Találatok a következő kifejezésre: Gond ha genetikai (7 db)

Jövö héten megyek genetikai uh-ra az mutathat ki valami gondot ha a 4d-s uh. n minden rendben volt?

Legjobb válasz: Elõször is megtudod a baba nemét, ha kéred :-)) A leggyakoribb fejlõdési rendellenességeket kiszûrik, pl Down-kór. Statisztikailag kicsi az esélye, hogy gond lenne, ne aggódj! Fõleg, ha eddig minden oké volt...

Elõször is megtudod a baba nemét, ha kéred :-)) A leggyakoribb fejlõdési rendellenességeket kiszûrik, pl Down-kór. Statisztikailag kicsi az esélye, hogy gond lenne, ne aggódj! Fõleg, ha eddig minden oké volt...
A Down kór kromoszóma hiba, tehát azt egy Uhval igen nehéz megállapítani, de egy bizonyos kor után autómatikusan elvégzik ezeket a vizsgálatokat.(Ha jól tudom, akkro a 35év.)Fõleg a nyitott gerincre és a végtagok ujjak számáre figyelnek.A nyitott gerinc nem mutatható ki 4Dn.Tehát akár mutathat.

A genetikai uh-hoz, gond ha nem tudom vinni az AFP leletemet? Csak a beutalót.

Pénteken megyek AFP-re, de addig nem találkozom az orvosommal, hogy a leletet megkapjam.

Legjobb válasz: Nem is kell vinni. Majd az orvosodhoz kell az uh- eredménnyel menni, õ fogja értékelni.

Nem is kell vinni. Majd az orvosodhoz kell az uh- eredménnyel menni, õ fogja értékelni.
Felénk vinni kell az AFP leletet.
A kérdező hozzászólása: Pécsre megyek. Esetleg ott tudja valaki, hogy mûködik?
Nekem a genetikai uh-t a 14. héten csinálták, akkor az AFP még meg se volt....
hello, én pécsen az édesanyák utján voltam genetikain 18 hetesen. a lelet nem volt a kezemben még, de az eredményét tudtam, ezt mondtam csak be, de semmi gond nem volt igy sem. ha még azt sem tudod, sztem nem lesz gond belõle...
Nekem nemcsak az AFP eredményemet, hanem a kombinált teszt eredményét is megnézték.

Gond ha a genetikai uh-t csak a 20. héten csinálják?

Legjobb válasz: NÁlunk is a 20. héten csinálják

NÁlunk is a 20. héten csinálják
Nem, nem gond. Nekem is akkor fogják csinálni.
Nekem a 12 és a 16-ik héten fognak csinálni egy vérvizsgálatot+UH, állítólag ez az un. integrált teszt a lehetõ legjobb százalékban kimutatja, ha baj van. Utána vélhatõen már csak UH-al nézik a babát. Csak UH szerintem is elegendõ a 20-ik héten.
Nem, nincs késõn.
Nálunk akkor csinálják ha megvan az afp eredmyény, 18-20hét között.
Szia. Nekem az elsõ UH-t 7 hetesen csinálták terhesség megállapítása miatt. Utána 16 hetesen kellet mennem megint, hogy megnézzék a pontos idõpontott az AFP-re.Legközelebb a 24. hétre vagyok elõjegyezve.Kellemes babavárást. 21 hetes kismama.
Nem nem baj, úgyis csak az afp eredmény birtokában csinálják meg (nekem több mint 3 hét kellett, hogy megérkezzen az eredmény). Az elsõ uh-m 8 hetesen volt, aztán 12 hetesen, majd most a 19. héten(genetikai), és elõjegyeztek a 30. hétre. Jó babavárást!


Milyen a 12. heti genetikai UH? Hogy zajlik? Kell rá időpontot kérni? Nagy gond lenne, ha a 11. héten mennék?

Legjobb válasz: A nõgyógyászod nem adott beutalót?Az õ dolga.Nagy gond lenne a 11.héten menni!Nem hiába 12.heti vizsgálat.Ez az elsõ genetikai uh.Megnézik a baba méretét,orrcsontját,tarkóredõ méretét,és combcsontméretét,szívét.Nekem kellett telefonálni idõpontért.

