Találatok a következő kifejezésre: Gyakran hallani pl (1 db)

Gyakran hallani felhívásokat pl. a rádióban, hogy segítsük meg pl. az afrikai éhezőket, menekülteket, stb. Nem kellene egyszerűen békén hagyni nőket?

Amióta világ a világ, mindíg is ott volt a gondolat, hogy mi a fejlettek elvisszük a fényt a sötét barbároknak. Mi tudjuk mi nekik a jó. De még sosem m?ködött.

Legjobb válasz: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(

A kérdező hozzászólása: Nem kellene egyszerûen békén hagyni õket? Írni meg már nem tudok... :(
Szerintem sem kell segíteni sokat. Valószínûleg ha mindegyik megérné a hatvan-hetven évet akkor a vízcsapból is õk folynának. Nem kellene ennyire szaporának lenni!
Megint csak az állat- és természetvédõ bszél belõlem, mikor azt mondom, hogy hagyni kellett volna élni õket úgy, ahogy mindig is éltek. Sajnos már késõ azon elmélkedni, hogy beavakozzunk-e vagy sem. Ez a beavatkozás már akkor elkezdõdött, mikor az ember elindult nagy felfedezõ útjaira, és az õslakosok akarata ellenére is erõszakkal beleavatkozott addigi életvitelükbe. Már megismerték a pénz hatalmát, és ezért óriási károkat okoznak már õk is környezetükben, üzleti célokból írtják a vadállatokat, kiszorítják õket természetes élõhelyükrõl, felborítva a természet egyensúlyát. Ez a helyzet az amerikai esõerdõk írtásával is, mind a "civilizált" ember beavatkozásának következménye. Természetesen a fõ károkozók, akik ezt az egészet elkezdték, mi vagyunk, ezzel a beavatkozással csak tetéztük ezeket a problémákat.
HIV-vel nem mi fertõztük meg õket!!! Õk kapták el a majmoktól. Ne írj már hülyeségeket, mert még valaki elhiszi.
Én, mint állatvédõ is úgy gondolom, hogy bizony hagyni kellene õket boldogulni, ahogy tudnak, a természetre bízni a szelektációt, mert különben az állat és növényvilág sínyli meg az egészet azzal, hogy felborul az egyensúly. Ha képtelenek a fogamzásgátlásra, sajnos a természetes szelektáció tud csak egyensúlyt tartani.
boldoguljanak ahogy tudnak, mindenkinek vannak problémái, a miénket is magunknak kell megoldani, ahogy nekik is! Többnyire egyébként is az ország maga juttatta magát a jelenlegi állapotba.
A kérdező hozzászólása: például azért, mert függõvé tesszük õket magunktól. elvileg úgy gondoljuk, hogy ha már meg tudnak állni a lábukon, akkor már nem lesz ránk szükségük, de közben a támogatás torzítja az egész társadalmat és semmi garancia nincs rá, hogy valaha is meglesznek a segítségünk nélkül. Ez pedig nyilván nem jó.
A kérdező hozzászólása: ha halászni tanítod õket, az nyilván rendben van. csak az a kérdés, hogy tudod-e õket csak halászni tanítani. Minden egyes beavatkozással a saját világodból is csepegtetsz nekik egy kicsit, ez meg azzal a veszéllyel jár szerintem, hogy a vágyaikat nagyobb mértékben növeled, mint a lehetõségeiket. Ami miatt meg megint be kell avatkoznod. hogy a víznél maradjuk. a tiszta ivóvíz nyilván jó. Kevesebb betegség, kisebb csecsemõhalandóság stb. De több ember is, akinek jóval több víz, jóval több táplálék, jóval több gyógyszer kell. És ezeket meg megint nem képesek maguk elõállítani. Megint be kell lépned és kiköszörülni a csorbát. De minden egyes köszörüléssel újabb és újabb csorbák is keletkeznek. Gondolj bele, ott a 100 dolláros laptom kezdeményezés. Persze jó, mert tanulhatnak, okosodhatnak, kezbe meg azzal is szembesülnek, hogy másoknak 1, 5 méteres tévéjük van 500 csatornával. Nyilván lesznek olyanok, akiket ez motiválni fog, de szerintem többen lesznek, akiket meg a porba súlyt. Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: Ha egy busman amerikában akarna élni, nyilván nagyon boldogtalan lenne, de nem akar (nem is tudja, hogy van), úgyhogy boldog.
De, csak ezt nem most kellett volna megtenni hanem több száz évvel ezelött. most az a baj hogy már ök is tudják hogy mi hoigy élünk és probálnak utánozni, de mivel a természet és politikai háboruk miatt képtelenek a fejlödésre, így nekünk kell segíteni. a legnagyobb gond a betegségek, HIV, hepatitisz és egyég igen komoly betegségek´. a baj az hogy ha mi nem segítünk orvosolni nekik, akkor kiírtják a saját népüket ezekkel a betegségekkel. mi adtunk fegyvert a kezükbe, mi fertöztük meg öket, így most kénytelenek vagyunk gondoskodni róluk.
a föld el tudna tartani mindenkit, csak a "civilizált" ember önzõ. amikor meghúzod a wc öblítõt, végig gondolod, hogy abból a tiszta! vízbõl hány afrikai ihatna tiszta vizet? ha nekünk kell valami onnan, akkor meg tudjuk oldani a szállítást, talán csak menne visszafelé is, ha nem csak a többi kizsákmányolása lebegne sokak szeme elõtt. a gazdagoknak soha nem céljuk a rabszolgák, szegények felvilágosítása, mert akkor nagyobb félnivalójuk lenne az elõnyük elvesztésébõl. m
Biztos, hogy van olyan dolog, amiben békén kellene hagyni õket. De nem abban az értelemben, hogy ételt, gyógyszert, orvosi ellátást visznek a rászorulóknak. Azzal senki nem árt semmit, a helyiek szerint sem. Pl. nem hiszem, hogy egy Albert Schweitzer, vagy egy Magyar Baptista Szeretetszolgálat ártana bárkinek is bármiben. Sokkal inkább áldják a nevüket ezerrel a helyiek, akiknek segítettek meggyógyulni és életben maradni. Egy amerikai keresztény barátom (mûszaki ember) pl. azért jár Ugandába, hogy korszerû, szûrõkkel ellátott ásott kutak készítésére tanítsa meg a helyieket, hogy ne a fertõzött mocsarakból igyanak. Ez például miért lenne gond?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mégsem természetes dolog homokosnak lenni? Esetleg ha van homoszexuális, az mit gondol erről?

