Találatok a következő kifejezésre: Gyakori a utáni sírósság a (1 db)

Gyakori a szülés utáni sírósság a mamánál?

Én sosem voltam valami gyenge n?,de egy hete pont,hogy császároztak,minden rendben velem is meg a babával is mégis ha valaki nem úgy szól hozzám képes vagyok elsírni magamat és alig bírom abba hagyni.De ugyan ez vonatkozik bizonyos szitukra is..pl.kaptam egy üdvözl? képeslapot a babának és azon is már b?gtem..nem vagyok depis csak rám jön ez a sírhatnék?Ez normális???7napos baba mamája

Legjobb válasz: Normalis! Az a neve ennek az erzekenysegnek, h babyblue, es nagyon sok anyuka ateli, magatol elmulo dolog!

Normalis! Az a neve ennek az erzekenysegnek, h babyblue, es nagyon sok anyuka ateli, magatol elmulo dolog!
Magyarul nyerési depresszió, vagy tárgynyerési depresszió. Akkor lehetünk depressziósak, ha valami pozitív dolog az eredménye, ilyen a szülés vagy pl akkor is érezhetünk ilyet, ha egy diplomáért megdolgoztunk és megkapjuk. Üresség érzés, szomorúság jellemzi, hogyan tovább? ez volt az a nagy dolog? túl vagyok rajta, itt van, akkor miért nincs boldogságérzetem pedig ezt akartam stb. Ez teljesen normális. Ha nagyobb méretet ölt és nem múlik, akkor segítséget kell kérni a saját és családunk érdekében. NEM SZÉGYEN!!!!!
Az akkor lehetünkdepressziósak közül kimaradt az is. Szóval akkor is lehetünk...
Bocs: meghallgat
Én sose voltam sírós, de szülés után mindenen elsíram magam. Akár örömömben, akár "bánatomban", bár ezek nagyon kis apróságok voltak. De ez nekem talán még ma is megvan egy kicsit, pedig már 9 hónapos a babám. De valahogy sokkal érzékenyebb lettem. Amúgy ugyan az a vidám csaj vagyok, mint voltam, csak valahogy egy kicsit mégis változtam. Nemrég a kezembe akadt egy könyv, amiben anyáknapi versek voltak, belolvastam és potyogtak a könnyeim. Pedig ilyet én sose szoktam csinálni korábban. Vagy ha valami filmet nézek és olyan jelenet van benne, akkor is sírok már. Régebben nem sírtam soha. A legdurvább az volt, amikor Karácsonykor anyukámmal sütöttünk és közben be volt téve egy karácsony cd, az egyik dalt egy kislány énekelte, és két másodperc múlva már hullottak is könnyeim, anyukám meg csak nézett, hogy most meg mi van :)
énis elsirm magam mindenen de én érzem hogy a fáradtság, és néha a tehetetlenség miatt:(
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a segítséget, remélem nem lesz komolyabb a dolog.Próbálom szabályozni, de ha jön a könny hát jöjjön.Fõleg olyankor van amikor a párom is feszültebb és máshogy szól.Alkalmazkodni kell még neki is a helyzethez és szokni a dolgot.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Akik voltak atjarhatosagin es akiknek fajt a vizsgalatH: asonlit a szulesi fajdalom hozza?

Emlekszem nekem nagyon fajt pedig mindket oldalon atjarhato voltam. Koszi!

2

Ismeri valaki a debreceni klinikán Dr. Póka Róbertet vagy Dr. Czifra Imrét? Szült már valaki náluk? Mik a tapasztalatok?

3

Milyen érzés a szülés? Nemsokára itt az idő, valaki segítsen légyszi.

