Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl. a rádióban, (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fehéroroszországban mitől van 118%-os infláció?

118%-os az infláció, 1 forint 40 fehérorosz rubelt ér, attól eltekintve, hogy egy átlagos kávé kb 8ezer

Mitől ilyen értéktelen a pénzük? Már tervezik az 500ezres, meg az 1 milliós bankjegy bevezetését is....

Akkor már miért nem vágnak le belőle pár 0-át mint annó Románia?

5

Az USA világgazdasági ill. világpolitikai szerepkörére, gazdaságának térbeli jellegzetességeire lennék kváncsi?

1

Az Amerikai Egyesült államokban, hogy lehet letelepedési engedélyt szerezni?

Jelen esetben Los Angelesbe kellene

2

Melyik szomszédos és nem szomszédos országok utálják egymást, akár politikailag, akár történelmileg?

8

A romák miért teljesítenek rosszul az iskolákban?

Ez mindenhol megfigyelhető, Finnországtól Szerbiáig, hogy a cigányok sokkal iskolázatlanabbak, mint a többség.
-Sokak szerint egyszerűen butábbak, náluk 80-as IQ az átlag, a fehéreknél 100 körül.
-Mások szerint a roma kultúrából adódik, náluk nincs értéke az iskolázottságnak.
-A jogvédők szerint a rasszizmus, kirekesztés az oka.
-A szegénység az oka. De szerintem ez inkább fordítva igaz. Az iskolázatlanság az oka a szegénységnek. Régen a szegény tanyasi, falusi iskolákból is sok tehetséges gyerek tudott kitörni, magasabb képzettséget szerezni, tehát ez sem determinálja a csoportot.
-Már azt is olvastam liberális jogvédőtől (talán Népszabadságban), hogy igazából nincsenek is semmilyen különbségek a népcsoportok között, mivel a romák és nem romák között is vannak okosabbak-butábbak, jobban-rosszabbul teljesítők.

50

Kazahsztánban a hétköznapokban mennyire lehet boldogulni az orosszal?

Érdekel munkaügyileg Kazahsztán, azt mondják, hogy pénzügyi szektorban (közgáz) nagy lehetőségek vannak.

Viszont csak oroszul tudok (meg angol, német), az meg nem tudom mennyire jó. Ha hivatalos is (vagy csak regionális nyelv), mennyire lehet a hétköznapokban elboldogulni vele?

14

Oroszországban is ennyi gond van a cigányokkal?

Oroszországban kb 600ezer cigány él. Oké, hogy ez elhanyagolható a 143 milliós lakosság mellett, de ahol vannak, ott ugyanez a probléma velük, mint itt, vagy az oroszok kordában tartják őket?

Hogy viszonyulnak az oroszok a cigányokhoz? És az orosz rendőrség?

14

Veszélyben az európai kultúra és értékrend?

Úgy érzem-pedig nem vagyok sem fajgyűlölő,sem antiszemita-hogy Európát a sok bevándorló,a túlzottan liberális politika és az USA-nak való megfelelni akarás teszi tönkre,erre az európai politikusok még rá is erősítenek.A televízióban pár csatornán Amerikát és Izraelt dicsőítő műsorok mennek,aki kicsit is aggodalmát fejezi ki a hazája vagy Európa iránt,az egyből náci.Lerombolják az erkölcsöt (például a melegek házassága),morális válságba taszítják a kontinenst.Nektek mi erről a véleményetek?

14

A skandináv államok kommunisták?

Pár amerikai barátaim szerint ott kommunizmus van.

Valamennyire egyetértek velük , mivel tényleg elég magasak az adók a nagykeresetű embereknek.

7

Az orosz könnyített állampolgárság Magyarországra is vonatkozik?

Olvastam, hogy könnyített (azaz szinte azonnali) állampolgárságot kapnak azok az emberek Oroszországban, akik a volt Szovjetunió területéről jöttek, és dolgozni meg lakni akarnak Oroszországban.
Ebbe a "volt Szovjetunió"-ba a Keleti-Blokk országai is beletartoznak? Révén, mi is része voltunk, így azt is mondhatnánk (pláne a megszálláskor), hogy de facto függetlenek voltunk, de jure meg az Orosz Föderáció részei.

Magyarországra vonatkozhat ez?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!