Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl. a (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Magyarország és Lengyelország közt milyen a viszony?

3

Az usa mennyi penzt invesztal afganisztanba? Nem terheli meg a folyamatos haboru?

5

Miért nem támadják meg Szíriát?

Már hetek óta nem tudja eldönteni az USA és az EU, hogy mit csináljon. Ha annyira fontos lenne nekik a szíriai emberek, már a gáztámadás után másnap odamentek volna. Kezdem azt hinni, hogy a líbiai és hasonló csetepaték csak arra jók, hogy szívassák azt embert és emeljék a benzinárat. A sok idióta meg azt hiszi, hogy most lesz a 3. világháború.

4

Ehhez hasonló videók tömkelege van fent a szíriai háborúk eseményeiről. Ezeket nézve van még, aki ellenzi Szíria megtámadását?

http://theync.com/page.php?p=search&s=syria

12

Tényleg jobb lenne az agymosás miatt az, ha fel sem szabadítanák Észak-Koreát?

Úgy értem:

Az ott élőknek már generációk óta olyannyira ki van mosva az agyuk, hogy komolyan elhiszik, hogy a vezetőjük csak értük van, hogy minden amit csinál az a népet szolgálja, hogy az éhínség az a külföld miatt van, és hogy az ő országuk a világon a legjobb.
Olvastam már olyanról, hogy sokan voltak olyanok, akiknek sikerült átszökniük Kínába, de VISSZA szöktek, mert egyszerűen nem tudtak beilleszkedni.
Lehet, hogy sokan tudják, hogy azért rossz a rendszer, de szerintem még mindig a legkisebb rossznak tartják, és nem akarnak rajta változtatni, mert egyrészt nem is tudnak, másrészt ez a biztos, nem akarnak bizonytalant.

Ezek után ha felszabadítanák őket, szerintem biztos megint visszaválasztanák Kim Jong Un-t, mert nem tudnának mit kezdeni a szabadsággal. Nem pont a demokráciára gondolok, hanem az elnyomás nélküliségre.

Ti mit gondoltok? Kim Jong Il temetésén is milliók sírtak, persze voltak olyanok, akik nem sírtak, csak muszály volt, de elég sok tényleg síró embert lehetett látni, mert tényleg úgy viselkedtek, mintha az Istenük halt volna meg.

6

Gagauziának van kormánya?

És ha igen,akkor most ki a kormányfő?

1

A Szaúd-Arábiában tomboló, vallási alapú diktatúra ellen miért nem háborognak? Miért csak Asszad közutálat tárgya?

9

Van aki mostanság járt az USA-ban, és tényleg egyre gyengébb a demokrácia?

http://www.youtube.com/watch?v=IcHitCsHIfA

6

Szerbia utolérheti még Magyarország és Horvátország fejlettségét?

1989-ben Szerbia még gazdagabb volt Magyarországnál, csak a háborúk miatt nagyon visszaestek. A gazdasági teljesítmény még mindig 25%-kal az 1989-es szint alatt van, valószínű csak a 2020-as évekre tudják elérni a 35 évvel korábbi szintet.
A GDP/fő mindössze 41%-a a magyar, 39%-a a horvát értéknek.
Az átlagfizetés Magyarországon 35%-kal, Horvátországban 85%-kal magasabb, mint Szerbiában.

Szerbiában 30% a munkanélküliség (fiatalok körében 51%, ez csak Görögországban és Spanyolországban magasabb), Horvátországban 18%, Magyarországon 11%.

10

Párizs csatlakozik, lesz harmadik világháború?

Sziasztok! Ha USA és Franciao. közösen lép fel és Oroszo. viszont védi Szíriát akkor nem lesz az hogy USA és Franciao. Oroszo. ellen fog háborúzni? Ellentétesek a céljaik, és az USA az NSA-val is lehallgatni akart minket, évek óta manipulálni akart, és szíriát írtotta az olaj miatt.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!