Találatok a következő kifejezésre: Gripe watert kell (13 db)

Gripe watert hogyan kell adagolni 1 hós babának? Folyamatosan kell majd Neki adni, vagy csak ha fáj a hasa? Mecsek baby teával együtt (nem egy időpontben) lehet alkalmazni, vagy most hagyjuk a teát?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem most próbáld meg abbahagyni a mecsek teát mert sok babának attól fáj a pocija holott az ellenkezõ hatást kellene elérnie. Kb 3/4 Gripe wateres kupak= 1 adag - ezt fecsendõvel mértem le. Én 1hónapos kora után napi 6-szor adtam neki és segített, nem vártam meg, hogy elkedjen fájni a pocija- mivel ez abszolut nem káros a babának. Én lefejt tejbe tettem, mert töményen nem nagyon kedvelte. Nekünk se az Infacol, se az Espumisan nem segített, csak a Gripe Water!!!!!! Remélem nekitek is be fog válni. Ha kérdésed van írj mailt! Dia

Szia! Szerintem most próbáld meg abbahagyni a mecsek teát mert sok babának attól fáj a pocija holott az ellenkezõ hatást kellene elérnie. Kb 3/4 Gripe wateres kupak= 1 adag - ezt fecsendõvel mértem le. Én 1hónapos kora után napi 6-szor adtam neki és segített, nem vártam meg, hogy elkedjen fájni a pocija- mivel ez abszolut nem káros a babának. Én lefejt tejbe tettem, mert töményen nem nagyon kedvelte. Nekünk se az Infacol, se az Espumisan nem segített, csak a Gripe Water!!!!!! Remélem nekitek is be fog válni. Ha kérdésed van írj mailt! Dia
A Gripe water nagyon jó! 5 ml-t kell adni minden etetés elõtt , de max. 6-szor 24 óra alatt! Sajnos a mecsek teáról nem tudok semmit mondani.
a második hozzászólónak: a dobozon az áll, h etetés közben vagy utána kell adni a Gripe Water-t.

A gripe water-t evés előtt, közben, vagy után kell adni? Hány nap után kezd hatni? Esetleg azonnal kellene, hogy hasson?

Legjobb válasz: http://bolthely.hu/arcanum/id/03297_GRIPE_WATER_hascsikaras_.. Úgy emlékszem,hogy szopi után adtam. De szerintem elõtte is lehet. Elvileg hamar kell hatnia.

http://bolthely.hu/arcanum/id/03297_GRIPE_WATER_hascsikaras_.. Úgy emlékszem, hogy szopi után adtam. De szerintem elõtte is lehet. Elvileg hamar kell hatnia.
Nagyon gyorsan hat, szinte ahogy lenyelte a babám, már láttam is rajta, h jobban van. Én mindig akkor adtam neki, amikor láttam, h fáj a hasa, nem függ étkezéstõl.
A Grpie Water nagyon jó! Nem recept köteles 2000 alatt van az ára , azt hiszem ! A doki biztosan nem mondott hülyeséget !
A kérdező hozzászólása: És vajon lehet adni a papaverines görcsoldóval?-Nemigazán akarom már zargatni a háziorvost...
A papaverin egy nyugtató hatású gyógyszer, ópiumszármazék van benne. A Gripe Waterben meg kapormagolaj van, és az emésztést segyti, a szelek és gö5rcsök ellen van. Adható a kettõ egyszerre, mert sem a hatásmechanizmusuk, sem a hatásuk nem ugyanaz. Én is adtam mindkettõt egyszerre, az orvos javaslatára, ráadásul keverve: az angolvíz uganis finom édes, megjavítja a papaverin ízét.
A kérdező hozzászólása: a kisfiam 2 hónapos, 2.80-al született, hetente mérik, most 3.75, és keveslik, ezért elhagyatták velünk a köménymagos kamillateát, 3 óráról 2-re tette a háziorvos az etetést, és ezt én is sokalltam, szóvá is tettem, de ezt javasolja! a hasgörcsei jobban aggasztanak, amire eleinte espumisant adtam neki, amire azt mondták ugyanaz mint az infacol, de mivel ez sem használt szerintem ugyanaz volt erre a célra a tea. Most papaverines görcsoldó szirupot adok neki, már a 2ik üveggel isszuk, 6szor fél kávéskanállal van ráirva az üvegre, de most hogy átálltunk a 2óránkénti etetésre csak minden 2ik etetésnél adok neki, de este 7tõl ugyanaz minden, 11ig rángatom szegénykémet, úgyhogy kedden, miután megkapja a kötelezõ oltást, feliratom ezt az angol vizet, kipróbálom, hátha tényleg jobb lesz neki.
Hasfájós babát nem célszerû 2 óránként etetni, hiszen soha nem ürül ki a kicsi gyomra, ami viszont rossz. Legalább éjszaka próbáld meg rávezetni a min. 6 órás alvásra, ugyanis ennyi idõ kell az ürüléshez. Én vezettem, hogy mikor és mennyit adtam neki, ha gondolod, megírom. A Gripe water tényleg jó, illetve még a Sab simplex is.
Nekem sûrûnek tûnik a 2 óra, de hát csak tudja a doki! Nagyon kis súlyú? Mekkora? Nekünk a Gripe Water nagyon bevált, ne keverd más görcsoldóval, próbáld ki õket külön-külön, melyik jobb a babádnak. Sok sikert!
Egyszerre tényleg csak az egyik féle gyógyszert adjad, így tudni fogod, melyik hat és melyik nem. Én is ismerek olyat, akinek a gyerekorvos a gyakoribb etetést javasolta az alacsony súlya miatt.
Szia! Én jókat hallottam róla meg az Infacolról is, tapasztalatom nincs róla, de már több anyukától is hallottam hogy bevált nekik. Nem tudom mért mondta a doki, hogy két óránként etesd, de biztos oka van rá, hogy ilyet mond. Mennyit eszik meg egy evésre?
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ!
Ne adj két gyógyszert ugyanarra a problémára. Egy-két napig próbáld ezt, majd a másikat.
Az angolvíz (Gripe Water) recept nélkül kapható.


