Találatok a következő kifejezésre: Hányás ellen valami (10 db)

Hányás ellen valami gyümölcs vagy ital?

Legjobb válasz: másnapos vagy?

másnapos vagy?
A kérdező hozzászólása: Neem :D csak kérdem
Gyömbér v patikában veszel B6 vitamint.
A kérdező hozzászólása: Köszi
1.vagyok:csak azt hittem mer én arra citromlevet szoktam inni nekem bejön az de hányás ellen nem tudom az ellen még nem használtam , lehet h olyan segítség lenne h kiokádod magad :S:S
Kamillatea, koromviragtea, de ezeket kortyonkent kell elfogyasztani, nem egyszerre.
egy orvos mondta régen és nálam bevált... :) igyál tisztán kólát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kólát én is hallottam és bevált :D kössz mindenkinek
A kérdező hozzászólása: Ja és gyömbért egyek vagy ihatok is?

20 hónapos kisfiam hisztije és dührohama a hányásig is elmegy. Lehet ez ellen valamit tenni?

Sajnos elég gyakran van ilyen és nem csak otthon hanem ismer?söknél is és idegen helyen is. Van úgy hogy minden ok nélkül rájön az 5 perc ami sokszor órákig is eltart.

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint a gyerek csak akkor hisztizik hogyha tudja hogy elérhet vele valamit. Ne figyelj rá oda. Csak azt akarja hopgy õ legyen a középpontban, de tudatosítsd benne hogy így nem érheti el a célját.

Tapasztalatom szerint a gyerek csak akkor hisztizik hogyha tudja hogy elérhet vele valamit. Ne figyelj rá oda. Csak azt akarja hopgy õ legyen a középpontban, de tudatosítsd benne hogy így nem érheti el a célját.
Nekem egyszer csinált ilyet a kisfiam, kb 20 hónapos volt õ is. Kinevettem és otthagytam, elõtte még megkérdeztem, hogy hozzak-e neki párnát és takarót (merthogy a földön fetrengett). Azóta sem volt ilyen. Kisebb hisztiknek nekirugaszkodik, de ilyenkor elmondom, hogy akkor pláne nem lesz az amit szeretne és átmegyek a másik szobába.
ez a dolog így van, ahogy az elsõ válaszoló írta. A gyerek, tudja, hogy úgy sem bíród, sokáig hallgatni a hisztit, és engedsz neki. Türelem kérdése, és gyorsan le lehet szoktatni róla. Csinálj úgy, mintha észre sem vennéd, azt amit csinál. csak így szokik le róla. :)
Nekem ezt csinálta a lányom, rekedten ordított a hiszti miatt-ez okozza a hányást, a garat ingerlése az ordítással-szerintem.
Hát attól, hogy hány, még mindig csak egy hiszti... Amit még hozzátennék, az az, hogy lehet, hogy te kellõen következetes vagy, de vajon azok is akikkel gyakran érintkezik? Pl:Apa, Nagyszülõk. Ahhoz, hogy kezelni tudd, mindenkinek akivel sok idõt tölt egyformán kell viszonyulnia hozzá.Könnyebb így a gyereknek is, mert nincs összezavarva.Szegény Õ is szenved a hisztitõl, mennyivel jobb lenne neki, ha fixen tudná, hogy meddig mehet el. Én pl tisztáztam apával, hogy mit engedünk, és mit nem.Mûködik is, kivéve a lefekvést, mert bár én kemény vagyok, és nem engedem az ágyunkba, Apán látszik, hogy szeretné, még akkor is, ha nemet mond.A lányom, meg persze, hogy addig hisztizik minden este amíg Apa megtör....Mert tudja, hogy van esélye gyõzni.
Nálunk akkor van ilyen, ha az apja(keveset látja)nem figyel rá vagy nagyon fáradt.Ilyenkor szinte õrjöng és csak az használ neki, ha megöleljük és beszélgetéssel tereljük a figyelmét.

Van valamit hányás ellen?

éjszaka óta folyamatosan hányok semmi nem marad meg bennem. Olyan szomlyas vagyok, iszok vizet de az is kijön belõlem. Vettem be b6-ot meg hanyasra gyogyszer de még az is kijött. Lázam van, hasmenes is bfigyel. Nincs valami amit ihatnek es nem hanyom ki vagy nincs valami "praktika"?

Legjobb válasz: Jéghideg vizet igyál, mindig csak 1-1 kortyot, pár nap alatt el fog múlni, ha mégsem, akkor menj orvoshoz, mert kiszáradsz.

Jéghideg vizet igyál, mindig csak 1-1 kortyot, pár nap alatt el fog múlni, ha mégsem, akkor menj orvoshoz, mert kiszáradsz.
A kérdező hozzászólása: köszi :) mar kiprobaltam ittam egy kicsit gyenlõre még bennmaradt


A nem szándékos hányás ellen, van valami gyógyszer, vitamin?

