Találatok a következő kifejezésre: Gond-e ha hetes (8 db)

Gond-e ha 8 hetes babámnak már második napja nincs széklete?

Az utóbbi id?ben napi egy széklete volt, de elég nehezen szokott neki sikerülni, hasfájós szegénykém. Anyatejet és tápszer is kap (kb. 30% anyatej)

Legjobb válasz: Ma még nem gond, de ha holnap sem lesz, akkor este hõmérõzd a popsiját, hátha úgy lesz produktum.

Ma még nem gond, de ha holnap sem lesz, akkor este hõmérõzd a popsiját, hátha úgy lesz produktum.
Próbáld ki a Gripe Water-t, segít neki...Nekünk minden nap van székletünk, tápszeresek vagyunk és nagyon vidámak:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tegnap este végül lett "sikerélményünk" :) ))

Gond e ha az 5 hetes cicáim megeszik az almot?

Most kínáljuk ?ket szilárd étellel, és most ismerkednek az alommal is.

Legjobb válasz: Szerintem attól, hogy az almot eszik nem lehet semmi bajuk, de ezt azért csinálják, mert kalcium vagy ásványi anyag hiányuk van.

Szerintem attól, hogy az almot eszik nem lehet semmi bajuk, de ezt azért csinálják, mert kalcium vagy ásványi anyag hiányuk van.
én cicáim is ették, de semmi bajuk nem lett tõle, majd kikakilják.
Igen, lehet. Csapj finoman a seggükre és vedd ki õket onnan olyankor.
nekem is 5 hetesek a kiscicáim, és õk is az almot eszik 3 már nem annyira õk eszik a szilárd táplálékot, de az egyik ma is ette( 4 van) mi ugy szoktattuk rá õket a kajára, hogy a szájukba raktuk! onnantól már maguktól ettek, nem teccet nekik hogy a szájukba tömjük
Semmiképp se bántsd õket! Tegyél az alomba tõlük összegyûjtött ürüléket, ha megérzik tudni fogják, hogy az wc és nem konyha.


Gond-e ha 19 hetes terhesen meg nem ereztem a baba mozgasat?

Mar nagyon varom::))))

Legjobb válasz: nagyon hehezen lehttészreveni olyan mintha a szived bobbogna . ijet már bisztosan éreztél már?

nagyon hehezen lehttészreveni olyan mintha a szived bobbogna . ijet már bisztosan éreztél már?
Nem gond. Tudom, hogy nagyon várod, ahogy minden kismama.:-) De ne aggódj nem sokára naponta többször is fogod érezni. Normál esetben 18-tól 22-23.hétig szokták mondani, a baba elsõ érezhetõ mozgásait. Én is a 19.hetet töltöttem, de még én sem mondhatnám, hogy biztosan õt érzem. Olyan elõfordul gyakran, mintha a picur belülrõl nyomná kifelé a hasamat egy-egy pontban. Lehet, hogy akkor fordul meg. :-) Kitartás, hamarosan mi is egyértelmûen érezzük majd. Boldog babavárást.
Nem, nem gond! Sokan csak 20. hét körül/után érzik. Ez egyénenként változik; fõleg, ha elsõ babás vagy, nem biztos, hogy mindjárt érzed, vagy tudod, hogy Õ volt az. Türelem, hamarosan érezni fogod, ahogy mocorog! :)
szia én is 19 hetes vagyok most mozdult meg a héten hátamon feküdtem kaja után olyan mintha butyborékolna a hasad ne azt várd hogy a hasfalon fogod érezni hanem teljesen bent nagyon hasonlit a has csikarásra olyan mintha a szél ott robanna fel és nem jön ki bocs ez kicsit durva hasonlitás de én azt vártam hogy majd a hasamon fogom érezni de még nem ugy van mostmár meg tudom külömböztetni a többi benti dologal szerintem még korábban is volt ilyenem csak én nem tudtam róla a héten már kicsit határozotab volt a dolog de nagyon érdekes és jó szoritok neked hogy minnél hamarabb mocorogjon:) ))))

Lehet e gond a babámmal ha van folyásom? 16 hetes kismama vagyok és nem olyan rendes ez a folyás okkersárga és sürü zselé szerü?

valakinek esetleg hasonlo, mit kellene szednem hogy elmuljon??nem viszketek meg semmi egyéb szaga sincs...egyszerüen cska van

Legjobb válasz: Én 27 hetes kismamaként szinte folyamatosan tapasztalom ezt a fajta folyást amit te is írsz a terhességem alatt, természetesen mindig kérek tenyésztést is a dokitól (kb. 3-4 hetente ellenõriz)- de a legutóbbi eredmény szerint sincs benne semmi kóros elváltozás. Egyszerûen a terhesség miatti hormonváltozás okozza. Ezt tanácsolom neked is, amint orvoshoz jutsz kérj egy kenetvételt. Látatlanba én a helyedben nem szednék rá semmit. Ha hosszabb ideig tartózkodsz külföldön, akkor próbálj meg mindenképp találni ott egy dokit akinek mielõbb megmutathatod magad. Jó egészséget és boldog babavárást!