A nõgyógyászod nem adott beutalót?Az õ dolga.Nagy gond lenne a 11.héten menni!Nem hiába 12.heti vizsgálat.Ez az elsõ genetikai uh.Megnézik a baba méretét, orrcsontját, tarkóredõ méretét, és combcsontméretét, szívét.Nekem kellett telefonálni idõpontért.
Szia!Ez attól függ, hogy van-e fogadott orvosod?Mert ha igen Õ csinálja a 12. heti UH-t-legalábbis nálam így volt.És csak hozzá kellett idõpontot kérni.De lehet ez is városonként változik mint sok minden.Ha az SZTK-ba jársz akkor szerintem oda kell idõpontot kérni.Mert megvan a rendje, hogy melyik napokon hány heteseket néznek meg. 12. heti UH hüvelyi, megnézi a doki a baba méreteit, nyakiredõt, végtagok megvannak-e, szívverés..stb. Én 11+4 naposan mentem erre a vizsgálatra és nem volt probléma. Boldog babavárást kívánok! 21 hetes
11hét és 2 naposan voltam UH-on egy haematóma miatt és akkor megcsinálták a genetikai UH-t is. Akkor vették le a vért kombinált teszthez is. Azóta megszületett a lányom.

Pesten a genetikai ultrahangon kell fizetni, és ugyan olyan az UH mint a rendes? Ha gond lenne a babával, akkor ott fogják javasolni a magzatviz levételt?

Legjobb válasz: Teljesen ugyanolyan mint egy rendes UH,csak a gép egy kicsit komolyabb.Fizetni nem kell érte,hacsak nem magándokihoz mész.A magzatvízvételt csak akkor javasolják,ha elmúltál 35 éves,vagy bmiféle kóros elváltozást látnak a babán.Illetve ha te nagyon reszketsz,akkor az istenhegyi klinikán pár 10 ezer forintért megcsinálják neked a komplett genetikai szúrést.

Teljesen ugyanolyan mint egy rendes UH, csak a gép egy kicsit komolyabb.Fizetni nem kell érte, hacsak nem magándokihoz mész.A magzatvízvételt csak akkor javasolják, ha elmúltál 35 éves, vagy bmiféle kóros elváltozást látnak a babán.Illetve ha te nagyon reszketsz, akkor az istenhegyi klinikán pár 10 ezer forintért megcsinálják neked a komplett genetikai szúrést.
Nekem is a magándokim végezte a genetikai Uh-t.
Ha van magándokid, kérd meg, hogy õ csinálja. Nekem mindig így volt. Mindent megmutatott, elmondott, képet és videót is lehet kérni, persze nem ingyen. Ha idegen doki vizsgál, jó hogy személytelen, akkor lát elõször. Persze attól még elmondhatna mindent. Én feltétlenül kérdeznék, jogom van hozzá.
Nekem nem adtak képet és nem mondtak semmit!teljesen személytelen volt és futószalagon mennek a kismamák!Biztos megnézte a doki rendesen de nem mertem még kérdezni sem mert olyan volt a hangulat!!Remélem neked kellemesebb élmény lesz, majd írd meg milyen volt!
A kérdező hozzászólása: Oh, most nem nyugtattál meg. De azért papírt kaptál ugye, amivel a dokihoz és a védõnõhöz el tudtál menni? Apuka bent lehetett?
Papírt kaptam, abba leírt mindent és az apuka nem volt bent de szerintem bemehet.A doki nem elõször látott de ha elõször lát is legyen kicsit kedvesebb vagy ha unja menjen el portásnak!Nem hiszem, hogy ez magyarázat ha 1 orvos flegma és elutasító!Mondjon csak annyit, hogy szépen fejlõdik és minden rendben!
Ja és még annyit, hogy van magán dokim de ezt õ nem csinálhatja mert ez genetikai ultrahang!
Hát nem tudom. Mindenki mondja, hogy milyen bunkók ott. Én 1hete voltam és a doki nagyon jó fej volt. Meg az asszisztens is. Pedig még féltem, hogy bunkók lesznek, mert már majdnem vége volt a rendelésnek. Elmondta, hogy a korának megfelelõen fejlõdik. Sõt még azt is megmondta hogy kisfiú lesz.

18 hetes genetikai UH. Nal mit neznek? Down szidromat nezik? Azt ugy tudom a 12 hetesnel nezik? ! Ha 12 hetesnel rendben talaltak mindent akkor a KOVETkezonel lehet gond? Felek.

Legjobb válasz: 18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.

18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.
Mindenféle fejlõdési rendellenességet néznek, ami UH-n látható. Szívbetegség, vesemedence tágulat, gerincoszlop épsége, koponya, hasfal zárt-e, stb., szóval tényleg sok mindent néznek a biztonság kedvéért jó alaposan. Nincs mitõl félni, ez csak egy vizsgálat, gondolj arra, hogy minden rendben van a babáddal!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!