Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl. a (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egyetértetek azzal, hogy Angela Merkel a világ második legbefolyásosabb személye (Forbes)?

Ezen a listán csak Obama előzi meg:
De mi miatt lehetett ő a lista második helyezettje?

8

Németországban élők! Hogyan látjátok, mi lesz a szeptemberi választások végkimenetele? Mely pártok alakíthatnak majd kormányt?

1

Szlovákiában milyen a cigányok helyzete?

Most a beszólogatós kommentek nélkül. (pl: Mi az a Szlovákia?)

Ott is ennyi a probléma velük? Hogy kezeli őket a vezetés? (most a kassai Lunyik 9-en kívül)
Ott is csak idők kérdése, mikor lesznek többségben?

Vagy SZlovákiában nem olyan rossz a helyzet?

4

Mit gondoltok arról, hogy Robert Fico, jelenlegi szlovák miniszterelnök lenne jövöre a köztársasági elnök?

Nekem nagyon nem tetszik, Fico amúgy sem szimpatikus nekem, de köztársasági elökként az már nevetséges lenne!

5

Ha büntetőeljárás alatt állok kaphatok három hónapos vízumot az USA-ba?

7

Az EU miért akar beleszólni Izrael dolgaiba?

http://hvg.hu/vilag/20130719_Izrael_kiakadt_az_EUra

Ha én lennék Izrael, én sem engedném , hogy ez az összeurópai kakasdomb beleugasson a dolgaimba.A véleményt meg kell hallgatni, de parancsot nem adhat.

Nem vagyok Izrael párti ,sőt ellenzem amit csinálnak és a zsidókat sem kedvelem, de igazuk van.

Ha Magyarország dolgaiba mondjuk Kína bele akarna szólni, az nekünk sem tetszene.

Szóval, szerintem mindenki hagyja békén egymást.
Izrael menjen homokozni, az EU meg foglalkozzon a saját dolgával, vannak fontosabb dolgok Izrael marhaságainál.

6

Snowden mit is akar pontosan? Mi a terve?

Azt olvastam, hogy soha senkinek nem akarja elárulni a többi titkos információt amikről tudomást szerzett. De akkor mi értelme ennek az egésznek? Mire fel van ekkora felhajtás? Ha titokban akarja tartani, akkor miért adta a világ tudtára, hogy mennyi információ van a birtokában? Nem értem ezt az egészet...

7

A nagyhatalmak miért nem tesznek egy lépést sem azért, hogy felkészüljenek arra, hogy az idegenek esetleg kapcsolatba léphetnek az emberiséggel a közeljövőben?

A diplomáciai sikereinken múlna a Föld jövője, ráadásul még harcképes űrhajóink sincsenek. Eléggé szűklátókörűek a nagyhatalmak, ahelyett, hogy egymást írtanák, inkább a galaxist kéne felfedezniük és új lehetőségek után nézni az emberiség számára.

23

AZ Egyesült Királyságban miért utálják ennyire a lengyeleket?

Voltam már kint párszor, és mindig hallottam, hogy nem szeretik azokat, akik nem tudnak(meg nem is akarnak) beilleszkedni, meg az európai bevándorlók közül a lengyeleket utálják a legjobban.
De nem csak London környékén, Skóciában is.

Mit csinálnak a lengyelek ilyen rosszul? Én úgy tudom, hogy nem a viselkedésükkel van a probléma.

Akkor mivel? Mi a probléma a lengyelekkel? Sokan mondták, hogy nem problémás a viselkedésük. Akkor?

6

Tényleg világháború lehet?

Tényleg lehet ezekből VH?

~ USA lehallgatja a facebookot, skypeot meg nem tom mit
~ Oroszország erősen hadgyakorlatozik
~ Szíria
~ Észak-Korea
~ Iránnal már régóta megy a huza-vona

Németországban pl Merkel akarja megmagyaráznak az amerikai lehallgatásokat.

Mi lesz ezekből? Vagy egyáltalán az USA minek hallgatózik?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!