Találatok a következő kifejezésre: Hány nem szavazat (3 db)

Hány forintra bírságolja a párt a parlamenti képviselőjét, ha nemmel szavaz a pártja által beterjesztett "anyagra"?

Teljesen mindegy, hogy melyik mai parlamenti pártot írjátok.

Legjobb válasz: Szerintem nem pénzbüntetés van, hanem meglebegtetnek valami kényes iratot róla, esetleg kiszivárogtatják hogy plagizált stb.

Szerintem nem pénzbüntetés van, hanem meglebegtetnek valami kényes iratot róla, esetleg kiszivárogtatják hogy plagizált stb.
Szerintem azért nem bírságolnak senkit, ha "rosszul" szavaz, csak azért, ha igazolatlanul nem vesz részt egy fontos szavazásban. Aki nem jól szavaz, azt nem jelölik képviselõnek legközelebb, és ha valaki tartósan szembemegy a párt politikájával, azt kizárhatják a frakcióból.
Az MSZP és a FIDESZ alkalmaz pénzbüntetést a frakció ellen szavazó képviselõkre, 50-100 000 forint. A Jobbik, és az LMP nem alkalmaz pénzbüntetést. Azonban ez semmiképp nem jogi kategória. A pártnak nincs eszköze, hogy be is hajtja, az illetõ vagy megfizeti , vagy nem. A párt a legtöbb, amit tehet, hogy a frakcióból kizárja, és a következõ választáson nem indítja. De aki egyszer mandátumot szerzett, attól a ciklus végéig senki, és semmi nem veheti el a mandátumát, még ha listáról került is be. Így van is már három képviselõ, aki szembement saját pártjával, és most függetlenként ugyanúgy dolgozik, Szili Katalin(Volt MSZP-s.), Põsze Lajos(Volt jobbikos.), Ivády Gábor( Volt LMP-s.)
Ezt a frakció saját szabályzata mondja ki.
Pár éve egy képviselõt 50.000.-re büntettek ilyenért. Ma nem tudom.
Attól is függ, hogy melyik párt, ugyanis vannak, ahol jobban megkövetelik a frakciófegyelmet, illetve az is számít, milyen jelentõségû kérdésben szavazott ellenkezõképp (vagy éppenséggel tartózkodott - ekkor elvileg elnézõbbek).
"Mindenesetre senkit nem kötelezhetnek ilyen büntetés megfizetésére." Végre valaki tökéletesen átlátja a helyzetet. :)
Mindenesetre senkit nem kötelezhetnek ilyen büntetés megfizetésére.
Nullára.
"Pár éve egy képviselõt 50.000.-re büntettek ilyenért. " Ez így ebben a formában már erõsen büntethetõ lenne, szóval szerintem most épp egy hazugsággal álltál elõ. :)

Hány "nem hasznos" szavazat kell ahhoz, hogy egy válasz szürkévé váljon és kattintani kelljen az elolvasásához?

Legjobb válasz: legalább három és többségben kell lennie a "nem hasznosnak"

legalább három és többségben kell lennie a "nem hasznosnak"

Szerintetek az X-Faktorosok facebook rajongóinak száma tükrözi azt, hogy hányan szavaznak rájuk, pl lehet nem is az szokott vezetni akinek 18ezer rajongója van?

Legjobb válasz: Rajongani, és rajongói oldalhoz csatlakozni ingyen lehet. Szavazni már nem, ebbõl kiindulva nem lehet egyértelmû összefüggés. Sokan gondolkodnak úgy, hogy bármennyire is tehetséges vagy népszerû egy ember, a saját pénzüket egy pár hónapig futtatott emberre nem fogják költeni. Ettõl függetlenül még csatlakozhatnak egy klubhoz, de a két dolog aránytalan lesz.

Rajongani, és rajongói oldalhoz csatlakozni ingyen lehet. Szavazni már nem, ebbõl kiindulva nem lehet egyértelmû összefüggés. Sokan gondolkodnak úgy, hogy bármennyire is tehetséges vagy népszerû egy ember, a saját pénzüket egy pár hónapig futtatott emberre nem fogják költeni. Ettõl függetlenül még csatlakozhatnak egy klubhoz, de a két dolog aránytalan lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!