Találatok a következő kifejezésre: Hámlik a a kezemen és a (14 db)

Mit csináljak ha a kezeim és lábaim hámlanak?

Tiszta fehér az egész bőröm, most szivaccsal fürdök, kenem testápolóval, csak ebben a melegben az nagyon rossz.. A kezemet végighúzom a bőrömön és minden tiszta fehér bőr lesz.

Legjobb válasz: próbáld meg leradírozni. lehet ilyen termékeket a boltba is venni vagy otthon is csinálhatsz ha cukrot egy kis olívaolajjal összekevered.

próbáld meg leradírozni. lehet ilyen termékeket a boltba is venni vagy otthon is csinálhatsz ha cukrot egy kis olívaolajjal összekevered.
Radírozd le alaposan majd kend be zsírosabb testápolóval vagy használhatsz olajakat is.

15 hónapos kislányomnak nagyon száraz a keze és hámlik a bőr az ujjai végénél. Szopja az ujját. Mit kenhetek rá?

Legjobb válasz: Szia! Fürdés elõtt én Napraforgó olajjal szoktam kenni! Illetve 3-4 napig gyógyszertári popsi krémmel kentem be éjszakára, és ráhúztam egy baba kesztyût!

Szia! Fürdés elõtt én Napraforgó olajjal szoktam kenni! Illetve 3-4 napig gyógyszertári popsi krémmel kentem be éjszakára, és ráhúztam egy baba kesztyût!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!!
Mivel lenyalja, csak természetes alapanyagú dolgot tennék rá. Pl FLP-s aloe vera first-öt, vagy kék krémet, az még jobb lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, First van is itthon!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Nagyon szépen köszönöm a kiváló tippet, használt!


Nagyon hámlik két hetes kisbabám bőre. Ki van száradva a hasán és a kéz-és lábfejein. Minden fürdetés és mosakodás előtt bekenjük napraforgóolajjal a hajlatokat, de nem csak ott száraz a bőre. Mit tehetnék? Vagy elmúlik magától?

Legjobb válasz: nálunk is így volt. el fog múlni. gyógyszertári fürdetõt használj, utána szintén gyógyszertári zsíros testápolóval kend be (doki írja föl).

nálunk is így volt. el fog múlni. gyógyszertári fürdetõt használj, utána szintén gyógyszertári zsíros testápolóval kend be (doki írja föl).
Elmúlik :) Az én lányomnak is ilyen volt a böre, a doki írt fel sensitive tápszert neki. Szerintem fölösleges volt, mert nem attól múlt el, hanem magától kb. 2 hónapos korára. Ne aggódj, nem lesz baja!:)
Valószínû elmúlik majd magától is, de használj fürdetõkrémet, az is sokat segíthet vagy rendes babaolajat. Nekünk a bõrgyógyász a Libobase krémet ajánlotta, recept nélkül is kapható és már babakorban is használható. Ez nagyon jó a száraz bõrre.
Szia, nekem azt mondta a védõnõ, hogy elmúlik magától, de azért rá is segítettem. a Sanatopic testápolót ekcémás bababõrre fejlesztették ki, nálunk kb. egy hét alatt rendbehozta a problémát, azóta meg csak a gyógyszertári fürdetõkrémet és egy bio testápolót használunk.
Igen elmúlik!Természetes dolog!De fürdés után nyugodtan kend be a gyógyszertári fürdetõkrémmel, amit a doki kiírt.Meg azzal is fürdess.(kozmetikus anyuka)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Még annyit, hogy a babaolaj nem baj, mármint attól majd azért tud lélegezni a bõre, ugye? Meg ha bekenem, utána hagyjam szabadon egy kicsit a bõrét, vagy rögtön mehet rá a ruha? Akkor nem kenõdik össze és lesz neki kényelmetlen?
én fürdés elõtt bekentem gabi babaolajjal az egész testét, nem csaka hajlatokat, így nem száradt ki a bõre a víztõl.Ahol nagyon hámlott, ott fürdés után is bekentem.
Ugyanez volt a kisfiammal, mi is úgy csináltuk, hogy fürdés ELÕTT kentük gyógyszertári babaolajjal a bõrét, csak speciális, külön kutyult gyógyszertári fürdetõvel fürdettük és utána ugyancsak külön kutyult speckó testápolóval kentük az egész testét. Így is jó pár hónapig szenvedtünk vele. Végül 10 hónapos korában kiderült, hogy tejfehérje érzékeny és a bõre az általam fogyasztott tejtõl volt olyan csúnya. Mióta 100% tejmentes diétán van, azóta jött csak teljesen rendbe. Ne haragudj, nem akarlak rémítgetni, remélem, hogy nálatok szó sincs ilyesmirõl, csak én nagyon örültem volna, ha valaki annak idején felhívja erre a figyelmem, akkor kipróbáltam volna, hogy egy ideig nem eszem semmilyen tejterméket és akkor most talán nem kellene diétáznia a kisfiamnak...

Egyidejűleg jelent meg a kezemen ekcéma és hámlok is a kezemen. Ez normális?

