Találatok a következő kifejezésre: Gyakori, hogy babó (16 db)

nem túl gyakori, de elõfordulhat.

Mennyire gyakori, hogy a szülés végén a doki belekönyököl a hasba, hogy "segítsen kinyomni" a babát?

ÁEK-ban (MÁV) szültem, kifejezetten gyors, problémamentes szülés volt, de a végén a doki egyszer csak rám ugrott és iszonyú fájdalmat okozva, "rásegített" babám születésére. Gyakorlatilag kinyomta bel?lem....Arra hivatkoztak, hogy nagyon legyengültem a végére. (Alig 3-4 órát tartott a szülés, szépen tágultam, nem tudok róla, hogy elakadt volna a baba...) Más is tapasztalta ezt?

Legjobb válasz: Szia! nekem azért nyomta a doki a hasamnál a babát mert vákumot kellett alkalmazni.

Szia! nekem azért nyomta a doki a hasamnál a babát mert vákumot kellett alkalmazni.
Az egyik barátnõm hasán 2 áploló könyökölt, amikor az orvos már elfáradt, azért hogy kinyomják a babát, mert nembirt kijönni a rövid köldökzsinór miatt.
Én is 3 órát töltöttem a szülõszobán, elõtte egy órát "vajúdtam" otthon kétpercesekkel, ki tudtam volna nyomni a babám, mikor meglátta a fejét a doki, azt mondta hogy segít neki egy kicsit, egy nyomás és kint lesz (nem hittem el neki hogy kint lesz egy nyomással, és nem is tudtam átgondolni, hogy mi az hogy segít a babának), szóval nekem is megnyomta a hasam, de nem éreztem belõle semmit, csak másnap kicsit a bordám fájt azon az oldalon. Viszont egyszerre kicsusszant a lányom. Én is gondolkoztam már rajta hogy megkérdezem majd tõle, hogy miért is volt így. Most biztosan nem lesz ilyen, legalábbis az elsõ babánál szerintem, már ha sikerül megszülnöm õket simán. Remélem! 24 hetes ikres kismama
Az én pocakomra is rányomott, de nem igazán könyökkel, inkább alkarral. Utána napokig pokoli epegörcseim voltak, az orvos szerint valószínûleg vagy a baba, vagy õ maga nyomta meg az epémet :=). De a makkegészséges baba minden kellemetlenségért kárpótolt. Inkább nyomja meg az orvos a hasam, minthogy valami baja (pl. oxigénhiány)essen a kicsinek.
Gyakori. Segítenek vele a babának, mamának.
Engem ugyan csaszaroztak, de miutan kint volt a baba belem is belem "konyokoltek" gyomorszaj kornyeken, amivel allitolag kinyomtak belolem a mehlepenyt. Nem lehet, hogy nalad is arrol volt szo?
Engem is "megkönyökölt" a dokim, pedig a szülésem összvissz (amit a szülõszobán tötöttem) háromnegyed óra volt. Szerintem segít a babának, hogy kint legyen mielõbb, és ne kerüljön oxigénhiányos állapotba!
És ezt nyilván elmondta a barátnõdnek. Hogy tud így csöpögni valakibõl a rosszindulat...
Ezek sajnos nem rossz indulatbol jonnek. Az en baratnomnek azt mondta az orvos hogy:nyomjon mar mert mennek aludni!!!
Valószínû nem tudta már mivel motiválni...
Biztos az is "poén" volt, hogy amikor már látszott a születendõ babám feje, akkor az aktívan segédkezõ nõgyógyász felvette (az utolsó tolás elõtt) a mobiltelefonját :(
Egyetértek az utolsóval. Valószínûleg poénnak szánta az orvos, hogy aludni menne vagy konferenciára siet. Mi végigpoénkodtuk a szülést, sokat segített, hogy ne érezzem olyan elveszettnek magamat. Sok olyan dolgot mondott a szülésznõ és az orvos is, amibõl egyetlen mondatot, szót sem szabad komolyan venni, ezek mind azért hangzottak el, hogy erõt adjanak. Egy komplikációkkal terhelt, nehéz terhesség és végén nekik köszönhetem, hogy a fájdalmak és újabb komplikációk ellenére is csendben, jó hangulatban szültem meg a makkegészséges kisfiamat. Én értékeltem, pedig bizony a végén rámászott a szülõágyra és úgy nyomta a hasamat (ezt is elpoénkodtuk :=) ).
