Találatok a következő kifejezésre: Gyessel vagy járok jobban (14 db)

Ha próba idő alatt vagy határozott szerződés alatt leszek terhes mit kapok? Gyed vagy gyes? Hogy járok jobban, mit tennétek a helyemben? Részletek lent!

4.ik éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen,éjjel-nappali 12.órás műszak,rendszertelenül.Váltani szeretnék egy könnyebb munkára!Babát szeretnénk.

Legjobb válasz: Próbaidõ alatt bármikor elkóldhetnek, ha így lesz és nem lesz aktív munkaviszonyod mikor szülsz csak gyes jár, ha határozott szerzõdésed van és lejár a szülés elött akkor is.

Próbaidõ alatt bármikor elkóldhetnek, ha így lesz és nem lesz aktív munkaviszonyod mikor szülsz csak gyes jár, ha határozott szerzõdésed van és lejár a szülés elött akkor is.
A kérdező hozzászólása: Kavarognak bennem az érzések, stresszes munkahelyem van, de szem elõtt kell tartanom a késõbbi anyagi juttatásokat! Persze csak akkor hagynám ott a jelenlegit, ha lenne biztos másik hely és persze egyik helyrõl mennék a másikra! Lehet maradnom kellene a biztos helyemen!
Próbaidõ alatt bármikor elküldhetnek, ha határozott idejû szerzõdésed van, és lejár, akkor is. Így pedig csak GYES-re lennél jogosult. Szóval én meggondolnám a váltást. Ha mondjuk most esel teherbe, akkor könnyített munkát kell, hogy adjanak, ha ilyet nem tudnak, akkor álláspénzt kell hogy fizessenek. Végsõ esetben pedig elmehetsz táppénzre.

Munkanélküli járadékban részesülök 2008 április óta, most 9 hetes terhes vagyok. Gyeddel vagy gyes-sel járok jobban?

a jövedelmem április el?tt 82000 ezer, április óta 44000ezer a járadék, 2009 január 8-ig.akkor lejár a járadék, én meg csak áprilisban szülök. jogosult leszek e gyedre? vagy végezzek el egy tanfolyamot a munkaügyi kp álltal ami 4 hónapos és a tanfolyam idelyén 69000 ft lesz a juttatás, és a munkaügyi járadékom pont a szülés után szünne igy meg. mit javasoltok ugy többet kapnék a babával itthon?

Legjobb válasz: Ha a szülés napján biztosított leszel akkor fogsz elõször terhes gyermekágyi segélyt kapni 168 napig, majd GYED-et a gyerek 2 éves koráig. A tgys-t az elmúlt év keresete alapján számolják ki, de mégegyszer hangsúlyozom, az a fontos, hogy a szülés napján biztosított legyél!!! Menj be a munkaügyi központba, biztosan segíteni fognak, hogy jól járj! Sok sikert!

Ha a szülés napján biztosított leszel akkor fogsz elõször terhes gyermekágyi segélyt kapni 168 napig, majd GYED-et a gyerek 2 éves koráig. A tgys-t az elmúlt év keresete alapján számolják ki, de mégegyszer hangsúlyozom, az a fontos, hogy a szülés napján biztosított legyél!!! Menj be a munkaügyi központba, biztosan segíteni fognak, hogy jól járj! Sok sikert!
a gyed az mindenképpen több mint a gyes, de gyed-et csak akkor kaphatsz ha biztosított vagy, ami akkor van ha pl a munkaügyitõl kapsz valami juttatást, ha nem akkor max gyes-t kaphatsz, az pedig nagyon kevés

Terhes lettem a masodik babammal, most jar le a gyedem az elozovel, mivel a hat honap tgyast egy ev gyed kovette, mivel egy evig dolgoztam csak elotte. Hogy jarok jobban? Szabikivet es 50%os tappenz, vagy csak gyest igenyelhek?