Én 27 hetes kismamaként szinte folyamatosan tapasztalom ezt a fajta folyást amit te is írsz a terhességem alatt, természetesen mindig kérek tenyésztést is a dokitól (kb. 3-4 hetente ellenõriz)- de a legutóbbi eredmény szerint sincs benne semmi kóros elváltozás. Egyszerûen a terhesség miatti hormonváltozás okozza. Ezt tanácsolom neked is, amint orvoshoz jutsz kérj egy kenetvételt. Látatlanba én a helyedben nem szednék rá semmit. Ha hosszabb ideig tartózkodsz külföldön, akkor próbálj meg mindenképp találni ott egy dokit akinek mielõbb megmutathatod magad. Jó egészséget és boldog babavárást!
A terhesség alatt lehetséges bõségesebb hüvelyváladék. Mindenesetre egy kenetvételre érdemes lenne elmenni. Ha esetleg gombára gyanakodsz, akkor Canestent bármikor lehet használni. Gondolom zárt a méhszájad, úgyhogy a baba elméletileg nincs veszélyben, de mindenképp jelezd a dolgod a nõgyógyásznak!
mindneképp menj el nögyógyászhoz mert nagyon gyakori a hüvely gomba és fertõzés terhesség alatt mivel megváltozik a hüvely PH. ha telejsen zárt a méhszáj akkor nem jut fel a babához és semmi baja nem lesz tõle.
Csodálkozom, hogy itt kérdezõsködsz, ahelyett, hogy elmennél az orvoshoz.Mivel vetélhetsz is ha felhúzódik a fertõzésed.
16 hetes terhes nõ ha már volt annyi esze, hogy külföldön legyen terhes, akkor legyen annyi esze, hogy orvoshoz megy ilyen esetben. Egyébként a tüneteid erõteljesen nem gombára, hanem trichomonasz nevû fertõzésre utalnak. Terhesség alatti bõvebb folyás, hófehér, szagtalan, teljesen tiszta. A tiéd bõségeysen nem ilyen.
talán ha az orvosadat kérdeznéd kedves...
A kérdező hozzászólása: csodálkozol?? én azon csodálkozom hogy minek ir olyan akinek nincs normális hozzáfüzni valója....., eggyértelmü hogy van annyi eszem hog orvossal kell beszélnem csak sajnos jelen pillanatban nem áll módom külföldi tartozkodás miatt ..nem olyan egszerü orvoshoz menni mint leirni értelmes tanácsként. azt hittem ez egy olyan oldal ahol fel lehet tenni akár egy ilen jellegü kérdést de látom ...... felesleges volt
na, kaptál értelmes választ, hisztiske?
Az 1./8.-s válaszolóval ne foglalkozz! :) Egy "troll". Értelmes választ nem tud adni, csak piszkálódik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vàlaszokat ... igen kedves kaptam értelmes vàlaszokat igaz nem tõled .... az inteligencia hànyadosoddal nem itt kellen büszkélkedni !!!!mert pont nem a te haszontalan vàlaszodra voltam kivàncsi !!!képzeld el hogy nem külföldön lettem terhes.nyilvàn otzhon tudom a menetét hiszen nem az elsõ gyermekem vàrom!!!! Arrol nem beszélve a vizsgàlatok sem ugyan azok mint magyaro-n !!!! Tehàt mégegyszer köszönöm .....azért tettem fel a kérdésem mert megvannak az idõpobtjaim természetesen a vizsgàlatokra de nem a közel jövõben.. .....

20 hetes vagyok. Néha idegeskedem sajnos. Honnan tudom, hogy minden rendben van-e a Babóval? Érezném ha valami gond lenne?

Legjobb válasz: Sajnos én is szoktam idegeskedni,de eddig minden rendben volt a babával,biztos lenne valami jele,ha gond van.

