Találatok a következő kifejezésre: Gondot okozhat a későbbiekben, hogy a (4 db)

Okozhat bármiféle gondot a későbbiekben, hogy a 6 hónapos kisfiam csak jobbra fordul hasra és vissza?

Nagyobb babák anyukái!Ha ismer?s a probléma, légyszi írjátok meg, mik a tapasztalatok !

Legjobb válasz: Semmi gond.A gyerekek úgy forognak és mozognak,ahogy nekik a legjobb.

Semmi gond.A gyerekek úgy forognak és mozognak, ahogy nekik a legjobb.
Szia! nekem most 6 hónapos a lányom, de mióta átfordul csak a jobb oldalán keresztül tud. Néha próbálkozik a bal oldalon is, de nem jön össze. Én ez miatt nem aggódok, hiszen a babák úgy csinálják ahogyan elõször rá jöttek, így könnyebb nekik.
Nekem teljesen ugyanez volt, és én is aggódtam.. elég sokáig is tartott ez az idõszak, szépen felállt fél évesen, szépen ült, négykézláb haladt, de forogni csak az egyik irányba forgott... De ma már (8 hónapos) gyönyörûen forog a szélrózsa minden irányába :) Ne aggódj, a te kisfiad is rá fog jönni az ízére! :)
A fiam is 6 hósan kezdte a forgást önállóan, azóta is csak abban az adott irányban fordul meg, ha muszáj, akkor a másik is megy, de utál forogni szerintem. Ettõl függetlenül kúszott két hónapig, szabályosan mászik és egyedül 10 hósan felállt. Most 11 hós, oldalazva lépeget, vagyis teljesen átlagos a mozgásfejlõdése.
Az én kisfiam 3 hónapos kora óta fordul hasra, de mindig csak a bal oldalára. Most 6 hónaposan már mindkét irányba pörög, mint a búgócsiga. :) Emiatt ne aggódj, valószínûleg neki úgy kényelmes, majd rájön a másik oldalra is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató választ!

A nőgyógyászom azt mondta, hogy picit kevesebb a magzatvíz az átlagnál. Ez okozhat a későbbiekben gondot? Hogy lehet változtatni rajta?

14 hetes vagyok

Legjobb válasz: Oka kétféle lehet. Vagy kevesebb magzatvíz termelõdik, vagy fokozott a felszívódása.Terminustúllépés állhat hátterében (akkor a leggyakoribb), de ez nálad nem áll fenn. A többi okot is le tudnám írni, de ez az orvosod dolga lenn. Azt tanácsolom állj elé, és mond meg neki, hogy szeretnéd tudni mi lehet ennek a szövõdménye... De egyébként az is lehet, hogy csak elmérte...Õszintén kívánom, hogy ne legyen semmi gond.

Oka kétféle lehet. Vagy kevesebb magzatvíz termelõdik, vagy fokozott a felszívódása.Terminustúllépés állhat hátterében (akkor a leggyakoribb), de ez nálad nem áll fenn. A többi okot is le tudnám írni, de ez az orvosod dolga lenn. Azt tanácsolom állj elé, és mond meg neki, hogy szeretnéd tudni mi lehet ennek a szövõdménye... De egyébként az is lehet, hogy csak elmérte...Õszintén kívánom, hogy ne legyen semmi gond.

Gondot okozhat az a későbbiekben, hogy a ciklusom 24-25. napján van peteérésem? Lehet, hogy emiatt teherbe sem fogok tudni esni?

A peteérést jelz? LH teszt a ciklusom 24. napjára mutatott pozitívat.Már 5 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, 25 éves vagyok.

Legjobb válasz: A peteérés ritkán van a ciklus 14.napján.Nekem pl.volt amikor 5-6 hetes volt a ciklusom,36-38napos.Most mégis 21hetes kismama vagyok.Ne izgulj sikerülni fog neked is. Ajánlom továbbra is az ovu.tesztet,vagy höme´röze´s.

A peteérés ritkán van a ciklus 14.napján.Nekem pl.volt amikor 5-6 hetes volt a ciklusom, 36-38napos.Most mégis 21hetes kismama vagyok.Ne izgulj sikerülni fog neked is. Ajánlom továbbra is az ovu.tesztet, vagy höme´röze´s.
Ha van peteérés, akkor mindegy hogy mikor van! Ez nem lehet akadálya a terhességnek.

30 hetes babás vagyok, és annyi a problémám, hogy nagyon szeretnék majd szoptatni, de elég pici a mellbimbóm. Okozhat majd ez gondot nekem a későbbiekben a szoptatásnál? Akadálya ez a zavartalan szoptatásnak?

