Találatok a következő kifejezésre: Hány évadot le (42 db)

Tudjuk, hogy közelítőleg a következő formula írja le egy bambuszfa magasságát x év elteltével, ha x>1: m (x) = 2*sqrt (0, 2*x+1) +0, 5 (méter). B) A képlet szerint legfeljebb hány évig élhet egy 25 méter magas bambuszfa?

Az "a" részét a feladatnak meg tudtam oldani, de a "b"-t nem, mert ezekb?l az adatokból nem tudom, hogy hogyan kéne kiszámolni azt, hogy meddig ÉLHET egy 25 méter magas bambuszfa. Gondolom ez az a kérdés lenne hogy hány évig élt a bambusz fa míg elérte a 25 méteres magasságot. (sqrt=négyzetgyök)

Legjobb válasz: Szerintem is az. Lehet, hogy úgy volt megfogalmazva a kérdés, hogy "hány ÉVE élhet"? Mert az is azt jelenti. Meglepõen nagy szám jön ki, úgyhogy a képlet bizonyára csak matekpélda. (Gondolom nem okoz gondot megoldani...) A példától függetlenül: a bambusz egyebként tipikusan nagyon gyorsan felnõ a teljes magasságára (van olyan, ami naponta(!) 100 centit is nõl, bár a leggyakoribb olyan 5-10 cm naponta). A növekedés néhány hónapig tart csak, utána a magassága már változatlan marad évekig. A második és harmadik évben már csak a szára keményedik, aztán nagyjából 10 éves kora után elpusztul.

Szerintem is az. Lehet, hogy úgy volt megfogalmazva a kérdés, hogy "hány ÉVE élhet"? Mert az is azt jelenti. Meglepõen nagy szám jön ki, úgyhogy a képlet bizonyára csak matekpélda. (Gondolom nem okoz gondot megoldani...) A példától függetlenül: a bambusz egyebként tipikusan nagyon gyorsan felnõ a teljes magasságára (van olyan, ami naponta(!) 100 centit is nõl, bár a leggyakoribb olyan 5-10 cm naponta). A növekedés néhány hónapig tart csak, utána a magassága már változatlan marad évekig. A második és harmadik évben már csak a szára keményedik, aztán nagyjából 10 éves kora után elpusztul.
Hát ez 1 fos , Debreceni suttyó

Magyarországon hány évadot adtak le az Odaátból? És mikorra várható a 4. évad szinkronosan?

Legjobb válasz: a 3. évad létezik szinkronosan, de azt nem tudom, hogy ki és mikor adta le. a negyedik most megy Amerikában is, úgyhogy arra fél évet, de inkább egy évet biztosan várni kell.

a 3. évad létezik szinkronosan, de azt nem tudom, hogy ki és mikor adta le. a negyedik most megy Amerikában is, úgyhogy arra fél évet, de inkább egy évet biztosan várni kell.

The Originals hány részes lesz és hány évad lesz belõle?

Legjobb válasz: Az elsõ évad 22 részes lesz, a 2. évad már be van rendelve valszeg az is 22 részes lesz.

Az elsõ évad 22 részes lesz, a 2. évad már be van rendelve valszeg az is 22 részes lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi :D
szívesen :)
A kérdező hozzászólása: nem tudjátok hogy a 2. évad mikor várható?

Hány évesen tettétek le a középfokú nyelvvizsgát? És hány év nyelvtanulás után? Milyen nyelvből?

Legjobb válasz: 18 évesen, érettségi évében, angol közép c Olyan nagy nyelvtanítás nem volt nálunk, tehát nagyrészt magamtól.

