Találatok a következő kifejezésre: Gyedről lehet menni (3 db)

Gyedről lehet egyenesen menni újra tgyásra?

Nem tudom sajnos elintézni hogy akár még papíron is dolgozzak akár egy hónapot is. Rosszabbul járok? Az els?nél megvolt a munkaviszonyom.

Legjobb válasz: Úgy tudom, lehet!

Úgy tudom, lehet!
Mehetsz csak nem kapsz annyit! Számoltasd ki TB szakértõvel, és senki másra ne halgass! Asszem 2008. jan. 1 óta az az új szabály, hogy a munkaviszonynak meg kell lennie, ez esetben már nem tudom, hogy mire lennél jogosult. (Lehet csak Gyesre).
Én is ebben a cipõben járok! Én azt csinálom majd, hogy visszamegyek dolgozni ( kénytelenek alkalmazni ugye) és kiveszem a szabimat. Amint az elfogyott szülési szabira megyek. Szerintem ez neked is járható út, bár.... Én közalkalmazott vagyok, lehet, hogy nekem egyszerûbb.
A kérdező hozzászólása: ha így papíron visszavesznek és kiveszem a szabit, ettõl függetlenül 1 napot sem kell bemenni tényleg dolgozni, ugye? remélem jól értelmeztem! mert akkor ez így lehet hogy megoldható lenne!...
Hasonló cipõben járok! Nekem azt mondták ne menjek vissza mert akkor az a pár nap szabi lesz az alapja a pénzemnek:-))

Gyedről el lehet menni táppénzre második baba esetén?

Úgy h. mondjuk dec 14.-én még gyeden vagyok, 15.-én meg már téppénzen. (dolgozni nem valószín? h. visszavennének)

Legjobb válasz: Miért nem a szabikkal kezded?

Miért nem a szabikkal kezded?
A kérdező hozzászólása: Megpróbáltam, de nem akarják kiadni. Ott tesznek keresztbe ahol tudnak. Ezzek ugye joguk van várni a gyerek három éves koráig. Viszont a táppénzes papíromat nem adhatják vissza?
A kérdező hozzászólása: Dec. 24.én lejár a gyed. A gyes meg ugye huszonpárezer forint. A tesó júliusban érkezik.
Ha a táppénzed több lesz, mint a gyeded volt, akkor mondd le és menj táppénzre szerintem. Ha kevesebb, akkor én megvárnám, hogy lejárjon a gyed.
Igen, akkor mielõbb mondd le a gyedet, nehogy az ünnepek miatt csúszás legyen.
igen, el lehet menni táppénzre, ha várandós vagy (én is így csináltam)! nem kell lemondanod a gyedet, csak a nõgyógyásznál kell kérned egy papírt, hogy 15.-tõl írjon ki táppénzre. azzal elmész a körzetihez és õ felvesz táppénzre. (a gyedet nem kell lemondanod, ha 14-én lejárna amúgy is)
ja, bocs, most olvastam a kommentedet. dec. 25-tõl is felvehet a dokid táppénzre

Gyedről lehet tgyás-ra menni?

Jelenleg gyeden vagyok. Az a kérdésem hogy kérhetem-e megint a tgyás-t 6 hónapig vagy most csak gyedre mehetek?

Legjobb válasz: Szia! A második babánál nem, hogy kérheted, hanem kérned kell a tgyás-t, azzal egy idõben az elsõ gyerek után járó gyed-et vissza kell mondani.

Szia! A második babánál nem, hogy kérheted, hanem kérned kell a tgyás-t, azzal egy idõben az elsõ gyerek után járó gyed-et vissza kell mondani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!