Legjobb válasz: Ne izgulj, se a mell, se a mellbimbó mérete nem befolyásolja a szoptatást. Elõfordulhat, hogy befeléforduló a mellbimbó (mint nekem volt), de azt bimbókiemelõvel könnyen lehet orvosolni, aztán 1-2 hét után már az is elhagyható.

Ne izgulj, se a mell, se a mellbimbó mérete nem befolyásolja a szoptatást. Elõfordulhat, hogy befeléforduló a mellbimbó (mint nekem volt), de azt bimbókiemelõvel könnyen lehet orvosolni, aztán 1-2 hét után már az is elhagyható.
Nekem is nagyon kicsi volt a mellbimbóm. Azért írom múlt idõben, mert 5 ónapszoptatásután, már nem kicsi, viccesen hangzik, de megnõtt. Én elkövettem azt a hibát, hogy kórházban elkezdtem használni a bimbóvédõt, azzal tanult meg kislányom szopizni. De nagyon kényelmetlen vele szoptatni, fõleg ekkora mellekkel mint az enyém. Fogno kellett a cicim, hogy meg ne fulladjon bele, fognom kellett a bimbóvédõt le ne essen, plusz a kislányom. Ez ugye már három kezet igényelne, de sajna csak kettõ van (de jó lenne még egy :p ). Szóval 2 hetes volt kislányom, mikor rájöttem, hogy jobb lesz ha leszoktatom a bimbóvédõrõl. 3 napig kinlódtunk, mire sikerült. De sikerült. Nagynehezen megszokta, hogy mekkorát kell keresnie. Azóta prímán szopik, és tényleg nagyobb lett. Kitartás és türelem kell hozzá, de menni fog. Higgy magadban!
Nem tudom, ki pontozott le, de nem hiszem, hogy rosszat mondtam volna! A 4 babámat szoptatom kicsi mellbimbóval és soha nem okozott gondot... Ha valaki ezt nálam jobban tapasztalta ...cáfoljon meg Köszi!
Egyáltalán nem akadáy.Nekem is pici volt de most a három gyerek után már jól ki van szívva.Azért azt tanácsolom neked hogy nézzél utánna a szoptatással kapcsolatos információknak .A védõnõtõl elég kevés infót kapsz és sokszor sajnos butaságot, La leche Liga a neten nagyon jó infókat ad.
Szia! Neken is ugyanez volt a problémám. Gyógyszertárban vettünk bimbókiemelõt, ez kb. 1-2 óra alatt annyira kiemelte a mellbimbómat, hogy tökéletesen be tudta kapni a babám. Néhány napnál tovább valóban nem szükséges használni. Most 9 hetes a babám, és tökéletesen megy a szoptatás. Biztosan neked is menni fog, fõleg hogy ennyire szeretnéd :-)! Sok sikert, ne izgulj!
Nekem is pici a bimbóm és a mellem se nagy, mégis már a 4. babámat szoptatom:) A tej mennyisége a tejmirigyeken múlik. Még talán jobb is, ha kicsi a mellbimbó, mert a baba könnyebben be tudja kapni. Boldog babavárást és sok-sok tejcsit kívánok!
A kérdező hozzászólása: 2-ik válaszolónak üzenem:Hasznos volt számomra a válaszod, mert ezt a bimbóvédõt annyira favorizálják néhányan, de azért ha nem szükséges én sem szeretném használni.Remélem én is könnyen leküzdöm a kis "béna" mellbimbómmal az akadályokat. :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon megnyugtattatok, nagy álmom hogy szoptathassam a kis lánykámat.Mióta az eszemet tudom, anyának készülök, soha más vágyam nem volt.A szerelmem lett a férjem, akivel 15 éve együtt vagyunk, a picikénkkel lesz kerek az életünk!Köszi a jó tanácsokat, jó babavárást nektek is. :D
A kérdező hozzászólása: Szia!Nagyon köszi a gyors választ, megnyugtattál.Csak amíg itt olvasgattam, néhányan említették, hogy az megnehezítette számukra a szoptatást.Én pedig mindennél jobban szeretnék majd szoptatni! :D
Elõzõnek: Biztos valaki irigy, hogy 4 babád van. (másra nem tudok gondolni, mert tényleg jót írtál) Ne foglalkozz vele, sok boldogságot a 4 gyerkõccel :) ))
A kérdező hozzászólása: Szerintem se foglalkozz a téged lepontozóval, ráadásul nekem segítség a válaszod, és nagyon köszönöm hogy írtál. :) Gratula a 4 gyerkõchöz, szép is a nagy család, boldog lehetsz hogy ennyi gyerek vesz körül téged.minden jót kívánok nektek!!!
Igazatok van! Csak kicsit bosszantó. Nektek is minden jót! Boldog babavárást, könnyû szülést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!