Találatok a következő kifejezésre: Hány éves felnőtt (24 db)

Az ember hány éves korától felnőtt, hány éves korától nevezik annak?

Legjobb válasz: Olvastátok a kérdést??? Az ember hány éves korától felnõtt, hány éves korától nevezik annak?...A TÖRVÉNY szerint 18 éves kortól nevezünk minden embert felnõttnek,vagyis a törvények másképp vonatkoznak rá mint egy tinédzserre...18 éves kortól vehet alkoholt,cigit,és beleegyezés nélkül házasodhat...a felelõsség is nagyobb...A tetteikért is másképp kell elszámolnia..Az,hogy ki mikor érzi magát felnõttnek,azt mindenki maga dönti el..Hiába mondod,hogy 23 éves vagy de nem érzed magad felnõttnek,inkább Tinédzsernek...akkor is felnõtt vagy a törvény szerint...PL:Ha valami bûnt követnél el,akár bíróság elé is állhatsz,és komoly ítéletet is kaphatsz,akkor hiába mondod,hogy igaz te 23 éves vagy de nem vagy felnõtt!!! Vagyis a kérdésre a válasz: Mindenki maga dönti el,hogy hány éves korától nevezed magad felnõttnek,de Magyarországon 18 éves kortól számít minden ember felnõttnek!!!

Olvastátok a kérdést??? Az ember hány éves korától felnõtt, hány éves korától nevezik annak?...A TÖRVÉNY szerint 18 éves kortól nevezünk minden embert felnõttnek, vagyis a törvények másképp vonatkoznak rá mint egy tinédzserre...18 éves kortól vehet alkoholt, cigit, és beleegyezés nélkül házasodhat...a felelõsség is nagyobb...A tetteikért is másképp kell elszámolnia..Az, hogy ki mikor érzi magát felnõttnek, azt mindenki maga dönti el..Hiába mondod, hogy 23 éves vagy de nem érzed magad felnõttnek, inkább Tinédzsernek...akkor is felnõtt vagy a törvény szerint...PL:Ha valami bûnt követnél el, akár bíróság elé is állhatsz, és komoly ítéletet is kaphatsz, akkor hiába mondod, hogy igaz te 23 éves vagy de nem vagy felnõtt!!! Vagyis a kérdésre a válasz: Mindenki maga dönti el, hogy hány éves korától nevezed magad felnõttnek, de Magyarországon 18 éves kortól számít minden ember felnõttnek!!!
A felnõttséghez az elõzõeken kívül a tapasztalat is szükséges.Tudjon felelõsségteljes döntéseket hozni, azokért felelõsséget vállalni, ne csak a saját véleményét fogadja el igaznak, hanem hallgassa meg másokét is, és tanuljon belõle.Egyszóval értelmileg is legyen felnõtt.
Magyarországon a felnõttkor 18 évtõl kezdõdik.De az más kérdés, hogy ki mikor érzi magát felnõttnek...Vannak fiatalok akik 16 évesen sokkal inkább "felnõttként" gondolkodnak, élnek mint sok 23-25 éves....
Amikor már nem tesz fel ilyen balga kérdéseket......például:D
18-tól számít annak, de én 25 vagyok és gyereknek érzem magam... hát lehet én sosem növök már fel, pedig jó lenne.
Én azt vallom, hogy hiába a 18-as korhatár. Szerintem igazán akkor válik felnõtté az ember, ha a szülei nélkül, magában is képes megállni a saját lábán. Tehát el tudja magát tartani, nem függ szinte semmiben a szülõktõl. (20 vagyok, én sem érzem magam felnõttnek, de nemsokára egyedül fogok élni és dolgozni magamra, azt hiszem , akkor már valóban felnõtt leszek :) )
egyszer találtam egy idézetet: "Valaki nem akkor válik felnõtté ha betölti a 18-at, hanem ha kineveti saját magát."

TÖRVÉNYESEN hány éves kortól lehet elengedni egy gyereket a baráti körével felnőtt felügyelet nélkül pl strandra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom egy megadott ideig (nyáron úgy tudom olyan 8 óráig) kint lehet felügyelet nélkül, utána van baj. Azt, hogy hova mehet be a strand dönti el. Mondjuk az egyik aquaparkban (jó, nem strand) a nagy csúszdákra 12 éven felül lehet menni, vagy 10 éves kortól írásos szülõi engedéllyel. Összegezve: mindegy hány éves, sötétedésig elmehet, a szülõtõl függ, hogy elengedi-e.

