Találatok a következő kifejezésre: Gyed alatt valamilyen (5 db)

A gyed jár tovább passzívan a kicsi két éves koráig. (ha volt annyi biztosításban töltött napod).

Lehet valamilyen negatív következménye ha GYED alatt aláírom a felmondást, vagy a közös megegyezést?

Legjobb válasz: A negatív következmény annyi, hogy nem lesz munkaviszonyod, illetve eleshetsz vele a végkielégítéstõl. A gyerek 3 éves koráig a munkáltató rendes felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat, neked igazából semmilyen érdeked nem fûzõdik ahhoz, hogy Te szüntesd meg a munkaviszonyodat.

A negatív következmény annyi, hogy nem lesz munkaviszonyod, illetve eleshetsz vele a végkielégítéstõl. A gyerek 3 éves koráig a munkáltató rendes felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat, neked igazából semmilyen érdeked nem fûzõdik ahhoz, hogy Te szüntesd meg a munkaviszonyodat.
Ne Írd alá semmiképpen. Mert több hátrányod lesz. Pl: végkielégítést nem kapsz , esetleg magad után kéne fizetned a 4500 Ft-ot munkanélküli segélynél is vannak hátrányok, ..stb Szóval sok sok hátránya van ha alá írsz. Légy bátos és ne hagyd magad megfélemlíteni. Ami jár az jár.
Légy bátor, és ne hagyd magad megfélemlíteni. Ami jár az jár.
Jól tudod, nem kell fizetni járulékot, csak a bevallást kell küldenie a könyvelõnek. De ha esetleg lesz még a vállalkozás amikor neked lejár a GYES-ed is, mielõtt leszámoltat ki kell fizetnie a GYES elsõ évére járó fizetett szabadság megváltását is, és esetleg a ki nem vett idõarányos szabit arra az idõre amig dolgoztál. Téged csak hátrányosan érint ha aláírod. A munkáltatódnak az õ baja, ha ilyen szerzõdést kötött a könyvelõjével, hogy 1 ember után havonta fizet 4500 Ft-ot 0-ás bevallásért is. Gratula a könyvelõnek!
Szia! Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van, járna még neked a szabadságmegváltás is. Viszont az, hogy azt mondta, hogy kifizeti a két hónap végkielégítést én a mai világban nem venném készpénznek. Szóval elõbb fizessen, utána aláírnám. Talán. Azt ne felejtsd el, hogy a GYED, GYES letelte után el kéne menni dolgozni. Azt nem tudom, hogy ilyenkor is érvényes-e az, hogy X. hónapig nem jár neked munkanélküli segély, ha te mondasz fel. Ennek nézz utána, mielõtt bármit aláírsz. Egyébként meg baromira nem értem a munkáltatód: ha úgyis megszünteti a céget, akkor nem mindegy az a pár ezer forint, amit még ki kell fizetnie a könyvelõnek? Lehet, hogy én vagyok túl bizalmatlan, de akkor minek a sietség? Nem lehet, hogy egyszerûen csak meg szeretne tõled szabadulni?
A kérdező hozzászólása: Írtam kommentárt, de törölték... Ez volt az elõzmény, amit egyszer már feltettem kérdésben:"Szept.30-án szültem, augusztus 8-án dolgoztam utoljára. Márc.16-ig TGYÁS-t kapok, ezután szeretném megigényelni a GYED-et. Amikor eljöttem a munkahelyemrõl, a fõnököm 2 hónap múlva bezárta a boltot, de állományban tartott mivel ugye nem rúghatott ki. Na most néhány napja felhívott, hogy igaz, hogy nem fizet utánam semmi járulékot, de a könyvelõjének havonta fizet utánam 4500 forintot a könyvelésért. Hogy ezt neki ne kelljen fizetni írjuk már alá közös megegyezéssel a felmondást és fizet nekem 20e forintot. Én ezt kevésnek tartottam, meg is mondtam neki. Erre berágott, hogy mit képzelek én, mert, hogy ez milyen jó ajánlat! Azt mondta ha nem írom alá becsõdölteti a vállalkozását, hogy nehogy végkielégítést kelljen nekem fizetni... Mit tennétek? Aláírnátok? Vagy csak azért se?!?" Azóta annyit változott a helyzet, hogy megkapnám a 2 havi végkielégítést, ha aláírom a felmondást.
A kérdező hozzászólása: Nem hagyom magam, pont ezért tartunk a 2 havi végkielégítésnél.7 évig voltam náluk.Ennyi járna egyébként is. Azt már kiderítettem, hogy csõd esetén is jár a végkielégítés, és elvileg szeptemberben meg is szünteti az öreg a vállalkozást. A munkanélkülitõl még messze vagyok, járulékot pedig tudtommal nem kell fizetni gyed alatt.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi igaz ebbõl a könyvelõs sztoriból. Azért ahhoz túlságosan régóta ismerem az öreget, hogy minden szavát készpénznek vegyem. Nem tudom miért zavarja ennyire, hogy még mindig az alkalmazottja vagyok, hiszen semmilyen járulékot nem fizet utánam. De ha szeptemberben tényleg megszünteti a vállalkozást akkor is jár a végkielégítés, nem!? Várjam meg amíg ezt megteszi? Ezek után nem bánnám ha már megszabadulnánk egymástól...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom én sem mire fel ez a nagy sietség. Össz-vissz 11 évig voltam náluk... Mondjuk mióta a 2 havi pénznél tartunk már annyira nem sürgõs neki, hogy aláírom-e. Azóta még csak fel sem hívott.Na nem mintha annyira hiányozna ezek után...

