Találatok a következő kifejezésre: Gyógyszert szedek, egy szemet (11 db)

Fogamzásgátlót szedek. A " menstruációm" még a gyógyszer szedése közben megjött. Nagyon feszül a hasam a méhnél, fáj a cicim. Normálisan szedtem a gyógyszert soha egy szem nem maradt el. Lehet hogy csak a hormonok? Vagy v. mi más?

Legjobb válasz: Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.

Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.
A menstruációd nem jöhet meg a gyógyszer szedése közben, hisz az elvonás okozza a vérzést. Menj el dokihoz. A hasfeszülés, cicifeszülés aterhesség jele is lehet. Kicsi az esély, de bogyó mellett is teherbe lehet esni. De azt is kéne tudni, hogy mióta szede. Mert ha ez csak az elsõ vagy a második hónapod, akkor a szervezeted még reagálhat így a hormonokra.
Nekem kb másfél év után volt ez, és a doki azt mondta gyógyszert kell váltani (gyenge)nagyon hozzá szokott a szervezetem.Kaptam újat azóta semmi gáz...

Már 3 hónapja szedek gyógyszert (yasminelle), mindig rendesen, sosem felejtek el bevenni egy szemet sem. Az előző alkalmakkal mindig megjött azokban a napokban, amikor kellett, most viszont még mindig nem. Miért nem jön meg a menszeszem?

Miért lehet ez? Már csak két nap van hátra a gyógyszermentes hétb?l, meg fog jönni szerintetek? Ha nem akkor terhes lennék?

Legjobb válasz: Én ugyan novynettet szedek, de a 4.hónapban nekem se azon a napom jött meg mint az elõtõ alkalmakkor (én is mindig beveszem idõbe egyet se hagytam ki stb) hanem a 7napos szünet 5.napja végén. Én is nagyon nagyon izgultam és féltem, és fõképp nem értettem hogy miért nem azon a napon jött meg mint szokott! írd meg mi lett. klyd

Én ugyan novynettet szedek, de a 4.hónapban nekem se azon a napom jött meg mint az elõtõ alkalmakkor (én is mindig beveszem idõbe egyet se hagytam ki stb) hanem a 7napos szünet 5.napja végén. Én is nagyon nagyon izgultam és féltem, és fõképp nem értettem hogy miért nem azon a napon jött meg mint szokott! írd meg mi lett. klyd
Az enyémnek a tájékoztatója (Lindynette 20) azt írja, hogy ez elõfordulhat. De szerintem csinálj egy tesztet, annak az eredményét nem befolyásolja a tabi. Aztán akkor nyugodtabb leszel.:) Olvass utána a tájékoztatóban, hogyan szedjed tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! klyd: az ötödik nap reggelén megjött :)

Belara tablettát szedek első hónap, első gyógyszer. Elfelejtettem bevenni egy szemet, és a vége felé jár már a levél. Kezdjem el szedni a másik levelet, vagy tartsam meg a 7 napos szünetet? Jártatok már hasonló képpen?

Legjobb válasz: Szia én is ezt szedtem. Elõfordult, hogy kifelejtettem én is egy-egy szemet, de pótoltam. Nem okozott különösebb galibát. De ez csak az én véleményem, van aki folytatja tovább a szedést a következõ tablettától. De a tájékoztatójában benne van mit kell ilyenkor tenni.Remélem segítettem.

Szia én is ezt szedtem. Elõfordult, hogy kifelejtettem én is egy-egy szemet, de pótoltam. Nem okozott különösebb galibát. De ez csak az én véleményem, van aki folytatja tovább a szedést a következõ tablettától. De a tájékoztatójában benne van mit kell ilyenkor tenni.Remélem segítettem.
Mindenképpen tartsd meg a 7 napos szünetet! Ez alatt meg fog jönni, de ha nem, akkor is kezd el szedni a 8. naptól a köv. levéllel! Majd beáll rendesen a mensid, és szinte órára pontosan fog megjönni!

Nagyanyám megbolondult. Napi közel 30 szem gyógyszert szed, és már egy csomó mellékhatása jelentkezett. Hülyeségeket beszél, és reménytelen, nem lehet vele beszélni. Egyedül a pénz érdekli, semmi más?

