Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit akartak Bolíviában Eduardó Flores, és Tóásó Előd elérni? Tényleg megakarták ölni Eva Morales elnököt?

5

Jó ötletnek tartjátok?

Az Antarktiszról szól a tervem és annak politikai helyzetét szabályozza:
A jelenlegi kb. 2000 antarktiszi lakos antarktiszi állampolgárrá válik. A területi igények érvényüket vesztik,és Antarktiszon a szigetekkel együtt létrejön egy Antarktiszi Állam,mint a világ második legnagyobb országa,bár a 2 ezres lakossága túl kicsinek bizonyulna. És ahhoz,hogy legalább 1 fő/km2-es népsűrűséget érjünk el,ahhoz körülbelül 15 millió embernek kellene Antarktiszra költöznie,de ez valószínűleg nem történne meg. Ettől függetlenül lakosokat toboroznánk,akiknek addig,ameddig nem építik fel a saját életüket,addig finanszíroznánk az életét - én például vállalnám,hogy Antarktiszra költözök,de persze csak a családdal és a barátaimmal együtt,a környezetem ugyanis rajong a hidegért,én pedig a politikáért és az államvezetésért. A létrejött Antarktiszi Államszövetséget a jelenlegi területek szerint osztanánk fel,a három átfedő igény pedig a szomszédos területhez kerülne. Ezek a területek az eredeti nevüket kapnák,azaz a következőket:

- Új-Britannia antarktiszi terület
- Ross antarktiszi terület
- Adélie antarktiszi terület
- I. Péter-sziget
- Új-Ausztrália antarktiszi terület
- Maud királyné föld
- Új-Argentína antarktiszi terület
- Új-Chile antarktiszi terület
- + egy kevésbé hideg,tehát partvidéki területen alapított város,az Antarktisz fővárosa,melynek nevét még nem terveztem meg.
Az egyes tagállamok hasonlóan működnének,mint a többi föderáció tagjai.
Ezek a területek a jelenlegi területi igényekből alakulnak át. Minden területen két-három települést alapítanánk egyelőre,majd később még többet. Igaz,hogy óriási munka lenne,de idővel meghozná gyümölcsét. Az Antarktiszi Szövetségi Köztársaság ezenkívül védené a környezetet,hogy a 14,5 millió négyzetkilóméteres köztársaság megmaradhasson az antarktisziaknak. Mivel a lakosok nem értenék meg egymást,az "alapító lakosok" körében megalkotnánk egy közös,könnyen elsajátítható nyelvet,mely az indoeurópai nyelvek keveréséből jön létre,és az állampolgárság alapfeltétele az antarktiszi nyelv tudása lenne. Ezenkívül szorgalmaznánk a külföldi befektetőket,és termőföldeket is vásárolnánk jó talajjal rendelkező országoktól,melyek közel vannak Antarktiszhoz,így nem kerül nagyon sokba a szállításuk,így nem kellene olyan sokat importálni,mert a saját termékünkről lenne szó,csak azt máshol termeltük meg. Amennyiben egy egységes antarktiszi állam létrehozásáról lenne szó,én azt garantáltan támogatnám. Kérlek,tűrhető hangnemben válaszoljatok,mert hogyha nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszoltok,azt nem fogadom el! Megmondhatjátok szépen is azt,hogyha szerintetek a tervnek nincs értelme. Köszönöm a válaszokat előre is!

11

Titónak hogyan sikerült ilyen eredményesen új nemzetet kreálnia?

Ugye Tito alkotta meg a modern macedón identitást, nyelvet és országot.
De hogy sikerült ilyen eredményesen? Mert a macedónok bolgárnak tartották magukat, ma pedig eszük ágában sem lenne közösködni a bolgárokkal, mert az ősi makedónok leszármazottainak tartják magukat, és hatalmas nemzettudatuk van.

4

Nyugat-Berlinbe hogyan szállítottak be az NSZK-ból nyugatnémet újságokat és pornót, amikor mindkettőt tilos volt bevinni az NDK-ba, és át kellett haladni kb.180km NDK-n az NSZK és Nyugat-Berlin között?

Valami speckó matricát ragasztottak az NSZK-NDK határon a keleti őrök a furgonok hátuljára, amit aztán megnéztek az NDK-NSZK határon, így meglátva, hogy nem nyitották ki a rakteret az NDK-ban útközben vagy mi?

3

Montenegrónak honnan jött ez a beteges ötlete? Vagy valóban jó lenne egy újabb Jugoszlávia?

http://index.hu/kulfold/2013/09/17/alakul_az_uj_jugoszlavia/

Csak azért kérdezem, mert eléggé véres volt a háború, ahogy Jugoszlávia szétesett, a horvátok és a szerbek utálják egymást, Bosznia a mai napig egy ingatag puskaporos hordó, Szerbia utálja az albánokat Koszovó miatt, Koszovó utálja a szerbeket, Macedónia az albánokat stb.
Erre Montenegró külügyminisztere kijelenti, hogy nem lenne rossz egy közös parlament, közös rendőrség stb. Akkor Montenegró minek vált ki Szerbiából?

Mit gondoltok az ötletről?

11

Obama kontra Putyin?

Szerintetek melyikük szolgálja hatékonyabban az országa érdekeit?

9

Mire emlekeznek milliok ezen a napon?

33 eve , 1980 Szeptember 22 napjan, tortent valami ami teljesen atirta nem csak a kozep-kelet de az egesz ujkori vilag tortenelmet.

4

A németek mit gondolnak a második világháborúról?

Nem, nem akarok régi sebeket felszakítani, csak érdekelne, hogyan vélekednek Hitlerről, mit gondolnak a kegyetlen dolgairól. Tudom, hogy Hitler talpra akarta állítani a hazáját a vereség után, de azért túlment egy határon.

12

Bulgáriában milyen következményei lehetnek a munkaképes korúak drasztikus csökkenésének?

http://www.magyarszo.com/hu/2102/kulfold_eu/101693/A-munkak%..

Magyarországon is hasonlók várhatók?
Bulgáriában elég előrehaladottnak tűnik a dolog...

2

Hogy lehet, hogy Hamburg a német szociáldemokraták fellegvára, mikor az egyik leggazdagabb város Európában? A szocdemekre általában a szegényebb rétegek szavaznak.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!