Íme egy érdekes tanulmány:
ha egypetéjű ikrek közül nagyon ritkán lesz homokos mindkét tag, akkor mitől lenne ugyan a génekben?
Illetve a homo-/biszexuálisak orientációja folyon ha változik, akkor ez nem dupla érv/bizonyíték amellett hogy egy pszichés rendellenesség, ami a mai világ liberális felfogásának és "szabadság"-barát médiájának köszönhetően ennyi embert érint?

Ui: tudom, hogy a kuruc nem a legdiplomatikusabb nyelven beszél a homoszexuálisokról, ezért elnézést kérek, akinek bántó lenne...
Másrészt tudom, hogy a meleg szó a hivatalos, de én szándékosan nem használom így, mert a meleg az én tudatomban még mindig a hideg ellentétje (ezt nem sértésként mondom, hanem én így szoktam meg...)

9

Melyik szerződés rendelkezett először a megerősített együttműködésről?

0

Amit Hitlernek nem szabadott az Sztálinak igen?

Mert Sztálinnak is voltak munkatáborai rengeteg ember öletett meg okok nélkül és végzett tömeggyilkosságokat még a második világháború előtt is!
És Churchill is bevallotta hogy Sztálin olyan kegyetlen mint Hitler meg azt is hogy a Sztálin tömeggyilkosságit direkt nem közölték a nyugatiakkal!
Szóval Sztálinka lehetett de Hitlert nem?

Nem vagyok se náci se jobber se hungarista!

24

Korea felosztása nem olyan volt, mint Németországé?

Németország keleti részét a kommunista Szovjetunió szállta meg,és Kelet-Németország kommunista is lett. Nyugati részét a kapitalista országok szállták meg és NSZK kapitalista lett. Korea északi részét a komm.szovjetek szállták meg,Észak-Korea ma is kommunista berendezkedésű,míg déli része hasonlít az USA-ra,azaz megszállójára.

2

Miért nem tesznek Németországban semmit a népességcsökkenés ellen?

Megdöbbentett az a tény, hogy 2004 környékén még 82 millióan, a 2011-es népszámlálás szerint viszont már csak 80 millióan élnek Németország területén.
Olvastam néhány cikket a témában, és mindenhol csak azt írják, hogy "nem jó ez így", de megoldásokat nem írnak. Pedig Németország fejlődésének a növekedés a titka...
"Valószínűleg kevésbé leszünk jómódúak, mert a gazdasági növekedés arra megy majd rá, hogy az öregedő társadalom eltartását finanszírozzuk."

6

Szlovákiában sikerrel járt az a petíció amit főleg a cigánykérdés miatt indítottak?

Szlovákia sem áll valami jól.
Simonyban vannak olyan panelek ahova a postás csak rendőri kísérettel mehet.
Ennek a városnak a polgármestere indította a petíciót.Simony kb olyan Miskolc szintű , gyakoriak a problémák.

A polgármester olyan törvényeket akar bevezettetni amelyek a tisztességes embereket védik ,egyebek mellett a büntetőjogi felelősség 14-ről 12 évre csökkentését szeretnék elérni, továbbá azt is, hogy a 12 évnél fiatalabb bűnelkövetők szüleit lehessen felelősségre vonni, valamint hogy a szociális segélyt munkához kössék.

Természetesen az ingyenélő jogvédők , roma "aktivisták" ott is elkezdtek ajvékolni ,meg nácizni.

Sikerült elérni a célját ennek a derék embernek?

6

Törökországban vagy Magyarországon nagyobb a diktatúra?

23

Melyek a legrégebbi alapítású városok az USA területén?

1

Törökország európainak vagy ázsiainak számít inkább?

8

A síták és a szunniták miért utálják egymást? Mi az oka az ellenségeskedésnek?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!