Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl. a rádióban, hogy (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A mikrohullámú sütőt a túlnépesedés csökkentésére találták fel?

27

Jugoszlávia miért tudta megőrizni szabadságát a kétpólusú világban?

A boltok elvoltak látva a kapitalista világ termékeivel, de jó kapcsolatban állt a Keleti blokkal is, Magyarország kikötője például Rijekában volt. Amiatt nem támadta politikailag egyik oldal sem, hogy nehogy az ellentétes világhoz csatlakozzon véglegesen, vagy mi miatt végezhette ezt a kettős táncot a teljes hidegháború alatt?

3

Melyik országokba a legnehezebb illetve legkönnyebb állampolgárságot szerezni?

5

Igaz-e az, hogy Oroszorszag gazdasaga ha a jelenlegi tendencia zajlik par 10 ev mulva kepes tulszarnyalni az Usa-t?

11

Bolívia miért veszített el ennyi területet? Vagy hogyan?

http://blogs.smithsonianmag.com/history/files/2012/06/400px-..

Bolívia annó ekkora volt. Ma már csak a fehér rész van meg. De Santa Cruz (a elegnagyobb) tartomány is már ki akar válni.
Olvastam, hogy az északi tartományoknak (a térképen:kék, lila) Brazília azt mondta, hogy váljanak ki Bolíviából, és csatlakozzanak. Megtették. De miért?

Hogyan, vagy miért veszített el Bolívia ekkora területet, amikor semmilyen nagyobb háborúban nem volt benne? A tengeri kijáróját elvette Chile, nem tudtak vele mit kezdeni, így hagyták Chilenek.
Bolíviának úgy tudom nem volt "trianonja", akkor hogyan sikerült ez a remek teljesítmény?

3

Ki volt valójában Ernst Röhm?

Sok mindent olvasni róla, tulajdonképp mekkora volt a szerepe a náci rendszer kiépítésében?

1

Ez már túlzás? Ennyire liberálisnak kéne lenni?

Tehát van a következő cikk:

"Lehalkíttatta a hatóság a zenét Svédországban egy éjszakai szórakozóhelyen, mert úgy találta, hogy a klub díszhalai szenvednek a túl hangos muzsikától.

A svéd törvények szerint tilos tartósan 65 decibelnél erősebben zenét szolgáltatni, ha állat is van egy vendéglátóipari egységben. A szóban forgó göteborgi klubban 100 decibellel szólt a muzsika.

A szórakozóhely tulajdonosa vitatja a mérés pontosságát, és azt állítja, hogy a halak egy másik helyiségben vannak, nem abban, amelyben a zene közvetlenül szól, így az nem zavarja nyugalmukat.

Bár a halak egy szóval sem panaszkodtak, a hatóság hajthatatlan, közölte, hogy vagy csendesít a klub a zenén, vagy elveszíti engedélyét arra, hogy állatot tarthasson - adta hírül a The Local című svéd lap."

Most ez komoly? A halak jogait is meg kell védeni amit még a vegák is megesznek? És akkor nem sérül a halak jogai amikor a zord tengerbe felfalja őket valami vagy a teszkóba egy akváriumba betesznek 500at vagy amikor MEGÖLJÜK ÕKET, hogy megegyük? Ez tiszta vicc.. Persze a másik a semlegesnemű öltöző..... lehet, hogy nevetünk rajta de ennek azért lehetnek negatív vonzatai is nem?(csak rá kel nézni a mostani tizenéves generációra)

47

Miért van az hogy amíg Közép, Kelet Eu-ban próbálják lerázni a szocialista irányzatot, addig pont Nyugaton ahol régen szitok szó volt ez, kezd mindenki szocialista lenni?

Nem értem, régen a Nyugat büszke volt arra hogy ők az individualista, demokratikus kapitalizmust képviselik és különbek tőlünk keletiektől, erre most az Eu parlament többségben szocialisták ülnek,
(mindegy hogy értelmezzük, ha mosdatni akarják a szocializmust, meg az akkori bűnöket, vezetőket, azoknak leszármazottait akik most ott ülnek, akkor nem kell tovább magyarázni)
mi meg pont hogy próbálunk úgymond Nyugatiasodni, azaz azt az életstílust felvenni ami náluk is volt anno.

Én ezt nem értem hogy mi az hogy az Eu parlamentben többségben vannak a szocialisták?
Gondolom hogy náluk ez nem egyenlő a kommunista irányzattal, de ha állandóan mosdatják azokat, és MSZMP-s párttagokat védenek a "demokrácia védelmében" (már eleve egy ellentmondás és képmutatás) akkor nem tudok még sem másra gondolni.
Én ha ma születnék erre a bolygóra azt gondolnám hogy ők jobb oldali gondolkodásúak, és az ilyen exkomcsik csak elhanyagolható kisebbség lennének.
Mégis hogy van ez?
Miért véd egy francia szocialista egy "magyar" volt kommunista párttagot? Ez már eleve akkora ellentmondás hogy nem is értem.
Nekik utálni kéne a komcsikat, erre mégis összedörgölőznek velük?
Miért zavar egy franciát hogy mi a régi komcsi bírókat ki akarjuk szórni az igazságszolgáltatásból?
Már megint csak nem értem.
Úgy látom a szocializmus nem tűnt el csak átalakult, azaz átvándorolt nyugatra.

9

Ki volt Sztálin után a Szovjetunió legsikeresebb főtitkára?

Véleményem szerint Sztálin, ha az emberek nyomora árán is, de stabil hatalmat hozott létre. Ki tudhatja az utódai közül a legsikeresebb politikai intézkedéseket a magáénak? Szerint ha utána mindvégig Jurij Andropov kaliberű politikusok következtek volna, meg tudta volna őrizni a nagyhatalom stabilitását? Vélemények?

2

Svájcban, hogy fordulhat elő ekkora HIBA?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130729-osszeutkozott-ket-von..

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!