Találatok a következő kifejezésre: Gravida mellett még (4 db)

Érdemes-e a terhesvitamin (Gravida) mellett még valamilyen vitamint szedni?

18 hetes kismama vagyok, eddig csak gravidát szedtem

Legjobb válasz: nem, hacsak nincs vmilyen extra panaszod. a vérképedbõl megállapítható, h szükséged van-e még valami másra is

nem, hacsak nincs vmilyen extra panaszod. a vérképedbõl megállapítható, h szükséged van-e még valami másra is
Én kalciumot vettem még be, h a fogaim ne menjenek tönkre. De a vesekõ miatt óvatosan kell.
Esetleg omega3

Gravida mellett kell még pluszban folsavat is szedni?

Gyereket szeretnénk és az orvosom tanácsára elkezdtem szedni a Gravidát. Azt szeretném megtudni elég folsav van-e benne, vagy kellene még mellette külön is szednem?

Legjobb válasz: Szerintem a várandóság elõtt és az elsõ 3 hónapban szed mindkettõt,utána elég a Gravida. Szorítok! 28 hetes kismami

Szerintem a várandóság elõtt és az elsõ 3 hónapban szed mindkettõt, utána elég a Gravida. Szorítok! 28 hetes kismami
En szedem a gravidat folsavat magneb6ot onnantol miota terveztuk a Babat a doki azt mondta szedjem jol vagyok en is es a Baba is. 31 hetes kismama

Gravida mellett vagy más magzat védő mellett szedtetek még más fajta vitaminokat?

egész életemben vashiányos voltam hol jobban,hol kevésbé és az orvosom azt mondta,hogy ne szedjem a vasat a gravida mellé ,de én közben meg azt hallotam ,hogy a vashiány vetéléts okoz... ti mit tudtok ezzel a témával kapcsolatban?jöv.hétre van id? pontom másik orvoshoz de nem tudok addig várni

Legjobb válasz: A szokásos vérvételeknél úgyis kiderül, hogy szedned kell e majd valamilyen vaskészítményt és akkor majd ír az orvos. Dehogy okoz a vashiány vetélést, ahogy a terhesvitaminoktól sem lesz óriásbébi, ezek csak tévhitek!

A szokásos vérvételeknél úgyis kiderül, hogy szedned kell e majd valamilyen vaskészítményt és akkor majd ír az orvos. Dehogy okoz a vashiány vetélést, ahogy a terhesvitaminoktól sem lesz óriásbébi, ezek csak tévhitek!
Hallgatnék a dokimra. Egyébként 16. hétig folsavat szedtem mellé, késõbb még magnéziumot.
Nekem az elsõ perctõl kezdve kellett szednem a folsavat, Magnerotot és vasat (napi2x), mert nem volt jó a vérképem.Ezt a terhesség végéig szedtem a terhesvitaminnal(Elevit).Viszont azzal leálltam a 36.hét környékén, de a többit ugyan úgy szedtem.


GRAVIDA mellett szedhetek még plusz kálciumot?

Legjobb válasz: Igen szedhetsz, de hogy mennyit lehet, azt nem tudom. Kérdezd meg a dokidat errõl. De pl. egy pezsgõtablettát nyugodtan megihatsz. A kálcium amúgy is fontos a fogaid miatt.

Igen szedhetsz, de hogy mennyit lehet, azt nem tudom. Kérdezd meg a dokidat errõl. De pl. egy pezsgõtablettát nyugodtan megihatsz. A kálcium amúgy is fontos a fogaid miatt.
Szerintem felesleges, van abban elég. Vagy ha annyira nem eszel kálciumtartalmú ételeket, akkor szedd mellé, de szerintem ne minden nap. Azért túlzásokba sem kell esni. Én a 20. hétig szedtem az Elevitet, azóta csak kálciumot és vasat szedek. Üdv, 31 hetes kismami
Ha valami indokolja akkor szerintem szedhetsz, de akkor se minden nap. Egyébként meg a Gravidában van szerintem elég vitamin. Azt mondják az a legerõsebb terhes vitamin és ezért sokan nem is bírják szedni, Én pl. hánytam tõle így abba hagytam. Esetleg tanácsadáson kérdezz rá.
Az elõzõ vagyok, mármint a kálciumra gondoltam, hogy kérdezz rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!