Találatok a következő kifejezésre: Gyermekeimnek 2 új (18 db)

Sajnos nem tudok pontos választ, de a gyerekvállalás rovatban többre menne a kérdéssel!
Ha a munkáltató engedélyezi, akkor a gyermek 3 éves koráig van erre lehetõség.

Nyár közeledtével mennyi ruhával készülsz 2-3 éves gyermekednek, mennyi új pólót, nadrágot veszel?

Legjobb válasz: Én folyamatosan vásárolok, mindig azt, ami éppen kell. A fiam 3 éves múlt, és rengetegszer kell átöltöztetnem, mivel imádja összekoszolni magát. :) Gumicsizmát pl. most vettem neki elõször, mert sokat esik az esõ, és imád tócsában ugrálni, a barátaival együtt. Eddig nem volt neki. Pólóból van 4 játszós, meg 3 utcai, van sok halásznadrágja, kb. 6-7, hosszú, vékony nadrágja 2, úszónadrágja 3 (plusz 2 strandnadrág, ami hosszabb), hosszú pólója 3, baseballsapkája is 3. Van strandpapucsa (a belebújós, ami most divat), 2 szandálja (egy utcai, egy játszós) és vékony sportcipõi, szintén egy utcai, egy játszós. Valamint vászoncipõje is, azt mindenhová ráadom, és gépben mosom, ha elkoszolódik. Ha valamire szükség van, azt megveszem neki, de elõre nem szeretek vásárolni, mert akkor sok ruhát úgy nõ ki, hogy szinte rá se adom...

Én folyamatosan vásárolok, mindig azt, ami éppen kell. A fiam 3 éves múlt, és rengetegszer kell átöltöztetnem, mivel imádja összekoszolni magát. :) Gumicsizmát pl. most vettem neki elõször, mert sokat esik az esõ, és imád tócsában ugrálni, a barátaival együtt. Eddig nem volt neki. Pólóból van 4 játszós, meg 3 utcai, van sok halásznadrágja, kb. 6-7, hosszú, vékony nadrágja 2, úszónadrágja 3 (plusz 2 strandnadrág, ami hosszabb), hosszú pólója 3, baseballsapkája is 3. Van strandpapucsa (a belebújós, ami most divat), 2 szandálja (egy utcai, egy játszós) és vékony sportcipõi, szintén egy utcai, egy játszós. Valamint vászoncipõje is, azt mindenhová ráadom, és gépben mosom, ha elkoszolódik. Ha valamire szükség van, azt megveszem neki, de elõre nem szeretek vásárolni, mert akkor sok ruhát úgy nõ ki, hogy szinte rá se adom...
Már elõre megvettem mindent. kislány 8 kisruha 2 farmernadrág 6 kisnadrág 5 kisszoknya 10 felsõ r. újjú 3 h. újjú felsõ kardigán sapka fejkendõ cipõ és két szandál egy sportosabb egy csini. pólóing 5 db van
Igaz még csak 15 hónapos, de leírom miket vettem neki eddig. Nadrág: farmer 3db, kantáros vékony 2 db Rövidnadrág: farmer 2 db, pamut 6 db, egybe részes pamut: 2db Póló hu: 6 db, ru: 6 db, ujjatlan: 6 db Kardigán: 3 db Szoknya: farmer 1db Ruha: kord: 3 db, farmer 1db, pamut 3 db Zokni: 10 pár Cipõ: szandál 2 db, zárt 2 db Sapka: 2 simléderes, 2 vékonyabb
Szia! 2, 5 éves kislányom van. Bölcsibe jár. Nyárra van 6 póló, 5 rövidnadrág, 1 szoknya, 2 vászon sapka, 1 pár szandál. A bölcsiben van egy benti szandálja is. A mostani átmeneti ruhák, hosszú pólók, tréningnadrágok még jók nyáron is. Van egy vékonyabb széldzsekije ami kapucnis, esõben azt hordjuk. Nyárra szerintem nem kell sok ruha, lehet kicsit gyakrabban mosni, hamar száradnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket:)

Azok a leendő anyukák akik majd az "új gyes rendszerre" szülnek, hogyan oldják majd meg a gyermek 2 és 3 éves kora közötti időt, ha a bölcsödék tömve vannak?

És nincs segítség a családban sem a gyerekmeg?rzésre?

