Találatok a következő kifejezésre: Gyed alatt alkalmi (3 db)

GYED alatt alkalmi munkát lehet végezni a gyermek 1 éves kora előtt?

Lenne lehet?ségem alkalmi munkára, heti 2 déutánt venne igénybe.A picim 4 hónapos. De mint alkalmi munkavállalót bejelnetenek a NAV -hoz. Akkor elesem a GYED-t?l?

Legjobb válasz: GYED alatt semmilyen keresõ tevékenységet nem lehet folytatni, szóval választanod kell, hogy vagy a munka, vagy a GYED.

GYED alatt semmilyen keresõ tevékenységet nem lehet folytatni, szóval választanod kell, hogy vagy a munka, vagy a GYED.
Gyed alatt semmilyen munkát nem lehet végezni. Ha dolgozni akarsz bármit is, akkor vissza kell mondani a gyedet, és a gyes mellett mehetsz. De Gyed mellett nem.
Nem dolgozhatsz. Le kell mondanod a gyedet és átmenni gyesre, de a baba 1 éves kora elõtt gyes mellett sem dolgozhatsz. 1 éves kora után heti 30 órát lehet dolgozni gyes mellett.
Sajnos ez van. Szerintem ne szalaszd el a lehetõséget, és mondd meg ne jelentsenek be.
Egyszer nekem is ajánlottak Gyed mellett munkát, állítólag megbízási szerzõdéssel lehet mellette dolgozni. Jobban utána kellene járni, mert ez én is csak hallottam. Lehet, hogy van benne ráció, mert bedolgozó újságíró, tolmács stb. is dolgozhat attól otthon, hogy gyed-en van. Remélem, nem írtam butaságot, de próbáljatok meg valami lehetõséget találni, bizonyára mindannyian kapnánk a lehetõségen, ha ilyet felkínálnának nekünk.
A kérdező hozzászólása: #9-es Akkor GYES mellet dolgozhatok alkalmit 1 éves kora elõtt is?
A kérdező hozzászólása: Kedves #6-os, mivel az alkalmazottat a NAV-hoz kell bejelenteni.. Ezért a NAV. Nem a NAV-nál dolgoznék.
Akkor a válaszom visszavonva, legalább én is tudom. Még jó, hogy nem mentem bele! Köszi!
Megbízási szerzõdés mellett sem jár a gyed.
Az a baj, hogy mindenki rosszul látja a dolgot. GYED-et azért kap valaki, mert nem dolgozik, hanem otthon van a gyerekkel. A fizetése helyett kapja. Ha valaki dolgozik, az kap fizetést, tehát neki nem jár ilyen juttatás az államtól. "A gyermekgondozási díj (gyed) Magyarországon az egészségbiztosítás ellátásainak keretében, kizárólag a biztosítottaknak járó, havi rendszerességû, jövedelemarányos pénzbeli ellátás, mely a szülõ jövedelemkiesését hivatott pótolni." Nem segély, nem pótlék, nem támogatás. Ismétlem: a kiesõ fizetés HELYETT van.
Azért félreértés ne essék, nem a munkát tiltják meg, csupán azt, hogy aki pénzt keres, az mellette ilyen-olyan támogatást is felvegyen. Tulajdonképpen dolgozni a szülés napjától bárkinek jogában áll, csak akkor elesik a gyes-tõl/gyed-tõl. Persze itt mérlegelni kell, hogy mi éri meg. De ha te például csak gyes-t kapnál, neked jobban megérné heti két délután dolgozni, mert több lenne a fizetésed, mint a gyes.
Úgy tudnál elmenni dolgozni, ha a párod menne helyetted gyedre, de akkor meg õ nem dolgozhatna semmit.
Kedves utolsó! A NAV jelentése Nemzeti Adó és Vámhivatal. Elég érdekes lenne, ha õk nem jelentenék be :D
A kérdező hozzászólása: Qrva jó... Ezek komolyen gondolják, hogy 65 000Ft gyed mellett nem akar az ember még dolgozni??? Nem is beszélve arról, akinek csak a gyes jár... A gyerek 1 éves kora elõtt, hogy lehet megtiltani, hogy ha van lehetõséged akár heti 1 napot is ne menj dolgozni, vagy csak havi 1-et??? Jogszabályokkal estessem gyerekem???? Remélem feketén mehetek, mert 4000Ft-ot kapnék 2 órára . S ez hetente 2x. AZ egy hónapban 32 000Ft!!!!! Kezdem gyûlölöni ezt a qrva országot... :((((((
Nem, GYES mellett csak 1 éves kora után dolgozhatsz. Munkahelyen heti maximum 30 órát, otthon (távmunkában) akármennyit.

Gyed alatt lehet alkalmi munkavállalói kiskönyvvel időnként dolgozni?

heti maximum 2X2 óra lenne...

Legjobb válasz: Gyed alatt egyáltalán nem lehet dolgozni,még 1 órát sem,mert megszüntetik a gyededet. Csak Gyes alatt lehet munkát vállalni.

Gyed alatt egyáltalán nem lehet dolgozni, még 1 órát sem, mert megszüntetik a gyededet. Csak Gyes alatt lehet munkát vállalni.
Pontosan, GYED alatt semennyit sem lehet dolgozni, ha mégis dolgozol, akkor vissza kell fizetni a GYED-et.
Pontositsunk: feketen lehet... ill. nem lehet, de szoktak.
Ja, igen, feketén lehet (csak nem szabad).
Gyed alatt csak feketén.... Gyes mellett bárhogyan , a gyerek 1 éves kora után.

Tgyás, gyed, gyes alatt alkalmi munkavállalóként lehet dolgozni?

Legjobb válasz: Tgyás és gyed alatt nem, gyes alatt heti 30 órában igen.

Tgyás és gyed alatt nem, gyes alatt heti 30 órában igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!