Gripe water vizebol melyiket kell venni a kisbabanak hasfajasra?

Neten neztem de ott kido b a google tobb felet is. Melyiket vegyem meg/? Hol lehet venni es tenyleg segit/? Alig alszik napkozben a fiam sir..pedig jol van lakva. Elalszik nyoszorog felsir pukizik erolkodik..segitene szerintetek/?

Legjobb válasz: Woodwards víz jó csak a babáknak, a Mo-n forgalomban lévõ Babuline 3 éves kor felett adható. Mi az ebayen (eredetit kaptunk) rendeltünk, de sztem gyógyszerfutáron keresztül is rendelhetõ. Nekünk segített, de elvileg itthon is jó szerek kaphatók: Colief, BioGaia, Baby Calm, esetleg Espumisan cseppek vagy Infacol.

Woodwards víz jó csak a babáknak, a Mo-n forgalomban lévõ Babuline 3 éves kor felett adható. Mi az ebayen (eredetit kaptunk) rendeltünk, de sztem gyógyszerfutáron keresztül is rendelhetõ. Nekünk segített, de elvileg itthon is jó szerek kaphatók: Colief, BioGaia, Baby Calm, esetleg Espumisan cseppek vagy Infacol.
Dm-ben lehet a woodwards félét kapni, kb 2000 ft körül van. Mi sokat próbáltunk, infacol, espumisan, forró vasalós pelenka, stb, de leginkább az idõ segített. Próbáljátok ki, ennyit megér. Érdekes íze van, de gond nélkül megitta a fiam.
A woodwards-os már nem kapható nálunk, ami helyette van a babuline, az pedig tényleg 3 év felett javasolt, ugyhogy azzal én nem is mertem próbálkozni. A babycalm csepp tényleg jó, az infacol nekunk nem használt.

Hogyan kell helyesen adagolni a Gripe Watert, és meddig? 10 hetes a nagyon hasfájós babóca.

A betegtájékoztató szerint 1 kávéskanál az egyszeri adagja, mellé zárójelben 5 ml-t írnak, ami távolról sem 1 KV-skanál. Illetve max 4 napig adható, de ismerek olyat, aki folyamatosan adja. Nekem így meglehetősen zavaros. Espumisan, Infacol, teák, homeopátia, Colief, Biogaia nem használtak.

Legjobb válasz: Mi is ezt adtuk a kisfiamnak naponta 5-ször étkezések elõtt 5 ml. Az infacolnak az adagolojával adtuk be neki.Az 5.héttõl kapta folyamatosan kb. a 13.hétig.Ha nagyon fáj a pocakja és látod,hogy tekereg tornáztasd meg a kislábait a pocakjához fel és utána körözni.Nekünk ez használt és megindultak a pukik is.Sok türelmet!

