Találatok a következő kifejezésre: Gyeden vagyok 8 (31 db)

ugy tudom hogy csak gyest kaphatsz mert ugye elõtte nincs 180 nap mv
csak akkor kezdõdik minden elõlrõl ha 2 éven belül megszületik a 2. baba is, ha 1 nappal is késõb akkor már csak gyes
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszön az utolsó válaszolónak!
Én úgy tudom, hogy akkor megint kapod a TGYÁST majd a GYED-et, tehéát kezdõdik minden elõrõl, ahogy az elsõ szülésedkor volt. Mindegy, hogy második gyerek.
ez azt jelenti, hogy mire a babám 2 éves lesz, születni kell egy kistesónak, hogy "jól jöjjek ki"?Akkor idén õsszel nekünk is rá kell startolni :-)
igen
Szia! Én az OEP-nél megkérdeztem, mert mi is szeretnénk kistesót. Nekünk azt mondta az ügyintézõ, hogy ha van munkaviszonyom, akkor mindegy mikor születik a kistesó. Ha már az elsõvel GYESen vagyok, és akkor születik, le kell mondani a GYESt és ismét lehet igényelni a TGYÁSt, majd GYEDet. De ez azokra vonatkozik, akiknek van munkaviszonyuk, nem szûnt meg a munkahelyük közben, nem lettek elküldve, stb! Akiknek nincs, azt nem tudom, nem kérdeztem, mert engem nem érint.

Gyeden vagyok a 8 hónapos gyermekkemmel. Szeretnék válalni bedolgozást egy gyárba (otthon kell melózni), de a cég csak akkor alkalmaz, ha bejelent. Válalhatok én munkát? Nem vonják el akkor a gyedem? Mikortól lehet mellete melózni?

Legjobb válasz: Gyed mellett nem folytathatsz keresõ tevékenységet. Ha mégis dolgozol, azonnal vissza kell mondanod a gyedet (ha nem teszed meg, visszamenõleg visszafizettetik veled!) és gyesre kell menned. Gyes mellett aztán már dolgozhatsz. Számolj, hogy éri meg jobban. Ha most nem éri meg, akkor a baba 2 éves kora után egyébként is lejár a gyed és gyes-t kell igényelned, akkortól minden további nélkül dolgozhatsz.

Gyed mellett nem folytathatsz keresõ tevékenységet. Ha mégis dolgozol, azonnal vissza kell mondanod a gyedet (ha nem teszed meg, visszamenõleg visszafizettetik veled!) és gyesre kell menned. Gyes mellett aztán már dolgozhatsz. Számolj, hogy éri meg jobban. Ha most nem éri meg, akkor a baba 2 éves kora után egyébként is lejár a gyed és gyes-t kell igényelned, akkortól minden további nélkül dolgozhatsz.
Nem igaz, vigyázz, a 4 órás lehetõség a régi szabály volt a gyeS melletti munkavégzésre! Ez most már úgy van, hogy gyeS mellett 8 órában is dolgozhatsz, de gyeD mellett egyáltalán nem!!! Ezzel vigyázz, mert aki félreérti és elmegy 4 órában dolgozni, visszafizettethetik vele a gyedet visszamenõleg is!
Csatlakozom az elöttem íróhoz.Gyed mellett csak 4 órát dolgozhatsz hivatalosan(bár bedolgozásnál szeritnem ez megoldható), gyes mellett 8 órát.

Gyed vagy Gyes? 22 hetes kismama vagyok.2006. 08. 01. és 2007. 03.14. között minimálbérre voltam bejelentve 8 órában, majd 3 hónapig Álláskeresési járadékot kaptam és a mostani munkahelyemen 2007. 06.11. -től dolgozom, de csak 4 órában.

Többen ajánlották, hogy mindjárt a Gyes-t igényeljem, mert alacsony lenne a Gyed-em! Hogy lehet ezt kiszámolni? Lehet ilyet kérni? Els? babánk lesz, úgyhogy teljesen tanácstalanok vagyunk ezügyben! ! !

