Találatok a következő kifejezésre: Gyed folyósítása is kell a (3 db)

Gyed folyósítása alatt is kell a munkaviszony?

Ha elmegyek gyedre, akkor is meg kell lennie a bejelentett munkaviszonynak?

Legjobb válasz: Ha úgy érted hogy nem dolgozol januártól, hogy téppénzre mész akkor jár, de a gyed igénylésekor biztosítottnak kell lenned (munkaviszony, táppénz, munkanélküli támogatás ...) és az igénylést megelõzõ KÉT ÉVBEN nézik hogy meglegyen a 180 nap biztosítási jogviszonyod, amibe pl a táppénz is beleszámít.

Ha úgy érted hogy nem dolgozol januártól, hogy téppénzre mész akkor jár, de a gyed igénylésekor biztosítottnak kell lenned (munkaviszony, táppénz, munkanélküli támogatás ...) és az igénylést megelõzõ KÉT ÉVBEN nézik hogy meglegyen a 180 nap biztosítási jogviszonyod, amibe pl a táppénz is beleszámít.
A kérdező hozzászólása: és ha nem táppénzre megyek?menjek munkanélkülire???? :S jajj, de bonyolult:(
Ha gyed-et szeretnél akkor mindenképpen menj el munkanélkülire, mert csak akkor kaphatod meg. Meg persze ez attól is függ hogy mikor jön a baba, mert leeht hogy addigra már megint dolgozol.

Gyed lemondás. Hogyan? Ha a munkahelyem kifizetőhely, akkor náluk kell lemondanom a gyedet? Írok egy levelet (folyósítást lemondó nyilatkozatot) és nincs is más teendőm?

Aki hasonló helyzetben volt, hogy csinálta? Köszi a segítséget! Munkába állok, de máshol, nem oda megyek vissza, ahol szülés előtt dolgoztam.

Legjobb válasz: közös megegyezéssel jövök el. de gondolom a gyedet is le kell mondanom külön. ugye?

A kérdező hozzászólása: közös megegyezéssel jövök el. de gondolom a gyedet is le kell mondanom külön. ugye?
Én is így vagyok most. Az én munkahelyem nem kifizetõhely így saját magam írtam egy pár sort (lemondó nyilatkozatot) az adataimmal és a gyermekem adataival, valamit a lemondás dátumával és elküldtem annak az OEP-nek, ahonnan kaptam a pénzt (Szolnok). Én is máshol kezdek, plusz extra hogy mi váltunk a férjemmel õ jön gyedre.
Ja és közös megegyezésre kell törekedni a felmondásnál szerintem, akkor meg mindegy mikor történik ez, mert a a munkáltató most úgy se fizet utánad most semmit. Nekem a gondom a bent ragadt szülési szabi, kb 30 nap. Remélem szabadság megváltással kifizetik, mert a másik helyen már kezdeni kell és úgy egyezek meg a "volt" munkáltatómmal hogy ne ragaszkodjon a felmondási idõhöz.

Ha lejár a TGYÁS akkor a GYED folyósítását automatikusan elkezdik, vagy azt is külön kell intézni, csak utána kapom meg?

Ha ezt is újra intézni kell, akkor mennyivel a TGYÁS lejárta el?tt javasoljátok elkezdeni az intézést? Április közepéig kapom a TGYÁST.

Legjobb válasz: Szia! Gyedet is igényelni kell, célszerû 1 hónappal elõbb beadni, hogy idõre érkezzen majd a pénz. Szia

Szia! Gyedet is igényelni kell, célszerû 1 hónappal elõbb beadni, hogy idõre érkezzen majd a pénz. Szia
Szia! A GYED folyósítását is igényelni kell, célszerû a TGYÁS lejárta elõtt legalább egy hónappal megigényelni.
Nem automatikus, a GYED-et is igényelni kell. Nagy valószínûséggel a TGYÁS-t is a munkahelyeden keresztül intézted, a GYED-et is úgy kell.
Nekem automatikusan a GYED-et folyósították, bár engem nagyon elkényeztetnek a munkaadóim ilyen szempontból, mert még azt is tudják, hogy mindent elfelejtek, ezért képesek hatszor is felhívni és mindent a számba rágni :) Lehet, hogy ezt máshol nem csinálják meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!