Találatok a következő kifejezésre: Gyomorégésre a kivűl (8 db)

Mit lehet csinalni a gyomoregessel a keksz evesen kivül?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is volt. Vegyél a gyógyszertárban Renit, van külön gyomorégésre is, és lehet kismamáknak is használni. 8hetes babás

Szia. Nekem is volt. Vegyél a gyógyszertárban Renit, van külön gyomorégésre is, és lehet kismamáknak is használni. 8hetes babás
Szia, Bár undorító, de a párom nekem sodabikarbonát nyomott le a torkomon...persze vízzel higítva de majdnem elhánytam magam.A gyomorégés elmúlt :o)
Szia! A keksznél egy kicsivel jobb ha kétszersültet eszel, vagy piritos zsemlét. A legjobb az lenne, ha valaki elkészitené Neked a piritost és ha elfogyasztottad csak utána kellnél ki az ágyból. Ha erre nincs mód akkor este készits kétszersültet az ágyad mellé és azzal kezd a napod. Remélem Neked is beválik ez a módszer.
szia, én tüzet tudtam volna okádni egészen addig mig nem kezdtem el inni 3 napja a SALVUS vizet, amit gyogynövényboltba vettem.Napi 1 dl és SEMMI BAJOM !!!!! 27 hetes kismama.
Szia! Rennie-t szedj vagy hideg vanilia fagyit egyél, nekem az jött be. Üdv: 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szepen a valaszokat. 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a valaszokat
Végsõ soron szedhetsz gyógyszert is pl controloc, losec.A gyomorégés nagyon veszélyes lehet hosszú távon (felmaródás, fekély stb.), ezért szed inkább gyógyszert sok kismama.
Igyál nagyon sok vizet! Az "felhígít". (Ha nem akarsz mindenféle elõbb felsorolt gagyi szereket magadba.)

Gyomorégésre a Rennie-n kivűl mit lehet szedni terhesen?

Minden este nagyon szenvedek t?le úgy kb. egy hónapja,de a Rennie ízét már ki nem állhatom!Most 14. hétben vagyok,el fog ez múlni vagy csak rosszabbodni fog???:-(((

Legjobb válasz: Barátnõm mindhárom babánál végigszenvedte:-( Találd meg azt az ételt, amitõl jobb lesz. Egyél szárazat, vagy krumplit, vagy igyál vizet, kinek mi válik be. Lehet, a b6 is segíthet. ez sajna ilyen , a babaáldással jár.)

Barátnõm mindhárom babánál végigszenvedte:-( Találd meg azt az ételt, amitõl jobb lesz. Egyél szárazat, vagy krumplit, vagy igyál vizet, kinek mi válik be. Lehet, a b6 is segíthet. ez sajna ilyen , a babaáldással jár.)
Én vettem a dm-ben bio bulátát és bio köles golyót-olyan mint a kuki(az a rágcsi)mikor ég a gyomrom eszem egy párat és jobb lesz, de lehet ha simán egy kiskanál szódabikarbónát feloldassz egy fél deci vzbe az is beválik.Próbálgatni kell, amúgy nekem is ilyen tájt égett a gyomrom sokat és mostanában szerencsére nincs ilyen. 18hetes kismama
Nekem kicsi koromban volt sok a savam, no meg refluxom is van, de szerencsére a terhességem alatt még csak két este jött elõ.. Én anno háztartási kekszet ettem, 4-5 db. és felszívja a savat. Nem tudomterhesség esetén mennyire válik be de nem gondolnám, hogy nem használ.. :) illetve még a natúr pattogatott kukorica is felszívja (ehhez viszont kell pattogtató gép.) próbáld kerülni a savas gyümölcsöket, nekem sajna az alma is savat csinál a narancsról nem is beszélve. Valóban kísérletezni kell, remélem segíthettem. 21 hetes kismama
Szia elszomorítalak, mert ez már végigkísér szülésig, hacsak nem tudsz úgy figyelni az étkezésre, hogy ne tengjen túl a savad!Én terhességem legelejétõl így vagyok, már én is utálom a renniet, sokszor éjszaka is arra ébredek, hogy megfojt a sav! De nekem már szerencsém van, mert a 39hétben vagyok! Sok sikert és kitartást!!!!!!
Lehet íratni savcsökkentõ gyógyszert is pl.Losec, Controloc.Ezek nagyon hatásosak, de vénykötelesek. Szedhetsz Quamatel minit is, ezt recept nélkül lehet kapni. Egyébként a túl sok sav veszélyes lehet, mert felszívódási zavart okoz és nem kap a baba megfelelõ tápanyagellátást!

Május 4. én volt ovuációm. Elötte is és utánna is akcióztunk! Május 15-e körül kelle érkeznie a nemvártnak! Tüneteim a has szúrkáláson, gyomorégésen kívül nincsenek! A tesztem tegnap negatív volt! Túl korai volt még a teszt?