Hipohonder, egyfolytába orvoshoz járkál, és hiába mondja az orvos, hogy de nincs rá szüksége, addig meg orvosról-orvosra, és addig adja nekik a százezreket, amíg meg nem mûtik... Már orvosa szólt, hogy állítsuk le a mamát, mert 70 évesen ennyi gyógyszer mellett ott fog maradni a mûtõasztalon. Most megint 3 mûtétet tervez... Epekõ, viszér, és csípõprotézis. A röntgenessel is jóba vagyok, és õ is megmondta, hogy azzal a kopással, ami neki van, nem hogy nem javasolnák, de még nem is igen engednék a mûtétet. De õ állítja, hogy neki a röntgenen azt mondták, hogy ez olyan súlyos, hogy azonnal mûteni kell. Mondtam, hogy de mama, úgy is tudok mindent. És akkor elkezdi, hogy jajj senki se tudja milyen rossz neki, hogy mennyire fáj, hogy nem alszik, meg bár már nem is élne, meg ilyenek. Na és akkor még elvárja, hogy én menjek és üljek és hallgassam, hogy mit talál már megint ki. Azt mpondta az orvos, hogy nem hogy örülne hogy egészséges, tönkreteszi magát. Én már mndtam neki, hogy úgyis egyfolytába az orvost járja, a fõorvosnak vigye be az összes gyógyszert, és nézesse meg, mert nem normális, hogy annyit szed. Álmatlanság, félrebeszélés, és még van pár mellékhatás, ami már kijött rajta. Nagyapám már nem boldogul vele. Nem lehet vele mit csinálni, én már nem is szivesen megyek, csak nagyapám miatt, õ teljesen más, õ jár hozzánk is, meg õ nem csak annyit akar, hogy ha elmegyek, hogy semmit ne csináljak, hanem gyere fiam, segítessz meg ilyenek, de õ is segít, ha valami olyan van, míg nagyanyám hogy hjajj neki milyen rossz, õ mennyit szenved. Úgy hallottam, már pszichológust is ajánlottak neki, de õ nem fogadja el az ilyeneket... Neki csak az kell, hogy mûtsék, meg hogy orvoshoz mehessen. Már megint injekció kúrát akar kiíratni magának. A H1N1 idején beoltatta magát. Nagyapámat nem tudta rávenni. Õ akkor 2 hétig volt beteg, (hogy valóban-e nem tudom, mert megjátsza magát) már halálán volt. Most nem újra beoltatta magát, és rávette nagyapámat is, hogy nehogy hazavigyen valamit... Amúgy kivetette a méhét, akkor volt valami ciszta amit mûttetett, akkor még volt valami a hasánál, akkor a pajzsmirígyét, és megmûttette az egyik lábát, a viszeret meg csípõprotézist. Nem tudom, jó kategória-e, már majdnem az egészségbe tartozna.

Legjobb válasz: És milyen érdekes,hogy vannak akik ezeket komolyan veszik!

