Találatok a következő kifejezésre: Hány állampolgársága egy (4 db)

Hány állampolgársága lehet egy embernek?

Például ha egy orosz-amerikai n? és egy török-angol férfi összeházasodik mi történik?

Legjobb válasz: maximum kettö, ha egy harmadikat akar felvenni akkor le kell mondania az egyikröl. de amúgy europán bellül már más, elvileg itt nem lehet két nemzetiséged. ami azt jelenti ha a német párommal összeházasodunk (és 5 év után járna az állampolgárság) akkor vehetem fel a németet ha lemondok a magyarrol. na erre a magyarország meg olyat tett hogy ha lemondok a magyarrol és felveszem a németet újra kérhetem a magyart. szóvla az únioban ez is bonyolult.

maximum kettö, ha egy harmadikat akar felvenni akkor le kell mondania az egyikröl. de amúgy europán bellül már más, elvileg itt nem lehet két nemzetiséged. ami azt jelenti ha a német párommal összeházasodunk (és 5 év után járna az állampolgárság) akkor vehetem fel a németet ha lemondok a magyarrol. na erre a magyarország meg olyat tett hogy ha lemondok a magyarrol és felveszem a németet újra kérhetem a magyart. szóvla az únioban ez is bonyolult.
Az állampolgárságok száma az állampolgárságoktól függ :) Ezt most jólmegaszontam, de ez azt jelenti, hogy NEM igaz az, hogy kettõ. Vannak és léteznek többes állampolgárok is. Azonban a többes állampolgárság kérdést a már meglévõ állampolgárságok jogai határozzák meg, van ahol nem fogadják el. Pl. hazánkban ugyan lehetsz többes állampolgár, de jog szerint KIZÁRÓLAG magyar állampolgárnak vagy tekinthetõ. [Tehát hozzájárulnak a többes állampolgárság alapításához, azonban azt jogi értelemben nem kultiválják.] Ha egy orosz-amerikai nõ és egy török-angol férfi összeházasodik, akkor a "végeredmény" nagyban függ, hogy melyik országban tették, ugyanis automatikusan nem fogadják el a házasságkötést másik országban. Ha mind a négy helyen honosíttatták a házasságkötésüket és a fenti négy ország elfogadja a többes állampolgárság intézményét, valamint házassággal alapítható állampolgárság, akkor felvehetik akár mind a négyet. [Itt most figyelmen kívül volt hagyva a két megnevezett állampolgársága, mert pl. USA-ban csak szimpla házassággal nem alapíthatsz állampolgárságot.]
A foci Eb-n Németország színeiben szereplõ Kevin Kurányi nagyon jó példa erre az állampolgárságos dologra: édesapja félig magyar, félig német, édesanyja panamai, õ maga viszont Brazíliában született és nõtt fel. Brazil-panamai-német hármas állampolgár, bár ha a magyart igényelné, azt is megkapná a nagyapja jogán (évekkel ezelõtt volt is róla szó, hogy meghívnák a magyar válogatottba, de neki volt annyi esze, hogy a németet választotta...:P). Vannak országok azonban (itt konkrétan Ukrajnára célzok, mert csak ezt a példát ismerem), akik nem ismerik el a kettõs állampolgárság intézményét, így nem lézetik ukrán+másfajta kettõs állampolgárságú személy.

Egy magyar férfinak maximum hány állampolgársága lehet?

Léci ha tudtok linket.

Legjobb válasz: Amennyi egy magyar nönek.

Amennyi egy magyar nönek.
Hihi, pont ezt akartam írni :)
A kérdező hozzászólása: Komolyan kérdezem.

Egy embernek egyszerre hány állampolgársága lehet?

Legjobb válasz: Országonként változik. Van ahol csak egy.

Országonként változik. Van ahol csak egy.
Gugli majd megmondja melyek az orszagok, amik tiltjak a kettos allampolgarsagot, azt hiszem Austria peldaul ilyen, vagyis ha osztrak allampolgarra valsz, akkor a magyarrol le kell mondanod. Nekem peldaul ketto van, magyar es amerikai. Ha fel akarnek venni egy harmadikat (es az orszag engedelyezi a kettosseget, akkor vagy a magyarrol vagy az amcsirol le kellene mondanom; ha pl. osztrak szeretnek lenni, akkor viszont mindkettorol...)


Egy magyar állampolgárságot hány év alatt lehet megszerezni?

Legjobb válasz: Ha kínai vagy, akkor 1-2 hét alatt.

Ha kínai vagy, akkor 1-2 hét alatt.
A januártól hatályos állampolgársági törvény: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300055.TV&..
Ha meg van a letelepedésid, akkor max. 1 éven belül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!