Én úgy tudom egy megadott ideig (nyáron úgy tudom olyan 8 óráig) kint lehet felügyelet nélkül, utána van baj. Azt, hogy hova mehet be a strand dönti el. Mondjuk az egyik aquaparkban (jó, nem strand) a nagy csúszdákra 12 éven felül lehet menni, vagy 10 éves kortól írásos szülõi engedéllyel. Összegezve: mindegy hány éves, sötétedésig elmehet, a szülõtõl függ, hogy elengedi-e.
A kérdező hozzászólása: Kköszii :) )

Kb hány éves korban lesz az ember arca olyan, mint amilyen felnőtt korában lesz? 17? 18?

Legjobb válasz: Attól függ hogy az ember milyen korán kezd el igazán fejlõdni. Engem már 14 évesen is sokan 18 évesnek néztek, pedig akkor még nem is kezdett el az arcom igazán szõrösödni. 16 évesen már rendesen borostás voltam mint egy 24 év körüli fiatal felnõtt. Engem 20 évesen már 25 évesnek néztek az emberek. Most vagyok 24 éves és most nézek kb ki úgy mint egy középkorú felnõtt ember. Igazából 16 évesen is hasonlóan néztem ki csak azóta fogytam egy kicsit.

Attól függ hogy az ember milyen korán kezd el igazán fejlõdni. Engem már 14 évesen is sokan 18 évesnek néztek, pedig akkor még nem is kezdett el az arcom igazán szõrösödni. 16 évesen már rendesen borostás voltam mint egy 24 év körüli fiatal felnõtt. Engem 20 évesen már 25 évesnek néztek az emberek. Most vagyok 24 éves és most nézek kb ki úgy mint egy középkorú felnõtt ember. Igazából 16 évesen is hasonlóan néztem ki csak azóta fogytam egy kicsit.
Állítólag olyan lesz a baba amikor felnõ, mint amilyen az elsõ pillanatban, amikor megszületik. Mi a felnõtt kor? Az ember arca folyamatosan változik.

Hány éves korban lehet használni a felnőtt méretű takarót gyerekeknél? 2 éves, 92cm-es gyerkőcnél, szerintetek lehetne már?

Legjobb válasz: Én egyévesen is avval takartam a kiságyban, akkor tél volt.2 évesen már nagy ágyban aludt,gyerektakaró, most 3 éves és nagy takaró.Én is mellébújok néha és jó ha nem lóg ki a lábam.

Én egyévesen is avval takartam a kiságyban, akkor tél volt.2 évesen már nagy ágyban aludt, gyerektakaró, most 3 éves és nagy takaró.Én is mellébújok néha és jó ha nem lóg ki a lábam.
Enyém 100 cm-s, pihe-puha a gyerektakarója, nagyon szeretjük. Van egyébként ettõl kicsit nagyobb is, a felnõtt-takarótól kisebb, mókás mese mintákkal. Elõbb erre fogok áttérni, majd a nagy takaróra. A paplan most még durva szerintem neki és nehezebb ráigazgatni, hogy ne bújjon ki. A hálózsák még tökjó, éjjelre használom, most 3-4-es méretût, de van 5-ös is, ami ha jól tudom úgy 130 cm-es gyerekre is jó.
Nekünk most 3 éves és 90x140 takarót használunk ami még nagyon sokáig jó lessz! Az ágya is csak 70x140-es
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Õ már heverõn alszik, mert akiságyat nem türte.Hálózsákot csecsemõ korában használtuk, de már 9 hósan azt se szerette.Asszem marad a felnõtt takaró vásárlás.
A kisfiam körülbelül 11 hónapos kora óta alszik felnõtt takaró alatt. Éjjel ugyanis együtt alszunk, így az én takaróm alatt alszunk ketten, nappal pedig szintén ugyanazzal a takaróval (az enyémmel) takarom be az alváshoz. (19 hónapos)
Lányom 2éves , õsz óta alszik felnõtt /140x200/ takaró alatt.Nyáron nem zavart hogy kifordul a takaró alól, de most jó mert a nagy alatt simán megfordul és sokkal kevesebbet takarózik ki, nem kell felkelnem éjjel betakarni.:)
A lányom régóta felnõtt takaróval alszik!2 éves kora óta.Most 4 éves!
A kérdező hozzászólása: Köszi a többi válaszolónak is!:) Megyek holnap nagy takarót venni:)

Szerintetek hany evesen kezdodik el a felnott kor, ha egy lany elvesziti mar 12 evesen a szuzesseget?

