Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Észak koreába ha elindulna egy sikeres merénylet megölnék kimet (se rokona se senkije sincs) akkor kinyilvánitják a köztársaságot?

Vagy megszünik létezni

10

Ha ugyanúgy keresem az összefüggéseket, mint David Icke, az életemmel játszok?

Meg akarom lelni a világ nagy igazságait. Miért vagyunk nyomorba, nemes spirituális lelkünk ellenére ? Miért harc, gürcölés az élet a nemes lélekkel megáldott jobb sorsra érdemes léleknek ?

Mivel ezekre a válaszokat sehol sem találom, magam próbálom bejárni ezt az utat. Politikai összefüggések felkutatásával, az idegen hüllőlények átszötte agymosás közepette és ennek feltárásával.

Vajon, ha ezt kutatja az ember, megőlhetik ? :S

3

Németországban, hogyhogy nincs gond a bevándorlókkal vagy legalábbis nem annyira jellemző?

A bevándorló ügyben is megmutatkozik a németek ügyessége ,mint minden másban?

A németek nem annyira beszélnek róla vagy tényleg nincs baj?

A francia ismerőseim állandóan panaszkodnak rájuk , majdnem minden beszélgetésnél előhozzák a témát.

Svédországról sem hallottam jókat...

10

Ukrajnában hány forint a gáz?

5

Valaki elmagyarázná ezt az amerikai politikával kapcsolatos dolgot?

Itt (

1

Miért gondolják azt, hogy valami háttérhatalom irányítja a világot?

24

Emberek, mit jelent pontosan, hogy "Liberális Háttérhatalom"?

7

A szarban lévő dél-európai országokban pl. Spanyolország miért nem kezdték még meg az olyan válságintézkedéseket amik arra szolgálnának, hogy egy gazdasági összeomlás esetén is legyen az embereknek mit enniük?

Nem hallom, hogy Spanyolországban bevezették volna már a jegyrendszert, szorgalmazták volna, hogy mindenki aki tud termeljen ha mást nem répát és káposztát meg tartson 4-5 tyúkot, esetleg nyulakat, nem kezdődött meg a civil lakosság polgárvédelmi oktatása, pedig a helyzet egyre súlyosbodik.
Most hallom, hogy diplomás spanyolok a szerveiket árulják, mert másból nincs pénz enni, a legtöbb ember 1000 euróért dolgozik, amiből szinte 1000 euró a lakbér és a rezsi stb. sok spanyol fiatal már !Lengyelországban! próbál szerencsét.

Miért nem kezdi hát a spanyol,görög (és lassan a francia ha így halad) kormány az ilyen intézkedések bevezetését?

6

Hol találok bővebb információt a G8-ról?

Lehet rossz témába raktam.
A G8 történetéról,gazdasági fórumának létrejöttéről illetve funkciójáról keresek hosszabb MAGYAR nyelvű leírást,házi feladathoz kell.
Alsó hangon két órája keresgélek a neten,de semmi használhatót nem találtam.Köszönöm!

2

Szerintetek a jövőben felbomolhat az EU?

És ha igen, ez milyen következményekkel járna? Milyen lenne ezután az élet?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!