14:14 vagyok.Sajnos ebben az esetben nem poenkodasrol volt szo.Az ismerosomnek elorehajlo mehe van ezert felt erosen nyomni. Sojnos en is ennel a brutalis dokinal szultem, nem kell bemutatni az otromba stilusat, latszik rajta hogy unja az egeszet, akkor miert nem megy nyugdijba, mar megtehetne. Nagyon haragszom ra.Ez a harmadik szulesem volt, az elso ketto is fajdalmas volt de megis egy szep szuleselmeny maradt vissza, mert kedves es segitokesz dokinal szultem.
a barátnömnek azért könyökölt a doki a hasába, mert mennie kellett Konferenciára és már indulnia kellett!na ezt adjátok össze.....
Én az elsõ gyereket nehezen nyomtam ki, mondta is a doki, hogy a következõ fájásnál segít. Na, gondoltam, hogy most beletérdel a hasamba, mert hallottam már én is ilyet. De csak egy kicsit nyomta meg. Anyu viszont mondta, hogy a bátyámat úgy könyökölte ki belõle az orvos, úgy fájt, azt hitte, hogy eltört a gerince. De nem is sírt fel, már annyira el volt kékülve. Szerencsére késõbb nem lett baja, de ott már muszáj volt a durvaság.
22:22-esnek: csaszar alatt szedtek ki a mehlepenyt, de elobb gyereket ki, utana konyokoles, hogy lepeny is jojjon es utana varrtak. Egyebkent kulfoldon szultem. 22:17-es
Tulajdonkeppen az egyik muvelet a sok kozul amit csinalnak de Tilos igy kinyomni a gyereket. Mintahogy Tilos a mehszajat kezzel tagitani.
nekem még jól is jött, hogy nyomta a hasam, mert eléggé elhúzódott a kitolási szakasz (1 óra volt), valahogy nem éreztem erõsnek a tolófájásokat... na nem azt mondom, hogy jól esett, de addig csak "nyomkodtam jobbra-balra", onnantól meg 2 perc alatt kibújt a kislányom. :)
A kérdező hozzászólása: Jah, azt tudom még hogy szülés után szokták nyomni az ember hasát, hogy könnyebben távozzon a vér és egyéb bent maradt anyagok. Nyomta nekem utána is :)
A kérdező hozzászólása: , A méhlepény a szülés után nem sokkal távozott magától :) Meg is lepõdtem :) A babámat nyomta kifelé.... Azért nem értem, mert nem tartott hosszú órákig a kitolási szakasz...nem tudok róla, hogy bármi baj lett volna a babával.... mindegy, már túl vagyunk rajta, csak eszembe jutott, megérdeklõdöm, más is járt e így :)
22.17-es hol szültél????? Összevarrtak és utána jöttek rá, hogy bent maradt a lepény, vagy mi? Azt császárnál kiveszik.
Sajnos van olyan, hogy siet a doki, és azért alkalmaz olyan módszereket, ami egyébként elkerülhetõ lett volna. Én pl. 1 héttel túlhordtam, már minden nap mentem vizsgálatra. Utolsó elõtti napon felszóltak a dokimnak, hogy itt vagyok, 3 órát vártam, nem jött le. Hát, megvizsgált az ügyeletes doki, aztán hazamentem. Végülis neki is van diplomája, nem? A fogadott orvosom, nem tudom miért gondolta, hogy nekem egész héten minden nap jobb dolgom sincs, mint õrá várni. Másnap szombaton indult meg a szülés. Behívták, hát ki volt akadva, hogy miért nem vártam meg tegnap, õ meg akarta indítani nálam a szülést, mert ma szabadnapos. Na, hol van az oxitocin. A férjem azért nem állta meg szó nélkül, de ha én szülnék még egyszer, tuti nem nála szülnék.