Gyed alatt lehet valamilyen kedvezményt igénybevenni ha tanfolyamot szeretnék végezni?

Jelenleg a másoddiplomámat csinálom, és féléves a fiam. Mire szültem,pont eltörölték a tandíjmentességet, így a f?iskolán fizetek. Jöv?re végzek és azután tanfolyamot szeretnék menni a jobb megélhetés miatt. Akkor lesz kb kétéves a gyermekem.


Munkáltatónak milyen költségekkel jár ha valaki szülni megy? Gyed, gyes, alatt van valamilyen költség?

Legjobb válasz: Akkor elvileg nincs - csak ugye szülés elõtt a táppénz 1/3-ad része, illetve elvileg vissza kéne venni GYED / GYES után a kismamát dolgozni. Ami nagy szívás, mert ugye a pozícióját nyilván betöltötte addigra már valaki.

Akkor elvileg nincs - csak ugye szülés elõtt a táppénz 1/3-ad része, illetve elvileg vissza kéne venni GYED / GYES után a kismamát dolgozni. Ami nagy szívás, mert ugye a pozícióját nyilván betöltötte addigra már valaki.
Az ellátások alatt nincs költség, viszont ha azok lejárnak, akkor a 2-3 év alatt (attól függ mikor megy vissza az anyuka dolgozni) felhalmozódott szabadságot ki kell fizetniük.

GYED, GYES ideje alatt létezik még valamilyen ingyenes felsőfokú képzés, szakképzés vagy tanfolyam?

Debrecen környékén els?sorban. A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: 2006 szeptembere óta nincs. Megszüntették. Helyette a felvételi eljárásban kapsz plusz pontokat ha kismama vagy.

2006 szeptembere óta nincs. Megszüntették. Helyette a felvételi eljárásban kapsz plusz pontokat ha kismama vagy.
Amivel ugye nagyban ki vagy segítve.
A felsõfokú szakképzésrõl és az OKJ-s képzésekrõl érdeklõdj a munkaügyi központnál, miket támogatnak, miket indítanak. Esetleg azok közt találsz olyat amit meg tudsz csinálni ingyen. De ha jól tudom ehhez kell egy munkáltatói szándéknyilatkozat arról, ohgy amennyiben elvégzed a tanfolyamot alkalmazni fog. S még annyi ha jól tudom csak akkor támogatja a munkaügyi, ha a gyerek már elmúlt 18 hónapos és a tanfolyam nem vesz több idõdet igénybe mint heti 20 órát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!