Találatok a következő kifejezésre: Gyes-t és anyaságit (7 db)

Gyes-t és Egyszeri anyaságit hol kell intézni?

Helyi önkormányzat? Nem volt munkahelyem a terhesség alatt és el?tt se

Legjobb válasz: A Magyar Állam Kincstárnál kell ezeket intézni. Ezek úgy tudom alanyi jogon járnak, nem munkahely függvénye.

A Magyar Állam Kincstárnál kell ezeket intézni. Ezek úgy tudom alanyi jogon járnak, nem munkahely függvénye.
Szerintem a TB-nél kell intézni, az Államkincstár csak a közszférában dolgozók tb ügyeit intézi. De valóban mindkettõ alanyi jogon jár, az anyaságihoz van szükség 4 terhesgondozáson történõ megjelenésre.
Az egyszeri anyaságit tuti, hogy a Magyar Államkincstárnál kell(most csináltattam meg), de ha jól tudom akkor a Gyest is. De ebben nem vagyok teljesen biztos.
Szia! Itt mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban! http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/egyszeri_anyasagi..
Mivel a fentiek bizonytalanok, íme a válasz: Az anyasági támogatás és a GYES is alanyi jogon jár, nem kell hozzá biztosítási jogviszony, EZÉRT A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁRNÁL kell intézni!
Nem tudom mi neked a bizonytalan egy linkben, ahol egy olyan cikket talál, ami pontos választ ad a kérdéseire!?

Az igénylést követően hány napon belül kapom meg a GYES-t illetve családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást?

36 hetes kismama vagyok és els? babámat várom. Az érdekelne , hogy miután megszületik a kislányom és beadom az igénylést a fent írt támogatásokra kb. mennyi id? múlva kapom azokat kézhez ?

Legjobb válasz: Az 1x-i anyaságit 2 hét múlva kaptam meg, a családit és a gyest egyszerre, egy hónap múlva, a következõ hónap elején kaptam, számlára. Ha postán kéred, akkor azt kb 10.-e körül viszik szét.

Az 1x-i anyaságit 2 hét múlva kaptam meg, a családit és a gyest egyszerre, egy hónap múlva, a következõ hónap elején kaptam, számlára. Ha postán kéred, akkor azt kb 10.-e körül viszik szét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Az egyszeri anyaságit pont ma kaptam meg. Múlthéten hétfõn adtam fel a papírokat. A gyest családit még nem kaptammeg.

Az egyszeri anyaságit honnan kell igényelni és a gyed és gyes-t ha dolgoztam akkor a munkáltató rendezi?

Legjobb válasz: Az anyaságit ha a munkáltatód kifizetõhely, akkor õk intézik,ha nem akkor a területileg illetékes Magyar Államkincstár, de ezt érdeklõdd meg védõnõdnél pontosan.A GYEDet,és GYESta Magyar Államkincstár,ill ez is olyan hogy a védõnõdnél szerezd be a pontos infókat majd.

Az anyaságit ha a munkáltatód kifizetõhely, akkor õk intézik, ha nem akkor a területileg illetékes Magyar Államkincstár, de ezt érdeklõdd meg védõnõdnél pontosan.A GYEDet, és GYESta Magyar Államkincstár, ill ez is olyan hogy a védõnõdnél szerezd be a pontos infókat majd.
Így utólag visszaolvasva egy kicsit bonyolultan fogalmaztam, a http://www.origo.hun utánanézhetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi széppen
úgy érti sztem, hogy ha a munkáltatód tb-kifizetõhely, akkor ott kell igényelni a munkahelyeden...
Szia! Januártól csak a közalkalmazottak cégeinél van családtámogatási kifizetõ hely.A munkáltatódhoz kell beadni a TGYÁS igényt(szülési szabi)Az Államkincstárhoz pedig:családi, anyasági.Miután lejár a TGYÁS azután igényelheted meg a GYED-et az MÁK-tól.