A te babád megháromszorozta születési súlyát 1 éves korára? Gyakori, hogy elérik ezt a tripla súlyt?

Az orvos legutóbb fejet csóválva mondta,hogy bizony a kisfiam súlya nem megfelel?.Õ 4100 grammal született,11 hónaposan 9100 gramm.

Legjobb válasz: Szerintem nem törvényszerú,pláne nagyobb súllyal született babáknál. Az én lányom 2440grvolt mos 8hónaposa 8,5kg. Õ már most megtriplázta.Nem tudom mi alapján hozták ezt a "döntést", hogy minden babának meg kell.

Szerintem nem törvényszerú, pláne nagyobb súllyal született babáknál. Az én lányom 2440grvolt mos 8hónaposa 8, 5kg. Õ már most megtriplázta.Nem tudom mi alapján hozták ezt a "döntést", hogy minden babának meg kell.
A triplázás az átlagos 3000-3500 gramm súlyú babákra vonatkozik. Az én kisfiam is 4080 grammal született, 4 hónaposan volt 7 kiló és most 11 hónaposan Õ is csak 9 kiló, de a mi dokink egyáltalán nem aggódik. Egy átlagos baba 1 évesen 9-10 kiló. Nem tudom, hogy anyatejes-e a babád, mert az Õ hízásuk lelassul egy idõ után. Nálunk az evéssel egyáltalán nincs gond, viszont egész nap mozgásban van.
Hajaj, sõt....kisfiam 3200-al született, 10-én múlt 1 éves és 12kg:) De súlya ellenére ügyes, már egyedül jár jó idelye.
Fiam 4, 4 kilóval születtet és 1 évesen "csak" 12, 2 kiló volt.(most 10 éves lesz 45 kiló és 148 cm:-)) Lánykám sem lesz majdnem 12 kiló, õ 3950 grammal született és 9 hónaposan volt 8, 5 kiló. Az orvosod meg hülye, szerintem. A 4 kilós születési súly eleve nem átlagos súly, ez a duplázás-triplázás 3-3, 5 kg-mal születte babákra igaz. Akkor egy 5 kilós gyereknek 1 éves korára 15 kilónak kellen lennie?
A kérdező hozzászólása: Köszi!Teljesen összezavar így a doki.....Lelkifurdalásom van, hogy valamit nem csinálok jól! :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos csak 4 hónapos koráig kapott anyatejet, azóta tápszert iszik.Nem eszik túl sok félét a szilárd ételek közül, mondhatnám válogatós, ha van ilyen.Háromszor kap tápszert még mindig.Szívesen adnék neki többször laktatóbb ételt, fõzeléket stb. de nem fogadja el. Igen, én nem is számolgattam sosem, bíztam abban, hogy minden oké a testsúlyával.És akkor jött a doki... Éppen ezért született meg a kérdésem, mert én sem gondolom azt, hogy ezt az elméletet "rá lehet húzni" minden babára.Köszi nektek is!
Szia! Kisfiam 3150 gramm volt születésekor, 2980 grammal jöttünk haza. 1 évesen 9600 gramm volt, 11, 5 hónaposan hagytuk el az anyatejet, állandóan eszik:) most lesz 13 hónapos
utolsó vagyok az 5 éves kisfiam 4000 gramm volt születésekor, 1 évesen 13 kg volt= hónapos koráig szoptattam, de õ is mindenevõ volt.
A lányom 4300 g-mal született, most 18 hós és nincs 13 kg! Szép lett volna, ha megháromszorozza a súlyát... Sztem minél nagyobb súllyal születik egy baba, annál valószínûtlenebb, hogy megháromszorozza a súlyát. Ja, és az én lányom borzasztó válogatós, van, amikor egész nap csak cicizik, van, amikor meg reggeltõl estig szinte folyamatosan eszik, és ez kb kétnaponta változik.


Rota vírus mennyire gyakori? Hogy lehet elkapni? Érdemes beoltatni a babákat?

Ti oltattok?

