Találatok a következő kifejezésre: Gyógyszertári fogamzásgátló lehet vény (3 db)

Milyen fogamzásgatlókat lehet vény nélkül kapni a gyógyszertárba?

és ezek közül melyik a leghatékonyabb??

Legjobb válasz: Nayloscnin, visszafelé

Nayloscnin, visszafelé
A leghatékonyabb az óvszer. Vannak spermaölõ hüvelyhabok, krémek, kúpok, tabletták, ezek önmagukban nem túl hatásosak, általában pesszáriummal együtt alkalmazzák, ahhoz meg már kell a nõgyógyász... Ha fogamzásgátló tablettára gondoltál detto vény nélkül nincs.
pharmatex
óvszer -> igen hatékony fogamzásgátló és vény nélkül kapható.

Gyógyszertári fogamzásgátló tablettákat lehet vény nélkül kapni?

Legjobb válasz: Van, ahol odaadják vény nélkül is, de hivatalosan kell hozzá vény vagy háziorvostól vagy nõgyógyásztól.

Van, ahol odaadják vény nélkül is, de hivatalosan kell hozzá vény vagy háziorvostól vagy nõgyógyásztól.
Én már szedem pár éve, és van egy gyógyszertár, ahova bevittem a receptet és kértem tabit, erre adtak is, de a receptet is visszakaptam. Szóval valahogy megoldják az adminisztrációt, találékony az ember! :) Így beváltottam máshol a receptet, szóval nem kell megint elmennem a nõdokihoz. Azonban ha még te nem szedtél, akkor mindenképpen menj el dokihoz, hisz ez nem játék, mégis csak gyógyszerrõl beszélünk, és mindenkinek más jó.
én ugy tudom, h nem
Egyrészt nem tanácsos orvosi vizsgálat nélkül önkényesen fogamzásgátlót szedni mert súlyos egészségügyi kockázatot jelent. Másrészt a gyógyszertárban nem is tudom hogy adhatják ki recept nélkül, mert minden vényköteles gyógyszer kiadásáról elszámolással tartozik a gyógyszertár az OEP felé tehát adminisztrációs akadálya is van a dolognak.
csak ennyit mondok:NEM

Felfáztam. Gyógyszertárban lehet kapni vény nélkül valami gyógyszert rá? Lehetőleg olcsó legyen. Valamint, ha apranaxot egy szemet kapok be (átmeneti megoldás), az hatással van a fogamzásgátlóra?

Legjobb válasz: Fõleg az antibiotikumok befolyásolhatják a fogamzásgátló hatását, az apranax nem szteroid gyull.csökkentõ, tehát biztonsággal bevehetsz belõle. Patikában felfázásra nem kapsz gyógyszert mert antibiotikum kell rá, az meg vényköteles. Ha elmész a háziorvosodhoz, õ is írhat neked ilyet!

Fõleg az antibiotikumok befolyásolhatják a fogamzásgátló hatását, az apranax nem szteroid gyull.csökkentõ, tehát biztonsággal bevehetsz belõle. Patikában felfázásra nem kapsz gyógyszert mert antibiotikum kell rá, az meg vényköteles. Ha elmész a háziorvosodhoz, õ is írhat neked ilyet!
csak mond meg a háziorvosodnak h felfáztál, ír rá rögtön gyógyszert, megsem vizsgál. de ha nem akarod, akkor ücsörögjél kamillás vízben. az is helyrehozhat
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Urogyn. Húgyúti fertõzésekre jó. Gyógynövényeket tartalmaz, de nem lehet hosszú ideig szedni. Olyan 2000 Ft körül van. Ha nem használ, irány a doki. Addig is igyál rengeteg folyadékot.
Azt viszont nem tom fogamzásgátlóval lehet-e szedni... Kérdezd meg a patikában.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!