Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl. a rádióban, hogy (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit szóltok ehhez az őrült feminista akcióhoz már megint, ami Franciaországban volt a meleg házasság törvénybeiktatása után? Elég megdöbbentőek a tények.

Május 21.-én törvénybe iktatták hogy a melegek házasodhatnak Franciaországban, ezért egy francia történész, Domonique Venner végső elkeseredésében bement a Notre Dame-ba és fejbelőtte magát. Nem tudta elviselni, hogy szeretett országát teljesen tönkretette a cionizmus, és ezzel a törvénnyel az utolsó szöget is beleütötték az ország koporsójába.
Erre később egy feminista nő odament ugyanahoz az oltárhoz, és meztelen felsőtestére azt a szöveget írta, hogy "My fascists rest in hell", ezzel meggyalázva emlékét.
És azt mondani sem kell, hogy ezek a feminista degeneráltak egy csomó pénzt kapnak a zsidóktól, amit 2010-ben be is ismert a Jed Sunden. Milyen véeltlen, hogy az összes feminista vezető zsidó: Andrea Dworkin, Betty Friedan, Eve Ensler, Gloria Steinem, Rosa Luxemburg, Andrea Bronfman, Bella Abzug, Blu Greenberg, Brenda Howard, Arlene Raven, Biz Hahn, Betty Comden, Cathy Young, Clara Fox, Elfriede Jelinek, Ellen Willis, Emily Mehlman, Gertrude Stein, Gloria Allred, Grace Paley, Hanne Blank, Helen Cohen, Jean Rothernberg és sokan mások..
Ezek közül Helen Cohen mondott olyat, hogy meg szeretnék gyengíteni a hagyományos (normális) értelemben vett család erősségét.
És működik is, 1960-as években az Egyesült államokban élő gyerekek mindössze 11%-a nőtt fel apa nélkül, ez az arány mostanra 2/3-adra nőtt.

16

A Szovjetunió felbomlása után miért Ukrajna kapta meg Kárpátalját, és nem Magyarország?

11

Egy rövid összegzést szeretnék kérni arról hogy mi folyik Szíriában. A belharcok oka, és eddigi állása érdekelne?

9

A liberálisok miért csak a melegházasságért tüntetnek, lobbiznak, a többnejűségért miért nem?

Nyugat-Európában több országban már közel 10% a muszlimok aránya, tehát valószínű jelentősebb kisebbségről van szó, mint a homoszexuálisok. Mohamed 4 feleséget engedélyez egy muszlim férfinak, ha el tudja tartani őket, de az európai törvények ebben korlátozzák őket. A vallásszabadság ezen korlátozása ellem miért nem tiltakoznak a liberálisok?

26

Mik a legfőbb hasonlóságok és különbségek a német CDU és a Fidesz között?

3

Mi a véleményetek hogy a bevándorlók nem bírnak magukkal Svédországban?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130522-sulyos-zavargasok-sto..

3

Léteznek, vagy valaha léteztek "városrészállamok"?

Amik még városállamok sem voltak,mert csak a városnak egy részét birtokolták?

5

Melegek is resztvevoi voltak a holokausztnak? Ha igen, hogyan allapitottak ezt meg?

6

Luxemburg hogy hogy nem küszködik ilyen súlyos bevándorlási problémákkal, mint a szomszédos Belgium, vagy Franciaország?

Pedig Luxemburg is schengen tag, és gazdagabb is, mint Fro. meg Belgium.
Még sincsenek gettók, se semmi.

Mit csinál jól? Vagy ők is folyamatosan beengednek mindenkit?

(egyébként oda költözéshez milyen nyelv kell? én németül tudok B2-es szinten, de ott franciául meg luxemburgiul is beszélnek, abból meg semmit nem tudok...)

9

Milyen hatással lenne a világ kormányaira, ha egyszer csak leszállna egy idegen civilizáció küldöttségét hordozó csészealj az ENSZ székházához, hogy felvegyék velünk a kapcsolatot?

Mi lenne ha baráti lenne, mi lenne ha ellenséges lenne?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!