Legjobb válasz: Addig semmiképp, amíg nem tanulsz meg írni. Ha megtanulsz, akkor 18 éves kortól.

Addig semmiképp, amíg nem tanulsz meg írni. Ha megtanulsz, akkor 18 éves kortól.
Van, aki azt mondja, akkor nõ fel az ember tényleg, amikor elveszíti a szüleit. Van, aki szerint akkor, amikor gyerekei lesznek, szóval vannak teóriák. Attól, hogy elveszíted a szüzességed, csak egy 12 éves kislány leszel, akit megb*sztak, de felnõtt semmiképp...
18 évesen szilvikém...
10-es válaszoló: Gyönyörû hozzászólás, komolyan! De attól tartok, fõhõsnõnk nem fogja megérteni.
Amúgy nem a nõvéred nevét használod itt? Tóth Szilvike rémlik, és nem ilyen stílussal.
Szerintem a felnõttkor 18 éves kor után, illetve ha kellõen érett és talpra esett vagy hozzá, hogy a saját lábadra állj. De akit 12 évesen hanyatt döntöttek, az nem más, mint ahogy elõttem írták [email protected] Ami azt illeti, most nem tudom, hogy hányas volt, de aki a nagyon hosszú szöveget írta, na neki igaza van és egyet értek vele. Borzalmasan írsz és le p_csözhetsz, attól még így van.Puszi.;D
A felnõttkor!=a büntethetõ életkorral. Van aki szinte sose nõ fel van aki már 18 elõtt is megérett(nem te vagy). A szüzesség elvesztésének semmi köze a felnõtté váláshoz. Ahogy akkor se leszel felnõtt ha kicsempészel a Teszkóbol egy üveg sört, és egy doboz cigit. Inkább örülj, hogy gyerek vagy nem olyan jó felnõttnek lenni, mint ahogy az ember 10 évesen elképzeli.
OFF: Ezt most nem bírom ki: *Jó, tudom, de elég furcsa, nem? Még a gyermekéveiket kéne élvezniük, és õk már papás-mamást játszanak. *Kis pö*cs! Nem is ismersz, de a sértegetést, azt érted. (alapjáraton logikátlan mondat egyébként, mi köze kettõtök ismeretségének ahhoz, hogy õ érti-e a sértegetést vagy sem. Talán inkább "Nem is ismersz, de/bezzeg sértegetni, azt tudsz.".) *Tényleg? Na ne mondd már! Egyéb: - tanuld a magyart, el sem hinnéd, milyen szép nyelv. - az m-tõl balra van egy billentyû, ha megnyomod, vesszõt (", ") kapsz. - az alsó betûsor alatt van egy hosszúkás billentyû, az ún. "space" vagy "szóköz" gomb, nevéhez hûen szóközt generál. - ha egy nyilvános oldalon felteszel egy kérdést, amire válaszokat vársz, bármilyen bugyuta is a kérdés, illik megtisztelni a jövendõbeli válaszolókat azzal, hogy nem nehezítjük meg számukra a leírt szöveg megértését felesleges és pofátlanul halmozott helyesírási és gépelési hibákkal. - amikor kiírod a kérdést, a böngészõd - mint ahogyan azt nyilván észrevetted - bizonyos szavakat hullámos piros vonallal húz alá. Nem kidíszíti. Azok a szavak, amiket aláhúz, hibásak nyelvtani vagy gépelési hibával íródtak, jó ötlet õket újra ellenõrizni, akár többször is (kivételek ez alól a különleges kereszt-, vagy vezetéknevek, valamint az idegen eredetû szavak). - ha választ vártál egy kérdésre, és valaki megtisztelt azzal, hogy idejét rászánva választ írt, illik rá hasonló tisztelettel válaszolni, még akkor is, ha a válaszában kiemelte a hibáidat. Ilyen esetben a legjobb az, ha kijavítod a hibáidat, így nem lesz veszekedés, és a kérdésedre is hamarabb kapsz választ, hiszen nem lesznek off kommentek. ON: Ahogy azt már írták elõttem, attól, hogy 12 évesen elveszíted a szüzességed, nem felnõtt leszel, hanem egy 12 éves [email protected], akit meghúztak.
tenlegna? WTF :D
A kérdező hozzászólása: tenlegna ne mond mar?
Azért sértegetlek, mert nevetségesen botrányosan szörnyen írsz. És lehetne még fokozni. Szánalmas vagy. És ne írogass nekem személyes üzenetet, nem szándékozom veled társalogni, úgyis alig tudom kivenni az írásodból, hogy mit akarsz.
Most erre milyen választ vársz mégis? Vagy mit lehet erre válaszolni? Eleve a kérdésnek semmi értelme nincs.
A kérdező hozzászólása: kis pocs nem is ismersz de sertegetest az erted:P:P
A kérdező hozzászólása: jo tudom, de eleg fura nem meg kellene elvezek a gyerek eveket es ok mar apas anyast jacanak
12 évesen jobb esetben még egy gyereknek meg sem jön, melle sincs (persze a városi hibridekre és a dagadtakra ez nem vonatkozik). Ilyen korban azt se tudja, hogy kell szexelni (szeretkezést már meg se említem), valószínûleg azt se tudja, mi a sperma, hogy mûködik a teste, hogyan szóletik a gyerek stb stb. szánalom vagy kicsikém