Legjobb válasz: Daedalon, Cerucal és még elég sokféle gyógyszer és homeopátiás készítmény, de ezek csak a tünetet enyhítik, az okot kéne kideríteni, mert amíg az ok nincs kezelve, addig nem múlik el a tünet sem.

Daedalon, Cerucal és még elég sokféle gyógyszer és homeopátiás készítmény, de ezek csak a tünetet enyhítik, az okot kéne kideríteni, mert amíg az ok nincs kezelve, addig nem múlik el a tünet sem.
B6 vitamin.

Valami tuti jo modszer hanyas ellen?

Delutan teleettem magam fagyival. Utana meg meg csokit is ettem. Egybol tudtam, hogy ennyit nem kellett volna. Vettem be dipankrint (emesztessegitot) ez mar 2 oraja volt, de most lett meg hanyingerem meg bofogok eleg sokat. Semmikepp nem szeretnem kihanyni. Valami hanyas ellen? Vagyek be meg egy dipankrint vagy menjek el setalni es lemozgom? Vagy mit tegyek? Elore is koszonom

Van valami tippetek hányinger és hányás ellen?

6 hetes vagyok, iszonyatos hányingerem van és tegnap óta hányok is. Túl sok a gyomorsavam, van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Hányingerre B1 és B6 vitamint szedtem. Viszont terhesség ideje alatt nem tudom melyik az a savlekötõ, amit egy kismama szedhet.

Hányingerre B1 és B6 vitamint szedtem. Viszont terhesség ideje alatt nem tudom melyik az a savlekötõ, amit egy kismama szedhet.
Én gyomorsavra a reenit szedtem.
Szia! A Renit lehet szedni, de nekem pl. nem jött be. Most azt csinálom, hogy nem eszem csak minimális szénhidrátot, fûszeres, olajos ételeket. Többször egy nap (4-5 ször) és csak apró falatokat, és fõként zöldségeket és nem savas gyümölcsöt. Kitartás, még csak most kezdõdik, mi már a 13.hetet nyomjuk és a 6. hétben kezdõdött. :-( De, a babona igaz: Amíg te rosszul vagy, a kicsi jól :-)
Én a terhességem elsõ szakaszában gyakorlatilag kefíren éltem, zsemlével. Ezt kívánta a szervezetem. Egyszer sem hánytam. Gyomorsav lekötésére én is Rennie-t javaslok, vagy néha egy korty kólát.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen az ötleteket. Rennie-t vettem is gyorsan. Azt szeretném még kérdezni, hogy B1 és B6 vitamint így lehet külön kérni a patikában? Recept nélkül is adnak? Köszi a válaszokat.

Tehetek valamit a hányás ellen szülés közben? Bővebben lent.

Az igazság az hogy els? baba lesz,nincs tapasztalatom,viszont ismerem magam annyira hogy tudjam,hányni fogok.

Legjobb válasz: Ne aggódj. Szólhatsz a dokinak elõre, de láttak õk már cifra dolgokat. Szülés közben alul-felül jön minden, és eszedbe sem fog jutni, hogy zavarban legyél miatta. Nekem terhességem alatt az volt a fõ gondom, hogy mi lesz, ha a beöntés után a fájások közben nem tudom normálisan kitörölni a fenekem? De akkor eszembe sem jutott a dolog, csak vagy 2 nappal késõbb, és akkor persze zavarban voltam, de õk valóban láttak már cifra dolgokat. Nyugi. Gratula a picúrhoz.

Ne aggódj. Szólhatsz a dokinak elõre, de láttak õk már cifra dolgokat. Szülés közben alul-felül jön minden, és eszedbe sem fog jutni, hogy zavarban legyél miatta. Nekem terhességem alatt az volt a fõ gondom, hogy mi lesz, ha a beöntés után a fájások közben nem tudom normálisan kitörölni a fenekem? De akkor eszembe sem jutott a dolog, csak vagy 2 nappal késõbb, és akkor persze zavarban voltam, de õk valóban láttak már cifra dolgokat. Nyugi. Gratula a picúrhoz.
Én hánytam kétszer is, meg alul is volt probléma, de erre csak azt a választ kaptam, hogy mással is elõfordul az ilyen. Szerintem a hányás ellen nem is lehet tenni semmit. Abban a helyzetben így reagál a szervezeted is.
Sajnos én is hánytam végig, nagyon kellemetlen volt, nem csak az, hogy a hányás eleve kellemetlen, hanem összehánytam a WC-t, és láttam, hogy a takarítónõ a fenébe kíván.
Nehogy rosszul érezd már magad. Én konkrétan beszartam. És tudod mit mondtak?:Anyuka, itt ma mindennek ki kell jönni:-) Igazuk volt!:-)
Mitõl hánynál??? Nem lesz rá idõd.De akkor kérj egy hánytálat és annyi.De a hányás egy kórházban nem feltûnõ. Az az igazi szerencsés baba, aki [email protected] születik.És sem egy nagy csoda.Hiszen kórház.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor nem leszek túl feltûnõ jelenség ha így reagálnék a dolgokra.:) Kedves 76%-ban hasznos válaszokat adó válaszoló! Igazából a fájdalom hatására válaszol a szervezetem hányással.Ez lehet vajúdás alatt is, amikor még lehet "idõm" rosszul lenni.(azaz hányni.) Köszönöm a válaszokat...Megpróbálok felkészülni minden eshetõségre...:/
Én mind a két szülésem elõtt/alatt hánytam (3 ujjnyinál elkezdtem és még a kitolás elõtt is...) :( Hozták utánam a tálat, mikor már nem kelhettem fel a párom tartotta. Nem a legszebb látvány, dehát nem igen tudtam vele mit kezdeni :( Gyanítom most is így lesz--ahogy magamat ismerem...
Nekem is sikerült hánynom a vajúdás alatt, a szülésznõ épphogy odaért a vesetállal. Nem láttam rajta, hogy meglepõdött volna, vagy emiatt rossz szemmel nézett volna rám. A férjem is ott volt mellettem, de csak aggodalmat láttam rajta. Bár abban az állapotban egyáltalán nem érdekelt, hogy ki mit gondol.