És milyen érdekes, hogy vannak akik ezeket komolyan veszik!
Jesszus....mi hülye, elmebeteg emberek léteznek.
Nemigen tudsz vele tenni semmit... Ez az Õ döntése és nincs hatalom, ami megváltoztatná ezt. Kivéve, ha õ másképp dönt.
Az én nagymamám is ugyanez. Nem lehet vele mit csinálni, mert a jó szóra nem hallgat.
" Nagyanyámnak része lenne benne, de nem hogy nekemadná, a, kell az ára az orvosnak." Ez a te bajod cimbora. Hogy a mama nem neked adja a zsozsót. Különben [email protected] alak vagy, ahogy vagy.
Ha ez tényleg így van, ahogy leírtad, akkor Münchausen gyanús- ergo marhára figyelemhiányos az öreglány. Én öreganyám is csinál ilyen cifrákat, csak õ nem betegséggel, hanem mással, pepitában, csak hogy figyeljenek rá...
Te sem vagy normálisabb nagyanyádnál. Multkor is a pénzzel voltál elfolglalva, hogy nem neked adja.. Dolgozz meg érte!
vigyétek el idegorvoshoz. Ez már túl nõtt a hipochonder állapoton. Már agy érelmeszesedés tünetek
Kérj egy kis gyógyszert nagyanyádtól, beszedte a tiédet is? Vagy csak elgurult? :) ))
Én nagymamám is ilyen...Megmûttette a szemét, mert "nem látott", azóta folyton nyavajog, hogy fáj a szeme (ezt mondjuk elhiszem) és hogy nem lát (ezt nem, mert már többször lebukott, hogy olvassa az apró betût a dobozokon!) és hogy kiszúrja magának és akkor nem lesz gondja. Semmit nem lehet vele csinálni, egyik füleden be, másikon ki.
Amikor olvastam hogy kivetette a méhét rendesen felszaladt a szemöldököm......
A kérdező hozzászólása: Igen, én voltam. De mostanra annyira megzakkant, hogy már mással nem is foglalkozik, csak hogy õ milyen beteg. Az én gyógyszeremmel ne ti foglakozzatok. Én a másik véglet vagyok, és 7 éve egy szemet nem vettem be. Pálinka, bor. Nem fogja eladni, mert nagyapámmal le van beszélve. Amúgy meg nagyon nem az volt a kérdés. Hanem hogy hogy lehet normális belátásra bírni. Már a következõ mûtéteket tervezi, és nekem is azt szajkózza. Nagyapám se igazán hisz már neki. Már kezdi megunni. Nem is csodálom. De mondom, az egész család megmondja, hogy nem normális, mint apám se. Nagyapám jóba van mindenkivel a családba, többen azért nem járnak, mert nagyanyámmal mindig összevesznek. Halkan mondom, hogy mindig a pénzen. Pszichológushoz nem lehetne elvinni, annyira még tiszta, hogy tudja hol mi van. Bár azt se tudom meddig. Én szerettem, meg egyedül én járok már oda, de én se sokáig, ha így folytatja. Mondtam neki, hogy ne mindig ilyen negatívan fogjon már fel mindent, erre megint hogy neki milyen rossz. Akkor szevasz, legyen. Ha úgy fogja fel, meg annyit nem fog fel, hogy 70 éves, és ilyenkor már nem játék az altatás sem, akkor nem lehet vele mit csinálni. Nem tudom mennyi gyógyszert szed, de rengeteget. Napi 30 szemet biztos. Amúgy meg sír, hogy mennyi pénz elmegy gyógyszerre. Már mondtuk pedig, hogy hagyja abba, és csak azt szedje, ami tényleg kell. Akkor elkezdte mondani, hogy a múltkor is magas volt a koleszterinje, hogy vashiányos, hogy a pajzsmirígyre, hogy a lábára, hogy fájdalomcsillapító, hogy vérnyomáscsökkentõ. (persze a gyógyszerek egyrésze vérnyomásnövelõ hatású...) És akkor amit még le se írtam... Napi 5 szem fájdalomcsillapító. Már függõ... Agyérelmeszesedése az volt, ha mindenigaz... Felsorolt annyi betegséget, hogy ha neki az mind lenne, õ már rég nem itt lenne. Hanem minimum ágybafekvõ. De nem fogja fel. És igen is szarul esik, hogy minden pénzét az orvosnak viszi, és még az örökségét is el akarja adni. De hát ott is, ahol a fiatalkorát töltötte azt se tudta mi hogy volt. Nagyapám foglalkozott az anyósával is, nagyanyám a saját anyjához is csak azért járt, hogy ne mondják, hogy nem jár. Mondjuk gyerekkorába rá voltak kapva, de fiatalnak már nyomták rendesen. Neki komplett tanyát adtak volna, ami akkoriban, a kommunizmusban nem nagyon volt. Új házzal, mindennel, de azt mondta, õ nem fog kiköltözni. Így dolgozott a TSZ-nek, kapott egy átlagfizetést, amúgy aki akkor privátként ment, az ma megint nem átlagember lett, hanem milliomos, ha nem milliárdos. Nagyapám is kapott volna tanyát, a kettõ szinte egymás mellett volt, egy út mentén, csak két oldalba. Azt nem is fogadhatták el, mert mit mondanak. Pedig nagyapám õ mindig paraszt ember volt, fiatalnak is. De nem mehetett, mert nagyanyám azzal fenyegetõzött, hogy otthagyja. Bár megtette volna... Egyszer el is költözött, az anyjához apámmal meg a másik gyerekével(õ már nem él) mert nagyapám nem ment haza éjszakára. És dolgozni volt, mert akkor menni kellett mert ha nem ment elküldték. Amikor hazament, nem volt otthon. Erre nagyapám ment el könyörögni, hogy menjen vissza. Na ma se csinálná már... Utánavinné a ruháját és kalap kabát... De a helyébe én már diliházba vittem volna... Egyszerûen nem lehet rá szép szóval hatni. Ha durvábban mondanak neki valamit, meg elkezdi sajnáltatni magát. Ha ellenkeznek vele megint... Hát bújjon el. Én meg járkálok hozzá naponta, hogy ha valamit segíteni kell, és most meg õ van megsértõdve, hogy nem megyek... Akkor legyen. Megmondtam neki, adja el nyugodtan. De azzal engem is elad. És majd várhatja a drága kis keresztlányát, akit pénzelt, de 3 éve már köszönni is elfelejtenek... Mert hát akkor kezdett orvoshoz járkálni, és már oda hordja a pénzt, nem nekik.

