Találatok a következő kifejezésre: Gyakran bekeményedik hasam (8 db)

Gyakran bekeményedik a hasam. Ez normális?

21 hetes vagyok és gyakran keményedik be a hasam.Olyankor mintha egy keményre felfújt labda lenne a pocakom helyett. F?leg estére keményedik be. Ez jelent valamit? Mi oka lehet ennek?

Legjobb válasz: Szia!!!A has keményedése normális,de ha sokszor elõfordul az nem jó.Én is igy voltam csak nekem a 29 héttõl keményedett be.Én megmondtam az orvosomnak és Magne B6 kaptam,naponta 3 szedek belõle,és nemkeményedik azóda a pocim.Pihenj sokat az nagyon jót tesz.Boldog babavárást!!!!33hetes kismama.

Szia!!!A has keményedése normális, de ha sokszor elõfordul az nem jó.Én is igy voltam csak nekem a 29 héttõl keményedett be.Én megmondtam az orvosomnak és Magne B6 kaptam, naponta 3 szedek belõle, és nemkeményedik azóda a pocim.Pihenj sokat az nagyon jót tesz.Boldog babavárást!!!!33hetes kismama.
A 21. hétben nem igazán jó jel a gyakori haskeményedés. Amit tehetsz ellene az , hogy szedsz Magne B6-ot és többet pihensz. Valószínûnek tartom, hogy a nap végére elfáradsz és emiatt keményedik a pocid. Ilyenkor mindenképpen feküdj le pihizni! Hogyha legközelebb mész a dokidhoz említsd meg neki.

31 hetes vagyok és gyakran bekeményedik a hasam, nektek is? A hüvelyemnél pedig 'izomláz' szerût érzek, Ti is?

Legjobb válasz: Izomláz szerû nekem nincs, inkább a szeméremcsontom fáj. Szedek magnéziumot, így nem érzek keményedést, nem tudom mi lenne, ha nem szedném.. Te szedsz? 31hkm

Izomláz szerû nekem nincs, inkább a szeméremcsontom fáj. Szedek magnéziumot, így nem érzek keményedést, nem tudom mi lenne, ha nem szedném.. Te szedsz? 31hkm
A kérdező hozzászólása: Szia! :) de jó hogy Te is 31 hetes vagy :) Igen szedek magnéziumot 2x250mg-ot Ez mellett is keményedik a hasam.... Kedden megyek az orvosomhoz, hát nem tudom mit fog mondani, mert a védõnõm azt mondta hogy még ez túl korai...
Szedj többet :) 500mg-osból lehet napi 3x2-t: Én 2000mg-ot szedek, reggel-este 2db. Talán neked is csak több kell :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mert attól tartok hogy hányingert okoz nálam...
A magnézium? Én úgy tudom az maximum egy kis hasmenést okozhat, ha sokat szedsz. A sok vas okoz hányingert, nem?
A kérdező hozzászólása: Azt is szedek... Akkor lehet hogy összekevertem :(
Én 36. hétig magnéziumon éltem 3x1 500mg Magnerót szedtem. A dokim engedte , hogy 2x3 500mg is szedhetek, de végül ez a 3x1 is elég volt. Ha nem szedtem akkor pedig fájt, szúrt, keményedet, feszített és minden bajom volt. Több féle képen is szedtem, eleinte rendszeresen, majd igény szerint, de 30-36. héten 3x1 kellett szednem rendszeresen és így megoldódott a problémám. Azt hittem ha abba ahgyom meg is fogok szülni, de most itt vagyok 40 hetesen és a babám még mindig nem akar kibújni, most bezzeg nem bánnám a keményedéseket. Én is úgy tudom, hogy a magnézium max hasmenést okoz, de nekem pl. a vége felé gyomorégést okozott, pedig eleinte semmi gond nem volt. (35 héten okozta a gyomorégést) Én javaslom a Magnerot, nekem legalább is az vált be, pedig többféle magnéziumot kipróbáltam.
Ha vasat is szedsz azt olvasd el pontosan hogyan kell szedni, mert én pl. reggel 5 kor mikor felkelek pisilni akkor veszem be éhgyomorra, mert 2 órát nem lehet utána enni, meg tejtermékkel nem lehet együtt bevenni stb. Szóval egy csomó ilyen tilalom fel van sorolva, lehet rosszul szeded és azért okoz hányingert.
Én is pont 31 hetes vagyok :) Úgy 2-3 hete szedem a magnéziumot én is, azóta csak akkor keményedett be a pocim, ha sokat melóztam. Most csökkentettem a munkahelyi munkát is, és sokkal jobban érzem magam azóta. (Csak fél napot dolgozom.) Te dolgozol még? Mert lehet, hogy egy kis pihenés is segítene.