Valami praktika autóban hányás ellen?

15 hós kislányom már 4x hányt az autóban. Ma is mentünk volna vásárolni és az egész reggelit kihányta. Van olyan anyuka, akinek a gyereke szintén hányós a kocsiban? Milyen praktika vált be nála, ha egyáltalán létezik ilyen? Általában kaja után várunk 1/2-1 órát, miel?tt útnak indulunk. Próbálom mondogatni neki, hogy el?re nézzen, ne oldalra, mert úgy szerintem könnyebben felkavarodik a gyomra. Mit tudnánk még tenni, hogy ne legyen ilyen? Az esetek többségében nincs hányás, csak néhány alkalommal, mit?l függhet? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: van erre gyógyszer,a Carmol csepp(bocsi azt nem tudom adható e ilyen kicsiknek de nekem beválik,én 17 évesen is hányós vagyok)

van erre gyógyszer, a Carmol csepp(bocsi azt nem tudom adható e ilyen kicsiknek de nekem beválik, én 17 évesen is hányós vagyok)
4 gyerekembõl 2 rettenetesen hányós ha utazunk, sajnos én is ilyen voltam gyerekként.Én azt vettem észre, h ha reggel indulunk, biztos, h hánynak, de késõbb, a visszaúton már nem.Enni mindenképpen kell elõtte, én még a Cocculine homeos szert szoktam adni nekik, az kicsit javít-az összes többi amit próbáltunk, nulla eredményt hozott-, jó még a hideg gyömbéres innivaló-én szoktam igazi gyömbérbõl csinálni, mert a boltiban csak aroma van-.A nagyobbiknál használ az is, ha eszeget útközben, vagy rágózik. De ezt a cseppet megnézem, köszi az ötletet.:)

Hányás ellen van valami házi praktika?

Sajnos a gyógyszertárban kapható B6, homeopátiás bogyók kil?ve-nem használnak.

Legjobb válasz: Sajnos én is a homeopátiát javasoltam volna...így legfeljebb annyi az ötletem, hogy keress fel egy homeopátiás szakorvost, mert lehet, hogy neked az alkati szeredet kellene megtalálni, és ezt õ tudja, a patikus erre kevés.

Sajnos én is a homeopátiát javasoltam volna...így legfeljebb annyi az ötletem, hogy keress fel egy homeopátiás szakorvost, mert lehet, hogy neked az alkati szeredet kellene megtalálni, és ezt õ tudja, a patikus erre kevés.
Szia! Azt tudnám javasolni, hogy egyél kétszersültet az nagyon jó savlekötö is.
sok gabonaféle reggel mielott még kisem kelnél az ágybol mindjárt rágcsálj egy kétszersultet, és persze sokban szerepet játszik a pszihika is, negondolj a hányásra...
6, 5 hetes vagyok és nagyon rosszul. Nekem azt tanácsolták, hogy egy pici édeset szopogassak, ha jön a hányinger. pl: maoam (olvados cukor), ma én is kiprobálom, remélem be fog válni, mert én is tej érzékeny vagyok és más nem segit.
nekem pont azt tanácsoltál, hogy nyalogassak egy pici sót és vegyek jó mély levegõket.

Van valami házi praktikátok hányás szag ellen?

2 éves kislányom ma összehányt mindent, többek között az ágyunkat is. Már sikáltam mindennel, de még mindig bűzlik az egész szoba a hányás szagtól.

Legjobb válasz: Ecet fertõtlenít és szagtalanít. Önts egy szórófejes flakonba és fújd be vele amit kell, vagy ecetes ronggyal dörzsöld át. A szórófejessel egyenletesebb. Igaz, ecetszag lesz, de az hamar elpárolog!

Ecet fertõtlenít és szagtalanít. Önts egy szórófejes flakonba és fújd be vele amit kell, vagy ecetes ronggyal dörzsöld át. A szórófejessel egyenletesebb. Igaz, ecetszag lesz, de az hamar elpárolog!
A szarszag remekül elnyomja a hányásszagot...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!