Találatok a következő kifejezésre: Gyes vagy alatt akkor is költségtérítési (1 db)

Gyes vagy Gyed alatt akkor is költségtérítési mentességet kapok, ha már a max államilag finanszírozott féléveim elfogytak?

Fels?oktatásban lehallgattam már 10 félévet, és még 1 félévem lenne vissza, de ez már költségtérítéses lenne. Ha babám lenne, el tudnám végezni az utolsó félévemet államilag finanszírozottan?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ezt már megszûntették. Én amikor megyek egyetemre, akkor abban az évben még GYES-en leszek, de azt mondták, hogy csak akkor lesz ingyen, ha államilag finanszírozottra vesznek fel, nem ingyenes már amúgy a GYED-en/GYES-en lévõknek.

Én úgy tudom, hogy ezt már megszûntették. Én amikor megyek egyetemre, akkor abban az évben még GYES-en leszek, de azt mondták, hogy csak akkor lesz ingyen, ha államilag finanszírozottra vesznek fel, nem ingyenes már amúgy a GYED-en/GYES-en lévõknek.
A TO-n nem mondtak semmit? Ez engem is érdekelne.
Szerintem sajna ki kell fizesd az utolsó féléved. Ugyan is amikor én kezdtem a fõsulit GYED-en 2004-ben utána a 2006/2007-es szeptemberi szemesztertõl törölték el a tandíj mentességet. Most már ha tanulni akarsz felsõoktatásban kismamaként akkor kapsz 8 plusz pontot a felvételin. Ennyi. De azért kérdezz rá a TO-n, hogy lehet-e méltányosságból állami keretet kérni, vagy milyen lehetõségeid vannak, hogy ha más nem olcsóbb legyen.
Ha 2006 decembere elõtt már hallgató volt, akkor tandíjmentes lehet. De elég bonyolult a dolog, kérdés a 10 félév is... TO-n megmondják. De szeptemberig szülsz egy babát? Mert azt hiszem, hogy addigra már gyeden vagy gyesen kéne lenni.
Nem elég 2006 elõtt hallgatónak lenni, már akkor GYES-en is kell lenni. Máskülönben kell fizetni. Én 2005-ben kezdtem költségtérítéseként, 2007-ben született meg a lányom, így kell fizetnem.
Szemetek ezek...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy utaljak a szeptemberi osztondijat? Szte jgypk

Az lenne a kerdesem, hogy oktoberben utaljak a szeptemberi es az oktoberi osztondijat is? Tehat egyszerre? Vagy ez hogy mukodik? Koszonom!

0

Bács megyében melyik intézményekben lehet emelt szintű érettségi vizsgát tenni?

Szeretnék magyar és történelemből szintemelő érettségit tenni, de nem találom a neten, hogy melyik város/intézményben van erre lehetőségem.

0

Felvételi pontos menete? Valaki leírná lépésről lépésre a felvételi folyamatát?

1

Szerintetek mi legyen a cím? És melyik lenne a legideálisabb Nemzeti Park? Vélemények?

A szakdolgozat témám:
Az ökoturizmus vizsgálata egy magyar Nemzeti Parkban vagy Tájvédelmi Körzetben
L/22

1

Magántanulónak milyen összegű családi pótlék jár?

2

Túlvállaltam magam az egyetemen. Mit tegyek?

Előre leszögezném, hogy nem "büfészakra járok", sok a ZH és a vizsga, gyakorlat, a beugrós labor és az otthoni hosszabb házi feladatok.
Mivel ez az utolsó államilag támogatott félévem, szeretnék végezni, így 8 tantárgyat vettem fel, amiből a következő 10 hétben 25 ZH-t írok, 8 házim van, emellett a szakdolgozatom is írom.
Reggel 6-kor kelek, utána tanulok egy kicsit még az első óra előtt, majd bemegyek az órákra (ha lyukas órám van, akkor tanulok/szakdolgozatot írok), egészen este 10-ig. Kb egész nap 1 óra szabadidőm van, ekkor eszek, s közben TV-zek, olvasok, netezek. Úgy érzem nem bírom tovább, túl sok ez így, mert még így sem végzek semmivel. Nem bírom tovább, kikészültem. Mit tegyek?

4

28 óra van a nyakamban és nem tudom őket igazolni. Mit tegyek?

Két héttel ezelőtt logtam három napot plussz ma egyet. Az oko,m megvan a logasokra,de úgysem értené itt meg senki. Felvidéki vagyok 2. Osztályos szakközépiskolás.

3

Esti suli mellett be lehet jelentkezni a munkaügyibe munkanélkülire?

3

Casio fx-350ES pluss segítség?

Máma vásároltam a gépet de nem értek hozzá. Eddig egy sorosom volt és azt vágtam,de ezt nem.Egyszerűen nem megy és félek hogy rosszat vettem, érettségire kell,tehát az egész középiskolás matek kell majd,és nemtudom ki lehet e ezzel számolni majd. Ugyanis pl: 289-134.2 akkor 774/2 kapok és nemtudom mi ért, sőt még gyököt sem tudok vonni. Megoldás valami? És amugy ez jó érettségire,tehát ezzel ki lehet majd számolni bár mit?

2

Ki mit gondol a suliról?

sziasztok! akárki aki általánosba jár az irja meg akár privátban akár válaszban hogy mit gondol a suliról, de kérlek irjátok meg melyik sulira gondoltok!!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!