Találatok a következő kifejezésre: Gyes vagy alatt akkor is költségtérítési (1 db)

Gyes vagy Gyed alatt akkor is költségtérítési mentességet kapok, ha már a max államilag finanszírozott féléveim elfogytak?

Fels?oktatásban lehallgattam már 10 félévet, és még 1 félévem lenne vissza, de ez már költségtérítéses lenne. Ha babám lenne, el tudnám végezni az utolsó félévemet államilag finanszírozottan?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ezt már megszûntették. Én amikor megyek egyetemre, akkor abban az évben még GYES-en leszek, de azt mondták, hogy csak akkor lesz ingyen, ha államilag finanszírozottra vesznek fel, nem ingyenes már amúgy a GYED-en/GYES-en lévõknek.

Én úgy tudom, hogy ezt már megszûntették. Én amikor megyek egyetemre, akkor abban az évben még GYES-en leszek, de azt mondták, hogy csak akkor lesz ingyen, ha államilag finanszírozottra vesznek fel, nem ingyenes már amúgy a GYED-en/GYES-en lévõknek.
A TO-n nem mondtak semmit? Ez engem is érdekelne.
Szerintem sajna ki kell fizesd az utolsó féléved. Ugyan is amikor én kezdtem a fõsulit GYED-en 2004-ben utána a 2006/2007-es szeptemberi szemesztertõl törölték el a tandíj mentességet. Most már ha tanulni akarsz felsõoktatásban kismamaként akkor kapsz 8 plusz pontot a felvételin. Ennyi. De azért kérdezz rá a TO-n, hogy lehet-e méltányosságból állami keretet kérni, vagy milyen lehetõségeid vannak, hogy ha más nem olcsóbb legyen.
Ha 2006 decembere elõtt már hallgató volt, akkor tandíjmentes lehet. De elég bonyolult a dolog, kérdés a 10 félév is... TO-n megmondják. De szeptemberig szülsz egy babát? Mert azt hiszem, hogy addigra már gyeden vagy gyesen kéne lenni.
Nem elég 2006 elõtt hallgatónak lenni, már akkor GYES-en is kell lenni. Máskülönben kell fizetni. Én 2005-ben kezdtem költségtérítéseként, 2007-ben született meg a lányom, így kell fizetnem.
Szemetek ezek...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki nemtudja hogy mikor lesz nyílt nap a Balásházy János mezőgazdasági szakközépiskolában, Pallagon?

1

Tudnátok valamilyen módszert vagy gyógynövényegeket ajánlani amivel tudom a koncentráló képességemet?

Most az ősszel előrehozott érettségit szeretnék tenni földrajzból,de a tanulással egy kicsit lemaradtam és az a baj hogy 1-1,5 órán túl nem tudok tovább koncentrálni.Valamilyen módszerek vagy gyógynövények amivel ez növelni tudnám vagy tippek hogy hogy érdemes földrajzot tanulni?

2

Egyetemmel kapcsolatos kérdés? Hogy is van ez?

Szóval Orvosin az alapképzés 6 év... utána hány év a szakosodás? Pl. sebésznek, kardiológusnak?
És ha megvan a szakvizsga utána még 24 hónap rezidens képzés?

2

Mikor és hogyan érvényesült a hatalommegosztás elve a francia forradalom idején?

Előre is köszönöm a választ!

1

9. -ben hány db felülést kell csinálni?

A tesis felmérésen hány db-tól adják meg az 5-öst?

2

Melyik főiskolára/szakra könnyű bekerülni, 38 évesen, 3-as érettségivel?

6

Első éves orvosisok (főleg SOTE), mely könyveket kellett megvennetek?

12

A Rendőrtiszti főiskolán az alkalmasságin mennyi a max pont és mennyit lehet hibázni vagy minimum amit hibázhatok? ! :-|

2

Szakdolgozat készítése, de hogyan is kellene?

Középiskolás tanulók életmódjáról írom a szakdolgozatomat, és nem igazán tudom hogy hogyan építsem fel, ha bárkinek van bármi segítsége kulcsszavakat adhat a könnyebb kereséshez öleteket, korábbi szakdolgozatok eredményeit, vagy olyan oldalt ami használható témakörökre bontott vázlatot..vagyis bármi használhatót azt megköszönném. A konzulensemhez nincs képem már menni mert voltam vagy 5x sok használhatót nem mondott meg szerintem már nem is igazán kíváncsi részeredményekre csak a közel kész dokumentumomra. Képeket táblázatokat idézeteket tegyek-e bele, illetve milyen síkon kellene elindulnom, kérdőívet töltettem a 9. osztályban, de így utólag átgondolva lehet hogy kicsit hiányos lett.

3

Ingyen tankönyv évismétlőknek is jár?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!