Hány éves korod óta érzed magad felnőtt nőnek? És előtte minek érezted magad?

És kellett hozzá valami (pl egy párkapcsolat, egy házasság, egy saját gyerek, egy munkahely, egy lakás, stbstb) vagy csak úgy belülr?l jött?

Legjobb válasz: Lássuk csak... 16 évesen kezdtem dolgozni, nem diákmunka volt, tehát napi 10-12 órát, és még abban az évben elutaztam egyedül, a saját pénzembõl Londonba, attól kezdve rohadtul önálló, felnõtt nõnek HITTEM magam. Aztán kb. 28 évesen megismertem valakit, akinek meg akartam felelni, ezért sokkal többet törõdtem a belsõ értékeimmel, tartalmasabb életet kezdtem élni, a nõiességem is akkoriban kezdtem "érezni". Így utólag azt mondanám, hogy 16-28 között csak egy talpraesett, de késõn érõ fiatal lány voltam, annak a férfinak és az új életformának hatására értem "igazi" nõvé. N/31

Lássuk csak... 16 évesen kezdtem dolgozni, nem diákmunka volt, tehát napi 10-12 órát, és még abban az évben elutaztam egyedül, a saját pénzembõl Londonba, attól kezdve rohadtul önálló, felnõtt nõnek HITTEM magam. Aztán kb. 28 évesen megismertem valakit, akinek meg akartam felelni, ezért sokkal többet törõdtem a belsõ értékeimmel, tartalmasabb életet kezdtem élni, a nõiességem is akkoriban kezdtem "érezni". Így utólag azt mondanám, hogy 16-28 között csak egy talpraesett, de késõn érõ fiatal lány voltam, annak a férfinak és az új életformának hatására értem "igazi" nõvé. N/31
17 éves korom óta. Ekkor ébredtem rá, hogy én egy önálló ember vagyok, akinek a boldogsága nem másoktól függ, és ekkor kezdtem el tenni magamért. Addig is voltak próbálkozások, kamaszos felismerések, útkeresés, de 17 évesen lerángattam magamról a megfelelni vágyást, a kötelezõen ránk húzott szerepet, a lelki függõségeket és elkezdtem a saját elveim szerint élni.
Ja hogy élõben, bocsi :D Akkor az egyik exem, 17 évesen.
11 évesen a kutyámat sétáltattam és az erdõben találkoztam egy szatírral...
15 évesen
Pornó, 15-16 évesen.
A kérdező hozzászólása: szatír? az de durva! fejbe kéne lõni az ilyeneket!
15 évesen rányitottam véletlenül a szülökre. 19L
15, barátomét
Nekem az idõsebb nõcik, úgy 40-ig, ezt milfizmusnak híjják kb :D (17/F)
Én most töltöttem a 18-at és 42 éves a párom. 10 hónapja vagyunk együtt, együtt lakunk stb. Nem az a lényeg, hogy hány éves a pasi, hanem hogy meglegyen a bizalom és a szeretet...
A kérdező hozzászólása: Utolsó, Te 100% hogy csaj vagy, de hány éves? Engem érdekelne.
Azok a "kiscsajok" a luvnyák, vagy ribancok.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:00 Mert?
Miért kell mindig azzal dobálózni, hogy "apakomplexus"?
hogy, hogy... hat emelt dijas szamokon...
A kérdező hozzászólása: Jaaaa, a "híják" az véletlen volt :D
A kérdező hozzászólása: Elsõ: azt tudom :D Utolsó: Én 22/f csak errõl beszélgettünk a haverokkal :) Köszönöm a válaszokat!
Hogy mi a szakkifejezés erre azt nemtudom, de annyi biztos erõs APA KOMPLEXUS! :S Esetleg Te jársz ilyen cipõben? Ha igen, akkor ajánlom Neked a pszichológus felkeresését!
Ha nagyon öregekre, akkor gerontofília, de szerintem 30-valahány még nem "öreg".
gerontofil...
teleiofilia

A felnőtt 30-tól felfele lévő nőktől kérdezem. Hány évesen veszítettétek el a szüzességeteket?

