ivartalaníttatta. Attól kezdve a kutya annyira szelíd lett, hogy az idegeneket is beengedte a házba, (igaz, ugyanúgy engedelmeskedett a parancsoknak), házõrzõnek már nem lehetett használni. Nekem az a véleményem, hogy elõször is, döntsd el, hogy milyen kutyust szeretnél. Ha házõrzõt, akkor lehet, hogy jobb ha nem ivartalanítod, ha pedig hobbikutyát, akkor Te rajtad múlik. Ha agresszív a kutyus, vagy tüzelésnél problémák vannak, akkor jó, ha ivartalanítod. De ezek mind rajtad múlnak, és hogy milyen a kutyusod természete. Persze ivartalanítás után, sokkal nyugodtabb lesz a kutyus, és tüzelésnél fellépõ problémák arányai csökkennek. Az biztos, hogy az elsõ két hétben vigyázni kell, és figyelni a kutyust, hogy hogy reagál ilyenkor (fájdalmai vannak-e, zavarja-e a seb, vagy egyáltalán nem érdekli stb.).
A kérdező hozzászólása: Mindenki válaszát köszönöm! Kedves Utolsó! Elhiszem hogy nagyon nagyon hiányzik a kutyusod, de ezen tudod kár rágódni mi lett volna ha... :) . Szeresd, nevelgesd fel a kutyusaidat, és akkor büszke lesz Rád az elhunyt kutyusod, ha ez vígasztal :) .
A szetter/border keverékem, szuka, kb. 1, 5 éves korában lett ivartalanítva, még a menhelyen. Van egy 7 hónapos mopsz kan is, õt tavasszal tervezem töketleníteni :) . Az elõzõ kutyám, õ is szetter keverék szuka volt, 10 évesen lett ivartalanítva, sajnos már késõn, emlõdaganatos volt, és áttétes lett :( Soha többé nem kell nekem ivaros kutya. Nagyon bánom, hogy nem mûttettük meg fiatalabb korában, talán még most is velünk lehetne.
19 hónaposan lett ivartalanítva a szuka beagle kutyám, nem bántam meg, minden szempontból az ivartalanítás mellett vagyok. A kan kutyámat is ivartalaníttatom, amint lehet.
nekem van a négy hónapos kutyám, ezen az oldalon olvastam a 16 hetes ivartalanításról: http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm , de természetesen elõtte meg fogom beszélni az állatorvossal, és ha õ nem ajánlja, akkor várunk még. Az önfejûséget pedig a fajtára gondoltam, mint ahogy írtam, nincs gondom a kutyussal, még kölyökkutyához képest is nyugodt. :) az ivartalanítás utáni nagyobb kutya tévhit pedig egy régebbi állatorvosunktól jött, de ez sem egy fontos szempont. :)
17:54-es Igazad van, a miénknél is éppen kezdõdött volna a tüzelés, de még nem volt veszélyes a mûtét így bevállaltuk. Az is igaz, hogy ha már kölyökkorában eleven a természete, az nem változik meg az ivartalanítás után. Mint pl. a miénknél sem.
ma 17:38 Szerintem a 4 hónapos még nagyon korai. Egyébként õ nem lesz nyugodtabb a mûtéttõl, hiszen még nyilván nem ivarérett, tehát õ nem azért pörgõs, mert a hormonok dolgoznak benne, hanem mert egy szeleburdi kölyök. És nagyobb sem lesz, ez butaság. ma 17:46 Szerintem az 1 éves kor a legjobb, de Nektek szerencsétek volt vele. A szuka kutyák többsége elkezd tüzelni 11 hónapos kora elõtt, tehát 1 évesen már túl van az elsõ tüzelésen. Az enyém 6 hónaposan lett ivarérett, 1 évesen már a második tüzelésén is túl volt.
Utolsó vagyok. Az elõttem írónak üzenem, a miénk is akaratos, önfejû és semmivel nem lett nyugodtabb az ivartalanítás után. A terrierek már csak ilyenek, keményen kell õket fogni :)
Lány staffordunk van, 11 hónapos korában lett ivartalanítva, soha nem tüzelt. Kérdeztük a dokit, mert én is úgy hallottam, jobb megvárni az elsõ tüzelést, különben visszamarad a fejlõdésben, de õ azt mondta ez tévhit. Mûtét után ugyanolyan volt, mint elõtte, semmi különbséget nem észleltünk.
Nekem januárban lesz négy hónapos a kan kiskutyám, és akkor lesz ivartalanítva. Azt olvastam, hogy a legajánlatosabb 16 hetes korban ivartalanítva, de indoklást nem írtak. Én azért fogom, mert eléggé domináns, önfejû, makacs fajta, és ivartalanítás után kicsit megnyugszik(bár most sincs gondom vele :D) és nagyobbra nõ. :)
Kistestû, szuka, 2 és fél évesen, a 4. tüzelése után lett megmûtve. Álvemhes lett, és nagyon rossz volt látni, amin akkor keresztül ment:( Semmi hátrányát nem éreztem, bár maga a mûtét majdnem rosszul sült el, altatás közben összeomlott az egész keringése, újra kellett éleszteni. Off, de szerintem túlaltatták. Mindegy, azóta jól van, és nincs aggódás a tüzelés miatt:) Soha többé nem lesz ivarosan tartva kutyám. Viszont úgy gondolom, hogy egy tüzelést érdemes megvárni. Indokot nem tudok mondani, hogy miért, ez egy ilyen ösztönös érzés:)
A kérdező hozzászólása: És egy plusz kérdés. Érdemes már az ivarérés elõtt ivartalaníttatni?
A kérdező hozzászólása: Rendben, az eddigi válaszokat köszönöm! Várom a továbbiakat is!
8 hónaposan tüzelt elõször a havanese szuka kiskutyám. Mivel mellette van egy fiú spánielünk is, és rögtön a tüzelés után ivartalanittatuk. Soha nem volt vele gond, a pocakján a heg nem is látszik. Az elsõ héten megijedtem, mert a mindig vidám kiskutya nagyon levert volt, de utána semmi baja nem volt, és ismét a régi lett. Nem akartunk kiskutyákat igy egyáltalán nem bántam meg.
A mi kutyánkat menhelyrõl hoztuk ki és õk ivartlanították, akkor 2 éves körül volt. Szerintem jó, hogy ivartalanítva van, így semmi probléma nincs a tüzeléssel.És ezért külön fizetnünk sem kellett.
második válaszoló vagyok Ivarérett helyett azt akartam írni hogy Ivartalanítva.
9 hónaposan lett ivarérett Tacskó keverék kan kutyám. Szerintem ezt nem lehet megbánni, vagy nem megbánni ez van és kész. Most van egy 7 hónapos kan Pulim õ meg nem ivarérett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez nagyon hasznos volt!!!

Hány éves koruktól "felnőtt" kutyák a palotapincsik?

Legjobb válasz: Minden kutyus 24 hónapos kortól felnõtt.

Minden kutyus 24 hónapos kortól felnõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!