Rendesen be vagyok rezelve, mert nemsokára itt az idő és első lesz. Azt már mindenki mondogatja, hogy majd elmúlik a fájdalom, nem is fogok rá emlékezni, stb ezt tudom, elhiszem, bízok benne. Viszont én személy szerint arra lennék kíváncsi, hogy milyen érzés, amikor elindul az egész, és az is érdekel, hogy milyen érzés, mikor megszületik a placenta, meg úgy az egész dolog. Nagyon parázós vagyok, nagyon félek, már enni se tudok, olyan ideges vagyok. Ez azért van, mert a legtöbbször, mikor megjött a menstruációm annyira nem bírtam a fájdalmat, hogy volt olyan, hogy elájultam. Szerintem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm és nem akarom, hogy emiatt valami baj legyen, császározni viszont emiatt nem fognak (nem is akarom), attól még jobban félek. Szóval anyukák le tudnátok írni, hogy milyen volt az egész. Hasonlítsátok pl olyanhoz, hogy menzi görcs, hascsikarás, stb. Tudom, undi egy gyerekhez ezeket hasonlítani, de hogy el tudjam képzelni. Az se baj, ha azt írjátok, hogy borzalmas fájdalom, csak tudjam, hogy mire készüljek. Nekem így könnyebb. A legrosszabb a bizonytalanság. Anyukámnak könnyen, hamar ment a dolog és ő is ezzel a "majd elfelejted, mikor meglátod a kis csodát" dologgal jön és nem igazán beszél a rosszakról csak annyit max, hogy "fáj, de ki lehet bírni". :S De én jobban félek attól, hogy nem tudom mire számítsak, mint magától a szüléstől.

8

A ti férjetek nem bánta meg hogy bement a szülő szobára?

Vannak érvek amellet hogy bejöjjön és vannak ellene is. Mesélnétek nekem hogy milyen volt? Mert azt nem szeretném hogy bejöjjön...és esetleg valamire nincs felkészülve...Tippek? Tanácsok?

13

Méhlepény kérdés? Most akkor kinek higgyek?

19 hetesen mondták először, hogy a méhlepény eléri a méhszájat, de nyugodjak meg, mert még föntebb húzódhat. 25 hetesen még mindig azt mondták, hogy mélyen fekszik. Majd 32 hetesen ugyancsak azt közölték velem, hogy mélyen van. Most, 35 hetesen azt mondta a doki, hogy a lepény vége és a baba feje között még jelentős távolság van, tehát a lepény hátsó falon tapadt, de nincs mélyen egyáltalán. Megnyugodtam, de kétségeim is vannak. Kinek higgyek? Egy tapasztalt nőgyógyásznak, vagy egy tapasztalatokkal ugyan rendelkező hölgynek, aki nem nőgyógyász, hanem "csak" uh-ozik. Mit gondoltok?

4

Van itt vége fele járó kismama (36 héttől) aki fogadott doki nélkül várja a szülést most?

Nem féltek hogy nem jó kezekbe kerültök ? milyen érzésekkel várjátok a szülést ?

köszi!!

5

Császármetszéskor tágítanak vagy valamit csinálnak a hüvelynél?

Műtőasztalon feküdtem amikor valami hasonlót beszéltek csináltak,de nem értettem pontosan.Talán ezért lehet,hogy annyira fájt császár után az első néhány alkalom amikor házaséletet éltünk a férjemmel!

14

Elméleti kérdés. Mi történik, ha megszületik otthon a baba, mert nem érek be a kórházba?

Eszembe sincs "otthonszülni", de van rá esély, hogy gyorsan jöjjön, és a tesókat sem hagyhatom magukra, míg ideér vki. Ideköltöztetni nem tudnék senkit az utsó hetekre, mi ilyenkor a jó megoldás? A normális szomszédok dolgoznak ugye, a nem normális meg ugye szóba se jön...Mit érdemes tenni?

12

Aki háromszor (vagy többször) szült, egyre rövidebbek voltak a szülései?

Az első 6,5 óra volt, a második 2,5 óra. A szülésznőm szerint most akár rapid szülésem is lehet, kicsit izgulok, mert ugye a kettő nagyobbat el kell vinni még a nagyszülőkhöz előtte. Másnál is bejött ez a tendencia?
36+2 h km

4

Császár után ki mikor sexelt először?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!