És ide most tényleg nem azokat a válaszokat várom, hogy "16 vagyok és 15 évesen veszítettem el" Én a feln?ttekre vagyok kíváncsi. Hogy vajon az egy generációval feljebb lév? korosztály mikor kezdett el szexuális életet élni.

Legjobb válasz: 19 évesen 33/N

19 évesen 33/N
Szia. Most 31 éves vagyok és 16 voltam amikor elvesztettem. Szégyen vagy nem , azóta is vele vagyok boldog házasságban.
Ez teljesen rendben is van. Bárki bármit írhat, de a szexuális élet elkezdése, gyakorlása nem egy olimpiai versenyszám, hanem mindenkinek a saját kis élete, sorsa, szerelme, magánügye, ami mindenkinél máskor és máshogy jön el.
32éves vagyok és 16éves voltam akkor.
Én 21, bnõm is 21 33F/30N. Te mikor? Illetve már elveszítetted?
Szia! 20 évesen. Mással voltam elfoglalva, nem a fiuzással, meg annyira nem volt szégyen az, ha valaki 16 évesen már nem szûz. 35 éves felnõtt anyuka :)
lehet ez a korosztály késõn veszítette el, de az elsõnél le is ragadt...gyerek az elsõtõl stb...miért jobb ez? egyébként ha visszamegyünk kicsit az idõben nagyanyáink már 16-20 körül szültek.
A most 22-23 éves korosztály nagyrészt 17-21 évesen, tehát a gond utánunk kezdõdöt :)
A kérdező hozzászólása: De õk is az elsõtõl szültek.
A kérdező hozzászólása: Én még nem, és a nyáron leszek 17
Elõzõ hozzászólónak: Na látod! Neked érdemes volt lefeküdnöd valakivel már 16 évesen is. Van aki meg 10 év múlva sem tudja még, hogy kivel, mikor, miért is feküdjön le. (ezért inkább mindenkivel lefekszik)
16 éves voltam, de megbántam mert másnap a srác meg sem ismert az utcán.a következõ barátommal már sokkal jobb volt a helyzet.azóta is együtt vagyunk!!most 30 vagyok

A csődör vagy a kanca lenne-e "jobb" ló kezdőnek? Hány éves kortól 'felnőtt' a ló?

Csikóként vagy felnőtt ló ként lenne-e jobb megvenni a lovat? Milyen 'cuccok' kellenek a lónak?Pl.: nyereg, kantár, heveder, pokróc???

Legjobb válasz: Na, ha nem tudod, hogy mi az a sárlás, akkor talán még tényleg nincs itt az ideje, hogy lovat vegyél... A sárlás a kancáknál történik, mikor "tüzelnek". Párzási idõszak, peteérés. Ilyenkor intenzív illatot árasztanak, ami vonzza a mén lovakat.