Legjobb válasz: szerintem ez butaság. A gyes pedig igen alacsony összeg, szerintem menj csak a rendes sorrendben a gyed majd gyes. A gyed az áltagfizetésed 70%-a, csak azt nem tudom pontosan, hogy mennyi idõt néznek, de az álláskeresési járadék is beleszámít ha beleesik az idõtartamba. A gyes pedig a mindenkori örekségi nyugdíjminimummal egyezik meg, ami huszon párezer forint. Ha rákeresel a neten, tuti többet tudsz meg.

szerintem ez butaság. A gyes pedig igen alacsony összeg, szerintem menj csak a rendes sorrendben a gyed majd gyes. A gyed az áltagfizetésed 70%-a, csak azt nem tudom pontosan, hogy mennyi idõt néznek, de az álláskeresési járadék is beleszámít ha beleesik az idõtartamba. A gyes pedig a mindenkori örekségi nyugdíjminimummal egyezik meg, ami huszon párezer forint. Ha rákeresel a neten, tuti többet tudsz meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Bár megkérdeztem azóta 1 Tb ügyest, aki azt mondta, hogy inkább az azonnali Gyes-t javasolja, mert az fix 29.000 ft, míg nekem a 4 órás melóm br. 35.000-nek a 70%-a nem 1 nagy összeg! Így szerintem marad a Gyes-es verzió!


Gyesen vagyok 8 éves kislányommal, mert tartosanbeteg. Mellete 8 orában dolgozom. Szeretnénk még egy gyereket. Igényelhetek-e gyedet?

Legjobb válasz: Persze, mivel él a munkaviszonyod, (és feltehetõleg a szüléskor is élni fog) kérheted majd a tgyást, azt követõen pedig a gyedet. Csak a gyest le kell mondanod.

Persze, mivel él a munkaviszonyod, (és feltehetõleg a szüléskor is élni fog) kérheted majd a tgyást, azt követõen pedig a gyedet. Csak a gyest le kell mondanod.
na, pont én is kérdeztem ezt a múltkor. És arra jutottam, hogy amíg ilyen vacakul állunk anyagilag, nem lesz tesó, mert ugye amint megigényelném a gyed-et, le kell mondani a gyes-t, mert egyszerre 2 támogatás NEM JÁR. Pedig ezzel pont azt érik el, hogy az ember nem igazán szül mégegyet, mert akkor nem jár az egyik támogatás, amire pedig rá van szorulva, akármilyen nyomorult kis összeg is az...
Mármint lejárt a szerzõdésed és nem hosszabbították meg?
Hogy mondhattak úgy fel, h terhes vagy?
Igy mar sehogy. Kiveve ha meg most gyorsan el tudsz helyezkedni vhova dolgozni es ugy egy el szulni h folyamatos munkaviszonyod van.
Nem rúghatnak ki, csak ha lejárt a szerzõdésed! Véd a törvény!
Tgyáshoz és gyedhez mindenképpen kell munkaviszony akkor is mikor szülsz vagy álláskeresési támogatáson kell lenni. Ha nem tudsz szülésig elhelyezkedni, akkor ami jár álláskeresési támogatás, azt a szüléskor vedd igénybe, így tudsz tgyást és gyedet kapni, csak addig ki kell húznod jövedelem nélkül és fizetni kell magadnak a TB-t havonta, ha nem találsz munkát.
Határozott ideju munkaviszonyt a munkaltato ugy szüntethetõ csak meg, ha kifizeti a szerzõdés lejártáig hátralevõ munkabért. Ennek a fajta szerzõdés el nincs védelem terhesseg esetére sem.
Ha hatarozott a szerzodes nem kotelesek meghosszabbitani.

Januártól visszamennék dolgozni gyes mellett (még gyeden vagyok), de 6 órában szeretnék dolgozni. Van arra törvény, hogy a munkáltató 8 óra helyett a kérésemre 6 órában vegyen vissza? Vagy ez a munkáltató jóindulatán múlik?

Legjobb válasz: Tudtommal nincs ilyen törvény, a munkáltató és a te megállapodásodon múlik. Gondolom ennek a lehetõsége sok mindentõl függ, pl., hogy a munkád ritmusa megengedi-e és, hogy nem okoz-e ez bonyodalmat a munkatársaidnak. És persze a fizetés is kevesebb, plusz munkaszerzõdés-módosításra van szükség.

Tudtommal nincs ilyen törvény, a munkáltató és a te megállapodásodon múlik. Gondolom ennek a lehetõsége sok mindentõl függ, pl., hogy a munkád ritmusa megengedi-e és, hogy nem okoz-e ez bonyodalmat a munkatársaidnak. És persze a fizetés is kevesebb, plusz munkaszerzõdés-módosításra van szükség.