Legjobb válasz: Nem oltattam. A védõoltás a hasmenéses betegségek csak EGY fajtája ellen véd, a többi ellen nem (pl szalmonella, ami gyakoribb, mint a rota). A másik az, hogy lehet, hogy a baba kibukja/kiköpi az egészet, és akkor buktál tizenvalahányezer forintot.

Nem oltattam. A védõoltás a hasmenéses betegségek csak EGY fajtája ellen véd, a többi ellen nem (pl szalmonella, ami gyakoribb, mint a rota). A másik az, hogy lehet, hogy a baba kibukja/kiköpi az egészet, és akkor buktál tizenvalahányezer forintot.
mi oltattunk. örülök neki. Kórházba kerültünk más okból és szóltak, hogy úgy menjünk be hogy járvány van az épületben . Egyéb osztályokról is viszik a gasztróra a tünetes gyerekeket (de ugye mire jön a tünet már rég fertõzöl is)... 3 nap telt el, mi megúsztuk tünetek nélkül és érzem, hogy nem vagyok jól szédelgek. Fiam jól volt így hazajöhettünk. Õ megúszta hányás hasmenés nélkül én 1 hét alatt 8 kilót fogytam, ha megemeltem a fejem azonnal hánytam és ment a hasam. Én a kiszáradás miatt nem tudtam kórházba menni mert akkor a Gyermekemet ki fogja ápolgatni (kruppos és befulladós)! Így napi kb. 2 deci folyadék (ami 5 percen belül távozott vagy itt, vagy ott) és kb 10 darab keksz volt a heti kajám. Felnõttként kaptam meg, de ez egy kegyetlen vírus.. erõs nõ vagyok semmi nem viselt meg, soha semmi nem borított le a lábamról 41 fokos lázzal tüdõgyulladással dolgoztam (tudom ez nem erény csak szimplán hüly.eség) de ez a betegség képes lett volna legyûrni... Egy orvos ismerõsünk nyomta nekem vénásan a vitamin koktélt már amikor sárgát zöldet hánytam (na meg persze vért is sajnos a sok erölködéstõl amikor már nem volt gyomortartalom se epe és még mindig jött volna.. A fiam egyszer öklendezett slejmet, de tuti hogy az nem a vírus volt.
Lehet, hogy én vagyok az egyetlen ilyen példa, de én beoltattam a fiam! 3 hónappal ezelõtt épp "nyaralni" voltunk, amikor hívott a házi doki, hogy hogy van a gyerek. Mondtam, hogy jól nagyon! Erre közölte, hogy oké, de a küldött székletminta alapján (más miatt küldtünk mintát), a gyerek rotás! Itthon aztán megbeszéltük, hogy egy gyengébb rotát kaphatott el, ami oltás nélkül is okozhatott volna pár kellemetlen napot, de így, beoltva, meg észrevétlenül átment rajta. Szóval én nem bántam meg!
Lányomnak még nem volt, majdnem 2 éves, nem oltattuk, doktornéni sem akart rábeszélni anno, azt mondta vannak ennél fontosabb oltások is, majd azokról szól...
Én is oltattam, és a fiamnak még a Calici vírus se ártott meg, a doki szerint lehet, hogy azért, mert hasonló vírust ismert fel az immunrendszere. A bölcsiben 2 gyerek volt beoltva rota ellen, egy hétig csak õk ketten jártak bölcsibe, mindenki más kifeküdt a vírustól. Én nem bántam meg.
Mi is beoltattuk. Aztán a férjem hazahozott valami nyavalyát.1 hétig hányt, hasmenése volt, fogyott 6 kilót, utána én jöttem a sorban, ugyanígy kidõltem.:( A kisfiam 1* hányt, 2* volt hasmenése és ennyi volt. Nekünk érdemes volt.

Mennyire gyakori, hogy egy szobában alszanak a babával a szülők?

Meddig nevezhet? ez egészségesnek és mennyi id?sen altatnátok mindenképpen külön szobában?

Legjobb válasz: Amikor õ kéri, hogy külön akar költözni. Amennyiben a szülõket nem zavarja és nem teszik ki a gyereket nemkívánatos ingereknek, ha érted...

