Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl. a (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1914 előtt a horvátok tisztelték a szent koronát?

úgy hallottam hogy tisztelték és maradtak is volna a magyar szent korona országai között csak úgy hogy egyenrangú lett volna Magyarországgal, én ebbe bele is mentem volna, a horvátok megkapták volna Dalmáciát az Isztria fsz.-et és Boszniából is kapott volna, és akkor lett volna egy Magyar-Horvát monarchia amiben Bosznia is benne lett volna és ugyan az lett volna a státusza, csak osztrákok helyett horvátokkal irányítottuk volna Boszniát, sztem ha a politikusaink jobbak lettek volna ahorvátokkal ki egyezhettünk volna és máris minden máshogy alakul, szerintem.

5

Van esélye annak, hogy Erdély autonómiát kap?

9

Felvidéken is tüntetések lesznek az autonómiáért?

5

Az USA háborúzott valaha a kontinensen más országgal?

a polgár háborún és az angolok elleni harc kivételével?
pl Mexico ellen, vagy Kanada, vagy más dél Amerikai ország ellen?

4

Tényleg megint Angela Merkel a legesélyesebb a választásokra? Elegem van ebből a nőböl irritál a stilusa, a hangja, jön ezzel a fegyelmezett fiskális politikával. Amugy mi a párhuzam Merkel és Thatcher politikája között?

A nèmeteknek most egy fanatikusabb megszàllottabb német kancellár kéne! aki kíváló szónok, zseniális showman. Eu ellenes politikát folytat.

6

Az EU miért engedte meg Koszovónak és Montenegrónak az eurót?

Magyarországnak nem engedi, még a kettős valutarendszert sem, mert kötelező teljesíteni a Maastricht-i szerződésben foglaltakat.

Ennek ellenére Koszovó és Montenegró megcsinálta azt, hogy szimplán nem kezdtek el saját pénzt használni, vagy a szomszédét (Koszovó simán használhatná pl az albán lek-et, vagy a szerb dinárt), hanem áttértek euróra, így nem foglalkoznak saját pénzkibocsájtással.
Mégis hogy?

Tőlünk féltik az eurót, mert mondván ha Magyarország becsődöl, akkor húzza magával a környékbeli eurósokat. Az miért nem érdekli az EU-t, hogy Koszovó, vagy Montenegró becsődöl?
Mert ők azért közelebb állnak a csődhöz, mint mi...

Nekik miért nézi el az EU az euró használatot?

(most azon kívül, hogy itthon sokan ellenzik az eurót)

20

Románia, Bulgária, Szerbia már utolértek minket életszínvonalban?

Még csak egyszer jártam ezekben az országokban, de úgy tűnik nem élnek rosszabbul, mint mi.
A statisztikák szerint a nettó fizetések 20-30 százalékkal alacsonyabbak arrafelé, de az árak is közel ennyivel alacsonyabbak.

9

Jelenleg melyik kormányzatnak, vagy szervezetnek a területe a Naprendszer és az azon belüli bolygók (a Föld kivételével)?

7

Elkerülhetetlen a görögök adósságának elengedése? Átterjedhet az államcsőd Ciprusra, Portugáliára és akár Olaszországra?

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bezzeg_a_gorogok_ados..


2

Másnak is feltűnt már? Trianon határhúzással kapcsolatos kérdés

Minden egyes elszakított területet úgy húztak meg a határokat, hogy etnikailag 30% magyarok lakta és 10% német lakta terület legyen. Ez volt az elsődleges szempontjuk a béke diktálóknak?

1910 népszámlálás szerinti etnikai eloszlás:
Kárpátalján: 54% rutén 10,5% német, 30,5% magyar
Délvidéken: 33,8% szerb 6% horvát,szláv 28,1% magyar, 21,4% német
Erdély: 53% román, 10,5% német, 31,7% magyar,
Mai szlovákia: 57% szlovák, 30,2% magyar 7% német

Ennyire tudatosan akarták porlasztani a magyarságot? Ezért nem vették figyelembe az etnikai határokat? De arra kínosan ügyeltek, hogy az elszakított területeken a magyarok és németek együttes aránya 40% ne haladja meg!

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!