Sajnos én is szoktam idegeskedni, de eddig minden rendben volt a babával, biztos lenne valami jele, ha gond van.
Szia! Mintha én írtam volna ezt a kérdést... Egyébként megérzik ha idegesek vagyunk(gyorsabb a szívverésünk) ez ellen sajnos nincs mit tenni de azon kívül hogy õ neki is gyorsabban ver a szíve egy picivel semmi más baja nem lesz nyugi.
Szia! Nagyon sokszor gondolok erre én is. Mindig van valami ami miatt idegesek és nyugtalan vagyok. Már azon is idegeskedtem hogy felesleges volt idegeskednem és biztos ártottam a picinek. Minden jót ! Egy sorstárs
Szia! Ha gond lenne a babáddal, azt észrevennéd! Nekem a múlt (23.) héten volt egy -utólag "kis"- problémám. Durva fokú vizesedés miatt igencsak vissza kellett venem a folyadékbevitelt, azaz felére. Pár nap után, igaz a víz lement, de iszonyatosan görcsöltem, ideges voltam. Aztán pedig 2 napig nem mozdult meg az én nagyon is mocorgós kisbabám. Hát, gondolhatjátok...! Rohantam védõnõhöz, aztán SOS doki, az átküldött SOS UH-ra... Szerencsére nem lett baja a babámnak, csak éppen kezdtem kiszáradni a kevés folyadéktól és ez kezte sokkolni szegénykémet. Ezért nem mozgolódott. Az én példámra hivatkozva mondom: jelzik, ha baj van! Érezni fogod. Illetve dehogy fogod, nem lesz semmi baj!!

Jelenthet-e valami gondot, ha egyáltalán nem bírok semmi édeset enni már a terhesség elejétől kezdve (18 hetes vagyok most)?

Csak a teát iszom ugyanannyi cukorral, mint régebb. Amúgy néha kívánom az édeset, de rosszul vagyok t?le (hányingerem van utána), ezért inkább kerülöm. Remélem, azért a baba megkapja a szükséges szénhidrátmennyiséget egyéb ételekb?l. Utalhat ez valami rendellenességre?

Legjobb válasz: Még nem tudom, kisfiú lesz-e vagy kislány. Anyai megérzésem alapján fiúra tippelek.

A kérdező hozzászólása: [Igaz, hogy még nem kaptam meg a választ a kérdésemre, de én nem pontoztam le senkit.]
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom, kisfiú lesz-e vagy kislány. Anyai megérzésem alapján fiúra tippelek.
Szia, nem hiszem, hogy gond lenne belõle, sõt, szerintem egészséges is. Nem feltétlen sütibõl fogod kapni a szénhidrátot, hiszen nemcsak abban van. A nemeket azért kérdezték, mert van ilyen "legenda", hogy ha édeset kívánsz, akkor lány lesz, ha sósabbat, meg ilyesmit, akkor fiú, de ennek nem hiszem, hogy sok alapja van. Megváltozik az izlésünk terhesség alatt, ennyi. Azt mondják utána helyreáll. Én éltem haltam a csipõs kajákért, most nem. A céklát imádtam, most rá se bírok nézni..én is 18 hetes vagyok. Ne aggódj emiatt, nem utal semmire :)
Szia! Én nagyon de nagyon szerettem mindig is az édességet bármilyen formában. Amikor terhes lettem viszont egyáltalán nem kívántam. Én még teát sem ittam. Ez viszont nem probléma! Szénhidrátot ahogy Te is írtad kap a bébi, lehet azt sokmindenbõl pótolni. Ne is gondolkozz olyan dolgokon, hogy valami rendellenesség van. Ne izgulj!
Én is arra tippeltem és pinás lett! :)
Én is így vagyok ezzel. Csak nem fiad lesz? Úgy gondolom ez csak elõny lehet. 23 heteske
Szia! Nem kislányod lesz? Nálam is ez van és nekem az lesz! :)
Én sem akarok egyáltalán édességet enni, pedig mindig édesszájú voltam. Aztán amint terhes lettem, egyszerûen azóta nem kívánom az édeset. És kisfiam lesz. 23 hetes kismama
Én nagyon édesszájú vagyok, mindent minden mennyiségben. Amikor babás lettem, én sem kívántam semmi ilyesmit - meg is lepett, fõleg hogy azt mondják kislánynál nagyon édeset kíván az ember. Lányom is lesz, és nem kívántam. Aztán a 20as hetek közepétõl talán (?) elkezdtem kívánni, átalában napi egy adag fagyi a minimum! :) )) Aztán néha még ez-az, persze csak mértékkel. Lehet hogy még nálad is elérkezik az idõ!
...bocsika a helyesirasert...siettem... *kivantam... :o)
Ne aggodj, gondod biztos nem lehet belolle! Amugy mig terhes nem lettem borzaszto edes szaju voltam, de ahogy terhes lettem csak a ferjem jart jol mert nem kellett megosztania velem a szulinaponra kapott oriasi tabla csokikat ....igy megehette egyedul :o)...szoval en sem kivantam az elejem abszolut....most par hete van hogy jol esik 1-2 kocka csoki, de az is inkabb a Kinder Tejszelet... Amugy magat a cukrot rengeteg mindembol tudod potolni, en az elejetol kezdve rengeteg gyumolcsot ettem, nem azert mert igy lattam jonak hanem azert mert borzasztoan kibbantam es az elejen nekem 1 adag gyumolcs jobban esett mint 1 falat kaj...pedig 1x sem hanytam es mindent tudtam enni. Ugyhogy csak nyugi! Konnyu terhesseget es boldog babazast kivanok! 31 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Akkor gondolom, ha több cukorra lesz szüksége a szervezetemnek (vagy a babának), majd "szól".
Bocsi, az elõzõ válaszomat javítanám: nem az édességet, hanem az édeset. :-)
Az elsõ gyermekem fiú , vele mindig édeset kívántam, most lányom lessz és a szalonát kívánom csípõs paprikával.soha nem ettem csípõsset. ez mindenkinél egyedi. nem lehet általánosítani