1-másfél hét.
A kérdező hozzászólása: Èrtem.... Arról esetleg tudnál valamit, hogy a párom számlaszámát is megadhatom???
Ha van ismerõsöd akkor kb 2hét alatt meg van.
Mi 3 hétre rá kaptunk anyaságit, gyes kb 5 hét volt. Mivvel a baba taj kártyáját meg kell várni, így nem ment hamarabb.
Engem is érdekelne, az egy-két tipp.. Nagyon! :)
Beadástól számítva pont egy hét alatt jött meg .
A kérdező hozzászólása: Szia Utolsó! Pesti vagyok:-) Éspedig?
Én magamnak intéztem személyesen, úgy gyorsabb. Jah, és ha Budapesti vagy akkor van egy két tippem, h hol tudod gyorsabban lezavarni az ügyintézést.
12.23 vagyok. Még annyi hogy én nem postán adtam fel hanem bevittem a mákhoz és számlára kértem. Postán lassabb.
aug.28-án szültem, szept. 5-én adtam fel a papírokat...elõször novemberben kaptam pénzt, miután felhívtam a MÁK-ot, hogy mi van már...állítólag rendszerhiba miatt nem jött .... Ja! nem csak a picire nem kaptam meg a családit pl., hanem a 3 nagyra sem!!!!!
a t-gyát én a cégemtõl kaptam. a köv. fizetés napon utalták is. ami kb. két hét volta apapírok leadása után. a családi egy hónap, meg a terhességi gyermekágyis s. is.
A kérdező hozzászólása: Ez jó:-))) Ismerõsöm nincsen...de lesz egy kis szaros-pisis kukacos babám:-))
Szia! Szóval Budapesten a XI.-kerületben van Államkincstár és Oep kirendeltség is, ott pedig alig van ember aki ügyintéz, ezért kb 10 perc alatt el lehet intézni a dolgokat. Az államkincstár a Bartók Béla úton, az Oep pedig a Fejér Lipót utcában van. Neten rá tudtok keresni...

Az egyszeri anyasági támogatást és a gyes-t szülés előtt vagy után kell igényelni?

És hol?

Legjobb válasz: Szülés után! A területileg illetékes MÁK-nál. A honlapjukon megtalálod a nyomtarványokat hozzá, és a kitöltési útmutatót hozzá. 3 hónapos kisfiú anyukája

Szülés után! A területileg illetékes MÁK-nál. A honlapjukon megtalálod a nyomtarványokat hozzá, és a kitöltési útmutatót hozzá. 3 hónapos kisfiú anyukája
És igen, kérheted átutalással, úgy elöbb megkapod.
A kérdező hozzászólása: Ja és ezeket lehet kérni átutalással?
A kérdező hozzászólása: mind a kettõt?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
minden támogatást csak szülés után tudsz igényelni, mert kell a baba taj-száma. a nyomtatványoket érdemes elõre beszerezni.
Szia! Az anyasági támogatást szülés után. Ha nem voltál biztosított, lehet hogy csak szülés után, de ha az voltál, akkor a szülési szabit(TGYÁS) már megkezdheted 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt, a munkáltatóhoz kell vinni egy orvosi igazolást, hogy mkor fogsz szülni, és õk intézik. 168 napig jár, utána a GYED. 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: biztosított voltam, csak tavaly annyira szemét módom jelentettek be, hogy még jobban megéri gyes-t egényelni. 4órára voltam 35ezer forinta:((((((
Ha nem dolgoztál még, akkor csak gyest és családit kaphatsz minden hónapban. Férjed meg igényelheti a családi adókedvezményt.
Utolsó: a nagyszülõk NEM igényelhetnek gyedet. MÉg gyest sem a kicsi 1 éves koráig.
a TGYÁS a kiesett jövedelmet pótolja. Neked nem jár. A párod sem igényelheti, majd max a GYED-et. De GYED-et már a nagyszülõk is, ha el akarsz menni dolgozni.
Nem, ha nem dolgoztál soha, nem vagy jogosult tgyásra. A férjed sem igényelheti, mert õ meg nem mehet tgyásra. GYedre mehet, de csak 168 nap múlva. És nem is túl jó ötlet, mert ha õ gyeden van, akkor kiesik a fizetése, te meg nem kapsz semmit.
A kérdező hozzászólása: A Gyedrõl tudtam, hogy így megy, csak a Tgyás-ba nem voltam túl informált. Hiába nézek a neten utána. Össze-vissza írnak róla
A kérdező hozzászólása: Az adókedvezményt már terhesen megigényeltük. Most is meg kellett csak kellettek a lányom papírjai. Köszönöm szépen a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!