Legjobb válasz: http://www.primavera-life.hu/Illoolajok.html Jók rá az illóolajak! Nagyon jó minöség,és az üzletben ki is keverik neked!

http://www.primavera-life.hu/Illoolajok.html Jók rá az illóolajak! Nagyon jó minöség, és az üzletben ki is keverik neked!

17 hetes kismama vagyok. A kezemen előjött az ekcéma: vörös, hámlik és apró hólyagok vannak rajta. Mivel kenhetném a kezem és a babának sem ártok vele?

Az a baj, hogy az orvosi ken?csöm kevert (azel?tt írták fel, miel?tt kismama lettem, ) így csak néha vékonyan kenegetem. Köszi

Legjobb válasz: Szia. Mindenképp menj orvoshoz, õ tudni fogja, hogy mit használhatsz terhesen.

Szia. Mindenképp menj orvoshoz, õ tudni fogja, hogy mit használhatsz terhesen.
Nézesd meg feltétlenül orvossal, nekem is téli ekcémás a kezem (babát is vártam) sok mindent kipróbáltam és a garnier piros extra száraz bõrre való kézkrémje bevált. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a kézfejemen de inkább az ujj begyeimen.
Így látatlanban nehéz, de ekcémás lehet a bõröd. Patikában, vagy bõrgyógyásznál kapsz rá célkencét, érdemes, mert tovább terjedhet...
Igen ez ekcéma
3 éves korom ota van ekcémám és egyszer se volt sebes
Nekem is pont ilyen.Ekcémának hívják.Nagyon csúnya tud lenni.Menj el bõrgyógyászhor és majd fel ír valamilyen krémet.Azzal kenegesd ha elõjön.Egyébként nekem vegyszerektõl alakul ki , egy sima sampontól is lehet.Tényleg menj el bõrgyógyászhoz õ többet tud mondani.
A kérdező hozzászólása: Tudtommal az ekcémánál kisebesedik a kéz.
Nekem nyáron van mindig tele a kezem kis pici fehéres, átlátszó hólyagokkal. A melegtõl van állítólag, ilyenkor sokat mosok kezet hidegvízzel. És utána ha kilyukad akkor hámlik. Elég zavaró, mert érdes is, szóval eléggé érezhetõ. Ha nem ekcéma, akkor lehet ilyesmi is... nem izzad sokat a kezed, mert ha pl állandóan olyan kesztyûben vagy ami nem szellõzik, akkor is lehet ilyesmi. De ezt csak én gondolom, inkább nézesd meg orvossal ha nagyon csúnya és nem múlik.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem csúnya csak ahol kilyukad a hólyag ott elkezd hámlani.de elmegyek vele orvoshoz.

Kislányom kéz-és lábujja végein nagy felületen hámlik a bőr, mitől lehet?

22 hónapos.

Legjobb válasz: Ekcémának hagzik elsõre, de én mindenképpen bõrgyógyászhoz vinném, õ személyre szabott krémet ad rá.

Ekcémának hagzik elsõre, de én mindenképpen bõrgyógyászhoz vinném, õ személyre szabott krémet ad rá.
Ha száraz is, akkor ekcéma, a kisfiam is, ha valami tejterméket fogyaszt egybõl száraz, hámló lesz az ujjai vége, ha többet fogyaszt bizony az egész kis keze leekcémásodik. Allergológián vérvétellel kiderítették, hogy mikre érzékeny, és elvileg ha kerüljük azok fogyasztását, talán kinövi.

Kislányom kéz-és lábujja végein erősen hámlik a bőr, mitől lehet?

Legjobb válasz: Mennyi idos? Azert kerdezem, mertha ujszulott, akkor teljesen normalis, amiatt van, mert azott a magzatvizben sokaig es az elso napokban, 1-2 hetben hamlani szokott. Ha idosebb, akkor passzolom.

Mennyi idos? Azert kerdezem, mertha ujszulott, akkor teljesen normalis, amiatt van, mert azott a magzatvizben sokaig es az elso napokban, 1-2 hetben hamlani szokott. Ha idosebb, akkor passzolom.
A kérdező hozzászólása: 22 hónapos.

Nagyon hámlik a bőr a kéz- és lábfejemen. Ez valami fertőzés? Mit csináljak ellen?

Legjobb válasz: Elég keveset írtál. Nem tudni minek van kitéve a bõröd és van-e más tünet is a hámláson kívül pl. viszketés, stb. A leírtakra csak annyit tudnék ajánlani hogy vegyél egy üveg ásványvizet és azzal mosogasd. Jó is, olcsó is és ha nem locsolod akkor elég sokáig.

Elég keveset írtál. Nem tudni minek van kitéve a bõröd és van-e más tünet is a hámláson kívül pl. viszketés, stb. A leírtakra csak annyit tudnék ajánlani hogy vegyél egy üveg ásványvizet és azzal mosogasd. Jó is, olcsó is és ha nem locsolod akkor elég sokáig.
Szerintem ez egy jó kis ekcéma. Én erre tapogatóznék.
A kérdező hozzászólása: Nem folyamatos, csak idõszakonként fordul elõ és nem tudom, szerintem nincs kitéve olyan tényezõknek, amelyeknek mások kezei nincsenek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!