18 évesen, érettségi évében, angol közép c Olyan nagy nyelvtanítás nem volt nálunk, tehát nagyrészt magamtól.
16 voltam amikor vizsgáztam, TELC angol B2 rögtön meg lett, nem volt nehéz. 1. óta tanulok angolt és 4.óta heti 5-ben, valamint 9. óta heti 7-ben. magántanárhoz jártam fél évig heti 1 órában, és szabadidõmben sok filmet néztem meg magamtól tanultam mivel nagyon érdekelt meg imádom az angolt:) Remélem 18. szülinapomkor már felsõfokút a kezembe foghatom:) Valamint szeretnék németbõl is B2-t, de azt csak 9. óta tanulom és még nem tudok sokat, de majd szeretném fejleszteni ezt a nyelvtudásomat is, mert érdekel.
Angol közép c 17 évesen és itt meg is állt a tudomány, jelenleg 21 évesen a gügyögést tanulom:D Aztán majd a spanyolt kezdeném:)
14 évesen tettem le az angol középfokú c típusú Euroexam nyelvvizsgát. Általánosban heti 3 órában tanultam angolt(heti 2-ben németet) és nyolcadikban jártam külön tanárhoz, ami nem sokat ért. Most nyáron intenzív nyelvvizsga elõkészítõre jártam és szeptemberben meg is lett a nyelvvizsga.
Bárcsak én is túl lennék már rajta.
15 évesen angolból középfokú C vizsga. 3.-ban heti 3, 4.-ben heti 4, felsõ tagozaton végig heti 5 órában tanultam asszem. 8.-ban nyelviskolába jártam heti 45 percet (nem sokat ért, eszméletlen drága is volt), aztán magántanárhoz mentem, és 9. o. októberében tettem le a vizsgát.
14 évesen, angolból, hát igazából...elvileg elsõs korom óta tanulom az angolt, de amit igazán nyelvtanulásnak neveznék az a fél év volt amit elõtte különtanárhoz jártam elõtte. heti 1 óra.
1 éve tettem le angol középfokut 14 éves voltam és hát jártam elsõtõl negyedikig angolsuliba utána meg külön órákra. :) 15l
22 évesen mindkettõt. Angol közép C 6 év angoltanulás és 4 év szünet, német alap C 6 év nyelvtanulás és 10 év szünet után :)
A kérdező hozzászólása: Hát gratulálok mindenkinek akinek sikerült vizsgáznia:) Én most 16 éves vagyok , 4.óta tanulok németül, és nagyon szeretnék egy középfokú nyelvvizsgát. De nem tudom mennyire lehet nehéz.Most kezdtem el különtanárhoz járni, remélem segít.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Én is így vagyok, csak én a német nyelvvel.Nagyon szeretem. És érdekel is.
13-14 voltam, nem tudom pontosan. Németbõl csináltam ECL középfokút. És rá 2 évre felsõfokút. Elsõtõl tanultam németül. De amit tényleg tanulásnak nevezhetek az 3 év volt.

Ha most vennék egy intel core 2 quad Q9400-ast, akkor hány évig húznám ki vele anélkül, hogy le kelljen cserélnem elavultsága miatt? (játékok szempontjából)

Legjobb válasz: senki nem tudja milyen gyorsan fejlodik az uj generacio, uj jatekok gepigenye.. de 2-3 evig legalabb jo proci lesz. nekem q6600 van 5 eve es azota is dorombol es eleg.

senki nem tudja milyen gyorsan fejlodik az uj generacio, uj jatekok gepigenye.. de 2-3 evig legalabb jo proci lesz. nekem q6600 van 5 eve es azota is dorombol es eleg.
Ez most nem off! Én 4 éve nyúzok egy AMD Phenom 9950-est. Pedig elvileg gyengébb az Inteleknél. :D
utólsó: én meg 8 éve hajtok egy 486-os tokozású 2.4-es intel celeron-t és mindig azt hajtom legalább áprilisig :D bennünk egy közös dolog van: 2004-nél újabb játékokkal amiknek értelmük is van, nem játszunk, csak ezt nem mondogatjuk :D kérdezõ: én is most akarok quad-ot venni, csak én q8300-at :D sztem lezán kihúzzuk velük még 3-4 évig és akkor is el fognak futni a játékok minimum grafon... szerintem... de azér nem esküdnék rá hogy így lesz de remélem :D
ja és az elsõnek: a q6600 egy jó kis proci :D ismerõsnek olyan van és a gta4-et mediumon simán viszi multiba is :D
amennyibe ez kerül már inkább core i5-öset lenne érdemes venni! gyorsabb és kevesebbet fogyaszt!
Én most tervezek E6300-at venni(pentiumot), azzal szerintem egy 3-4 évig lazán elleszek...

