Találatok a következő kifejezésre: Gravida, Folsav, Magnézium (3 db)

Gravida, Folsav, Béres Magnézium. Szedhetem így? vagy sok? 1, 5 éve vetélésem volt, a folsavat azért szedem.8 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem elég a garavid csak magába.Voltál már nõgyógyásznál?Õ mit mondott?

Szerintem elég a garavid csak magába.Voltál már nõgyógyásznál?Õ mit mondott?
Szerintem is a dokitól kérdezd, bár kell a folsav, a magnéziumot is ráérsz szedni ha kell, én azt mondanám a dokival beszéld meg.Én nem szedtem folsavat külön, mert volt a magzatvédõben, ahogy gondolod, ártani nem ártasz.
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam dokinál, õ azt mondta, hogy vitaminokat szedhetek nyugodtan.
Igen!Az orvosra hallgas.Amit õ mond az a jó!
Teljesen jó, én 12 hétig Gravida, magneB6, ferro-folgamma, C-vitamin. Mindet a doki mondta
Szerintem ez így jó.Az elsõ 12 hétben én ugy szedtem, hogy centrum materna, folsav, és magnézium.A 12 héttõl pedig materna, vas, magnézium....És még most is így szedem...30 hetes vagyok.

Ha csak 2 naponta szedem a Gravida magzatvédő vitamint úgy ér valamit? Kellene mellé szedni még valamilyen más vitamint (folsav, c-vitamin, clacium, magnézium)?

Legjobb válasz: Az elsõ 12.hétben a folsav lenne nagyon fontos, emiatt jó lenne minden nap szedni. Vagy a gravidamentes napokon szedj plusz folsavat.

Az elsõ 12.hétben a folsav lenne nagyon fontos, emiatt jó lenne minden nap szedni. Vagy a gravidamentes napokon szedj plusz folsavat.
igy is ér de nem annyit mintha minden napp szednéd szerintem magne b6-ot nyugodtan szedhetsz mellette
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor ezek szerint az lenne a jó, ha minden nap szedném. De ezeket egyszerre is bevehetem, vagy legyen pl. egy óra különbség a gravida és a magnézium között?!
Jobb ha mindennap szeded de ha nincs rá mód az sem tragédia. Magnéziumot bármikor szedheted neked és a babádnak is jót tesz, viszont van akinek hasmenése van tõle. De miért akarod két naponta szedni? Akkor inkább válts olcsóbbra de azt szedd mindennap.
A kérdező hozzászólása: Nem az anyagi miatt akarom szedni minden másnap, hanem, mert lehet ettõl megy a hasam. Vagy a magnézium is okozhatja a hasmenést?
Én most szültem márc 2-án és az én dokim egyáltalán nem ajánlotta ezeket a terhes vitaminokat több okból kifolyólag.Többek között azt mondta ha nem akarok óriás bébit akkor ne szedjem ill sokaknak hasmenést és egyéb mellékhatást hányingert okoz.De ezt orvosa válogatja.Ennél sokkal fontosabb a folsav!Ami az idegcsõ záródási rendellenesség ellen van és már terhesség elõtt is ajánlott de az elsõ néhány hónapban feltétlenül.Nekem 3450gr és 54cm lett a picim.Jó babavárást kívánok!
A vitaminok kellenek és nagyon hasznosak, persze aki nagyon egészségesen táplálkozik, akkor nincs rá szükség. A magnézium biztos hogy hasmenést okoz, a terhes vitaminok meg szerintem egyén függõ van akinek az egyik fajta panaszt okoz van akinek pont nem, akkor próbálj ki mást, femibion, elevit, hátha jobban bírod. Az óriási bébi legenda meg már rég megdõlt, én is egész terhességem alatt magzatvédõ vitamint szedtem és kerek 3kgval született a gyerekem.

Nagy gond lenen ha csak gravidát szednék? és nem szedek mellé folsavat és magnéziumot egyelöre? 8 hetes

Legjobb válasz: Én is 8 hetes vagyok és nekem azt mondták hogy elég Elevit-et szednem.

Én is 8 hetes vagyok és nekem azt mondták hogy elég Elevit-et szednem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A Gravidában benne van a folsav is! Tehát külön nem kell szedned. Magnéziumot meg ráérsz akkor, ha görcsölgetnél.
Nekem a dokim azt mondta, hogy vagy a Gravida, vagy az Elevit a folsav miatt! Magnéziumot csak késõbb kell szedned, ha kell egyáltalán. A folsav meg benne van a Gravidában! :)
Én is csak a gravidát szedtem a terhességem alatt, nem egészítettem ki mással. a vége felé kaptam kalciumot és magnéziumot mert begörcsölt a lábam, na de én hajlamos vagyok a trombózisra is(anyukám révén).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!