24 hetes kismama vagyok, a vastabletta hatására nagyon kell erőlködnöm a wc-n, árthat ez a babának? Ilyentől nyilhat-e a méhszáj? Honnan tudom ha gond van?

Ha nyilhat azt mib?l érzem, amúgy is szorulásos tipus vagyok, már egyszer próbálkoztam ezzel a vassal, de hasonló problémás volt, mint most úgyhogy egy id?re abbahagytam, de azt tanácsolta az orvos, hogy legalább néha 1-1-et vegyek be, igy is tettem és megint ez a hatása.

Legjobb válasz: Nem ajánlott az erõlködés. inkább próbálj enni sokkörtét, meg sok folyadékot, paradicsomot, a banánt pedig kerüld. talán a méhszáj nem nyílik meg, de nem hinném hogy jót tesz az erõlködés.

Nem ajánlott az erõlködés. inkább próbálj enni sokkörtét, meg sok folyadékot, paradicsomot, a banánt pedig kerüld. talán a méhszáj nem nyílik meg, de nem hinném hogy jót tesz az erõlködés.
Este 5 csepp Guttalax, ha mar semmi sem segit, nekem bevalt.
Menj el a gyógyszertárba, ott van valmi lekvár nem jut eszembe a neve, de ott tudni fogják, és az mindenkinek segít! A vasat ne hanyagold, mert rosszabbodhat a baba, és nekem belgyógyász mondta, hogy a vége fele a kóros vashiány vezethet a baba oxigénhiányához. Én is nehezen viselem, de a baba érdekében, megküzdök a kifordult aranyeremmel is. Nekem 109 volt a hemoglobin ekkor kaptam vasat, és mivel nem szedtem 103ra lement. Van akinek már 119tõl felírják a vasat, holott a határ a 120. Vigyázz magatokra! 38 hetes kismama
elsõ válaszoló vagyok, a harmadik válaszoló lehet hogy a tamarin lekvárra gondol, de az néha erõs hasfájást okoz. jó lehet, de vigyázni kell vele, inkább elõbb valami természetes anyaggal próbálkozz. Reggel egy pohár kakaó után én tudok menni wcre, délután meg körtézek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon közönöm a hasznos tanácsokat, bár sajnos a tamarin lekváron is túl vagyok, a laevolac szirup bevált, de nem merem azért azt sem folyamatosan használni. Ugye már érezném, ha valami baj lenne az erõlködéstõl?
Szia! Nekem a tökmag jött be. :) Próbáld ki. Nekem mikor kinyílt a méhszáj voltak fájásaim. Azért is mentem be megnézetni magam. Csak a külsõ nyílt egy ujjnyira, de megéreztem. Nem tudom más hogy van ezzel. Kitartás! 35 hetes kismama
Aszalt szilva, szilvalé, és nagyon sok víz!!! Nekem ez segített... Inkább ne erõlködj! Sok szerencsét!
Kipróbálhatod a Kubut is, ha tetszik az íze. Székrekedés ellen nekem az jött be. Minden nap egy kis üveg Kubu és nincs probléma másnap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!