Legjobb válasz: Vagyis vegyem e ki most a szabiat, utana par het betegszabit majd tappenzt szulesig, ami december vege vagy januar eleje lenne, vagy igenyelhek most csak gyest, mert ha jol tudom a tgyas es kesobbi gyed osszegebe beleszamit mi volt elotte...

A kérdező hozzászólása: Vagyis vegyem e ki most a szabiat, utana par het betegszabit majd tappenzt szulesig, ami december vege vagy januar eleje lenne, vagy igenyelhek most csak gyest, mert ha jol tudom a tgyas es kesobbi gyed osszegebe beleszamit mi volt elotte...
Vedd ki a szabikat, majd miután az lejárt menj táppénzre szülésig, gyest nem ajánlom, elég macerás az ügyintézés is, majd a lemondása. Plusz szerintem a táppénz összegben több, mint a gyes. Gondolom nem mindegy, hogy míg megszülsz, addig mennyi pénzt kapsz egy hónapban. Munkáltatódnak írásban jelentsd be, hogy terhes vagy!
Szabi és táppénz mindenképpen! Gyesben ne is gondolkodj, az a legrosszabb anyagilag a gyes idejére is, és ha legalább 180 napig gyesen vagy akkor utána már csak minimálbér után kapnád a tgyás-t és a gyed-et is, így meg a szerzõdés szerinti béred lesz az alap (de max. a minimálbér kétszerese).
A kérdező hozzászólása: Oke koszi. Azt tudjatok hogy kell vissza, enni? Kozalkalmazott vagyok, felhivom a munkaugyist es rogton kozlom h terhes vagyok es vissza, ennek dolgozni de elotte szabit kivennem?
Mindenképpen írásban közöld, hogy terhes vagy, csak így vagy védve. Ha írásban nem közlöd, csak szóban, akkor a szabi alatt simán kirúghat és nem tudod bizonyítani, hogy jelezted a terhességed, tehát írásban mindenképp!!


Gyessel vagy gyeddel járok jobban?

Sziasztok! 15 hetes terhes vagyok, most voltam negyedéves nappali tagozatos egyetemen. Nem hagytam ki egy félévet sem, négy éve folyamatosan csinálom, és a következ? félévem is aktív. Decemberre várom a babát. Úgy hallottam, hogy ezután is jár a gyed, csak azt nem tudom, hogy mennyi... szóval, hogy jobban megéri-e, mintha a gyest választom.

Legjobb válasz: szia, Nem igazán van igaza az elõttem szólónak. El lehet dönteni, hogy GYES-t, vagy GYED-et szeretnél kapni. Nyilván akinek munkaviszonya volt, és viszonylag magas volt a bejelentett jövedelme, az a GYED-et fogja választan. Azt választod, amelyik többre jön ki. Az egyetemi tanulmányaid nem tudom mennyire számítana, mert a gyed-et jövedelembõl számítják, az elõzõ évi jövedelmed 75%-a naptári napokra lebontva. A gyes meg egy fix összeg, mindenkinek ugyan annyi , nem tom pontosan, mert én gyed-en vagyok, de valami igen kemény 25 eft körül van.

szia, Nem igazán van igaza az elõttem szólónak. El lehet dönteni, hogy GYES-t, vagy GYED-et szeretnél kapni. Nyilván akinek munkaviszonya volt, és viszonylag magas volt a bejelentett jövedelme, az a GYED-et fogja választan. Azt választod, amelyik többre jön ki. Az egyetemi tanulmányaid nem tudom mennyire számítana, mert a gyed-et jövedelembõl számítják, az elõzõ évi jövedelmed 75%-a naptári napokra lebontva. A gyes meg egy fix összeg, mindenkinek ugyan annyi , nem tom pontosan, mert én gyed-en vagyok, de valami igen kemény 25 eft körül van.
Ne haragudj, de nem értem a kérdést. A gyes és a gyed között nem lehet választani, hogy melyiket kapd meg. Hasznos oldal, amin utána tudsz olvasni ezeknek: http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/44-alanyi-jogon-ja..
A kérdező hozzászólása: Második válaszolónak: igen, én is úgy tudom, mint te, hogy lehet választani, sajnos az a gyanúm, hogy nálam inkább a gyes lesz a nyerõ. Azért reménykedek, hogy nekünk is számít valamit a hallgatói jogviszony:) , mert a gyes nem túl sok... persze mindenképpen több a semminél.
Második válaszoló vagyok: Sajna nem tudom, hogy nálad mit vennének alapul a gyad-hez, de gyanítom, hogy a mindenkori minimálbért. Hát abból nem sokat kapnál havonta az tuti, még pelusra is kevés lenne. De az anyasági támogatás neked is jár, azt a kincstárban kell igényelni és több mint 50.000, - egyszeri támogatás, ugyanott kell beadni a családi pótlék igénylést is az most 12.200.-
Szia! Érdekelne, hogy végül hogyan oldódott meg a dolog. Én is hasonló cipõben járok!