Legjobb válasz: én nem megyekj dolgozni egynlõre , ez miatt meg fõleg nem,nincs kire hagyjam amúgy is szülni akarok 2. babát is mire 3 éves lessz.

én nem megyekj dolgozni egynlõre , ez miatt meg fõleg nem, nincs kire hagyjam amúgy is szülni akarok 2. babát is mire 3 éves lessz.
Hát bölcsi azt hiszem, bár én nagyon szerencsés helyzetben vagyok , mert távmunkában dolgoztam, így anyukám azt mondta, hogy abban az egy évben 2-3 éves kora között elvállalja napi 4 órában majd a babót, amíg én otthon dolgozom és kb. annyit kapok majd mintha gyeden lenék forintban...ez így nem lenne rossz, persze a munkáltatótól is függ majd a dolog.Jövõ õsszre szeretnénk a 2. babót.
Biztos, hogy nem adom be sehova a gyerekemet 3 éves korig!!! Szerencsére megtehetjük, hogy otthon maradok vele is 3 évig, mint az elsõvel. Nem azt mondom, hogy könnyû lesz anyagilag, mert nem állunk azért annyira jól, de kicsit szûkebbre vesszük a nadrágszíjat:) .


Szerintem nem.
ha ez egy fórumszerûen kialakított php portál lenne akkor megkérdezném tõled, hogy mi a b**** f****** akarsz új keresztszülõt választani? elhunyt a régi? akkor ennyi. sokaknak meghal a keresztanyjuk-kereszapjuk mégse választanak újat. összevesztél a régivel? sajnálatos de ez nem indok arra sehol, hogy újat válassz. mellesleg a keresztelkedésnél a keresztszülõk csak másodlagos illetve harmadlagos dolgok. ott a személynek Krisztushoz való elkötelezetségének a megelõzése az elsõdleges dolog, a bibliában sehol nem szerepel, hogy kellenek keresztszülõk a keresztelkedéshez. ebbõl kifolyólag mivel ez egy rituálé és semmi követelés illetve elvárás nem származik a keresztelésbõl teljesen feleslegesnek tartja mindenki az új keresztszülõ választást rajtad kívül! ismét csak egy értékes kérdés! szívesen szia
Például azért akarhat vki új keresztszülõt, mert az eredeti nem teljesíti vállalt kötelességét, tehát nem foglalkozik a gyermek keresztény hitben nevelésével. Kis gondolkodás nem árt, mielõtt az ember válaszol...

Akik simán szülték 2 vagy több gyermeküket, azoknak a 2. szülés után másabb lett ott lent újra minden, vagy a 2. már nem tesz nagyobb "kárt"?

Legjobb válasz: Nalam mar nem tett kart, de ez a baba meretetöl is függ. A 2. baba kislany volt es 30 dekaval kevesebb, ö nem is fajt annyira. szinte kicsusszant. 2 ev volt a gyerekek között, szerintem ez is szamit. 5 ev mulva ereztem ujra "normalisnak" ott lent magamat, a hasam is eddigre jött teljesen rendbe. Ne izgulj, kesöbb meg szükül valamennyit es ez nem vicc. Csinalj medence gyakorlatokat, ha gondolod.