Na, ha nem tudod, hogy mi az a sárlás, akkor talán még tényleg nincs itt az ideje, hogy lovat vegyél... A sárlás a kancáknál történik, mikor "tüzelnek". Párzási idõszak, peteérés. Ilyenkor intenzív illatot árasztanak, ami vonzza a mén lovakat.
Kifuttatott kérdés de mégis a 2 variáció közül a kanca a megfelelõbb kezdõnek. A legjobb a herélt. De csõdörök között is akad , olyan ami nyugodt, de van amelyiket nehezen lehet ellovagolni kanca mellett , a kancával meg általában sárlásnál nehezebb. Ezért jobb a herélt. 5 éves kortól felnõtt, és 10 éves korukra érik el a topjukat, ekkora a legjobbak általában, sportban is. Csikót kezdõnek nem szabad csak nagyon komoly szakmai felügyelet mellett.De az is necces. 6-8 éves ló az ideális , a cuccok meg attól függenek mit akarsz, milyen stílusban csinálni. Amiket leírtál nagyjából mind kellenek, pokróc talán inkább télen szükséges jobban.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Ahogy már írtam, én még csak 12 éves vagy így egy kb.: 10 év múlva vennék egy Shagya arab lovat! :) Még 2 kérdés: 1.Ha esetleg egy nyáron egy hétig járnék lovasiskolába akkor megtanulnék lovagolni? 2. Egy 'edzõ'-nek sokat kell fizetni?
Kezdõnek egy megbízható, jó indulatú, alap szinten rendesen belovagolt, nem túl nagy mozgású herélt a legjobb választás. A ló kiválasztásakor pedig kell egy rendesen képzett edzõ, aki ezekre figyel. És erre az edzõre a továbbiakban is szükség van, hogy mindig tudja korrigálni, amit a kezdõ lovas elront a lovon. Mondjuk egy nyugodt kanca is megfelelõ választás lehet. Csõdör meg semmiképpen sem!!!! Szerintem azt így nem lehet kikötni, hogy kezdõnek nem való saját ló. Simán lehet, sõt, még jó is, mert össze tud szokni a lóval, de elengedhetetlen egy szakavatott személy jelenléte edzésekkor, és fontos, hogy az egyes edzések után, vagy legalább heti egyszer-kétszer az edzõ "lelovagolja" a lovat (hogy a lóban ne a kezdõ bénázásai rögzüljenek). Kezdõ lovasnak azonban kezdõ ló semmiképpen sem ajánlott!!
Pokróc télen annyiból kelhet, hogyha munka után, lesétáláshoz rátenni, mikor hideg van, meg addig lehet rajta, még nem szárad vissza.
Lehet kezdõnek lova, ha van hozzá mellé egy edzõ, aki néha felül és korrigálja a lovat, ugyanis a lovas jó eséllyel elrontja a lovát, igen. E mellé jó, ha megadatik a lehetõség, hogy kezdetben heti egyszer legalább más lóra is felüljön, azon is tanuljon az illetõ... De ha ezek megvannak, nincs kizáró oka, amiért ne kaphatna kezdõként lovat, a gond ott van, hogy sokszor nem elég szakértõ a kérdéses oktató/edzõ, vagy nincs ideje felülni, korrigálni a lovat, esetleg a lovas érzi úgy, hogy felesleges még edzéseket is vennie, mert már levették futószárról, ezért aztán mindent tud, amit tudnia kellhet.
Azt se tudod mi a sárlás? Így pláne nem való neked ló! Így köt ki a legtöbb ló új gazdánál, vagy vágón!
Ha még ezt se tudod hogy milyen kell kezdõnek akkor lovat SE vegyél! Kezdõnek TILOS saját lovat venni, gyorsan elronthatja a lovat.
A kérdező hozzászólása: És angol lovaglást szeretnék de még egy 10 év múlva csak! :(
A kérdező hozzászólása: Mi az a sárlás mert hétfõn amikor mentünk anyukám barátnõjéhez lovagolni akkor a lova Kinga nagyon nyugtalan és vad volt, én meg szõrén ültem mert nem volt nyereg és plédet nem hoztunk! anyum barátnõje is mondta hogy biztos a sárlás miatt van, vagy azért mert tavaly lovagoltak rajta utoljára vagy pedig azért mert 'kanolhatnékja' van! Ezért csak egy 5-10 percet lovagoltam! :( De mi az hogy sárlás??
1. Lovagolni soha nem tanulsz meg, nincs olyan, hogy na, most már mindent tudok, nyugdíjba mentem. Ha egyszer azt érzed, hogy már mindent tudsz, és nincs feljebb, tovább, akkor ott érdemes abbahagyni a lovaglást, vagy sürgõsen változtatni, mert valamit elrontottál. Egy hét alatt legjobb esetben is csak alap dolgokat tanulsz meg alap szinten, mint a helyes ülés... 2. Ez edzõnként változó, meg az sem mindegy, hogy például van-e saját lovad, vagy az övét használod, van, ahol az is számít, hogy síkmunka, terep vagy ugróedzés, stb. Mindenesetre ha jó edzõhöz jársz, akkor minden további nélkül megéri azt az átlag 2500-4000 forintot/alkalom, mert megtanulhatod, hogyan lovagolj minõségi módon, hogy az értékelhetõ és élvezetes is legyen egyszerre, lónak és lovasnak egyaránt, a nélkül, hogy bármelyikõtökben kárt tennétek vele fizikailag, vagy mentálisan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!