Melyikkel járok jobban? A gyed-del, vagy a gyes-sel? Mennyik ezek most?

Legjobb válasz: Szia! A gyes mindenkinek jár, ez havi bruttó 28500 Ft, nettó 25700 Ft. A gyed-nek feltétele van (min. 180 nap biztosítási idõ, melynek az igényléskor élõnek kell lennie). Az összege az igénylést megelõzõ naptári évben elélt jövedelem 70%-a, max. bruttó 100.100 Ft (nettó 84eFt).

Szia! A gyes mindenkinek jár, ez havi bruttó 28500 Ft, nettó 25700 Ft. A gyed-nek feltétele van (min. 180 nap biztosítási idõ, melynek az igényléskor élõnek kell lennie). Az összege az igénylést megelõzõ naptári évben elélt jövedelem 70%-a, max. bruttó 100.100 Ft (nettó 84eFt).
A gyes alanyi jogon jár, bruttó összege 28.500, - Ft. A tgyás illetve a gyed munkaviszonyhoz kötött ellátás. Összege a jogosultság évét megelõzõ év átlagkeresetétõl függ. A fentiekbõl következik, hogy a gyed összege a több. (kivéve ha valaki 4 órában a minimálbér feléért van bejelentve, mert akkor a gyes a több)

Gyes mellett 4órás bejelentett munka lehet? Hog járnék jobban ha be lennék 4órára jelentve, vagy ha nem is lennék bejelentve?

Legjobb válasz: A gyes szempontjából teljesen mindegy, hogy be vagy-e jelentve vagy sem. De ha bejelent a munkáltatód, nehogy azt mondd, hogy ne jelentsen be!:-)

A gyes szempontjából teljesen mindegy, hogy be vagy-e jelentve vagy sem. De ha bejelent a munkáltatód, nehogy azt mondd, hogy ne jelentsen be!:-)

Gyes vagy Táppénz? Hogyan járok jobban?

Jelenleg Gyeden vagyon első gyermekemmel aki június végén tölti be a 2 évet.Kistesòt szeretnének ezért nem akarok visszamenni dolgozni! Tud nekem vki segiteni hogyan jàrok jobban, ha gyedről elmegyek tàppénzre vagy ha Gyesre amig nem esek teherbe?

Legjobb válasz: Amíg nem esel teherbe nem tudsz táppénzre menni (legalábbis nem tudom, milyen indokkal lehetnél). Így marad a GYES. Ha ebben a hónapban összejön a baba, akkor pedig szerintem vedd ki a szabijaidat és utána táppénz.

Amíg nem esel teherbe nem tudsz táppénzre menni (legalábbis nem tudom, milyen indokkal lehetnél). Így marad a GYES. Ha ebben a hónapban összejön a baba, akkor pedig szerintem vedd ki a szabijaidat és utána táppénz.
A kérdező hozzászólása: 1 hónapja megmûtöttek méhen kívüli terhességgel...még 1 hónap pihenés és kezdjük az inszeminációt.Gondoltam ezzel elmehetek táppénzre...
Ezt nem írtad. Sajnálom. A háziorvos felvehet táppénzre, de más indokkal. Az inszemináció alatt védve vagy az elbocsátás ellen a munka törvénykönyve szerint, de nem tudom, hogy a táppénzt hogy és mikortól veheted igénybe. Szerintem elõtte 1 hónappal biztos nem.
Én elmennék gyesre amíg össze nem jön a kicsi utána kivenném a felgyûlt szabikat és utána táppénz. Gyesen ne legyél 6 hónapig mert lerontja az átlagod...