Nalam mar nem tett kart, de ez a baba meretetöl is függ. A 2. baba kislany volt es 30 dekaval kevesebb, ö nem is fajt annyira. szinte kicsusszant. 2 ev volt a gyerekek között, szerintem ez is szamit. 5 ev mulva ereztem ujra "normalisnak" ott lent magamat, a hasam is eddigre jött teljesen rendbe. Ne izgulj, kesöbb meg szükül valamennyit es ez nem vicc. Csinalj medence gyakorlatokat, ha gondolod.
Hihetetlen, hogy lepontoztok azért, mert leírtam, hogy velem mi van. Savanyú a szõlõ, vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Engem vágtak is és 2 helyen repedtem kívûl belül.Gondolom talán ezért is alakult így?!
2 gyereket szültem 2 év külónbséggel. Semmi gond nincs lent, egy kicsit talán tágabb vagyok, de a férjem szerint nincs külónbség. A doki szépen varrta össze a gátamat. A hasam szep lapos, nincs látszatja annak, hogy 10 hónapja szültem.. Terhességi vsíkjaim nincsenek. Gátizomtornát, ha eszembe jut, akkor csinálok. Nyilván szerepe van a genetikának, szerencsenek, dokinak, babának abban, hogy mennyire alakul át a tested. Nekem nagyon nagy szerencsém volt.
4et szültem és biza egyre nagyobb ott lent minden :/ nem a régi már semmi odalent :( de a gyermekeim mindent megérnek.
Na akkor én leszek a jól lepontozott, mert nekem az elsõ után nem voltak nagy gondjaim, de a második után már jócskán. Pl azóta sem tudok úgy fürdeni, hogy be ne szivárogna a víz a hüvelyembe. Lehet, hogy másnak ez semmi, meg természetes, de nekem gáz. A második szülésem óta állandóan visszatérõ hüvelygombával küzdök, holott korábban azt sem tudtam mi az, és el nem tudtam képzelni mitõl lehet valakinek olyanja. Plusz az aranyér, ami szintén idõrõl idõre megkeseríti az életet. Plusz állandó derékfájás, és egyéb nyalánkságok. Szóval nekem nem csak osztott a második szülés, hanem még szorzott is. De semmi pénzért nem csinálnám vissza, és pár év múlva szülnék még harmadikat is. Mindent megérnek a gyerekek.
Az én második babám nagyobb kárt tett mert nagyon gyorsan jött és én szakadtam hiába vágtak..pedig súlyra akkora volt mint az elsõ.
A második már nem osztott-szorzott a dolgon. Az elsõ után eléggé ki voltam borulva, a második már nagyobb kárt nem tett ott lent.
A kérdező hozzászólása: Jó hát honnan tudnám mikor 1 gyereket szültem?! Gondoltam megkérdezem azokat akik átélték. Tehát én nem a hüvely szûkségére gondoltam, hanem úgy cakum-pakk az egészre... Kislányom elég jó súllyal született, nekem olyan furcsa minden ott lent..mindez 13 hónapja volt már..nagyobb és lejjebb is került minden...
Akkor mit érezhetnek azok a szegény Nõk Akiknek van 8-10 kölykük? xD De legalább a családi pótlék miatt is Jó kedve lehet xD
Ha ez igy lenne mi lenne 5-6 gyerek után???
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam le senkit ....

JÁr-e új szoc pol ha? Van 2 gyermekem 1családi házam. Korábbi kapcs-ban 17 éve igénybe vettük, exemmel a szocpolt. Jelenlegi kapcsban páromnak nincs gyermeke nem vett igénybe szocpolt. Szeretnénk egy közös babát azonban ehez lakásbővítés szükséges.

Legjobb válasz: Csak új lakás vásárlásra és építésre jár és csak a majd megszületendõ baba után. Ehez el kell adni a meglévõ házat, hiszen nem lehet más lakástulajdonotok a meglévõ szocpolt meg a Kincstárral meg kell beszélni hogy terheljék át a másik házra vagy lakásra. Egy szóval bõvítésre nem jár.

Csak új lakás vásárlásra és építésre jár és csak a majd megszületendõ baba után. Ehez el kell adni a meglévõ házat, hiszen nem lehet más lakástulajdonotok a meglévõ szocpolt meg a Kincstárral meg kell beszélni hogy terheljék át a másik házra vagy lakásra. Egy szóval bõvítésre nem jár.
De, bõvítésre is adnak már, fél szocpolt. A bibi az, hogy nem lehet a neveden ingatlan, de mivel van, így nem jár.
Már évek óta nincs félszocpol...
2009.07.01 el megszûnt a félszocpol. Bõvítésre nem jár.

36 éves vagyok. Van 2 gyermekem. Új kapcsolatban élek. A páromnak is vannak gyerekei.3 hónapja nem védekezünk. Eddig semmi. Pedig a fiaimmal azonnal terhes lettem és a pároméknál is hasonló volt a helyzet. Hogyan gyorsíthatnánk fel az eseményeket?

Van-e valami jó módszer arra,hogy egy kicsit besegítsünk a természetnek?:)

Legjobb válasz: Nekem is van 3 gyermekem , eddig nekem is szinte rögtön sikerült teherbe esni , most viszont már fél éve probálkozunk , de még semmi. Azért neked ajánlanám , hogy probáld ki a cickafark teát , amit peteérésig kell inni , majd onnantól a beágyazodás segitésére palástfû teát. Én még probáltam a Hormeel s cseppeket ( dm - ben lehet venni , homeopátiás készitmény ) , sokaknak bevált, méhpempõ kapszulát is szedek és az elevitet is elkezdtem. Ezekkel probálkozhatsz , hátha neked bejön valamelyik. Sokan a barátcserje kapszulára esküsznek. Emellett használj ovu tesztet , hogy megtudd van -e egyáltalán peteérésed. Remélem tudtam segiteni .