Kaphatok gyedet? 2011 novemberétől 2012 júniusáig be voltam jelentve 4 órában! 2012 júliusában munkahelyet változtattam, azóta 8 órába vagyok bejelentve! Most 9 hetes terhes vagyok! Megfogom kapni a gyedet? És hány hónapos koromig kell dolgoznom?

Legjobb válasz: 8 hónapot dolgoztál 4 órában, akkor az 4 hónap munkaviszony. Most van 6 hónap munkaviszonyod az új helyen, az 10 hónap. Még 2 hónapot minimum dolgoznod kell, hogy legyen 1 év munkaviszonyod, de betegre csak fél évre mehetsz, ami nem tart ki azülés ig, ezért is dolgoznod kellene még pár hónapot! De a 2012 éved átlag keresetét nézik, amit ugye a 4 órás meló lehúz, ezért az idén kéne dolgoznod még fél évet, utánna elmenni betegre, akkor jó gyeded lenne, csak a 8 órás bér lenne az alapja!

8 hónapot dolgoztál 4 órában, akkor az 4 hónap munkaviszony. Most van 6 hónap munkaviszonyod az új helyen, az 10 hónap. Még 2 hónapot minimum dolgoznod kell, hogy legyen 1 év munkaviszonyod, de betegre csak fél évre mehetsz, ami nem tart ki azülés ig, ezért is dolgoznod kellene még pár hónapot! De a 2012 éved átlag keresetét nézik, amit ugye a 4 órás meló lehúz, ezért az idén kéne dolgoznod még fél évet, utánna elmenni betegre, akkor jó gyeded lenne, csak a 8 órás bér lenne az alapja!
ha a két munkahely között nem volt 30 napnál több megszakítás, akkor ebben az esetben a 2012-es jogviszonyaidat fogják nézni, és az alapján fogják megállapítani az ellátást is:elõször tgyást, majd gyedet. ha a két munkaviszonyod közt több, mint 30 nap különbség volt, akkor csak a mostani alapján. a lényeg, hogy min 180 nap biztosításban töltött napod legyen, hogy normális összeget kapjál.
És hány hónapos koromig kell dolgoznom? Jó kérdés elõször tudni kellene hány éves vagy, hogy mégis kiszámoljam hány hónapos vagy most.
A kérdező hozzászólása: hát sajnos fél évet szerintem már nem tudok dolgozni sajnos, de még pár hónapot megpróbálok kihúzni! És szerinted mikor kéne elmondani a fõnökömnek?
A kérdező hozzászólása: most vagyok 9 hetes terhes!!!!!am 21 éves Mi az a tgyás?
Elõször tgyás majd gyed és végén jár a gyes jár ha dolgoztál.
Milyen szerzõdésed van?
A kérdező hozzászólása: határozatlan idejû!! 108ezerrel vagyok bejelentve! egy benzinkúton dolgozom, 24-et mennem kell, 48-at pihenek!
Az utolsónak van maximálisan igaza, látszik, hogy jártas a témában. Felhívhatod az OEP-et is a témával kapcsolatban, ha személyre szabott tanácsot szeretnél.

Ha nem 8 órában vagyok bejelentve, hanem 2 külön cég alkalmaz 4-4 órában, akkor az is 8 órának számít a gyed-hez?

Vagy GYES,hez? Nem értek hozzá...

Legjobb válasz: Szülést megelõzõ 2 évben kell meglennie 365 biztosított napnak. Nem számít hány órában dolgozol, csak legyen 1 év ledolgozott idõd rendesen bejelentve. Ha 2 cégnél dolgozol, akkor mind a 2 cégnél elért keresetedet veszik alapul a tgyás és gyed összegének a megállapításához. De ha csak egy helyen dolgoznál 4 órában, akkor is járna, ha megvan a 365 nap. Annak is jár, aki részmunkaidõs, nem ettõl függ a tgyás és gyed.