Mi is ezt adtuk a kisfiamnak naponta 5-ször étkezések elõtt 5 ml. Az infacolnak az adagolojával adtuk be neki.Az 5.héttõl kapta folyamatosan kb. a 13.hétig.Ha nagyon fáj a pocakja és látod, hogy tekereg tornáztasd meg a kislábait a pocakjához fel és utána körözni.Nekünk ez használt és megindultak a pukik is.Sok türelmet!
Nem igazán a kérdésedre válaszolok!Együtt érzek veled, mert a mi lányunk is hasfájós.Mi papaverin cseppet írattunk a gyerekorvossal.Nagyon bevált.Mióta adjuk nem fáj a hasa, a puki is kijön.Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: A papaverines oldatot is felírattam, háát mikor hogy. Van hogy használ, de általában nem. Szegény baba pedig, már agyon van masszírozva és tornáztatva (már amikor hagyja, ha nagyon feszít akkor nem lehet). Köszi a válaszokat!
5 mili minden etkezes elott, de max. napi 6*. mi igy adtuk. (az infacol adagoloja 0, 5 mili vagyis abbol 10 cseppentonyi egy adag)
Az infacol adagolója pontosan 5 ml kedves négyes!Nézd, csak meg!Legalábbis a miénk annyi volt.
Mi nem adtunk neki annyit, amennyi rá van írva. A doki is azt mondta, hogy elég napi 3-4-szer 3 ml! Elég is volt!

Mikor kell beadni a gripe watert a babának hasfájás ellen? Kaja előtt? Után? Csak mikor már fáj a hasa, vagy már előre?

Legjobb válasz: Mi ezt használtuk a lányommal nekünk evés közben kelet oda adni de a papírra elvileg rajta van, hogy evésélõt vagy utána adni neki. De nekünk ez nem vált be így hamar le váltottuk infacolra drága mert nekünk 1 hétig nem tartót ki de jókat aludt tõle.

Mi ezt használtuk a lányommal nekünk evés közben kelet oda adni de a papírra elvileg rajta van, hogy evésélõt vagy utána adni neki. De nekünk ez nem vált be így hamar le váltottuk infacolra drága mert nekünk 1 hétig nem tartót ki de jókat aludt tõle.
Én akkor adom neki, ha fáj éppen a hasa.De figyelni kell, mert ugye egy nap csak 6szor kaphat.
Én is akkor adom a kisfiamnak, amikor szükség van rá, nem etetéshez kötöm. van amikor egy nap 4-5 alkalommal is kap, nálunk bevált. Az infacolt is próbáltuk, de neki nem használt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Én evés közben adtam neki szépen kanállal, mert ha jól bezabált, akkor evés után csak kitolta a szájából. Én minden étkezésnél adtam neki másfél hós korától, amíg az üveg el nem fogyott, szépen elmaradt a hasfájás már 8 hetes korától. :)
Folyadék üvegben.
kiejtés: grájp vóter... de nevezheted angol víznek is...
Ettõl pontosabb infót nem tudok adni: http://www.egeszsegbolt.hu/298-babaapolas/787-gripe-water-ha..
Szia! Grájp vóternek kell ejteni. Folyadék, üvegben, gyógyszertárban lehet kapni. Mi használtuk, mert hasfájós volt a kicsikém. Õszintén szólva, mi sok mindent kipróbáltunk, és egyik sem jött be igazán. Pénzkidobás volt, mert elég borsos áruk van ezeknek a cuccoknak. Ami segített: masszíroztam a hasát, óvatosan az óramutató járásának megfelelõen simiztem neki, és sokat tornáztattam, h. a puki ki tudjon jönni. Van, akinek beválik a Gripe Water, nem lebeszélni akarlak róla, de nem mindenkinek segít. Egy próbát megér...
Nekünk bevált, de többet számít, hogy te hogyan táplálkozol! Ha nehezet eszel, az kihat a babára is! A kávé, a káposzta, a babfélék, a kel, és a túl fûszeres-zsíros ételek miatt is fájhat a baba hasa!
http://www.biodepo.hu/product_info.php?products_id=645 (Grip wóter) Dm-ben is lehet kapni. 1600 Ft körül van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kipróbálom!

A Gripe watert most etetés előtt-közben vagy utánna kell adni a babának? És mivel adjam be neki, hogy ne folyon ki a szája szélen?