Amikor õ kéri, hogy külön akar költözni. Amennyiben a szülõket nem zavarja és nem teszik ki a gyereket nemkívánatos ingereknek, ha érted...
Nálunk elõször külön volt a kislányom. Majd két hónaposan megfázott, így áthoztuk magunkhoz. 8 hónaposan ment vissza a szobájába. Én úgy vettem észre nála, hogy nyugodtabban alszik mióta külön van. Nálunk gondolom felébresztette, ha megfordultunk az ágyban, vagy köhögni, orrot fújni kell stb. Szerintem gyerek függõ is a dolog. Én örülök, hogy elvan a kislányom a saját szobájában. Most 13 hónapos.
Errõl megoszlanak a vélemények. Kinek mi a jó! Mi 7 hetesen külön tettük a fiam, azóta is köszöni, meg van! Nemrég egy szállodában együtt aludtunk, és észrevettük, hogy zavarjuk. Ha fordultunk az ágyon, már õ is mocorgott, ha kimentem pisilni, azt is észrevette stb. Szóval õ azt szokta meg, hogy egyedül, csöndben alszik!
Ebben is vannak átmenetek:) . Mi pl. mindig a szobáában tettük le a kicsit, majd mikor ébredt, magunkhoz vettük. így volt kettesben tölthetõ idõ:) , de amikor szüksége volt rám, ránk, akkor nem volt gond ha közénk vettük:) . Egy éves kora óta õ maga kéri, hogy a saját ágyéban aludjon. Visszagondolva másképp csinálnám, magunknál kezdtük volna az altatást és késõbb ment volna a saját szobájába, soksok felesleges felkeléstõl szabadultunk volna meg...

Mennyire gyakori hogy első fogként a rágó foga jön ki a babámnak?

6 hónapos lesz az ínye eléggé duzzadt de hátul nagyon nagyon,két hete ny?gös,de múlt héten lázas volt és antibiotikumot kap és valószín?leg az miatt volt hasmenése és kiütése,így most nem is tudom hogy mi a baja?!A nyála annyira nem folyik,a cumit nem fogadja el a cicin kívül se fogad el a betegsége óta az egyéb ételeket.Én meg már ki vagyok idegileg.

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy mindig az alsó 2 jön elsõnek, utána a felsõ kettõ....de ha így van elvinném mihamarabb orvoshoz

én úgy tudom, hogy mindig az alsó 2 jön elsõnek, utána a felsõ kettõ....de ha így van elvinném mihamarabb orvoshoz
attól mert most ott van beduzzadva még egyáltalán nem biztos hogy az is fog kijönni elsõként. lehet, hogy közben "beelõzi" egy elöl lévõ fog. A lányom lassan két éves és rágófogai vannak, de pl. elöl a kettesei hiányoznak ...
Szia!Kisfiamnak elõször a felsõ 2 metszõ jött 10 hónaposan.Utána 4 hátsó õrlõ 12 hónaposan.Az alsó 2 13 hónaposan.Most 19 hónapos és a felsõ 4, alsó4 és 4 hátsó õrlõje van kint illetve az alsó négy mellet bújik 2 oldalt még a szemfogacska(már kint a hegye).Az orvos és a védõnõ szerint nem robotok és nem lehet szabályokba foglalni a fejlõdésüket.Ne aggódj semmi baj nincs a babáddal! Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!

Van-e valami "tudományos" magyarázat arra, hogy miért olyan gyakori a babák túlhordása?

Els? kislányomat 1 héttel túlhordtam, az utolsó hetek iszonyatosak voltak... Kórházba is befektettek. És nem arról volt szó, hogy elszámolták az id?pontot, mert egyértelm?ek voltak a túlhordás jelei, ráadásul napra pontosan tudtuk, hogy mikor fogant a baba.

Legjobb válasz: Ez a kérdés már bennem is megfogant, sõt az is,hogy általába ezután jön a sok császár.mert bizony amikor jó pár ével ezelött a fiam szültem, nagyon ritka volt a császár, most meg szinte csak ezt hallani.csak az ismeretségi körömbe 10 kismamából 9 császárral szült,de nem igy volt tervezve.tudományos magyarázatot én se tudok,bocs,de elgondolkodtató változások vannak.