Szülést megelõzõ 2 évben kell meglennie 365 biztosított napnak. Nem számít hány órában dolgozol, csak legyen 1 év ledolgozott idõd rendesen bejelentve. Ha 2 cégnél dolgozol, akkor mind a 2 cégnél elért keresetedet veszik alapul a tgyás és gyed összegének a megállapításához. De ha csak egy helyen dolgoznál 4 órában, akkor is járna, ha megvan a 365 nap. Annak is jár, aki részmunkaidõs, nem ettõl függ a tgyás és gyed.
nem számít, hàny órában dolgozol, a jogosultsághoz bizosítási idõt kell igazolnod. Mviszony esetén már napi 1 órával is az vagy arra a napra. munkaviszony mindkettõ vagy más jogviszony ( pl megbízás)?
A kérdező hozzászólása: Mert csak egy helyen dolgozom 12 órában, de csak 4-be vagyok bejelentve, csak ha elintézném, hogy ismerõs bejelentsen 4órába, akkor azt összevonják, és abból számítják ki, mennyi jár, vagy annyi elég nekik, h csak 4 óra, és ol:4900.-bruttónak aszem a 70%-a? vagy ha 2x4 óra, akkor 49000 bruttó+49000, és annak a 70%-a? Vagy mivan, ha visszamenõleg bevagyok jelentve 2 éve folyamatosan, ebbõl a 2évbõl az elsõ 3 hónap 8 óra, az utáni 4 óra, akkor ennek az átlagát veszik, és úgy számolják ki?

Jelenleg 4 órában vagyok bejelentve minimálbérre. Szeptemberre várom az első babámat. Ha márciustól bejelentenének 8 órában akkor jövőre is megigényelhetném a gyedet, hogy a 2008-as évet vegyék alapul?

(az év utolsó 3 hónapját mivel tölthetném ki? Tgyás? Táppénz? )Már a múlt évben is minimálon voltam és nem akarok csak gyest kapni.

Legjobb válasz: Tökmindegy mikor igényled a gyedet, a gyerek születését veszik alapul, tehát szeptembertõl (v. amikor születik) visszamenõleg kell meglennie a biztosítási idõszaknak. Nálad ez megvan mert azt írod, hogy tavaly is és most is dolgozol. Igaz már semmire sem mész a válaszommal, mivel februárban írtál, de a 8 órára való bejelentés sokkal jobb. Egyébként gyest csak akkor kapsz ha nincs munkád és úgy szülsz. A minimálbér után számított gyed is több mint a gyes összege... (2008-ban nettó 25.792)

Tökmindegy mikor igényled a gyedet, a gyerek születését veszik alapul, tehát szeptembertõl (v. amikor születik) visszamenõleg kell meglennie a biztosítási idõszaknak. Nálad ez megvan mert azt írod, hogy tavaly is és most is dolgozol. Igaz már semmire sem mész a válaszommal, mivel februárban írtál, de a 8 órára való bejelentés sokkal jobb. Egyébként gyest csak akkor kapsz ha nincs munkád és úgy szülsz. A minimálbér után számított gyed is több mint a gyes összege... (2008-ban nettó 25.792)

Gyed kérdése? Most jelenleg tartós gyesen vagyok mert asthmás a kisfiam és mellette 8 órában dolgozok mert ez engedélyezett, ha most véletlen teherbe esnék de a szülésig csak 11 hónap munkaviszonyom lesz meg + a gyes akkor igényelhetek-e gyedet?

Legjobb válasz: A munkaviszonyod csak 11 hónappal ezelõtt keletkezett? Vagy a kisfiaddal is munkából mentél szülni, kaptál tgyást, gyedet, és élt a munkaviszonyod? Ha az elsõ variáció, akkor maximum méltányossági alapon kérhetsz gyedet (elõször tgyást), de ha a munkaviszonyod hosszú ideje megvan, csak otthon voltál a kicsivel, akkor bõven megvan a szükséges biztosítotti idõd.

A munkaviszonyod csak 11 hónappal ezelõtt keletkezett? Vagy a kisfiaddal is munkából mentél szülni, kaptál tgyást, gyedet, és élt a munkaviszonyod? Ha az elsõ variáció, akkor maximum méltányossági alapon kérhetsz gyedet (elõször tgyást), de ha a munkaviszonyod hosszú ideje megvan, csak otthon voltál a kicsivel, akkor bõven megvan a szükséges biztosítotti idõd.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a munkaviszonyom még új csak ha most teherbe estem a szülésre lenne meg a 11 hónap:(Nem estem teherbe 3 évig már feladtam és tessék ilyen az élet:(
Akkor marad a méltányossági alapon igényelt tgyás és gyed. Mivel elég jó indokaid vannak, így még az is lehet, hogy te megkapod:) Mindenképpen érdemes megpróbálni kérni, csak annyi a feltétele, hogy élõ munkaviszonyod legyen szüléskor és a gyed igénylésekor is. És drukkolok, hogy összejöjjön:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!