38, 5 hetes terhes vagyok. Ma reggel óta fájdalom van a derekamba. Soksor a lábaimba ézem, ezenkívül gyakran bekeményedik a hasam, erős a folyásom és néha, mintha súlyokat raktak volna a fenekembe. Mikor menjek a kórházba? Ez már szülés? Köszönöm

A baba rengeteget mocorogegész nap.90%a császár, mert még nem fordult le.

Legjobb válasz: Én ezekkel a "tünetekkel" mentem szülni. :) Még jó, hogy nem vártam a menses szerû görcsökre, mert az nekem nem volt.

Én ezekkel a "tünetekkel" mentem szülni. :) Még jó, hogy nem vártam a menses szerû görcsökre, mert az nekem nem volt.
Lehet jobb lenne bemenni a kórházba!Ne aggódj, legfeljebb nst-re kapcsolnak és ha semmi akkor hazamész!Jobb félni mint megijedni:) Végülis nagyon idõben vagy:) ))Hajrá:) ))
én is azt gondolom, hogy készülõdj lassan, de miért nem hívod a dokit vagy a szülésznõt, ha nincs fogadott személyzet, akkor pedig hívd fel a kórház szülészetét, és ott megmondják mit csinálj, de 90%, hogy azt mondják, hogy menj be.
Nekem is volt ilyen, de a többiekkel ellentétben, nem AZ volt. Végül nekem is császár lett, mert nem fordult be. De akkor elõtte befektettek egy nappal és másnap megcsinálták a császárt, így konkrétan nem tudom milyen mikor tényleg beindul, de amit leírtál nekem normális volt a terhesség vége felé (jósló). Ha sûrûsödik a keményedés, vagy a derékfájás, vagy erõsödik, akkor valószínû beindult a babád. Tényleg az a legegyszerûbb ha felhívod a dokidat, vagy a szülészetet. Könnyû szülést és jó babázást majd! (ne félj a császártól sem!) 2 hetes kislány anyukája
Ilyen tünetekkel mentem be én is 38+6 voltam. Aznap meglett a kisfiam. (Azért nem írsz, mert elmentél szülni?)


37 hetes kismami vagyok, és két napja fájdogál a pocim, nagyon gyakran bekeményedik a hasam. Ebből már lehet, hogy szülés lesz? Az NST is kimutatott néhány fájást csütörtökön.

Nem tudom, esetleg vegyek-e be magnéziumot.Eddog 3*2-t szedtem,de azt olvastam, hogy ilyenkor már jobb abbahagyni.

Legjobb válasz: Én mérném a fájások gyakoriságát,hogy egy nap mennyi van és mennyi idõ telik el közte,majd felhívnám a dokit és megkérdezném mit tegyek.ezek lehetnek jósló fájások is,de mi van ha gond van...szval a dokit hívd sztem.Könnyû szülést kívánok neked:)28hetes kismama

Én mérném a fájások gyakoriságát, hogy egy nap mennyi van és mennyi idõ telik el közte, majd felhívnám a dokit és megkérdezném mit tegyek.ezek lehetnek jósló fájások is, de mi van ha gond van...szval a dokit hívd sztem.Könnyû szülést kívánok neked:) 28hetes kismama
A magnéziumot szigorúan tilos ilyenkor már, mert megnehezíti a szülést.Egy kisbabás fórumon, ahol mind 33-36 hetesek vsgxunk, szinte minden kis mama fájásokra keményedésekre panaszkodott az elmúlt két napban.Az idõjárás teszi, mert össze vissza mászkálnak a frontok.Már a célegyenesben vagy, nem lesz semmi baj, ha kibújik a pici:)
En/mi és a többi várandós ismerõsöm is keményedés formájában megéreztük az idõjárást...:o(( A magnéziumot ÁLTALÁBAN nem javasolják az utolós hetekben, de nekem végig kell majd szednem. Egyeztess a dokiddal, hogy õ mit tanácsol! Magamtól én is abbahagynám, de õ jobban ért hozzá, biztos megvan az oka annak, hogy miért kell végig szedjem. ( ugye? - na, nagyon határozott vagyok )
Szia! A magnéziumot szerintem ne szedd, mert állítólag elnyomja a méhtevékenységet és elõfordul, hogy túlhordáshoz vezethet a szedése. Egyébként nem tudom neked hogy fáj a pocid én most voltam a dokinál nekem a hasam alját mintha késsel szurkálnák, erre azt mondta, hogy lassan kezdek tágulni. De voltak erõsebb ún. jóslófájásaim is és ahogy az elõttem lévõk írták fõleg az elõzõ két napban amikor a frontok elég rendesen hatással voltak a pocaklakókra. Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok neked (38. hetes kismami)

Baj, ha gyakran bekemenyedik a hasam?

18 hetes kismama vagyok, egy-ket hete eszrevettem, hogy befeszul, bekemenyedik a hasam,es egyre gyakrabban elofordul. Nem tart sokaig, de eleg kellemetlen. Nem tudom, hogy aggodnom kellene-e emiatt. Kosz a valaszokat!