Legjobb válasz: Én a nemvárt utáni napon teszteltem anno pozit!Lehet,hogy korai volt a teszt,mert a gyomorégés nagyon is gyanura ad okot!!!!!!Nekem is a tüneteim között volt:)!!!!! Tesztelj hétfõn!!! A hõd,hogy áll?

Én a nemvárt utáni napon teszteltem anno pozit!Lehet, hogy korai volt a teszt, mert a gyomorégés nagyon is gyanura ad okot!!!!!!Nekem is a tüneteim között volt:) !!!!! Tesztelj hétfõn!!! A hõd, hogy áll?
Van esélyed a babára! Szerintem ha késik a mensi, utána tesztelj! A gyomorégés az pontosan mit jelent? Az milyen??? Köszönöm ha válaszoltok.
A kérdező hozzászólása: 37-röl 36.5 re csökkent :(de nekem egyébként is jóval alacsonyabb a normál hõm. Nem értem! A gyomorégésem étkezés után elviselhetetlen, egyébként egész nap érzem, haspuffadással együtt!
igen...étkezés után, bármit eszel ég a gyomrod!nekem 2 hétig tartott kb, aztán elmúlt. Az, hogy leesett a hõd...nem túl jó jel!:(
A kérdező hozzászólása: ma kellett volna érkeznie a "nemvártnak" és nem is jött. még eddig!Remélem igy is marad!Kiváncsiságból megmértem a hõmet, maradt 36, 5! Olyan nehezen telnek a napok, tudom, nemkéne ezen görcsölnöm, de nemtudok másra figyelni!:((


Reflux a gyomorégésen kívűl milyen tüneteket okoz még?

Legjobb válasz: Makacs, száraz köhögést okozhat. Ezen kívül - ahogy írták elõttem - fájdalmat, mely esetenként olyan erõs lehet, hogy akár pl. infarktusra is gondolhatnak.

Makacs, száraz köhögést okozhat. Ezen kívül - ahogy írták elõttem - fájdalmat, mely esetenként olyan erõs lehet, hogy akár pl. infarktusra is gondolhatnak.
hányinger, sok sav. és fáj a pocid:( Legjobb bnõmnek is ez van, mikor lefekszik aludni, nagoyn sokszor fáj a hasa és hányingere van Jobbulást!
A szegycsontnál fájt nekem nagyon, a sav visszaáramlott a nyelõcsövembe.Pokolian fájt, kaptam rá gyógyszert és azóta nem iszok pl.Cólát.Fél éve tünetmentes vagyok és gyógyszert se szedek már.
A kérdező hozzászólása: ok.köszi..ezek mind megvannak....háziorvoshoz mehetek ezzel?
Mehetsz, persze.
igen , utána tovább küldd gasztroenterológushoz aki megfog tükrözni !
Én nem régen voltam tükrözésen. Rettegtem tõle, de kár volt. Ha akarod, leirom.
Helló. Nekem a gyomorszájamnál fájt nagyon, a gyomrom is fájt, hasmenésem volt a sok savtól... Én is voltam tükrözésen, túl lehet élni, nem vészes... Fogsz kapni rá gyógyszert, addig meg ha lefekszel aludni, akkor kicsit polcold fel a fejed, hogy a sav ne tudjon visszajönni, ill. egyél pl.: ropit, babapiskótát és egyéb ilyeneket, amik felszívják a savat. Emellett kerüld el a savas ételeket addig is, mert csak ront a helyzeten. Jobbulást.

Nagyszámú 10mm és annál kisebb epeköveim vannak okozhatnak e a puffadáson kívül gyomorégést?

Legjobb válasz: Igen, még hányingert és hányást is. Jobb lenne minél elõbb megszabadúlnod tõlle, amíg nem jön a komolyabb probléma.