Picim ma 6 hetes. Szeretném kipróbálni ezt a gyógyvizet de mindenki mást mond.

Legjobb válasz: Az Infacol cseppentõjét eltettem, miután kiürült egy doboz, kimostam, és azt használom. Fekve adom be neki, utána rázárom az állát, és szépen lenyeli. Finom édes, ezt szeretni szokták a babák.

Az Infacol cseppentõjét eltettem, miután kiürült egy doboz, kimostam, és azt használom. Fekve adom be neki, utána rázárom az állát, és szépen lenyeli. Finom édes, ezt szeretni szokták a babák.
Szia! Ezen és is rágódtam sokat. Én cumisüvegbe raktam és így megitta szépen, nagyon ízlett neki. Én szopi közben adtam neki. Evés után nem tudtam odaadni neki, mert annyira bekajált, hogy nem itta meg a Gripe watert. Egyébként nekünk csak ez jött be. Eleinte napi 3x-szor adtam neki, pár hét után kétszer, aztán már csak egyszer az esti kajálásnál.
A mi kislányunk most 8 hetes. 2 hete adjuk neki a gripe watert, nekünk teljesen bevált. Délután és este adjuk neki, mert akkor volt hasfájós, napközben nem. Etetés közben adjuk, mert etetés után már tele van a pocakja és volt hogy az egész kijött a száján... és nem utolsósorban azért etetés közben és nem utána, hogy a baba szájában ne a gripe water íze maradjon maradjon, hanem az anyatej íze. Adagolást próbáltuk tejben, kiskanállal... de ami a legjobban bevált, az a fecskendõ. Gyógyszertárban kapni, pár ft, mi 5 ml-set vettünk. Elvileg 5 ml-t kellene egyszerre adni a babának, de mi csak 2ml-t adunk, az is elég neki (próbáltuk 5-4-3 ml-vel). A fecskendõvel pontosan látod a mennyiséget. Beleteszed a szájába és úgy nem is jön ki. Sok sikert!

Hogyan kell adagolni a Gripe Water gyógyvízet? Tényleg hatásos? Már mindent kipróbáltunk, ebben van az utolsó reményünk.

Legjobb válasz: Szia! Az adagolás rajta van a dobozon. Nekünk csak ez segített. L.

Szia! Az adagolás rajta van a dobozon. Nekünk csak ez segített. L.
nekünk is csak ez jött be, ha jó emlékszem 5ml adható, egy hónapos kortól a nurofen adagolóját használtuk, mert a kiskanálból mindenfele folyt, csak a szájába nem
Szia! Nekünk is ez vált be! Kár hogy csak egy hónapos korban adható! Én napi kb:3-szor adok a kislányomnak evés után egy kis kanállal. Ezen kívül sok mindent kipróbáltunk már, ami még használ az a homeopátiás szerek. Nekünk kettõ is van, mert nem mindegy, hogy hogy fáj a pocak:http://homeopatia.info.hu/index.php?mode=HihModSite&page=Hih.. Olyan rossz, hogy csak próbálkozunk, hátha segít valami nekik!!! Valakinek pedig semmi sem jó, csak az idõ! Remélem hamar túl leszünk rajta! És Ti is!!!
Rosszul írtam: egy hónapos kor-tól! Bocsika, elõzõ voltam.
Milyen fájásra?
A kérdező hozzászólása: Hát ezt jól elírtam. Hasfájásra! Bocsi!
Szia! Nyugodtan adhatod neki, nem kell szünet. 6hós baba anyukája
Köszi, gyanús volt, mert az infacolból, a hasra gondoltam, de amít írtál jobban hasonlított a fejre. Na mindegy, szerintem adhatod az infacolt. De az tulajdonképpen nem hasfájásra való, hanem segíti a szeleket távozni. Nálunk ez volt a probléma úgyhogy nekünk bejött. Mi csak ezt használtuk . De mindegyik pl a Grip Water is másfaja hasfájásra való.
Szia! Az infacol nekünk nagyon bejött, s a védõnõm szerint semmiféle függõséget nem okoz. Gyorssegélyként egyszer szélcsövet használtunk, na az kiengedte a szeleket, a kakit, s a kislányom azonnal megkönnyebbült. Fontos, hogy nem szabad sokszor használni, mert úgy tudom az a spontán kakilási képességet veszélyeztetheti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!