Találatok a következő kifejezésre: Gyed alatt valamilyen kedvezményt igénybevenni ha (1 db)

Gyed alatt lehet valamilyen kedvezményt igénybevenni ha tanfolyamot szeretnék végezni?

Jelenleg a másoddiplomámat csinálom, és féléves a fiam. Mire szültem,pont eltörölték a tandíjmentességet, így a f?iskolán fizetek. Jöv?re végzek és azután tanfolyamot szeretnék menni a jobb megélhetés miatt. Akkor lesz kb kétéves a gyermekem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan tudom megtalálni az ingyenes OKJ-s tanfolyamokat?

Nem tudom pontosan,hogy s miként működik ez. Mindenhol csak olyanokat találok,ahol fel van tüntetve az ár mellette. Nem tudom a különbséget a felnőtt oktatás és a sima között.
Valaki tudna segíteni? Sopron és Győr közötti vonalon szeretnék villany vagy gáz szerelőnek tanulni és már csak 1 hetem van,mielőtt kifutok az időből de nem találok semmit.
köszönöm!

2

Akik érettségi után Okj-s képzést végeztek! Ti mennyi idő után tudtatok a szakmátokban elhelyezkedni? 20/L

Egyre jobban kezdek elkeseredni, mivel mindjárt itt a szeptember és még mindig nem találtam állást. Csecsemő-és kisgyermeknevelő gondozó 2 éves Okj-t(felsőfokú) végeztem jún.18.-án. Mikor érettségi előtt álltam nem tudtam, hogy ezzel a szakmával nagyon nehéz elhelyezkedni, de ahogy nézem az álláshirdetéseket siralmas a helyzet. Az osztálytársaim azt mondták nagyon nehéz lesz, de az egyik barátnők azzal biztat, hogy ismer olyat, akit szeptembertől már alkalmaztak is bölcsibe és egyáltalán nem nehéz bekerülni. Sajnos én ezt nem így látom. Már bánom, hogy nem mentem Sopronba a Benedek Elek karra erre a szakra, mivel diplomásan lehet könnyebb lett volna. Most 20 évesen viszont már nem lenne értelme nappalin ugyanezt a szakot diplomásra megcsinálnom. Tudom, hogy szeptembertől változik az Okj és sokkal drágábbak lesznek a képzések. Ráadásul ha jól tudom csak az első Okj-t támogatja az állam és ha szeretnék mást tanulni 200-300.000Ft-kat kellene kiadnom egy képzésért, amire nincs pénzem, a szüleim pedig kizárt, hogy fizetnék. A régi Okj rendszernél is már fizetnem kellene, szóval esélytelen lenne jelentkeznem szeptembertől valamilyen képzésre. Egyetemre ugyan bejuthatnék állami nappalin, de majd csak januárban tudnék jelentkezni. Addig pedig csak üljek itthon és nézzem reménytelenül az álláshirdetéseket? Vagy mit csináljak szeptembertől? Már abban sem vagyok biztos, hogy ez a szakma nekem való-e, mivel eléggé zárkózott a természetem és a jó kommunikáció szinte minden szakmához elengedhetetlen. A felvi.hu-n régen még töltöttem ki teszteket és ott az jött ki, hogy a képességeimhez irodai asszisztens, titkárnő, könyvelő, szóval olyan szakma illik, ami precizitást igényel és ilyen írogatós, papírrendezős munka. Valóban ez az egyik erősségem, mivel szeretek itthon is a szobámban rendet rakni, tisztaságmániás vagyok. Szeretek tiszta, becsületes jó munkát végezni. Mit tanulhatnék akkor? Vagy maradjak a gyerek szakmánál és még reménykedjek, hogy el tudok bölcsibe, családi napközibe vagy csecsemőotthonba helyezkedni?

1

Kisgyermekgondozó-nevelő szakra iratkoztam be a Minervába, azonban az utolsó pár napban rengeteg negatív dolgot hallottam az iskoláról. Nektek mi a véleményetek?

És Ha tudnátok egy olyan okj. s képző iskolát ajánlani ahol komolyan veszik a nyelvtanulás, nagyon megköszönném!

0

Diploma mellett szakács?

Egyetemista vagyok, 2 év múla végzek. Szeretem a szakom, de megvan rá az esély, hogy nem biztos hogy egyből el tudok majd helyezkedni, szeretnék egy B tervet is. szeretnék egy szakmát is, érdekel a főzés. De elég béna vagyok, nem tudok főzni. Érdekel az egész gasztronómia. Van olyan képzés, ahol odafigyelek az emberre, és nem bunkó módon oktatnak, amitől elmegy az ember kedve egyből? Az ingyenes OKJ-ből már kicsúsztam, mert 24 vagyok.

1

Lovastúra vezető? Többlent

szerettem volna ilyen okjs tanfolyamra jelentkezni, de oda volt írva,hogy alap lovaglás szükséges. ültem már lovon kb 9-10 évesen egy egész évig jártam lovagolni. ennyi alap elég lenne ehhez a képzéshez vagy több tudást igényel?

1

A fakultáció hogy működik?

Hány embertől indul?
Mert az osztályomból és még 2 évfolyamról is csak én vagyok.
Ilyenkor nem indul fakt és újat kell választanom,vagy hogy működik a dolog?

2

Tudtok Budapesten médiaszakos iskolákat?

0

Piercinges képzés?

Piercing szúrást szeretném meg tanulni,és a fülbelövést.Olvastam hogy ahhoz különösebb tanfolyam nem kell kozmetikia vizsga legyen.Ez igaz?Tudnátok valami képzést mondani???

1

Hódmezővásárhely környékén van-e felnőttképzés hegesztő szakmában?

0

Most érettségiztem, az Oktávnál esti tagozaton végezhetek el ingyenesen képzést, vagy az csak a nappalira vonatkozik?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!