Legjobb válasz: szia én magne b6-ot szedek ezt tudom javasolni a keményedés ellen ,de szólj az orvosodnak.

szia én magne b6-ot szedek ezt tudom javasolni a keményedés ellen , de szólj az orvosodnak.
Elõzõ terhességemnél nekem is volt ilyen a 16. héttõl egészen a végéig. A dokim magnéziumot írt rá, de azt mondta ne aggódjak, ezek ártalmatlan méhösszehúzódások, amelyek "edzik" a méh izomzatát a szülésre. Nekem elég gyakori volt ez a jelenség, és láss csodát, tényleg megedzõdött az izomzat, elsõ gyermekem ugyanis az elsõ fájástól számítva 6, 5 óra alatt meglett. Azért azt mondom, mindenképpen szólj az orvosodnak.
Én is amgnéziumot tudnám javasolni, meg a sok pihenést.Amikor csak nem muszáj a dolog, akkor dögölj el otthon.Napi olyan 10 keményedés a normális...tehát ha ennél több, akkor mindenképpen ajánlanék egy kis magnéziumot, meg lassíts az életviteleden.
Szintén 18 hetes vagyok és nekem is sokszor bekeményedik a hasam.Magne B6 napi 3x2. Nekem legalábbis ezt mondta az orvos, és természetesen sok pihenés.

25 hetes terhes vagyok kb 2 hete a köldököm környékén és felette is gyakran bekeményedik a hasam pedig szedem az Elevitet és a Magne b6-ot is eddig semmi ilyet nem éreztem! mitöl lehet ez?

Legjobb válasz: en ugy tudom hogy akkor van baj ha faj is a pocakod de szerintem mindenkeppen emlitsd meg az orvosodnak hogy megnyugodj.

en ugy tudom hogy akkor van baj ha faj is a pocakod de szerintem mindenkeppen emlitsd meg az orvosodnak hogy megnyugodj.

17 hetes terhes vagyok, mostanában gyakran bekeményedik a hasam, főleg éjszaka és akkor csak háton fekve kényelmes aludni, de fájdalommal nem jár, mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Keményedések már egész korán kialakulhatnak, egy ismerõsömnek kb 20 hetes terhesen jött elõ, és pont a kiírás napján szült. Szedj MagneB6-ot, és feltétlen mondd el az orvosodnak,hátha valami másra is szüksége van a szervezetednek.

Keményedések már egész korán kialakulhatnak, egy ismerõsömnek kb 20 hetes terhesen jött elõ, és pont a kiírás napján szült. Szedj MagneB6-ot, és feltétlen mondd el az orvosodnak, hátha valami másra is szüksége van a szervezetednek.
Eljött ez az idõszak is...nem tudsz aludni hason.Én még csak a 14héten járok, de én sem tudok hason aludni, mert érzem, h nyom a baba, meg kényelmetlen..Egy kis trükk bevált.Egyik térdedet húzd fel oldalt, amikor hason fekszel.Ilyenkor kicsit nagyobb hely marad az ágy és a pocid között, így még néhány hétig tudsz majd hason aludni, de ez sem tart ki a terhesség végéig.
A has keményedhet, nem kell megijedni. Magne B6 és pihenés napközben. Háton most feküdj, amíg lehet, késõbb nem javasolják már, ahogy egyre nagyobb súlyú a méhed. Esetleg szerezz be szoptatós párnát, azzal jól alá lehet támasztani a növekvõ pocakot.

Kinek van úgy, hogy ágynyugalmat írtak elő neki, de ha bármiért feláll, akkor bekeményedik a hasa minden esetben, gyakran még ülő helyzetben is? Mit csinál olyankor az kinek ilyen van? 27 h

Legjobb válasz: Nem kellene megemelned a magnézium adagodat? Nem említett a dokid semmit ezzel kapcsolatban? Nekem azonnal 1.500 mg-ot rendelt elõ a dokim, amint ilyen sûrûn keményedtem, mint te, de meg is lett a jótékony hatása. Ja, és nyugi, a magnéziumot ha jól tudom, nem lehet túladagolni, ekkora mennyiség még nem okoz bajt.

Nem kellene megemelned a magnézium adagodat? Nem említett a dokid semmit ezzel kapcsolatban? Nekem azonnal 1.500 mg-ot rendelt elõ a dokim, amint ilyen sûrûn keményedtem, mint te, de meg is lett a jótékony hatása. Ja, és nyugi, a magnéziumot ha jól tudom, nem lehet túladagolni, ekkora mennyiség még nem okoz bajt.
A kérdező hozzászólása: 3x2 szem magnéziumot kell szednem meg annyit, hogy ha esetleg rosszabb, akkor vehetek be még 1 vagy 2 szem magnéziumot. Külön nem mondott senki olyat, hogy többet szedjek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!