A vámpírnaplókból hány évad ment le RTL KLUB-on?

Legjobb válasz: Kettõ az ötbõl (vagy négybõl ha teljes évadot veszel). Nincs értelme várni a folytatásra, mikor az eredeti nyelvet semmi nem pótolhatja, ráadásul az ötödik évadnál járhatsz ha az Amerikai leadással együtt nézed.

Kettõ az ötbõl (vagy négybõl ha teljes évadot veszel). Nincs értelme várni a folytatásra, mikor az eredeti nyelvet semmi nem pótolhatja, ráadásul az ötödik évadnál járhatsz ha az Amerikai leadással együtt nézed.
A kérdező hozzászólása: kösz , tudom , hogy eredetivel jobb csak az érdekelt mennyit láttam eddig :D

Szerintetek legfeljebb hány évet tagadhat le 1 ember a korából?

pl ha nagyon fiatalosnak nézek ki akk letagadhatok úgy 5-6 évet h mondjuk 21-2 helyett 15-6 nak mondanám magam?

Legjobb válasz: éÉn értelmi képességeim miatt egy 25 évet simán letagadhatnék. 22/f

éÉn értelmi képességeim miatt egy 25 évet simán letagadhatnék. 22/f
minek letagadni?? amúgy meg annyit amennyihez van pofád
Én tizet is simán le szoktam tagadni ... ha kell :-P 37/F
Mondjuk alapból az idõsebb csajok jönnek be! Szerencsémre nemrég itt rámírt 1 17 éves csaj, és azóta egész jól elvagyunk! amikor látta a képem facebook-on alíg akarta elhinni hogy csak 15 vagyok! :D
A kérdező hozzászólása: micsoda mázli :) és h írt rád? õ kezdeményezett?
Igen õ! Volt valakinek 1 olyan kérdése hogy: "lányok, nektek bejön ha a pasi tud gitározni?"! Na itt megkérdeztem hogy a dobosok bejönnek-e, mivel dobos vagyok! jött pár válasz hogy igen, aztán másnap írt nekem privátot, ezzel kapcsolatban, aztán elkeztünk beszélgetni (egész nap)! Mostmár ott tartunk hogy nemsokára találkozunk (mivel 108km van köztünk)!
A kérdező hozzászólása: Hmmm, jól hangzik. :-) És szép csaj?
Bár élõben még nemláttam, de a képek alapján elég jól néz ki!
A kérdező hozzászólása: Akk légy óvatos :-D Meg vigyázz nehogy lássa h itt miket írsz rola ;)
Hát azért remélem ezt nem olvassa xd!Mondjuk nem fogom megtudni hogy melyik kérdésnél válaszolt, mert nincs kiírva a neve (és nemtom hány %-os)!De azért óvatos vagyok! (vagyis leszek)
A kérdező hozzászólása: Õ meg tök könnyen megtalálja a te kommentjeidet. :S Am keress rá a nevére a google-ban, úgy h a gyik toplista is benne legyen a keresésben es akk megtudod a % -át.
Kössz az infót, de annyira nem érdekel! XD!!!!
A kérdező hozzászólása: hát jah , ha nincs jobb :/
Akkor én mit mondjak? 15 vagyok de simán kinézek 20-22-nek! Akkor most énis kezdjek el hajtani a 20 éves csajokra?
hát én csak 30hoz közelítve fogom letagadni az éveimet :D Fiatalító-krémezek majd xDDD Most nem tudnám mert kiderülne hogy hova megyek suliba stb. F18
Igen szerintem simán letagadhatsz 5-6 évet is, engem is max 16-nak szoktak nézni, pedig 21 vagyok.
A kérdező hozzászólása: hát h a kis fiatal csajokkal jöhessek össze :D
Én is olyan vagyok, hogy idegen rám néz és azt mondja 18 éves vagyok.A gondolkodásomból pedig egy 5-6 évet le tudnék tagadni. 32/F
A kérdező hozzászólása: az jó:) akk énis letagadom :D
Tagadj mindent, ne foglalkozz semmivel...:D
Ha olyan a karaktered, simán ;D Exem is 23 éves, de mindenki azt hitte, olyan idõs mint én...=D L/17
Én 20 vagyok és a múltkor kis tinisrácok 15-nek néztek és fel akartak szedni. Szóval le lehet tagadni annyit. Persze ahhoz genetika is kell. Hiába igyekszel ha a kinézeted nem olyan. Az meg megint más ha a viselkedésed miatt néznek fiatalabbnak. Az nem kellemes.
Pedomaci akcióba lép. Amúgy a lányok az idõsebb pasikra buknak, csak hogy tudd. :)
Majd ha nagy fiú leszel rájössz, hogy ahhoz, hogy tini csajokkal összejöjj nem fiataabbnak, hanem idõsebbnek kell hazudnod magad.
Én egy évet sem tudnék letagadni. Azt sem hiszik el néha, hogy tényleg csak 12 éves vagyok és nem 14-15...