Egy hónapja szedem a gyógyszert és kimaradt egy szem?

Az els? levél fogamzásgátlómat szedem.

Legjobb válasz: Lehetõség semmi, vagy terhes vagy vagy nem, ha nem jön meg tesztelj. Ha szétszórt vagy akkor kérjél implantátumot vagy szurit.

Lehetõség semmi, vagy terhes vagy vagy nem, ha nem jön meg tesztelj. Ha szétszórt vagy akkor kérjél implantátumot vagy szurit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Igazad van abban hogy kicsit furán sikerül megfogalmaznom a kérdést. Egyébként nem szoktam ennyire szétszórt lenni, csak mostanában sok a teendõm. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mennyi az esélye annak hogy terhes lettem a figyelmetlenségem miatt?
Az esélye, hogy terhes legyél attól is függ, hogy a levélnek melyik részén maradt ki a tabletta. Az én tablettám leírásában benne van, hogy a peteérés idõszakában a legfontosabb, hogy el ne felejtsem. Olvasd át a tájékoztatóját. Mondjuk nem tudom hogy nem vetted észre azonnal. Nekem a levélen a napok is rajta vannak és mindig nézem, hogy milyen napit veszek be. Így azonnal észrevenném ha mondjuk kedden még csak a hétfõit veszem be.
A kérdező hozzászólása: Én is meglepõdtem hogy nem igaz hogy nem vettem észre mert nekem is rajta vannak a napok... De sajnos mostanában sok szabadságolás volt a munkahelyemen így volt hogy este 9kor is még csörgött a telefonom és 12-14 órákat dolgoztam közbe próbáltam ellátni a háztartást és itt volt/van az iskolakezdés, mert van két nevelt gyermekem (a párom elõzõ kapcsolatából.). Közbe hétvégén iskolába járok. És ebbe a hónapba bírósági tárgyaláson is meg kellett jelennem... Szóval mindig kutyafuttában vettem be a gyógyszert... :( Ez elõtt 5 évig szedtem bogyót és mindig sikerült rendesen szednem, csak most összejött minden. Igazából a peteérésem az kb. a levél vége felé lett volna, mert olyan 35-40 naposak voltak a ciklusaim. A gyógyszert a mensi elsõ napján kezdtem el szedni és ez az elsõ levél.
Én is sokszor elfelejtettem bevenni a tablettát mikor elkezdtem. Ajánlom , hogy a telefonodon állíts be egy ébresztõórát arra az idõpontra, amikor be szoktad venni a gyógyszert, így soha nem fogod elfelejteni :)
Az nagyon nem normális, ha a két pupillája nem egyforma nagyságú. Menjen orvoshoz, sürgõsen.

Ha kimaradt egy szem a gyógyszerből és bennem ment el a párom, akkor lehetek terhes? Több éve szedem a gyógyszert.

és ha mondjuk egymás után két szem maradna ki? félek,mert kimaradt ebbe a hónapba két szem...és volt szex....elfelejtettem bevenni,és mindig megjön a gyógyszer elkezdése el?tt egy nappal,(de ez 2-3 havonta csúszik egy napot)és most még nem jött meg pedig ma kellene elkezdenem megint a gyógyszert.szerintetek?

Legjobb válasz: az elejét elírtam bocsi,úgy egymás után,hogy néhány nap különbséggel felejtettem el bevenni.

A kérdező hozzászólása: az elejét elírtam bocsi, úgy egymás után, hogy néhány nap különbséggel felejtettem el bevenni.
elképzelhetõ a terhesség, a fogamzásgátló csak akkor megbízható, ha rendesen szeded. Ha nem jött meg a megvonásos, akkor mindenképp tesztelj, mielõtt a következõ levéllel elkezded és csak akkor kezdd el szedni, ha negatív. Ha nega és a következõ hónapban sem jön meg a megvonásos, akkor viszont nem jó neked ez a fajta tabletta.
Igen, lehetsz terhes. Csinálj tesztet mielõtt elkezded a következõ levelet.