Gyessel kapcsolatos. Jelenleg gyesen vagyok az első gyermekemmel, május végén érkezik a kistesó! Hogy járok jobban anyagilag?

ha most jan.1-t?l kiveszem a szabikat,utánna elmegyek betegállományba és azután a szül szabit igényelem.hogy számolják ilyenkor ki,hogy mennyi tgyást,gyedet kapok?mert ha most kivenném a szabikat a béremet is emelnék.számitana valamit?köszönöm.

Legjobb válasz: Már hiába veszel ki bármit :(, a 2010-es év alapján számolják a tgyást, gyedet. Gondolom ott sem volt meg a 180 ledolgozott nap. :(

Már hiába veszel ki bármit :(, a 2010-es év alapján számolják a tgyást, gyedet. Gondolom ott sem volt meg a 180 ledolgozott nap. :(

Szeptemberig GYES-en vagyok a kisfiammal, a 2. baba októberben érkezik. Menjek el most táppénzre? Hogy járok jobban? Mi után számítják a juttatásokat és kb. mennyire számíthatok? Köszönöm: Lya

Legjobb válasz: Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.

Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.
Én úgy tudom, hogy ha több ellátásra is jogosult vagy, akkor a kedvezõbbet választhatod. Ha munkaviszonyban állsz valahol, és igényeled a táppénzt, akkor annak vagy ugyan az lesz az alapja, mint a tgyásnak és a gyednek, vagy a minimálbér figyelembevételével állapítják meg. Én így tudom.
Szóval akkor még munkaviszonyban vagy, ugye? Ha szeptemberbig jár le a GYES-ed, akkor után menj szabadságra. 3 év alatt szerintem 1-1, 5 fél hónap szabadságod simán összegyûlt. Nézd meg a bérpapírodon, vagy telefonálj be a munkahelyedre, hogy mennyi szabid van most, és úgy számolj vele, hogy ugye 5 nap szabadság, 2 nap szabadnap, szóval ha mondjuk van 15 nap szabadságod, az 3 hét. Ezt most csak példának mondtam, ennél szerintem több kell hogy legyen.
A szülés várhetó idõpontja elõtt negyedik héttõl már lehet Tgyást kérni, de a szabadsággal is jól jársz, ha el tudod intézni. A Tégyás és a Gyed alapja a mindenkori minimálmér kétszerese, de ha az eredeti fizetésed ennél kevesebb volt, akkor azt veszik megint figyelembe. Akkor kb annyit kapsz, mint az elsõ babánál.

Hol lehet érdeklődni, hogy mivel járok jobban, ami a tgyás-t, a gyed-et, meg a gyes-t illeti? Egyáltalán mire vagyok jogosult, mit mikor tudok igénybe venni? Itt személyes eligazításra gondolok. Apeh? Tb?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár:családi potlék,egyszeri anysági támogatás.Ezt születés után intézheted a magyar államkincstárnál.www.allamkincstar.gov.huSzülés után leszel tgyás-on,majd gyeden.Ezek felõl érdeklödj a munkahelyeden vagy a védõnõdnél.Nekünk a szülõfelkészitõn is elmondták.

Alanyi jogon jár:családi potlék, egyszeri anysági támogatás.Ezt születés után intézheted a magyar államkincstárnál.www.allamkincstar.gov.huSzülés után leszel tgyás-on, majd gyeden.Ezek felõl érdeklödj a munkahelyeden vagy a védõnõdnél.Nekünk a szülõfelkészitõn is elmondták.
TB, és Magyar államkincstár.
A kérdező hozzászólása: Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!