Nekem is van 3 gyermekem , eddig nekem is szinte rögtön sikerült teherbe esni , most viszont már fél éve probálkozunk , de még semmi. Azért neked ajánlanám , hogy probáld ki a cickafark teát , amit peteérésig kell inni , majd onnantól a beágyazodás segitésére palástfû teát. Én még probáltam a Hormeel s cseppeket ( dm - ben lehet venni , homeopátiás készitmény ) , sokaknak bevált, méhpempõ kapszulát is szedek és az elevitet is elkezdtem. Ezekkel probálkozhatsz , hátha neked bejön valamelyik. Sokan a barátcserje kapszulára esküsznek. Emellett használj ovu tesztet , hogy megtudd van -e egyáltalán peteérésed. Remélem tudtam segiteni .
szia nekem is van két lányom és mi is próbálkozunk már fél éve és semmi pedig nekem méga párom is ugyanaz, a lányok nekem is hamar összejöttek de a harmadik babó nem igen akar jelentkezni

Valaki volt e hasonló helyzetben? A 2. gyermekemre kaphatom e újra a Tgyást, majd gyedet?

2. gyermekemet várom, július 7-re vagyok kiírva, az első gyermekemmel május 1-vel lejár a gyes!A Tgyásom 53e ft körül volt, a gyedem 48e ft körül. A gyes lejárta után hogy lenne jobb ha táppénzre mennék vagy mivel az első gyermekem után emelt családit kapunk (ekcéma és ételérzékenység miatt), így igényelhetem a gyest még 10 éves koráig. Igényeljem tovább a gyest vagy táppénzre menjek a testvér születéséig?

Legjobb válasz: Szerintem jobban jársz a táppénzzel. Én is táppénzen voltam a múlt hét hétfõig, habár én gyest nem igényeltem, egybõl táppénzre mentem gyed után. Most megigényeltem a tgyást már, 2 hét múlva szülök.

Szerintem jobban jársz a táppénzzel. Én is táppénzen voltam a múlt hét hétfõig, habár én gyest nem igényeltem, egybõl táppénzre mentem gyed után. Most megigényeltem a tgyást már, 2 hét múlva szülök.

Van egy 2, 5 eves gyermekem es szeretnenk ujra babat vallalni a férjemmel. Mlyen juttatasokat kapnek?

Ahol a terhessegem elött dolgoztam, idöközben megszünt, a gyesem nyaron lejar. Ha mostanaban teherbeesnék mi az amit igenybe tudnek venni a terhesseg alatt vagy a gyermek születése utan?

Legjobb válasz: Ha a munkahelyed megszûnt, akkor terhesség alatt semmit, vagyis gyes lejárta után bejelentkezel a munkaügyibe és 3 hónapig kaphatsz munkanélküli segélyt.

Ha a munkahelyed megszûnt, akkor terhesség alatt semmit, vagyis gyes lejárta után bejelentkezel a munkaügyibe és 3 hónapig kaphatsz munkanélküli segélyt.
Ahogy az elsõ leírta, így van. Terhesség alatt semmi, max. munkanélküli, 3 hónapig. Utána szülésig magadnak kellene fizetni a Tb-t (kivéve ha az önkormányzat átvállalja, ha nincs meg az 1 fõre jutó X összeg). Szülés után pedig csak gyest kapnál (+ családi a 2. gyerkõcre is, meg az egyszeri anyasági).
Terhesség alatt a 91. naptól a férjed igénybe tudja venni a magzatra is az adókedvezményt, ha van annyi jövedelme. Terhesség alatt semmi másra nem vagy jogosult. Szülés után az egyszeri anyasági támogatás, Gyes, és a két gyerekre a családi pótlék.
Csak gyes járna sem tgyás sem gyed. Passzív gyed biztosított idõnek sem számit, így ahhoz, hogy újra kapd ezeket szülés elõtt minimum 1 évet újra dolgoznod kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!