Gyógyszert szedek, de egy szemet később pótoltam mint 12 óra kb. a félidőben. Azóta megjött a vérzésem, addig tartott ameddig szokott is, de szerintem kevesebb volt a mennyisége. Biztos lehetek, hogy nem vagyok terhes?

Rá 2 napra csináltam egy tesztet ami negatív lett! Csak az fura,hogy fáradtabb vagyok, nem bírok enni,(nincs hányingerem, nem fáj a mellem) és a mellbimbómról jön a b?r. De a fáradtság és az étvágytalanság lehet stresszt?l is mert államvizsgáztam ma.

Legjobb válasz: "Biztos lehetek, hogy nem vagyok terhes?" Nem.

"Biztos lehetek, hogy nem vagyok terhes?" Nem.
szerintem nem vagy terhes. de ha nagyoj félsz akkor esetleg csinálj egy tesztet 1 hét múlva. lehet hogy az elõzõt korá csináltad. de ne félj:) szerintem nicsn baj
2 nap mulva nem mutat semmit a teszt, kb 2 hét mulvam esetleg. Ha megjött rendesen, ne aggódj.Ez volt az elsõ leveled??Én is csak azt tudom, mondani, soha nem lehetsz biztos, hogy nem esel teherbe, valószinûleg nem vagy terhes, de csinálj egy tesztet még 1-2 hét mulva.

Nap fél szem Bromocriptint szedek. Most teszteltem egy nagyon halvány pozitívat. Meddig kell szedni a gyógyszert, vagy azonnal abba kell hagyni?

Ki mennyi ideig szedte? Nálatok mi volt a tapasztalat?

Legjobb válasz: más ügyeletes dokit kérdezz meg vagy anno mit mondot neked?

más ügyeletes dokit kérdezz meg vagy anno mit mondot neked?
nekem szedni kellett még a 12 hétig mindkét terhességnél.
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit, csak úgy "próbaként" Írta fel, mivel szivárgott a tejem nyomásra. Életemben elõször jött meg 28 napra a mensim, a második hónapban meg már a nem várt elõtt 4 nappal halvány pozitív.. Több vetélésen vagyok túl, el sem hiszem, nem is merek reménykedni....
Pozitívat teszteltem és a 6 hetes vizsgálat után kérdeztem rá. Nekem addig kellett szednem, amíg el nem fogyott. De attól a naptól feleznem kellett már az adagot. Így kb 7+ pár napig kellett szednem.
Szia! Igaz még nem vagyok terhes, de nekem a dokim azt mondta, hogy a Bromot a 12.hétig minimum szednem kell. Most jött helyre a prolactin szintem 1 ciklus alatt (napi 2 egész bromo), most leljebb vette napi 2xfél szemre és megint kihangsúlyozva elmondta, hogy a 12. hétig legalább szednem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Babát szeretnénk a párommal, mikor kell abba hagyjam a gyógyszer szedését? Bár még csak egy levelet szedtem fel és a második levélből 3 szemet. (Belarát szedek)

Legjobb válasz: Ha babát akarsz, minek kezdted el? 3 hónapot érdemes várni, addig más módon kell védekezni.

Ha babát akarsz, minek kezdted el? 3 hónapot érdemes várni, addig más módon kell védekezni.
Szedd végig a levelet amit megkezdtél, ne zavard össze a ciklusod, ha babót akartok! Azt olvastam, hogy 1-2 havi fog.gátló szedése után megnõ a fogamzási valószínûség. Sõt! Az abbahagyást követõ hónapban a legmagasabb! A Belara kevés hormont tartalmaz, nem hiszem, hogy 3 hónapot várni kell vele! De kérdezz rá a dokidtól, vagy védõnõtõl.
Ha már elkezdted az új levelet, akkor azt már szedd végig szerintem, aztán a következõt már ne kezd el. Egybõl próbálkozhattok majd, nem szükséges várni 3 hónapot.
Én sem értem mért kezdted el egyáltalán. Sok nö van akinek utána honapokba telik mire ujra helyre áll a peteérés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!