Ez a kérdés már bennem is megfogant, sõt az is, hogy általába ezután jön a sok császár.mert bizony amikor jó pár ével ezelött a fiam szültem, nagyon ritka volt a császár, most meg szinte csak ezt hallani.csak az ismeretségi körömbe 10 kismamából 9 császárral szült, de nem igy volt tervezve.tudományos magyarázatot én se tudok, bocs, de elgondolkodtató változások vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! :)

Mennyire gyakori, hogy 11 hónaposan nincs foga egy babának?

Sziasztok! Kíváncsi vagyok, ti találkoztatok-e ilyen babával, esetleg a ti piciteknek később bújt-e ki a fogacskája? Kislányomnak még nincs foga, erre sokan rácsodálkoznak, ezért érdekel! Köszönöm!

Legjobb válasz: Az én lányomnak 8 nappal a 11 hós kora elõtt bújt ki az elsõ foga. Most 15,5 hós és 6 foga van.

Az én lányomnak 8 nappal a 11 hós kora elõtt bújt ki az elsõ foga. Most 15, 5 hós és 6 foga van.
A kislányomnak 10, 5 honapósan jöt ki az elsõ foga, most 27 honapós és még most sincs kint az utolsó 4. Úgyhogy szerintem vannak esetek.
Nem találkoztam még személyesen pedig sok babás ismerõsünk van, az én fiam 10 hónapos, egy darab foga sincs. A testvéreinek normális menetben jöttek a fogaik (6-7 hónaposan az elsõ kettõ, 8-9 hónaposan a második kettõ, 1 évesen 6-8 foguk volt). Úgyhogy én aggódom.
Szia, abszolút gyakori. A környezetünkben 2 ilyen kislány is van. Na ez az, amit nem lehet/nem kell siettetni/segíteni (a mozgással ellentétben). Akik csodálkoznak én azt mondanám: "Nem értem miért csodálkozol? Szerinted mit kellene tennem??" :D
Ó ne törõdj ezzel!!! Ez olyan sablon kérdés, mint "mit tud már?, forog már?, eszik már fasírtot? az enyém töltött káposztát is evett ennyi idõsen" stb kérdések.
Szia! Az elsõ lányunknak 13 hósan kezdtek bújni a fogai (alsó 2), 15 hósan a felsõ 2, utána fél év szünet, majd jött a többi, 3 éves korára bújt ki az összes. Második kislányunknak 6 hósan már volt 2 foga, most majd 13 hósan 8 van neki.
Kedves Utolsó! Ne aggódj! Minél késõbb bújik ki a fogacska, annál tartósabb lesz! Elsõ voltam! :)
Az én fiamnak 6 hónaposan jött ki az elsõ 2..utánna 11hónapos koráig jele se volt fogzásnak..most 15és fél hónapos és már csak 2 hiányzik a repertoárból:) én mondtam is a férjemnek hogy nem várom annyira mert egyrészt a fogzás elég kimeritõ mindannyiunk számára..legfõképp a kicsinek mert úúúgy tud fájni másrészt mert annyira cukik amikor fagatlanul vigyorognak:) én imádtam a kis fogatlan mosolyában gyönyörködni!
Szia Az én kislányom múlthéten volt 11 hónapos még neki sem bújt ki a foga:)
Az én 3 gyerekemnek 6-7 hónaposan bújt ki az elsõ foguk, de az egyik barátnõm kislánya elmúlt már 1 éves, amikor az elsõ foga kijött. Õ is nagyon izgult már, de a védõnõ és az orvos is nyugtatta, hogy nem lesz semmi baj, nem marad fogatlan a kislány :-) Azt mondták neki megnyugtatásul, hogy ha másfél éves koráig sem jön ki egyetlen foga sem, akkor lehet csináltatni fogászati röntgent, mert az kimutatja, hogy az ínyben benn ülnek-e a fogkezdemények (nem értek hozzá), de erre végül nem került sor.
Az én fiamnak 1 éves kora körül jöttek ki az elsõ fogai. A 20. tejfog is éppen a finisben 3 éves kora elõtt pár héttel jött ki.
Az egyik ismerõsöm kislányának 14. hónaposan jött ki az elsõ aztán még kettõ egy hónap alatt. A fiamnak most 8 hónaposan 4 van. A kislány anyukája is aggódott emiatt. De szerintem ez tejesen egyedi hogy kinél mikor jön, nincs vele semmi gond... és a védõnõ szerint is ok így, a múltkor megkérdezte.
16 és fél hónaposan bújt ki a kisfiam elsõ foga, mindenkinek no para:)
A kérdező hozzászólása: Jó olvasni, hogy azért nem "földönkívüli" a lányom, mert sokan úgy kezelik :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat4 - igen, én is értetlenül szoktam nézni, mikor vissza kérdeznek, hogy "tényleg nincs??" most még is mit lehetne tenni? egyszerûen nem bújnak még... azt olvastam, hogy 16-17 hónapos koráig nem kell aggódni, csak úgy unom már, hogy mindenkinek ez az elsõ kérdése, hogy hány foga van?
Mintha én tettem volna fel ezt a kérdést :) )) Az én kislányom is 11 hónapos, június 10-én lesz 1 éves, de nincs egyetlen foga sem. De még jelét sem látom, hogy akarna kibújni. Tõlem is mindig kérdezgetik, hogy van-e foga. Abban reménykedem, hogy ha ennyit várunk rá, akkor nagyon erõs és szép fogai lesznek :) Mondjuk nekem és a férjemnek is erõs, egészséges fogaink vannak. Tehát bízom ebben :) Errõl van valakinek tapasztalata egyébként? Vagy ezt is csak kitalálta valaki, hogy egészségesebb és szebb fogai lesznek, akinek késõbb jön ki. Mondjuk a nagylányomnak kb 4hónaposan jöttek ki, de nem olyan egészségesek neki már (más apukája van)