Igen, még hányingert és hányást is. Jobb lenne minél elõbb megszabadúlnod tõlle, amíg nem jön a komolyabb probléma.
Épp a kicsikkel kell vigyázni, mert elmozdulhatnak és megakadhatnak az epevezetékben.
Igen, éspedig azért, mert a patkóbélben a gyomorsavat az epével ürülõ bikarbonát közömbösíti. Ha annak lefolyása akadályozott, a sav közömbösítése sem lesz teljes. Ilyenkor persze nem a gyomor, hanem a patkóbél fáj, de ezt érzésre nem lehet elkülöníteni.
A kérdés hogy mitõl fél?
Mi miatt van félelme?
A kérdező hozzászólása: attol, hogy lát szenvedni, de nagyon bennt akar lenni velünk!!de nem akarom hogy félellemmel legyen bennt!!!miben tudok neki segiteni???
Mért, azt gondolja, hogy ultrahangozás közben szenvedsz? Ne haragudj, nagyon nem értem a szitut.
Amúgy a gyomorégés nem szenvedés.De ha a párod ennyitõl kivan, akkor ne nagyon menjen be veled a szülõszobára.
mitõl félt, hogy szendvedsz? az uh-tól? nem mondtad el neki, hogy az nem fáj?
HUH, én ezt nem értem.
Ahol én szültem, ott be sem engedték a férjeket az ultrahangra. Bár mi szerettük volna, de nem lehetett. Az elsõ terhességemnél egyedül intéztem mindent. Sajnos a 12 hetes UH -nál kiderült, hogy nem fejlõdik rendesen a magzat, és közölték, hogy meg kell ismételni az UH-ot. 13 hetesen sem lett jobb a helyzet, ezért megszakították a terhességet. Borzasztóan hiányzott, hogy nem volt ott a férjem a váróban. Egyedül kellett sírnom, összetörnöm. Mindenki mosolyogva jött ki, csak én egyedül sírva. Kegyetlen érzés. A második terhességemnél ragaszkodtam, hogy a férjem minden vizsgálatra elkisérjen. Sokkal megnyugtatóbb volt a közelsége. Nem engedték be, de sebaj, minden alkalommal készítettünk felvételt, és otthon elemezgettük ki a dolgokat. 23 hetesen már minden rendben szokott lenni, ne aggódjatok. Tudjátok, hogy fiú, vagy lány? vagy most fog majd kiderülni?

Kismamák mi vált be a gyomorégés ellen, a háztartási kekszen kivül?

Legjobb válasz: Rennie! Ha picit égett akkor segített a tej, de most már az sem!

Rennie! Ha picit égett akkor segített a tej, de most már az sem!
Nekem a víz nem használt, a Reenie-nek meg szerintem undorító íze van. DM-ben kapható Dr. Stomi pezsgõtabletta kizárólag vitaminokból áll és gyomorégésre való. Nekem 100%-ban bevált, és teljesen víz ízû.
tej, Rennie
Rennie. Én a deflatine változatot szedem, azonnal elmulasztja.
Csak a tej és a Rennie.
Gyógyszertár: Cocculine nevû homeopátiás készítmény. Kb 1000 ft, kis híján kórházba kerültem, de mióta azt szedem, semmi bajom. Nekem pl a Salvus víz is jó volt, csak képtelen voltam lenyelni, borzasztó íze van.
Nekem a tej és a Rennie vált be!
Nekem a tejrõl azt mondta egy diatetikus, hogy pillanatnyilag jó lehet a savra, viszont van egy visszahatása a gyomorban, és akkor meg savasodást okozhat.
Szintén csak a Salvus víz, pedig sok mindent próbáltam. Kegyetlen íze van, de ha behûtöd és lehúzod mint a felest, nem olyan vészes. :) 34h km
Salvus víz patikában kapható
Sziasztok! Nekem a tej nem vált be csak pillanatnyilag! De utána rosszabb volt! Viszont egy valami mindig segít, egy kávéskanál szódabikarbónát oldok fel egy kicsi vízben vagy gyümilében és azt hajtom fel gyorsan! Elég kellemetlen az íze de gyorsan segít! Próbáljátok csak ki! :) 12hetes kismami

Normális, hogy a gyomorégésen kívül nincs semmi panaszom, meg egy kis mell feszülés és gyakoribb pisilés?

5 hetes és 3 napos terhes vagyok.A lányaim születésénél ilyenkor már nagyon hánytam.Most ezen kívül nem nagyon van tünetem.Már megcsináltam 3 tesztet,de ezek szerint minden ok.Annyira hihetetlen számomra,hogy ilyen is lehet egy terhesség.Dokihoz csak az ünnepek után akarok menni,hogy még er?södjön, a lányokkal is csak 8-10 hetesen voltam.

Legjobb válasz: Szia! Én most teszteltem pozitívat, kb. hat hetes lehetek, és azok a tüneteim vannak, mint neked. Bár én csak kb. 3X hánytam életemben... Ne aggódj! A stressz nem tesz jót! Boldog babavárást!

Szia! Én most teszteltem pozitívat, kb. hat hetes lehetek, és azok a tüneteim vannak, mint neked. Bár én csak kb. 3X hánytam életemben... Ne aggódj! A stressz nem tesz jót! Boldog babavárást!
sziasztok Igen természetes, tudod, minden terhesség más és más. Lehet nem is leszel hányós... Barátnõm az elsõ terhességnél semmi baja nem volt, fia lett. A másodiknál nagyon szarul volt, hányt, állandóan össze akart esni, 16-18 hetes koráig sehova nem is tudott menni szinte, csak felügyelettel, mert annyira rosszul volt. Azt hitte végre lesz egy lány, de ez is fiú lett... Sok boldogságot nektek... Engem is meglátogathatna már az a gólya... :)
Teljesen normális. Én ikreket várok és ennél több tünetem nekem se volt/van. :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugtattatok egy kicsit.Néha már azt hiszem nem is vagyok terhes.Igaza lányok mellett ritkán van idõm magammal foglalkozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!