Az amőbiázis elnevezésű betegséget mikor írták le? Hány éve?

Legjobb válasz: Magát a betegséget 1875-ben. "Amebic infection was first described by Fedor Losch in 1875 in St. Petersburg, Russia." (De a betegséget okozó Entamoeba histolytica-t csak késõbb, 1903-ban.) ennek megfelelõen 137 éve. :)

Magát a betegséget 1875-ben. "Amebic infection was first described by Fedor Losch in 1875 in St. Petersburg, Russia." (De a betegséget okozó Entamoeba histolytica-t csak késõbb, 1903-ban.) ennek megfelelõen 137 éve. :)
Ha 6 félévet használtál el, akkor elvileg 6 féléved maradt, gyakorlatilag pedig kérdezd meg a to-n, az a biztos.
Attól függ, hogy konkrétan az az iskola hány éves. Ha 3 éves, akkor 1 éved maradt, de ha 4 éves, akkor 2.
A kérdező hozzászólása: 3 éves lenne a másik alapképzés. de hogyhogy 1 évem maradt? Nem 12 félévet támogat az állam? most megijedtem...
3 éved marad.
Második válaszoló rosszul írta. Ha félbehagyod a tanulmányaidat és új felvételivel kezdesz egy másik szakot, akkor a 12 államilag finanszírozott félévbõl lejön az elhasznált 6 féléved, tehát maradt 6 féléved. Ez alatt egy 3 éves szakot még be tudsz fejezni államilag finanszírozott formában.
A kérdező hozzászólása: jaj de jó, köszi! :)
lusta diszno vagy
A kérdező hozzászólása: anyád a lusta disznó

A dohányzás és a piálás hány évvel csökkentheti le az életkort?

pl. valaki 18 éves korától már 2 dobozzal szív naponta, piálni is szokott, az is el?fordul hogy berúg

Legjobb válasz: génektõl függ minden, ezt milliárdokból is nehezen lehetne kiszámolni. De szerintem úgy 60 évig lehet kihúzni így.

génektõl függ minden, ezt milliárdokból is nehezen lehetne kiszámolni. De szerintem úgy 60 évig lehet kihúzni így.
Tessék? A nagyfaterom 9 éves korától szívja a cigit, és piál is, és 73 éves. Bár eléggé harákol is.
állítólag 1 száll cigi 5percet vesz el az életedbõl
15 éves koromtól dohányom és iszom. 19 éves koromban eléggé elkapott az alkohol, egy éven keresztül szinte mindig ittam, két-három naponta berúgtam úgy hogy nem álltam a lábamon. Most már sokkal kevesebbet iszok. A barátaim is hasonló cipõben járnak. Azzal szoktunk viccelõdni, hogy nem érjük meg az 50-et. Amit nem is csodálnék. Az egyik barátom apja 52 éves korában hunyt el, erõsen dohányzott és ivott. Szóval unokát biztos nem fog látni az aki ilyen élet vitelt folytat.
mr.brown válasza: állítólag 1 száll cigi 5percet vesz el az életedbõl Akkor most egy hulla ír :) De te biztos túléled a sivatagban korlátlan sörrel, fõleg akkor, ha mérsékletes vagy :)
Minden csak rajtad múlik az életben. Minden csak hit kérdése Nézz utána - vonzás törvénye.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!