Milyen gyakori, hogy a 40. héten születik meg a babó? Ez a meleg nem hozhatja előrébb a szülést?

35 hetes kismami vagyok,nagyon érdekelne,hogy még tuti az öt hét,vagy nem lehet az se meglep?,ha három hét van már csak?Már annyira várom a kis drágaságunkat,örülnék ha a 38.héten már meglenne.

Legjobb válasz: Minden hasadban töltött utolsó hét csak erõsebbé teszi a kinti életre. Nekem semmi se hozta elõrébb.

Minden hasadban töltött utolsó hét csak erõsebbé teszi a kinti életre. Nekem semmi se hozta elõrébb.
Nagyanyáink azt mondták, hogy akkor születik meg a baba, ha megérik a körme. Tudtommal a mai napig nincs pontos és egyértelmû magyarázat, hogy mi az a tényleges ok amitõl egy szülés beindul. Magának a szülésnek mint élettani folyamatnak van magyarázata, de az nem igazán ismert, hogy honnan tudja a baba, hogy "megérett a körme". Elméletileg vannak szülés megindító praktikák, ami valakinek vagy beválik vagy nem. Akinek bejön az sem tudja meg sosem, hogy enélkül mi történt volna. Az, hogy nyár van és meleg még nem jelenti azt, hogy mindenki biztosan hamarabb szül mint a 40. hét.

A phneomococus oltástól gyakori, hogy belázasodnak a babák?

4 hónapos lányom ma kapta meg az els?t. Kinek mi a véleménye róla?

Legjobb válasz: A kisfiam a 3 hónapos kötelezõvel együtt kapta meg és nem lázasodott be.

A kisfiam a 3 hónapos kötelezõvel együtt kapta meg és nem lázasodott be.
A kérdező hozzászólása: Akkor én is reménykedem. Õ a 4 hós kötelezõvel kapta és eddig egyszer sem lett lázas. Minden jót nektek is.
Nálunk csak hõemelkedés volt 2 napig, és ugyanígy kettõt kaptunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!