Találatok a következő kifejezésre: Gyógyszert szedtem még nem tudtam, (5 db)

Gyógyszert szedtem amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Baja lesz a babának?

Derékfájdalomra vettem be kétszer flectort és kétszer algoflexet. Tegnap nem jött meg a mensim és kiderült, hogy terhes vagyok. Szörnyen félek, hogy károsítottam, a magzatot. :((((

Legjobb válasz: Ne vicceljél már!A gyógyszerek nem mérgek!Semmi baja nem lesz a babának.Magyarországon csak 8 db. magzatkárosító gyógyszer van forgalomban,ezek szteroidok és epilepszia ellenes szerek.A többi gyógyszer ártalmatlan.Különben pedig az elsõ 2 hétben nincs kapcsolat még az anya és a magzat között!

Ne vicceljél már!A gyógyszerek nem mérgek!Semmi baja nem lesz a babának.Magyarországon csak 8 db. magzatkárosító gyógyszer van forgalomban, ezek szteroidok és epilepszia ellenes szerek.A többi gyógyszer ártalmatlan.Különben pedig az elsõ 2 hétben nincs kapcsolat még az anya és a magzat között!
Ezt a gyógyszerkérdést is mindig eltúlozzák.A kismamák 3/4-e szed gyógyszert a terhessége alatt és teljesen egészséges gyereket szül.Nem kell aggódnod!
Egyet értek az elõttem szólokkal! Semmi baj nem lesz! Nyugi! Gratulálok a babához! Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megnyugtattatok. Csak azért aggódtam, mert rá van írva a tájékoztatóra, hogy terhesség alatt nem szabad szedni. Köszönöm a válaszokat... :)
Egyébként ha megnézed általában az összes gyógyszerre rá van ez írva! Nyugi! Nem lesz gond!
A gyógyszerekre azért írják rá ezt, mert a gyógyszergyártó cégek így védik magukat jogilag a felelõsségtõl. De attól még nem magzatkárosító a gyógyszer!Mûködik Budapesten teratológiai tanácsadás, ahol a gyógyszerek magzatkárosító hatásával foglalkoznak.Ha nem hiszel nekünk, akkor hívd fel ezt a számot:06 1 363 2229 , itt majd megnyugtatnak, hogy semmi baja nem lesz a babádnak!
Ekkora mennyiségtõl kétlem, hogy bármi baj lenne.

Aflamin tablettát szedtem, mert még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ma derült ki, ezen a gyógyszeren meg az van, hogy tilos szedni. Mi tévő legyek?

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/tudastar/felkeszules_a_szulesre/ter.. A linkben találsz egy telefonszámot, ahol tudnak iylne ügyekben segíteni.

http://www.csaladinet.hu/tudastar/felkeszules_a_szulesre/ter.. A linkben találsz egy telefonszámot, ahol tudnak iylne ügyekben segíteni.
Az ismerõsöm 40 éves volt amikor terhes lett az 5. babával, nagyon erõs gyulladáscsökkentõt kellett szednie izületi gyulladásra. Az orvosok azt mondták hogy el kell vetetni a babát.De õ nem nyugodott bele elment Czeizel Endréhez, és milyen jól tette!! Azt mondta neki hogy nyugodtan megszülheti, ez 14 éve történt, gyönyörû egészséges lánya született neki.

Fogamzásgátló szedése mellett terhes lettem! Lehet-e valami baja a gyógyszer szedésétől a babának? Most már abbahagytam természetesen, de mikor még nem tudta hogy baba lesz, akkor szedtem.

Legjobb válasz: Allitolag nem lesz semmi baj. Van olyan baratnom aki szinten igy esett teherbe es gyonyoru, egeszseges gyermeke szuletett. Persze igazan csak a doki tud megnyugtatni. De szerintem ne aggodj.

Allitolag nem lesz semmi baj. Van olyan baratnom aki szinten igy esett teherbe es gyonyoru, egeszseges gyermeke szuletett. Persze igazan csak a doki tud megnyugtatni. De szerintem ne aggodj.
Az egyik ismerõsöm fogamzásgátló inekció mellett esett teherbe. Megtartotta és nincs semi baja a babának. Persze konzultálj az orvossal. Mond el félelmedet , és tedd fel kérdéseid. Szerintem fog megnyugtató szavakat mondani. Persze te döntesz.
Én is úgy tudom, hogy nem okoz gondot, ha valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe. Olvastam több helyen is, hogy ennyi idõ alatt nem valószínû, hogy károsodást szenvedett a baba. Gondolom az elsõ gyanûs jel (menstruáció kimaradása) után abbahagytad a szedést. Bocsi, hogy visszakérdezek, de hogy történt ez meg veled? Hagytál ki szemeket? Vagy hogyan? Én nagyon parázok ettõl az esettõl, és azért kérdem mert neked tuti tapasztalatod van.
Szia. Ne aggódj, aranyszabály, hogy ha valami rendellenesség is kialakul az embrio fejlõdésekor- akkor az a terhesség elhal. A korai szakaszban a mindent vagy semmit elve érvényesül, ez magyarázza azt is, hogy a nõgyógyászok nem harcolnak különösebben egy alig pár heteske terhességért. Nyugi, csak optimistán! És gratula a kicsihez.
én is fog-gátló mellett estem teherbe ráadásul és csak 24 hetesen vettem észre:( de gyönyörû makk egézséges fiam van:D
én is tabi mellett estem teherbe. és 3hónapig szedtem, utána derült a ki a baba. de semmi baja. egészséges kicsi lányom van.mai tabik annyira alacsony hormontartalmúak, hogy ez nem kárositja a babákat. ezt a dokim mondta nekem is. egy 21 éves anyuka
Szia! Én is terhes lettem a fogamzásgátló mellett (2x is, 1x a szoptatós bogyó mellett!!!+ szoptattam is). Sajnos még a mensim se maradt ki, így csak 2, 5 hónap után hagytam abba a gyógyszert. A dokim szerint ha így is megmaradt a baba, akkor az biztosan egészséges, mert ha bármi károsodás érte volna, akkor eleve meg sem tapadt volna vagy spontán elment volna. Emellett azt is mondta, hogy a mostani, modern fog. gátlók elég kevés hormont tartalmaznak, így kicsi az esély, hogy bajt okoznának, ha mégis, akkor érvénybe lép az elõzõ megjegyzés. Elmondhatom, hogy mindkét gyerekem gyönyörû, makk egészséges és még a terhesség alatt sem volt velük semmi probléma. A fiam 11 éves, a pici lányom 8 hónapos.. Szerintem, hogy biztosan megnyugodj, beszélj a dokiddal és a védõnõvel is. Minden jót Nektek!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a gyors és megnyugtató válaszokat!!! Amúgy én csak annyit "hibáztam", hogy két alkalommal elfelejtettem, de cseppet sem bánom. Remélem minden rendben lesz.
szerintem várd meg a következõ mensidet, és akkor kezd újra szedni. De ne felejtsetek el óvszert használni addig!!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm:)
Ha jól értelmezem, kihagytál 2 hetet, emrt nem tudtad megvenni?Ilíet ne csinálj máskor!!!! Beszélj az orvossal, lehet h szünetet fog ajánlani pár hónapra, így csak megzavarod a testedet.Olyan, mintha több szünetet tartottál volna(jóval..) amit pedig tilos! Szóval hívd fel, addig semmiképp ne szedd újra!!!
Beszélj az orvosoddal! De a menstruációdig semmiképpen se szedd be!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!